Gençler napıyorsunuz okuyor musunuz okuduğunuz bölümden bir umudunuz var mı? Okumuyorsanız memnun musunuz iyi ki okumamıştım yolumu çizebildim diyor musunuz? Bu devirde okumak sanki biraz gençleri oyalamak gibi zaman kaybı geliyor bazı bölümleri tenzih ederim. Siz ne düşünüyorsunuz
şu an eğitim sistemi çok vasat durumda. İlk başta hata 4+4+4 sistemine geçilerek yapıldı. Alt yapı henüz hazır değildi. İlk okul ortaokul sınıf mevcutları aşırı kalabalık 60 kişilik sınıflarda öğretmen 40 dakika içinde yoklama mi yapacak? Ders mi işleyecek? Yoksa susun durun evladim mi diyecek? Diğer bir hata ise her şehire bir kaç üniversite açmak. Önemli olan üniversite açmak değil mezunlarına iş sağlamak. Elimde yetki olsun şu an var olan üniversitelerin yüzde 75 ini kapatırım. Ortaokuldan liseye geçişte yetenek testi yapar çocuklar neye yetenekli ise oraya yönlendiririm.
Nitelikli bir eğitim alacağınıza inanıyorsanız okuyup işsiz kalmak tercih edilmeli.. Zira bu alacağınız eğitim işsiz kalmış olsanız bile size ciddi kazanımlar sağlar.. Ve nitelikli bir eğitim almasanız bile üniversite diplomanızın olmasını tavsiye ederim. Zira yarın ne getirir bilinmez ve o diploma muhakkak işinize yarayacaktır.
daha kötüsü okuyup inanılmaz donanıma sahip olup, sırf çevren olmadığı için istediğin yere gelememek. bu benim başıma geldi ve yurtdışına çıktım. hiçte pişman değilim.
İdealleri olmayan hangi bölüm okursa okusun başarılı olamaz ki , ben memnunum ve mezun oldukdan sonra mesleğimi yaparken ikinci üniversite olarak tıp okuyacağım öğrenmeyi seviyorum, hep eğitim sistemi kötüleniyor ama eğitim sistemini kötüleyenler de "bir fırsat verilse profesör olurdum" gibi konuşmayı bıraksınlar artık , başarısız insanlar hep başka bir suçlu arar , başarırsa başarı kendisinin ama başarısızlık olursa hep "başkası yüzünden" derler yanlış mıyım arkadaşım?
https://www.youtube.com/watch?v=uznPsAdAo1U Yanlışsın. Türkiye' de iş bulamayıp projesiyle Amerikada girişim kurma şansı elde edenler var. Oysa bir insan açlıktan ölmemek için en azından 3000 TL kazanacak bir iş bulabilmeli. İş bulamıyorsa ölsün anlayışı yanlıştır.
@coffeyyJohn İş bulamıyorsa ölsün anlayışını nereden uydurdunuz? Üstelik 6 ay önceki yorumum bu ve başarısızlığa bahane üretilmesin demiştim açıkça , iş bulamıyorsa ölsün anlayışını nereden uydurduğunuzu merak ettim 😏
@coffeyyJohn çok tuhaf bir algınız var , okumayan herkes bir köşede ölümü beklesin diye birşey yok , okumayana da hayat var , hayat mutlaka okumakla kazanılmıyor , herkesin içerisinde bulunduğu duruma göre yaşamaya hakkı var , sadece diyorum ki maddi imkansızlık dışında okuma konusunda başarısız olunduysa başarısızlığa bahane aranmasın , demek ki okumak için kapasite yok okuyamıyorsun o halde bunu kabullensinler bahaneye gerek yok ve okumayanlara da hayat var ve kendi becerilerine göre iş aramak gerekir , herkes okuyacak diye birşey yok
Evet Silikon Vadisi' ndeki Türkler memleketinde çalışmak istesin ama 6 ay iş bulamadığı için Amerikaya geri dönsün. Yaşanmış bir olaydan bahsediyorum. Siz görmek istemesiniz tabi.
Okuyup işsiz kalmak insanlara daha fazla koyuyo gördüğüm kadarıyla. Birçok bölümü okumaktansa herhangi bir mesleğin içinde çekirdekten yetişip tecrübe edinmek daha faydalı bence :)