Girişimcilikte kendimi nasıl geliştirebilirim?

18 yaşındayım. Son aylarda artmasıyla birlikte bir kaç yıldır bir çok girişim hayalı kuruyorum. Planlarını yapıyorum ama bu son aylarda harekete geçme isteğim şiddetli şekilde arttı. Kafamda markalar kurup şirketler batırıyorum. Durmadan beynimde tilkiler dönüyor. Yenilikçi fikirlerim var fakat sermayem yeterli değil. Gerçi bu da pek umrumda değil ufak bir miktarla da başlayabileceğimi biliyorum. Ailemden birkaç kişiye bahsettim bana deli gözüyle bakıyorlar. Kolay olsaydı herkes yapardı diyorlar. Belki de haklılar ama bana boşa sallıyormuşum gözüyle bakmaları biraz da sinirlendiriyor. Sonuna kadar risk almaya hazırım ama tereddütlerim oluştu. Hayal dünyasında mı yaşıyorum diye? Okuyorum. Herkes üniversite oku her şeyden önemli diyor. Kimisi tıp oku doktor ol diye baskılıyor. Aksi halde işsiz kalırmışım. Ben bir şeyler üretmek istiyorum. Çok hayal kuruyorsun diyorlar. O kadar yüksekten uçma. Bunun sebebi belki de orta halli bir ailede büyümemdir diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın eğitime deli gibi önem veririm. Edebiyata sanata farklı dillere kültürlere. Üniversiteye de tamam ama bu şekilde hayatımı üniversitenin kurtaracağını düşünmeleri de çıldırtıyor. Hadi her şeyi geçtim artık bu fikirler uykularımı kaçırmaya başladı. Sabahlara kadar uykusuz kaldığımı bilirim. İçimde bir ateş yandı bir kere. Size sorum kendimi bu konuda nasıl geliştirebilir kendimi bu yönde nasıl ilerletebilirim? Sadece ben mi böyleyim? Hayaller aleminde mi yaşıyorum? Gerçeklerin farkında mı değilim?
Girişimcilikte kendimi nasıl geliştirebilirim?