Arkadaşlar finalden DD aldım, not ortalamam birinci dönem 2 üstü ama ikinci dönem daha düşük gelecek. dd geçer mi? Bilenler lütfen yardımcı olsun. DD şartlı geçer mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar finalden DD aldım, not ortalamam birinci dönem 2 üstü ama ikinci dönem daha düşük gelecek. dd geçer mi? Bilenler lütfen yardımcı olsun. DD şartlı geçer mi?

Bir şeyi çok merak ediyorum
Örneğin 1. sınıfta bir dersi dd ile geçtin ve o dönemki ortalaman 3.00
2. sınıfta aynı dersi nir daha aldın ve aa ile geçtin
Şimdi,1. sınıfta 3.00 olan (sadece birinci sınıfın birinci döenmine ait not ortalaması) not ortalaması, örneğin 3.20 ye yükselecek mi?
Yoksa orda 3.00 olan not kalacak, ama genel not ortalamsı mı yükselecek? (o döneme kadar olan tüm döenmlerin ortalamsı)
Yani şimdi aldığım dersi 2 kere almış ve ikisinin de genel ortalamaya etkisi olmuş mu olacak
Yosa, o dersi 1 kere almış ve ortalamaya etkisi sadece 1. sınıftaki dönemde (dd olan not aa ya dönüşüp 1. sınıfın birinci döenminin notu örneğin3. 20 ye yükselerek) veya 2. sınıftaki birinci dönemde (hem 2. Sınıftaki aa olan notun etkisi hem de, birinci sınıfın birinci dönemindeki dd olan notun yok olmasıyla) olacak?
Birinci sınıfın ortalaması 3 olarak kalacak genel ortalama yükselecek. Aynı ders genel ortalamayı 2 kez etkilemez en son aldığınız genel ortalamaya yansır diğeri sadece birinci sınıf ortalamasında kalır.
Genel ortalama bütün yılları toplayıp 4'e bölelim şeklinde olmuyor. Atıyorum bu zamana kadar 90 akts'lik ders aldınız hepsinin en son puanı kendi akts'si ile çarpılıp birbirleriyle toplanır sonra 90'a bölünür. İlk dönem aldığınız not genel ortalamaya yansımaz.
Selamlar,
Bugün bu soruyu gördüğüm zaman, üniversite hayatımda bol bol DD notuna sahip olan biri olarak cevaplamak istedim. 😊 Özellikle en çok merak edilen, dd ile geçilir mi? oluyor.
DD notu, üniversitelerin harf sisteminde yer alan bir not çeşidi olup, "D" harfi ile ifade edilen başka bir notun bir üst düzeyidir. "D", sınıf geçme notu olarak kabul edilen bir notken, "DD" biraz zorlu bir not diyebiliriz. Yani, sınıfı geçmek için biraz daha çaba harcamanız gerekebilir. DD not geçer mi, geçer ama o ders için biraz daha çaba gösterin.
DD notu, üniversitelerin belirlediği puan aralıklarına göre değerlendirilmektedir. Her üniversite, harf notlarını farklı puanlarla eşleştirme konusunda biraz özgür davranır. Dersinize göre puan aralığı değişebilir, ancak "DD" notu genellikle pek de sevilmeyen bir not diyebiliriz. Geçer not ama düşük.
En çok merak edilen ve endişe duyulan kısımlardan birine geldik! Her üniversitenin ve hatta bölümün geçme koşulları farklıdır ancak yukarıda söylediğim gibi dd ile geçilir. "DD" notunu aldığınızda hemen paniklemek yerine, üniversitenizin kurallarını ve dersin özelliklerini kontrol edebilirsiniz.
Düşük puan olarak görüp üzülmek yerine, dersinize daha fazla odaklanarak ve öğretmeninizle iletişime geçerek durumu düzeltmeyi deneyin. Başarılar dilerim! 🌟
Çok bilinen bir yanlış, dd notunun kaldığı yok. D demek geçtin demektir, artık o dersi almana tekrar gerek yoktur ama ortalaman düşükse sınıfı geçemeyeceğinden ortalamayı düşüren de DD olduğundan o dersi tekrar alırsın olur biter. CC aldığın bir dersi ben bunu AA yaparım diyorsan, onu alır öyle ortalamayı yükseltir gene geçersin.
DC ve DD şartlı oluyor, ortalaman 2 üstü olursa geçmiş oluyorsun o derslerden. DC notu geçer mi diye de soruyorlar ama 2'nin altında olursa kalırsın ve tekrardan almak zorundasın. Önemli olan genel ortalaman yani FF olmadığı sürece ve 2 üzerindeyse ortalaman geçersin sorun olmaz.
Teşekkür ederim
Rica ederim :)
Ortalama tm 2.00 olunca şartlı geçiş oluyor mu
Cevap
12Cevap
Merhaba, kısaca şöyle söyleyeyim. Genel not ortalamanız 2,00'ın altına düşmediği sürece DD aldığınız ders size sıkıntı yaratmaz. Şartlı geçmeden kastedilen şey bu. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Dd ile dersten gecersın ama ortalaman dusukse bı ıse yaramaz kanks
Ama geçiliyor dimi?
dc ile geçersin o da ortalama 2.00 üstündeyse dd ile kalınıyor maalesef
Kalınıyor mu
F görmediğin sürece geçersin. ama örneğin DF olursa kalirsin
mezun olurken ki ortalaman bazı ünilerde 2 bazılarında 1.80 i geçersen geçmiş oluyorsun DD leri
DD ile geçersin ama ortalaman düşükse bir işe yaramaz.Yükseltmeye alırsın seneye mecburen
Ortalama 2.00 üstünde ise geçer değilse kalırsın
Benim ortalamam 2 olur inşallah :(
Hayır.marmara
Tam 2.00 olunca
Ortalamam tam 2 .00 2 adet dd 1 adet dc ders notum var büte girmek zorunlu muyum
Hayır değilsin tabiki dd ve dc ben hep geçtim🤗
ortalaman düşük değilse DD ile geçersin
ortalamaya bakar bu iş...
Ortalama alınır
Ortalamaya göre mi geçip geçmemek oluyor
Evet DD geçiyor
Kaldın
şartlı geçer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?