Ben makine mühendisiyim babam 3500 tl maaş veriyo köpek gibi çalıştıyıro bir yerden teklif geldi 5500 maaş daha az çalışıcam babam olmasa direk giderimde babam olunca 2 kere düşünüyorum siz napardınız :D
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, babanızın gölgesi altında çalışmaktan ancak kurtulmayı gerçekten isterseniz mümkün olur. Aksi takdirde, babanızın gölgesi altında çalışmaktan kurtulma ihtimaliniz gün geçtikçe güç bir durum haline gelebilir.
Peki çalıştığınız yer babanıza mı ait, yoksa babanız orada müdür pozisyonunda mı? Bu sorunun cevabı oldukça önemli. Eğer babanıza aitse bence aradaki 2 bin liraya sebep babanızın yanından ayrılmayın derim. Çünkü kuvvetle muhtemel orası ileride size kalacak ve kendi işinizin patronu olma şansınız olacak. Bu devirde kendi işinizin patronu olmak ve başkalarının ağız kokusunu çekmemek çok güzel ve bir o kadar da önemli bir şey.
Fakat eğer müdür gibi bir pozisyondaysa tabii ki ayrılmayı düşünebilirsiniz ama oranın da babanız kadar çalıştırmayacağı ne malum? Bence orası daha da çok çalıştırabilir çünkü aranızda hiçbir bağ yok ve elalem sizi daha çok çalıştırır diye düşünüyorum. Ancak tabii ki son karar size ait. Fakat şahsi fikrim sadece parasına sebep bir yeri tercih etmeyin. Gerçekten mutlu olabileceğiniz şeylerin peşinden gidin ve maneviyata bakın bir işte. Bu devirde para kolay bulunur da, gönülden yapabileceğiniz ve iş hayatında manevi bağlar kurabileceğiniz insanlar pek olmayabilir. Bu hususa dikkat ederseniz bence bazı şeyleri daha doğru değerlendirebilir, doğru kararlar alabilirsiniz.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen olsam babamın gölgesine kurban olurum ama gölgesi altında da ezdirmeye müsade etmezdim. Sırf maaş için gitmeyi düşünüyorsan bence gitme ama başka firmaları da keşfetmek farklılık görmek ve baba ocağı dışında el altında çalışmayı bilmek, kendini daha da geliştirmek için git tabi. Boş zamanalrinda da babanın işine göz gezdirir kontrol edersin.
Baba var baba var şimdi aran nasıl iletişiminiz nasıl bilmem ama iş söz konusu oldu mu durumlar değişir.
Benim babam bana 'Bak oğul, hak yiyenin namussuz olduğu kadar hakkını yedirenin de namussuz olduğunu bil, unutma!' Derdi.00 Yorumla
O teklif gelen yer verdiği sözü tutabilecek mi acaba? Onu bir düşün önce.
5500 der, 2 ay sonra ödeme yapamamaya başlar.
Bence babanla konuş, bu teklifi de anlat, ortak karar alın.
Başka birinin gölgesinde çalışmaktansa ailenle çalışmak daha iyidir.
Ayrıca profilinde 18 -24 yaş diyor, sanırım işlerin başına geçicek tecrubeye sahip değilsin henüz o yüzden baban seni hazır olman için zor şartlarda çalıştırıyor olabilir.
İş yürütmek çok zordur, zannedildiği gibi patron olmak öyle konforlu bir şey değil, kendi işini yapan biri olarak söylüyorum.00 Yorumla
+1 yılBabanın iş yerinde para hesabı yapma hanım kız yaptığın iş babana ise öğrendiklerin de kendine. Nitelikli şeyler öğrenebiliyor musun öğrendiklerin geleceğine Işık tutacak mı bu kısmına bak. Parayı ikinci planda tut. Nitelikli bir iş ise babanın yanında çalışırken yaptığın Bir süre daha devam et Belki 1 sene sonra baban maaşını yükseltecek. İyi ki de yüksek para vermiyor baban doğrusunu yapıyor
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
57Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKendini ispat etmelisin önce bu işi babandan daha iyi yapabildiğini göstermelisin ona bence. Çünkü belli bir noktadan sonra zaten o iş sana geçecek babanda seni hazır hissettiğinde çekilecek bir kenara sana bırakacak o işi ama bunun için önce onu ikna etmelisin oda artık işi sana bırakma zamanının geldiğini hissetmeli, yapabildiğine inanmalı...
30 Yorumla Ne kadar kazandığın değil önemli olan, eğer teklif veren yerde mutlu olmayacaksan ne kadar verirlerse versinler bir süre sonra sana yük olmaya başlayacaktır. Nerde mutlu olacağını düşün, ona göre karar ver. Babana gelince, belki yanında olmanı istiyor ya da belki başka hayalleri var ama bu hayat senin, nerde ne şekilde geçirmek istediğini sen belirlemelisin yoksa geriye dönüp bakınca pişmanlıklar görürsün. Bu yüzden babanla açıkça ama asla kırmadan, üzmeden konuşmalısın. Belki karşı çıkacaktır bilemiyorum ama bir şekilde istediğin tarafa yönelmelisin. Kimseyi kırmadan, kendin de kırılmadan.
10 Yorumla
+1 yılHeryerde görüyorum böyle normal maaştan yüksek söyledikleri yerde her seferinde söylediklerinin en fazla yarısını veriyorlar. Yani sana 5500 diyen en fazla 2500 tl maaş verir neden bu kadar az dediğinde de yeni elemansın sana niye 10 yıllık çalışana verdiğim parayı vereyim der. Beğenmiyorsan çık işten, benim kapımda çalışacak insan bol der. Bilmediğin yere girmek yerine babana söyle zam için. Başka işe girmekle tehdit et. Seni normal çalışandan çok çalıştırıyorsa zaten düşünür iki kişi gerek der onun parasını da kendi çocuğu yerine tanımadığı birine vermek istemez.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa sen hiç evlenme bende senin gibi babasından korkan birine vardim hayatim zindan oldu o da senin gibi babasinin yaninda çalışıyo kendi kararını veremiyor pısırık korkak cok itici tiplersiniz kac yasina gelmissin kendi is yerini kendin secemiyosun
110 Yorumla
+1 yılBaban olmasa ikk basta 3500 tl maaşla çalışa bileceğim bir iş yeri varmıydı babam köpek gibi çalıştiyor demissin kasap sevdiği eti döver bana farklı firma 10000 de verse babamın yanından ayrılmam asla sonuçta kendi yerim başkasının yanında kül olacağıma babamın yanında köpek olmaya razı olurum
00 Yorumlaİleriye dönük düşünmeni tavsiye ederim sana.
Babanın işinden şikayetçisin ama ileride o iş yeri sana kalacak ve kendi işinin patronu olacaksın çok büyük ihtimalle. Böyle bir fırsatın varken, biraz daha yüksek maaşlı diye başka işi seçmen saçmalık olur bana kalırsa. Bazı şeylere diş sıkmadan ulaşılmıyor.00 YorumlaBabam 55.000TL de maaş verse babamın yanında calismazdim. Çünkü o parayı verse bile nasıl harcadigina da karışır. İstersen yaşın 40 olsun. Özgür olamadıktan sonra napim ben parayı? Kendi cocukklarimi da kendi isyerimde çalıştırmam. Ben ölünce gelsinler alsınlar.
00 Yorumla
+1 yılbabanla çalışma durumunuzu çok bilmiyorum ama patron şirketiyse o 5500 tl yi sana kolay yoldan vermezler. Babanla çalışırken patron konumundasın bir yerde. Gittiğin yerde sana en boktan işi de yaptırabilirler. Kendimden biliyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabanın işine göre değişir. Yani mesleğini yapıyorsan sorun değil. Ama mesleğin haricinde bir iş yapıyorsan ve baban emekli olunca işlerin başına sen geçeceksen ve işin kazancı iyi olacaksa o zaman dayan.
Babana da söyle en az 5 bin yaptır. Yoksa giderim de.
Ama gitme. Çünkü elin işindense kendi işin iyidir00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBabandan sonra kime kalacak bu işler hiç düşündün mü? Babam olmasa ben bu işi ne kadar süre daha çeker çeviririm? Eş dost çevresi ne kadar? Onun hatırına 100 de kaç rağbetiniz var? Kaç insan saygı duyuyor babana? memnun işinden ve bereket versin diyor? Çoğunluklar olumlu ise şunu anlamalısın babam benim ne kadar çok çalışırsam o kadar öğrenirim tecrübe sahibi olurum kendine bir şey olsa ben rahatlıkla babamın yerini alırım elemanlarım bana da güven duyarlar işimi 4/4 lük bildiğim için?
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 958 cevap paylaştı. Ben olsam gitmezdim çünkü kendi işin başkadır ayrıca babanın devam ettirdiği işi ileride sen devralıp devam ettirdiğinde köklü firma olarak rakiplerinin önüne geçersin fakat başkasının yanında daha fazla maaşla çalışırsan sadece para için çalışmış olursun, adım atman zor olur, keşke benim babamın da benim devam ettirettirebileceğim bir işi olsaydı, gençliğinde çok uğraşmış ama destek olan olmamış malesef. Senin yerine ben olsam, uzun vadede düşünürüm ve babamın işini devam ettiririm.
00 Yorumla
+1 yılİş hayatını temel kurallarından biride sürekliliği ve güvenirliliği siz yerinde olmak isteyen bir çok insanın olduğunu tahmin edebiliyorum ,
Manevi olarak başka birine hizmet etmek zengin etmek yerine Babama köle olmayı tercih ederim.00 YorumlaBen olsam giderim. Aileyle iş yapmak zor. bir şikayetin olsa tartışamıyosun hadi eyvallah gidiyorum diyemiyosun.
30 Yorumla
+1 yılZaten eninde sonunda döneceğin yer orası olacaktır. O yüzden o zamana kadar git başka yerlerde farklı deneyimler kazan. Sadece maddiyat olarak düşünme.
20 Yorumla
+1 yılyazları ben de dayımların iş yerinde çalışırdım. en çok beni çalıştırırlardı, ücretinde falanda değildim ama çok zorlanıyorsun. aile yanında çalışmak pişmanlıktır..
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 332 cevap paylaştı. Kendi işiniz değilmi? madem kurtulmak istiyorsun düşünmene gerek yok herkesin istediği özlediği bir durumdan memnun değilsen kurtulmak istiyorsan yok et
00 Yorumla
+1 yılAileyle iş yapmak zor tartışma kolayca oluyo işine de yansır o maaşı da hep bulamazsın tabi git
30 YorumlaBabanın yanında kal.. Elalemin işinde köle olacağına.. babanın yanında kendi işinin patronu ol.. Babanın gölgesi bile yeter sana
11 Yorumla
+1 yılBaşkasının yanında çalışmadan hayatı öğrenemezsin. Başka yerde çalışmayı tecrübe etmen gerek. Babanında başta böyle yapması gerekirdi. Kensi yanında değil başka bir yerde çalışmana müsade etmeliydi
00 YorumlaHmm haklisin aile baglari geregi ayrilmn biraz zor gibi ama babanin yaninda kendi isini yapmiyorsan kendi isimi yapmak istiyorum diye konusabilirsin kendi isinse yaptigin is bu para kurtarmaz baba de 😂
00 YorumlaValla hocam şükret haline derim babadan bize birşey yok hiç yoktan kafan rahat iş derdin Yok. Ele it olacağına babana ol en il bu daha avantajlı. Ele it olduğumuz için diyorum sakin yanlış anlama
00 Yorumla
+1 yılİş ayrı aile/arkadaşlık ayrı bu ülkede en zor bu kabul edilecek galiba. Şartlar daha iyiyse git düşünme.
00 Yorumla
+1 yılBen anlamam baba falan kendi ekmeğime bakarım aga gitmişsin mühendislik okumuşsun 3500 e niye itimat edityosun
00 Yorumla
+1 yılBende benzer durumu yaşadım. Ben babamın yanından hiç ayrılmadım ama ayrılmayı ve farklı birşeyler denemeyi çok isterdim..
00 YorumlaBence babanın yanında kalmalısın tabi yine de sen bilirsin
11 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı. babam sağ olsaydı onun gölgesinde çalışmak bana yeterdi, ateş düştüğü yeri yakıyor tabi. kaç yaşında adamsın bas istifanı daha fazla maaşa koş.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 697 cevap paylaştı.
+1 yılBir dene derim. Baban sonuçta senin iyiliğini ister. Denemek istediğini söylersin.
00 Yorumla 2000 ustune veriyim kurtar beni bu oglandan demis olabilir baban 😱
00 YorumlaBaksana kendi hayatina kac yasina geldin kararlarini kendin ver. Baban her zaman yaninda olmayacak.
00 Yorumla
+1 yılBabamla ilişkime bağlı bu durumu analiz etmek zor bu blgilerden
00 YorumlaBen gittim zamanında, şu an kendi işimin patronuyum :)
00 YorumlaGit tabiki. Babanın işçisi olmak için mi okudun sen? Kariyerini kendin çiz kendi hayatını yaşa
00 Yorumla
+1 yılZaten istediginde babanin yanina geri donebilirsin. Babanin yanindahic birsey ogrenemezsin kndini gelistrmek istiyorsan teklifi kabul et. Bu firsat herzaman eline gecmez
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 440 cevap paylaştı.
+1 yılBen senin yerinde olsam gidip kendi hayatımı kurardım
00 Yorumla
+1 yılAbim de babamın yanındaydı ve çok şikayetçiydi baba ne de olsa onlar yabancı onlara kesinlikle maaşlarını yatırmalıyız diyerek bazen kendi çocuğunu sen ailedensin zaten gibi görüp ona göre davranabiliyor.
00 Yorumla
+1 yılBabamın yanında çalışır. İşi öğrenir. Zamanla sorumluluklarım artardı..
00 Yorumla
+1 yılIşe alan yere git babanla düzgün konuş orda çalış ikna et
00 Yorumla
+1 yılİnsan evladına o kadarcık mı maaş verir? Hem de köpek gibi çalıştırıyormuş. Sen belliki mutsuzsun. O yüzden yüreğinin sesini dinle. Babana da güzel dille izah et. Anlamazsa da kendi bilir. Hayat senin hayatın
05 Yorumla- +1 yıl
Yorumumda ne yanlış açıklar mısın
- +1 yıl
Ben fikrimi belirttim bu nedenle benimle dalga geçmeye hakkın yok. Alttaki pek çok yorumda zaten ayrıl demişler. Bir benim yorumum mu gözüne battı. Neyse düşüncelerimi ifade edebileceğim bir platform sanmıştım burayı. Benim aptallığım kusura bakma
+1 yılYeni nesil kölelik sistemi yakınını ucuza çalıştırmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla ben olsam ayrılmam evet teklif güzel olabilir ama zamanla baban dükkanı sana birakacak çalıştığın yerden daha fazla kazanacaksın.
00 Yorumla
+1 yılBence gitmelisin ki senin bir hayatın var ve hayallerin bun durumu bahset ve iş tekligini kabul etmelisin. Baban içinde o miktarda çalışacak yeni bir eleman bulursun
10 Yorumla
+1 yılElalemin emri altında çalışacağına babanın gölgesinde çalış ne olmuş
10 Yorumla
+1 yılSallama bu devirde kimse o kadar
Mal bir makine mühendisi ne vermez00 Yorumla
+1 yılBırak git orda çalış. Kendi kararını kendin verecek yaştasın artık..
00 YorumlaElin adamı aksama kadr sker bir isi yetiştiremezsen ama baban yetistiremez isen en fazla fırçalar o ağrına gitmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDe babana başka bir yerde deneyim edinmek istediğini... deneyim için felan de...
00 Yorumla
+1 yılElbette gitmelisin köpek gibi çalıştırıldığın yerde sırf babam deyip kalmazsın. Teklifi değerlendir en kısa zaman içerisinde baban ile konuş ve ayrıl derim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDiyelim ki babanı satıp diğer teklifleri kabul ettin, daha sonra işten çıkarılırsan hangi yüzle babanın işyerine geri döneceksin? Bulup da bunama.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılReis oraya git çalış. Bende babamdan iş vesilesi ile sıyrılmaya çalışıyorum
00 YorumlaBaba yanı iyidir çok kavga tartışma çıkar ama iyidir 😃
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 854 cevap paylaştı. Ben olsam babamın yanından gitmezdim, sonuçta babamın malı benim malım :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe gereksiz bir evlatsin sen. Baban keşke geri cekileydi.
00 Yorumla
+1 yılSöyle babana. Baba maaşı arttırsan mi hani. 5500 veriyorlar de 😀
00 Yorumla
+1 yılYetişkin olunca birinin gölgesi altında yaşamak katlanilacak bir şey değil fırsat gelmiş eline babanı kırmadan diğer işe geç
00 Yorumla
+1 yılBabanla konuş düzgün bir şekilde anlat sonra git bro
00 Yorumlagüven vermelisin yalnız yapa bileceğini görmemlilelr
00 YorumlaBildiğin malsın sjsjsjsj Senin gibi bir adamla karşılaştırmasın Allah sjsjsj
016 Yorumla
+1 yılBu soruyu burda sorup akil ariyorsan hic bir zaman bu eziklikten kurtulamazsin
00 YorumlaDeğişik ama insan evladına nasıl acamaz şaşırıyorum
00 YorumlaBabalarınızın Kıymetini çok iyi bilin!
Gün gelir Gölgesini bile ararsınız...00 Yorumla- Devamını Gör (37)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası