İşkur İşbaşı Eğitim Programına alınan çalışanların program için asil/yedek listelere alınmasında işverenin rolü oluyor mu?

Yakın zamanda bir şirkette İşkur İEP ile başladım ve dün hepimize İşkur'dan mesaj geldi, kimimiz asil, kimimiz yedek listedeymiş. Ama sözleşme imzalamadan önce hepimiz mülakatlarla seçildik. Nisan ayının başından beri de eğitimdeyiz.

Yedek listede olanlar, asillerin haklarından vazgeçmesi ile kursa katılabiliyor, internette araştırdığımızda böyle yazıyordu. Benim merak ettiğim, yedekte olanlar İşkur İEP ile çalışamayacak mı yani şimdi? İşverenin tamam sizi alıyorum diyerek kadroya mı alması gerekiyor çalışmaya devam edebilmeleri için?

İşkur İEP sözleşmesini imzalayan adaylar arasından yedek/asil aday seçimini İşkur tamamen kendisi mi yapıyor, yoksa işverenin de rolü oluyor mu? Eğer işveren bazılarını yedek olarak seçecekse neden en başta mülakatla İşkur İEP sözleşmesini imzalamaya davet etmiş olabilir?

Bu arada Covid-19 pandemisi nedeniyle evden online eğitim görüyoruz şu an.

#EvdeKal Sağlığını koru
Güncellemeler
+1 yıl
@scil63 Bilginiz varsa yazar mısınız? Teşekkürler.
İşkur İşbaşı Eğitim Programına alınan çalışanların program için asil/yedek listelere alınmasında işverenin rolü oluyor mu?