Canım ders çalışmak istiyor ama bir türlü dersin başına geçip çalışamıyorum sürekli dersin başına oturduğum zaman aklınlma başka şeyler geliyor dikkatim dağılıyor ve dersi bırakıp tekrardan birazdan çalışırım diye başka şeylerle uğraşmaya başlıyorum ama ders çalışmaya bir türlü zaman gelmiyor.
Ders çalışmaya bir türlü başlayamıyorum. Ne yapmalıyım?
bazen bende de oluyor bazı konularda, başlamakta sıkıntı yaşıyorum. Bunun tek çözümü sadece başlamaktır. Bir şeyleri bekleme yapman gerekenleri yapabildiğin kadar yap, çok da strese girmemeye çalış.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle bunu deneyeceğim not aldım teşekkürler 😊
Doğru hayal kurmayı öğrenmelisin. Örneğin ben girdiğim her sınavdan 100 almak, 100 olmasa bile sınav birincisi olmak için girerdim sınavlara. Eğer tüm bu sınavlardan başarılı olursam zengin olacaktım o yüzden çalışmalıydım. Sınavlara bakış açım buydu
Öncelikle derse çalışabilmek için o ana odaklanmak gerekiyor bu nedenle de sessiz ortamlar tercih edilmeli, ders çalışma ortamında telefon, televizyon, radyo gibi cihazların olmamasına özen gösterilmeli. Ders çalışmada ilk kural bunu istemek ikincisi ise dikkat dağıtıcı şeyleri ortamdan uzaklaştırmaktır...
Telefonu, bilgisayarı çalışmayı düşündüğün an 4 5 saatlik kapat. Ne olursa olsun açma eline alma. İster istemez dersin başına oturuyorsun bundan sonra.
Hayır uygulama silmek işe yaramaz, o telefona elin sürekli gider ancak kapalı olursa ve çalıştığın yere uzak bir konumda olursa iki de bir alıp bakmazsın ve çalışma sonunda telefonu açabilmek gelen bildirimler ödül olarak algılanır beyin tarafından. Bunu sürekli yapabilmen için bir teşvik edicidir.
Başaracağına inanıyorum sanırım son 27. Bu 27 de her şey senin elinde. Eğer geleceğin istediğin gibi olsun istiyorsan bugününü ona göre şekillendirmelisin.
Ben de KPSS'ye hazırlanıyorum. Zaman zaman bana da oluyor bu durum. Kendime 15 dk süre tanıyorum 15 dk içinde yapmak istediğimi yapıp dersin başına geçiyorum. Dikkatin dağıldıkça bunu uygulayabilirsin
Hiç çalışmamaktan iyidir değil mi :) ben üniversite sınavına 1 ay kala hazırlandım, ona da hazırlanmak denirse, ve alanımda ilk 5000e girmiştim. Hiçbir şey için geç değil pes etmek sadece sana kaybettirir rakiplerine kazandırır