Türkiye'de olan bir özel okul bu seneki LGS sınavından 25 öğrencisini birinci çıkardı.Bir tarafta her türlü imkanlara sahip öğrenciler, diğer bir tarafta imkansızlıklarla boğuşan öğrenciler...
Sizce, Birincilerin özel okuldan çıkmasının en önemli sebepleri nelerdir?
Eğitim öğretimin kalitesi mi? Şartlar mı? Ya da başka sebepler...
Özel okul çıkışlı 25 öğrenci LGS'de tam net yaptı. Birincilerin özel okuldan çıkmasının en önemli sebepleri nelerdir?
Bahsettiğiniz 25 öğrenci tek bir özel okuldan, Bilfen Kolajlerinden çıktı. Bunun nedeni Bilfen'in uyguladığı öğrenci ve eğitim politikası ile ilgili. Öncelikle Bilfen bu politikayı uzun yıllardır yürütüyor. Ancak birçok eleştiriye de neden olan bir eğitim sistemleri var.. Eğitimleri tamamen sınav odaklı. Öğrenci devamlı daha çok ders çalışmaya zorlayan ve hemen hiç eğlence hakkı tanımayan, evde ve okulda ağır bir ders yükü ile yürütülen bir eğitim. Tabi iş bununla kalmıyor. Öğrenci okulun istediği başarıyı sağlayamaz ise atılıyor. Yerine çevredeki başarılı öğrenciler alınıyor.. Şartlara göre bursta veriyorlar. Bunu aslında bir hile olarakta değerlendirebiliriz. Okulun tartışmasız başarı elde etmek için çocukları bu derece sıkıştırması birçok eğitimci tarafından hoş karşılanmıyor.
Öte yandan gelecek yıllarda bu başarıyı Doğa Kolejlerinde görmeye başlayacağız. Bu dönem zor şartlar geçiren Doğa Koleji, İTÜ tarafından devralındı ve sorunlarının büyük bölümünü çözdü. Halen de çözümler devam ediyor. Bilfen benzeri eğitim politikası izleyeceğini velilerine duyurdu.. Yani başarısı, okulun belirlediği limitin altında olan tüm öğrencileri atacaklar. Birkaç yıl içinde öğretmen kalitesinde de büyük değişikler yapması beklenen okul, sonrasında adını İTÜ ye yakışır biçimde üstlere taşımak için katı kurallar koymaya hazırlanıyor.
7
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yıllarca köy okulunda çalışmış ve her sene Teog sonra Lgs sınavlarına öğrenci yetiştirmiş bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki özel okul ile devlet okulu arasında fark elbet var ancak buradaki en önemli faktör öğrencidir. Öğrencilerim anlasın diye düz kağıtlarla ders işlemek yerine daha çok eğlenceli videolar, sunumlar, şarkılar ile derslerimi işlemeye özen gösterdim. Teneffüs, öğle arası demeden ders işledim, soru çözdüm. Kendi branşımda il derecesi yaptığımız da oldu çünkü öğrencilerim de ben de karışıklı olarak çok çabaladık. Ama tüm bunları hatta daha fazlasını yaptığım bir sınıfımla ise ilçe sonuncusu olduk. Hani derler ya malzeme kötüyse ne yaparsan yap ondan hayır gelmez. İşte bizim de malzememiz öğrencilerimiz ve biz ne yaparsak yapalım eğer öğrencinin içinde istek, heves yoksa olmuyor ne yazık ki. Bu arada bir yorum gördüm en başta ama şu an bulamadım. Birisi demiş ki devlet okulu öğretmenleri ders bitse de gitsek düşüncesiyle ders işliyor. Böyle bir genelleme yapmak ne kadar da yanlış. Böyle öğretmenler evet var ve ben de öyleleriyle senelerce çalışmak zorunda kaldım ne yazık ki ancak ben ve benim gibi uykularından, ailesinden, sağlığından dahi fedakarlık vererek bu mesleği en iyi şekilde icra etmeye çalışan nice öğretmen de var. O yüzden asla ama asla böyle bir görüşe katılmıyor hatta bunu bir hakaret olarak görüyorum.
İyi eğitim vermeye odaklı, o yarışı kaybetmeyen öğretmenler,
Kendini çok bir şey zannetmeyen idareciler,
Enerjisini kaybetmemiş taze zihinler,
Özel ders aldırma gücü olan aileler,
Eğitim bilinci daha yüksek olan aileler...
Tüm bunlar çocukların eğitim kriterlerini etkiliyor. Devlet okuluna giden de zeki çocuk ama bunların çoğuna sahip değil. Devlet okuluna atanan özellikle genç hocalar, aslında özelde görev yapanlardan çok daha yetkin. Kimse devlet varken özelde çalışmak istemez ama atanamdıkları için özel okullarda görev yapıyorlar. Bence öğretmenlerin bilgilerinde sorun yok. Sadece kontrol edilmediğinde salan ve işini yapmaya gerek görmeyenler devlette daha fazla. Sorun buradan kaynaklanıyor.
Geçen sene en çok birinci çıkaran okulun bile en çok 6-7 öğrencisi vardı. Bu sene sınav çok kolaymış demekki. Kim bilir toplam kaç tane tam puan vardır.
Asıl sıkıntı şu bu kadar çok tam puan olunca hepsi Galatasaray Lisesi'ne gitmek istiyor, LGS notları aynı diye okul notlarına bakılıyor. Ama özel okulda notlar şişiriliyor. Veya her okulun yaptığı sınavlar aynı zorlukta değil. Çok büyük haksızlık oluyor.
Tek tam puanlı lar değil aynı puana sahip olan herkes için bu haksızlık oluyor. Ama şu da var böyle bir durumda yapacak başka bir çözüm de yok. Haksızlığa upradıklarıyla kalıyorlar.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
65
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Özel okulda çalışmayan, başarısız hocayı gönderirler. Devlette gelip defteri imzalayip ders anlatmayan hocalarim vardi. Tabi özel daha başarılı olur. Onun dışında lise sonda üniversite sinavi icin devletren ayrilip ozel okula geçmiştim. Tm ciydim. Tm dersleri dışında bos dersler görmedim. Ingilizce, beden egitimi, resim, muzik, secmeli derslerden osmanlica, trafik vb dersler gibi bircok ders yoktu. Bu dersleri cikardiktan sonra sabah aksam tm için çalıştık sinifca. Devlette arkadaslarim vardi ne zaman konussak Secmeli Kuran'ı Kerim sınavımız var arapca sureleri yazacagiz derlerdi. Hocalar sinava calismaya izin vermiyor hep ders isliyoruz derlerdi. Bunun yaninda yukarda saydigim dersleri islemek ve bunlarin yazilisina girmek, ayriyetten calismak buyuk zaman kaybi. Çalışsan dert sinav senen zamanin gidiyor. Çalışmasan sinava calissan o derslerden dusuk alsan okul basari puanin düşüyor. Istemedigin derslerde devamsizlik yapip kutuphanede falan calismaya kalksan devamsizliktan kalma riskin var. Özel okul bu konuda da daha serbest. Yani sasmamali bu basari ve meb hatalarini gormezlikten gelmeyi birakmali artik. Ogrenciye cok ders vererek, secmelileri yükleyerek bir sey öğrettiği yok. Tm, ts, mf gibi alanlarda ne trafik, ne ingilizce, ne osmanlica sordugu var osym nin. Bos bosuna zaman yiyen dersler veriliyor okulda. Devamsizligi kisitlayip o cocugu 9 ay boyunca 4 duvar arasinda tutunca da bir sey olmuyor. Cocugun zamanini ve senesini, kazanacagi okulu caliyorsunuz.
Cünki insanlar esit degildir en basta. Elbet devletin bu konuda egitim sisteminde cok yanlis kararlar aldigi asla kayrilamaz. Rousseau insanlarin arasindaki esitsizligin kaynagi uzerinr bir kitap yazdi ve bu kaynagin devlet oldugunu anlatti. Bu bakimdan biz bir toplumsal sozlesme imzalayarak evet oyle olsun dedik. Devlet gozunde insanlar hak ve odevlerde esittir. Ama aslinda esitlik genel anlamda bu sekilde kabul edilemez cunki esitlik ozgurlukle celisir, liberal politika herkesin esit haklara sahip olmasini istemez cunki ozgurluge bir darbedir bu durum. En onemli sebep budur.
fark yaratacak kadar iyi özel okullar 4 yıllık dönemde 1 daire parası yiyor yani LGS öncesi 2 daire gidiyor... Yani çocuğunuzu özele değil de devlet okuluna göndererek sırf bu tasarrufla ona 2 apartman dairesi bırakma şansını elde edebilirsiniz.. İlkokulu ve ortayı özelde okuyan belirli bir zümreyle okuyan çocuğunuz lisede de özel kazanmak isteyecektir 1 daire de oradan etti size 3 daire... Üniversite sınavında kazanma ihtimalinizi veya biraz daha iyi yer kazanma ihtimalinizi arttırmak için ailenizin gelecekte size kalacak 3 daireyi yani hayatınız boyunca size yaklaşık 3 bin lira getiri sağlayacak bir imkanı ortadan kaldırmış olmasını ister misiniz?
Yani şu an maddi olarak güçlü ve yüksek statüde ki ailelerin çocuklarının da gelecekte aynı yüksek statüde olmalarının devamlılığını sağlamayabilmek için kaliteli eğitim sadece özel okullarda veriliyor ki sadece zengin çocukları iyi eğitim görsün.
Böylece zengin olmayanların çocukları iyi eğitim alamayacağı için gelecekte kendi aileleri gibi düşük statüde olmaya devam ederken, zenginlerin çocukları da zengin sınıfta kalmaya devam edecekler.
Bu ABD'de 60 senedir falan yapılıyor biz de ise son 15 yılda falan başladı gördüğüm kadarıyla.
O yüzden okulda ki eğitim ile yetinmeyin, kendinizi geliştirin, sürekli kitap okuyun, youtube'dan fizik, matematik, kimya ve hatta yazılım derslerini izleyin yoksa ileride zengin çocuklarının kölesi olursunuz.
Sistem tamamen köle olmanız için çalışıyor, bu dediklerimi yaparsanız bu sistemi yıkar geçersiniz.
Eğitim çok farklı özel okuldan çıkışlı olduğum için biliyorum devlette de okudum devlette ilgi yok sadece zeki öğrn ayrımı var onlara daha çok ilgilenme ve dev öğr baştan savma ders anlatımı vs ve çok kalabalık sınıflar hocalar da haklı bir yandan hangi biriyle ilgilenebilir ki özel de ise en fazla 12 kişi olur bir sınıfta ve bire bir ilgilenme vs bir zahmet o kadar para veriyorsun ve özel okul öğrtmenleri baskı altında atılma para kesme durumları oluyor azarlama gibi eğer o sınıftan ya da bir öğrenciden şikayet gelirse falan filan mecbur öğretmenler ekmek parası için ilgilenmek zorunda öğrenciler onlar için para gibi o yüzden öğrencilere değer veriyorlar
Eğitimde fırsat eşitliği yok. Bunu görüyoruz. Özel okullarda okuyanlarla devlet okulunda okuyanlar arasında fark var.
Kuzenimin çocukları (erkek 8 kız 10) ingilizce ders görüyor, spor yapıyor ve piyano dersleri alıyor. Kuzenimin küçük çocuğu yüzme dersi alıyor. Kız bale dersleri alıyor. Bakın bu okulda oluyor, özel kurs falan değil.
Devlet okullarındaki öğretmenler bildigim veya görebildigim kadarıyla ders sınavlarına yönelik eğitim verirken özel okullar lgs veya yks gibi sınavları ön planda tutuyor. Ayrıca kalçasını devlete yaslamış bir öğretmenin herhangi bir öğrencisini önemsemesi de nadir görülen davranışlardan biri
sende devlete daya. gir kpss ye kazan. ogretmen mufredat neyse onu işler ek kaynak bile yasaktir aslinda. özel okullarinda devlete ek getirisi var devlet okulunda imkanlari genisletmek ogretmenin görevi değil. kac kisilik siniflar tek tek ilgilenmeye vakit olmaz tabiki ama istekli ogrencinin de her öğretmen elinden tutar. okula zorla gelen tek derdi kanka aşk olan dersin akışını bozan tonla öğrenci var kimi nasil ayircak 40 kisilik sinifta insaf
Bilmedigim bir şey söylemedin. Okulun imkanlarını genişletmek öğretmenin görevi demedim. İstekli öğrencinin elinden tutan öğretmenlere lafım yok nadir görülen bir davranıştan söz ettim. 40 kişilik sınıfta bunlar ayırt edilebilir bu arada. 2 ablam ve abim öğretmen ordan biliyorum kendim yaşadım ordan biliyorum. O yüzden sesini keser misin
Öğretmenlerin ben istesem ders bile anlatmam kafasında olmalarıdır... Benim zamanımda da vardı hâlâ daha sınıfa gelip bunu söyleyenler var. Başka bir meslekte olsalardı ne yapacaklardı kim bilir. Ayrıca bir başka sıkıntı da öğrencilerle öğretmenlerin iletişimlerin az olması... Yapan yapar, iletişim kuran kurar hesabındalar misal benim sınıfımda dersleri çok iyi olan ama sesini çıkarmayan biri vardı sınıfça bize söyletir kendisi söz alıp da fikirlerini dile getiremezdi haliyle kızcağız tanınmadan bilinmeden öylece gitti Üniversiteyi okudu mu okumadı mı allah bilir yani.. Son olarak da bazı öğretmenlerin aman sert durayım da başım ağrımasın tavırları yüzünden dersler adeta bir kütüphane sessizliğinde geçerdi. Öğretmen kızacak korkusundan sorulara kalkmazdık Özel okula gitmedim nasıldır bilmem ama bence devlet okullarında bunlar verimli bir eğitim için düzeltilmesi gereken şeyler olmalı
Zengin ailelerin eğitimli olması ve çocuklarının da eğitimli olması için daha iyi eğitim ve öğretim görmesi etken.
Fakir, yoksul, sefil ailelerin de eğitimsiz olmasının yanı sıra çocuklarının da aynı şekilde olması ve eğitim olarak da devlet okuluna zar zor gönderilmesi kısıtlı imkanlar dahilinde ve devlet okulunda bulunan eğitimcilerin salla başı al maaşı kafasında bir düşünce içinde olması eetken. Ne desek boş eğitim sistemi 20 yıl önce de bozuktu 40 yıl önce de.
Çocuğun zihinsel ve bedensel gelişim için iyi beslenme şarttır.
2300 lira asgari ücret alan adam g. tüne don almaya parası yok. 3 çocuk yapıyor. Kurbandan kurbana boğazından et geçerse geçiyor. Yoksa makarna, ekmek, bulgur. Bu çocuk nasıl gelişimini tamamlasın. Devlet okulunda 60 kişilik sınıfta okuyor. Orta okula gelmeden it kopukluğa adım atmış oluyor zaten.
Eğitimin kalitesi elbette Devlet okulunda cesaret ette anlamadım de bakalım, nasıl rencide ediyor. Onu geçtim birçok öğretmenimiz (istisnalar var elbet) sanki zorla öğretmen yapılmış gibi tavırlar sergilediğinden dersten soğutuyor ya da sınıfa gelip telefon ile oynuyor. İmkânı olmayıp dershaneye de gidemeyen çocuk evde kendi kaderine terk edilmiş oluyor işte. Özel okulda varsa yoksa sadece öğrenci. Kesinlikle eğitimimiz eşit değil.
Özelde hoca iyi değilse gönderilir. Devlette öyle mi? Salla başını al maaşını. Ortaokuldayken matematik hocamiz vardi bir sey bildiği yoktu. Özel okulda olsaydı çoktan gonderilirdi. Bunun dışında öğrenci sayısı az, sosyal etkinlik fazla. Yani gayet normal.
Çok doğru yorum. Devlette salla başı al maaşı öğrencinin yetişmesi kimin uğrunda. Yırtınsada aynı maaşı alıyor öğrenci başarısız olsa da. Eğitim sistemi külliyen tanlış tanımlanmış. Bizim eğitim sistemi öğrencinin başarısını ölçme üzerine kurulmuş. Peki öğretmenin başarısızlığı ne olacak?
Ben meb bakanı olsam her yıl öğretmenleri sınava sokarım hemde her yıl. Başaramayanı posyala gitsin öğrenciye faydası olmyan kişinin öğretmen olarak kalması doğru değil. Öğrencisi başarısız olan öğretmenin öğretmenliği askıya alınmalı. Sadece öğrenciyi sınava sokmak doğru değil. Öğrenci not alıyorsa bu not öğretmene de yansıtılmalı sicile işlenmeli. Kendini ve öğrencilerini geliştiremeyen öğretmen ihraç edilmeli. Yani öğretmenliğin başarısını kimse ölçmüyor. Ölçemediğiniz şeyi yönetemezsiniz nokta.
Yazacak o kadar şey var ki. Okulda hocaların kendisi diyordu. " umrumda değil öğrenmeniz " diye. Öğrencisi iyi olmamış mi anlamamış mi umrunda mi? 40 dk anlatır gider. Hatta geometri hocamız vardı adam derste fıkra anlatıyordu. Sıkıysa özelde ders anlatmasin
okulu geç o çocuklar özel ders alıyorlar deliler gibi. maddi durumu eşitlemenin imkanı yok. sistem hatalı başarılı çocuklar buraya başarısız çocuklar buraya şeklinde olmaz sistem. her çocuğun anlaması farklı ayrıca çocukların seviyelerini test ediceklerine bütün okulları aynı seviye yapsalar ya.
paralı olduğu için eğitim olanakları her zaman daha iyi Özel ilgi özel hocalar bir devlet okulunda bir sınıfta 40 kişi olduğu için öğretmenler her çocukla ilgilenmiyor bundan dolayı çoğu çocuk eksik kalıyor Ama özel okulda özel dersler etütler özel hocalar olduğu için başarılı olmaları gayet doğal tabii bir de insanın temelinde sağlam olması önemli
Devlet okulundaki öğretmenler bir an önce bitse de gitsek kafasında ders işliyor. Bu sefer öğrenci de dersi dikkate almıyor. Özelde her öğretmen o kadar ilgili ve uğraşıyor ki, öğrenci ister istemez ders çalışıyor. Velhasıl kelam, her şey öğretmende bitiyor.
Özel okul taraftarı bir insan değilim açıkçası. Okulunu iyi göstermek için yalandan notları yüksek giren tonla özel okullards var. İş tamamen kişide biter. Çalışıp kazanmak isteyen dağın başındada kazanır özeldede. Burds öğretmenlere laf edilmiş ama 12 sene devlet okulunda okudum. İlkokul öğretmenim harika bir insandı ve hepimizle tek tek ilgilenirdi. Ortaokuldaki Türkçe öğretmenim de öylr. Diğerleri için aynı şeyi diyemem açıkçası okul yeni oldupu için oturmamıştj hiçbirşey. Lisedeki 1 2 sini çıkarsak çok çok iyi hocalarım da oldu. Bu şans işi birazda.
Bilfen Okulları'nda ya çalışın ya da çocuğunuzu yollayın tabi paranız varsa ve çocuğunuz yeterli kapasiteye sahip ise. Adamların belli sistemi var her sene sınav yapıyor her öğrenciyi kabul etmiyor ciddi manada yüksek potansiyele sağol olması gerekiyor. Özel diye düşünmüyor parasını alırım hesabı yapma yok bu şekilde. O kadar disiplin söz konusu ki çocuklara tatil bile yok gibi sınırlı. Haliyle bu çocuklar başarılı olmasın da kim olsun
Devletin her alanında sadece Türkçe matematik çözerek kuruma atanabiliyorsun. Özelde barınmak zor olan her daim kendini geliştirebilen zor şartlarda dahi olsa çalışabilen kişiler başarılı oluyor. Haliyle özel okulda hoca olabilmek kolay değil, ona göre de öğrencisine eğitim veriyor
Benim çocuğum daha iyi olsun diye para bastıkça devlet okullarında kalite düşerken özellerde para ile doğru orantılı araştıran, kendini geliştirmek zorunda olan hocalar artıyor. Para ile doğru orantılı yani. Devlet okullarındaki hocalar yan gel yat osman. Garanti iş ne de olsa..
özel okula giden birisi olarak söylüyorum özel okul bebesi falan diyorlar ama takmıyorum ortamı çok kaliteli kızlar samimi herkes saygılı keko yok ortam iyi sınıfçak gezip eğleniyoruz tatile gidiyoruz hayatı yaşıyoruz şu an lise sonum kardeşim özelde yine sınava ben götürdüm onu sınıfa gittim eski okulum çünkü hocaları falan gördüm heryer dezenfekte edilmiş alt katlar kapatılmış sıralar arası en az 2 metre virüs kapma riski çok düşüktü özel okulun en iyi faydası eğitim çok iyi bir ingilizceye sahibim aynısı kardeşim içinde geçerli yabancı kızlara yavşıyor şerefisiz özel okul ayrıcalıktır kimse boş boş kolej bebeesi falan demesin herşey geleceğimiz için tinerci olucak olsak özele gitmezdik
Tabiki kalitesi ve aileler. Özel okulda staj gördüm ben. 7 yaşındaki çocuk benim görmediğim kadar şehir görmüş ve bir çok hobisi vardı. Tüm çocuklar öyleydi. İngilizce dersini bile teorik ve konuşma olarak ayrı görüyorlardı. Tüm çocuklar satranç, bale, yan fülüt vs gibi bir çok konuda eğitim alıyordu. Ayrıca sınıflardaki çocuk sayısı azdı. İmkanları çok fazla ve veliler çocukları için çok uğraşıyordu. Özel olarak ilgileniyorlardı
Eğitim sistemi, çok fark gösteriyor. Özel okullarda dersler öylece dayatılmıyor, her bireyin bir söz hakkı oluyor, devlet okullarda bunlar hak getire, hayatımda her iki okulda da bulunduğum dönemler oldu o yüzden hiç şaşırmadım. Devlet okulları yöneticileri ve öğretim görevlileri şöyle bir oturup düşünmeli neyi yanlış yapıyoruz diye.
fırsat eşitsizliği ülkemizin büyük bir sorunu lakin bir tatafta her türlü imkana sahip öğrenciler demek de çok yanlış çünkü aileler sırf çocukları eğitimini daha iyi daha kaliteli alabilsin diye çok büyük fedakarlıklarda bulunuyorlar yani özelde eğitim alan herkesin güllük gülistanlık bir hayatı yok
Farketmez bu öğrencinin çalışmasına bağlı. Bir ögrenci çalışmadıktan sonra devlette de olsa özelde de olsa başarılı olamaz. Ama çalışan öğrenci de nerede olursa olsun başarılı olur. İş daha çok öğrencide bitiyor
Mesele imkansızlıklar değil, mesele artık sonuçlarla boğuşarak hayatta kalamayan cocuklarimiz hepsine verilmis tv tablet pc kiminin ailesi çocuk dogurmak için dogurulmus kenarda oturuyor çalışmıyor normaldir yani.
Zamanında fetocularda kendi kolejlerinden dershanelerinden birinci çıkarıyordu. Sınav sorularını çaldıkları ortaya çıktığı halde haklarında işlem yapılmamıştı. Bu ülkede hiçbir başarı tesadüf değildir 😀
Eski sevgilim özel okulda okuyordu ve 2009 yılında 20 bin tl dönemlik harç veriyordu okula. Okul klasik okullar gibi 2 dönem yerine 3 dönemdi ve erken mezun ediyordu. Neyse dersler felaket kaliteliydi sınıf sayıları çok azdı 7 10 kişi gibi. Hepsini geçtim çocuk haylaz dersle alakası yok mu yine geçer puan alıyordu vs vs. %50 ihtimalle ya reklam kampanyası bu ya da gerçek
Özel okullar bir çok seçkin öğrenciyi bedava okutuyor, böyle olunca zaten iyi öğrenciler özel okullarda ücretsiz okumayı da tercih etmiş olabiliyor. BU öğrenciler muhtemelen seçilip alınanlar..Çocukta potansiyel var zaten. OKul da değerlendirmiş
nedeni şu çünkü bende özelde okudum zeki öğrenciler illa bursluluk sınavına giriyor %100 alıncada orda okumak daha mantıklı oluyor illaki zeki öğrencileri alıyorlar hemen sebebi bu
Ya ben boyle adaletsizlikleri gormek istemiyorum artik insanlari parasi var parasi yok diye ayrilmasindan bıktım toprillerden bıktım boyle devletin içine sıç. im ben haksizlik
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Özel okul diyince bir hesap yapalım. Her ilde 1 tane var desek 81 tane. Sonra her okulda 50 öprenci var desek. Matematiğim yetmedi. D 81×50 bundan sadece 25 i mi ful çekmiş üzücü . Özel eğitimin ne kadar kötü bişe olduğınu ortaya sermiş. Bunu marifet gibi yayımlamak utanç verici.
Özel okulu geçtim, devlet okulları arasında bile ciddi eğitim seviyesinde farklar var. Normaldir yani. Ne zaman bu ülkede herhangi bir alanda eşitlik, adalet gibi şeyler sağlandı ki.
Offff aile sorumlu olduğu zaman bir başka oluyor. En büyük nedeni bu. Aile o sorumluluğu gösterirse devlette de tam çıkarır merak etme. Bazıları kapitalizm diye saçmalamış
En önemlisi içinde bulunduğun ortam, çevre, aile ve zengin olan insanlarda bu şartları daha kalitelidir. Paranın da etkisi var yani bu pandemi zamanında da belli oldu zaten...
Özel okuldaki eğitimle devlet okulundaki eğitim bir olmuyor ki. Çevre koşulları, sınıf ortamı yeri geliyor öğretmenle birebir ders bile alınabiliniyor.
Paralı okulda dersin huzurunu bozan, başkalarına sataşan, ders işlenmesinin önüne geçen buna benzer tipler yoktur. Öğretmenlerde iyi olanlar seçildiği için öğrenci dinler öğretmende anlatırsa başarı gayet normal.
Soruları çalmak alışkanlıkları olmuş bunların ilk düşündüğüm acaba Milli Eğitim Bakanının yönetim kurulu başkanlığını yaptığı özel okullardan mı çıkmış bu tam net yapanlar? Eğer öyleyse geçmişte soru çalma olayları aklıma gelir.
Şöyle düşünce de oluyor özel okula binlerce para veriyoz çabalayım diye düşünüp birbirleriyle rekabet içinde yarış içinde hepsi ondan dolayı. Normal okulda gidiyo geliyo çantayı atıyo it taşlamaya gidiyo sınava 1 ay kala çalışıyorlar
Bence en önemli nedenlerden biri ortada abuk subuk tipler olmaması. Birinin diğerinden etkilenmesi durumu var. Ortam ders çalışmaya, eğitime vs. müsait olursa iyi oluyor
Devlet öğretmenleri garanti maaşlı yaz yaz geç öğrencilerde zaten bitirme derdinde. Ama özelde öğretmen özel maaş aldığı için daha ilgili yani para meselesi
@Kediseverdeli çünkü özelde garanti yok. Devlete sırtını verdim mi ister öğrenciler öğrensin ister ogrenmesin hoca okuyup geçiyor. Ve öğrencilerin yarisida zaten mecburen giden tipler. Özelde ogretmiyo diye şikayet geldimi yönetim o öğretmeni kapıya koyar. Devlet anca uyarır.
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Özel okul çıkışlı 25 öğrenci LGS'de tam net yaptı. Birincilerin özel okuldan çıkmasının en önemli sebepleri nelerdir?