Ogretmenlik meslegi neden deger görmüyor artık?

Eskiden boyle degildi. Öğretmen deyince akan sular dururdu. Saygi, sevgi vardı ogretmene. Gunumuzde deger kaybettigini düşünüyorum. Herkes kolay bir meslekmis, kolay okunup, kolay atamasi varmış gibi konusuyor. Iste napsin tıp, hukuk tutmayinca ogretmenlige gitmiş der gibi bir algı var millette. Ben ogretmenlik okuyorum ve hayalimdi öğretmen olmak. Ögretmenlik cok konuşuluyor ve olumsuz konuşuluyor. Yok tatili cok, yok maasi iyi, yok işte baska bolum olmayinca öğretmenlige gidilmis. Tatili kisaltmak devletin elinde. Ayrica yeni baslayan, sozlesmeli ogretmenlerde sanildigi kadar yuksek maas almiyor. Kadrolu bile olamiyoruz onca emekten, sinavlardan sonra. Eskiden ogretmenlik okuyorum deyince havasi vardi. Simdi millet acıyarak bakıyor bu zor atanır diye. Evet zor atanmamiza rağmen hala kolay bir meslekmis gibi lanse ediliyor. Atamasi zor ama bu benim suçum degil. Onu her yere universite açan, her yere egitim fakultesi açan devlete soracaksınız. Önüne gelen öğretmen oluyor. Degeri düştü diyorum ama sebebi bu bence. Kisiyi ogretmen yaparken icinde ogrenci, ogretme sevgisi var mi? ogretme işini iyi yapıyor mu diye sorgulamıyor kimse. Sonra Allah canimi alsinsa kurtulayim diye derse gelen ogretmenler oluyor. Egitimciligin e sini bilmeyen ogretmenler türüyor. Ogrencinin egitim hayatinin içine ediyor. Bazi ogretmenlerde az degil. Iste bu yuzden ogretmen deger kaybediyor günümüzde. Ogretmen deyince soguk ruzgarlar esiyor. Ama mimarlik, hemsirelik okuyorum deyince karsi tarafin yuzunde guller açıyor. Bu nefreti anlayabiliyorum ama fazla geliyor. Cogu zamanının öğrencisi olan kisiler ogretmenlerinin davranislarindan dolayi okuldan, ogretmeninden soğuyor. Ogretmeninden isittigi bir laf, bir dayak yara oluyor hayatında. tabi bu isi layigiyla yapan ogretmenlerde var. Ama gunumuzde kadin icin iyi bir meslek olarak lanse edilsede öğretmenliğin sevilmedigini, deger kaybettigini düşünüyorum. Sebepleri cok tabi.
Ogretmenlik meslegi neden deger görmüyor artık?