İnsanları 1170 tl ye bu zor günlerde muhtaç bırakmak hiç bir çözüme yardımcı olmuyor. Kaynağı işsizlik fonu olan ve her yıl sadece işverene kredi gibi aktarılan paranın , hiç değilse bu günlerde fazladan insanlara dağıtılması lazımdı. Üstelik hiç bir şart olmadan.
Kaldı ki bu 3 aylık yasak ücretsiz izin olarak işverene destek olarak da sunuldu. Yanı ileride olurda bunun kanun boşluğu gibi kullanılıp insanları asgari ücretin altında bir yaşama mahkum edecen bir işveren insiyatifi riski de var.
Önerilen rakam fonda ki paranın çok azı , yani fonda ki para , asgari ücret seviyesinde dağıtılmasından dolayi bitmez.
Yararlı bir faydayı gerçekten faydasız kılan yöntemler bu insanı yoruyor ve değersiz hissettiriyor..
Bunca suriyeliye baktık ama bir halkımıza 2 ay bakamadık.. Devlet için millet olmamalı , millet için devlet olmali.
Çok yetersiz kalıyor ülke salgında.. sadece kendimizi kandırıyoruz.
Verilen para, yaratılan ve üstünde kat be kat vergi yükü ile ederinden fazla fiyatlarda ki malları , kiraları , faturaları karşılamıyor.
Yazık..30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBence makul. Kira bedeli ödemeyenler için temel gıda ihtiyaçlarını gidermek için. Lâkin bence kira ödeyenler için ayrı bir destek daha çıkarılabilir. Ev kredisi ödeyenlerin taksitlerini 6 ay uzatmak gibi bir seçeneği olmalı mesela. Böylece kiracılara baskı uygulamak zorunda kalmazlar.
Ayrıca açık kalan işyerlerinde işçi azalımını önlemek, işyerlerinin azalan gelirlerine yardımcı olmak için işverenlere ek yardım paketi sunulmalı. Örneğin, çalıştırılan her işçinin maaşının %25 ini ödemek gibi olabilir.10 Yorumla
Bakan kendisi de 1170 tl alsın o zaman bakalım geçinebilecek mi. Bekar olsan hadi eyvallah çok yemez içmezsin bir şekilde geçinirsin ama evli çocuklu kişi nasıl geçinsin? Millete 3 çocuk yapın en az demeyi biliyorsunuz ama bu konularda adalet denen birşey de bırakmadılar liyakat sistemi de bırakmadılar. Suriyelilere baktın o kadar yıldır kendi vatandaşına 3 ay bakamadın bunun cezasını diğer seçimde çekeceksin tabii o zamana kadar kalırsan.
10 Yorumla
Çok kötü olmuş en azından asgari ücret ödemeliydi. Tek başına çalışıp ev geçindirenler ne olucak kira elektrik su internet gıda et süt ilaç temizlik malzemeleri derken Corona yüzünden giderlerimiz 2 katına çıktı ama alacağımız yarım aylık çok kötü umarım bu corona kısa sürede biter yoksa uzun süre 1170 lirayla geçinmek hayatı iyice zorlaştıracak...
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılben iş kurdan sorguluyorum bu yazı çıkıyor sizce benim patronlarim benim adıma başvuru mu yapmamış halbuki bütün herkesin adresini alarak başvuru yaptık dendı bende bu paradan yararlanabilir miyim açaba ücretsiz izne çıkarırdım ve 110 günum filan var bu iş yerinde çalıştığım daha önce bir yer de calismadim
10 Yorumla
+1 yılKim diyor yeter diye ya benim evim kira yeni dogan bebegim var bide 4yaşında kızım var dogalgaz elektirik kira gitti 1170 peki ne yiyecez cocuguma bezi nasil alacam hicbiryerden gelir yok.. sonucta canımız sağ deyip dua etmekten baska ne yapabilecez.. Allah yardimcimiz olsun bu gidiş hiç iyi degil..
44 Yorumla- +1 yıl
Kira vermeyeceksin işler duzelince vereceksin
- +1 yıl
Insallah evsahibide öyle der
- +1 yıl
Çıkaramıyor kanuni hakkı yok
- +1 yıl
Insallh oyle olur
+1 yılAbimlerin patronu sinsi serserinin teki ama bu durum aslında iyi çünkü bebekleri var ve durum böyle olduğundan sadece abim çalışıyor eve bakmakta zorlanıyor o yüzde iyi olmuş inşallah ihtiyacı olan herkese maddii destek verilir.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 896 cevap paylaştı.
+1 yılYani hesaba mı katmıyorlar, işlerine mi öyle geliyor bunu anlamak güç. Sonuçta insanlar evde kalınca masraflar eksilmiyor, yine faturalar, kiralar ve alışveriş aynen devam. O halde maaş neden düşüyor, masraf yine aynı oysa...
20 Yorumla Herkese 10 bin lira kredi vereceklerdi millet 3 bini zor aldı. 😂
Bakalım bunda ne taklalar atacaklar?
Açıklıyorlar ama boş açıklıyorlar icraate gelince tık yok.10 Yorumlaİşverene vermeye gerek yok; direk işcinin hesabına topluca yatırılmalı şimdi onun üzerinden bir sürü muhabbet döner burası Türkiye hala anlamadınızmı :D
10 Yorumla
+1 yılKeske bir su kyk kredilerini silselerde biz de sevinip rahatlasak
11 Yorumla
+1 yılNasıl gururla söylüyor televizyonda bağıra bağıra vurgulaya vurgulaya BİN YEDİ YÜZ TELE VERECEĞİZ diye 😂😂😂😂😂 bozdurur bozdurur harcarız artık.
223 Yorumla- +1 yıl
Almanlar 3 bin euro vermiş sabah akşam onu soyluyo muhalefet. Baktığın zaman alan görülmedi daha. Ayrıca orada bir kerelik aylık değil burada 1200x2 3600 tl. Hani 1euro 1 fl olarak görülmeli diyor ya muhalefet ürün fiyatı karşılaştırırken. Yanı tüm ülkeler yiyeceğe temel ihtiyaca yetecek parayı veriyor.
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul e tamam 1700 tl Türkiyedemç hangi temel ihtiyaca yetecek? Bizim eve 150 lira su geldi. Elektrik faturası ortalama gelecek diyorlar ortalaması zaten 250-300 olur. Ev doğal gazlı değil 100 lira da tüp veriyoruz her ay. Kiramız da rahat 900 vardır. (Kirayı net bilmiyorum) mutfağa ne kaldı? 4 kişilik bir ailenin 1 aylık mutfak masrafı?
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul ayrıca yiyeceğe yetecek para vermiyor. İngiltere, Almanya, Kanada ve Abd hepsi eve fatura yollamayacak. Elektrik su doğal gaz bedava karantina süresince. Ve kira yardımı da var.
- +1 yıl
Ulen ben 1700 verecekler diye anlamışım o bile değil 1170 liraymış tu Allah sizi ne yapmasın be. 😂😂😂😂
- +1 yıl
Yav faturalar orda da sonradan toplu gelecek. Bursa aylık gelecek ama ödemeyene niye ödemedin denemeyecek. Kira ödemeyen ise cikarilmayacak. Özllikle baktım almanyayla nerdeysebayni bütün duzenlemeler. Almanya ile birebir benziyor yapılan düzenlemeler. Ben elektrik şu doğalgaz ödemiyorum şu an. Kimse de kesmeye gelmedi.
- +1 yıl
Almanya kira yardımı mi veriyormuş. Demek benim akrabalar karı koca mühendis olmalarına rağmen Türkiye dekiler kadar bilemiyormuş orada yaşayıp. Söyler misin nasıl alacaklar o yardımı?
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul bize elektrik gelmedi ama su geldi ödedik. Fatura toplu da gelse ödeyecek durumları gelirleri oluyor. O ülkelerin asgari ücretleri bizimkinden daha fazla enflasyonları işsizlik oranları bizden daha düşük.
- +1 yıl
Dünyanın hiçbir yerinde asgari ücret o saydığım şeylere rahat rahat yetmez. Iktisat kitabında yazar zaten yetmemesi gerektiği. Belli nedenleri var. Bence bilmedigin konular hakkında konuşma. Tahmin yürütüyorsun 0 bilgi çok fikrin var.
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul asgari ücrette çalışma oranı onlarda bizdekinden daha düşük bizde üniversite mezunu bile olsan asgari ücrete ya da 100-150 lira daha yüksek ücrete başlıyon zaten. 😂😂😂 ben öğretmenim bana kalkıp da özel okul hocam sen sözleşmeli olarak atansan maaşın ilk başlangıçta en az 3500-4000 tl al sen şu 3500-4000 tlyi gel bende işe gir demiyor. Bana sen tecrübesizsin diye bahane sunup asgari ücret ve altını teklif ediyor. Stajımı da saymıyor. Ama devlet stajımı sayıyor sözleşmeli olarak başlatıyor beni. Şimdi devlet keriz mi beni 3500-4000 tlden başlatıyor. İşte o eleştirdiğin ülkelerde böyle bir maaş farkı olmaz her mesleğin bir maaş baremi var o seviyeden başlatırsın devlet okulunda da çalışsa özelde de çalışsa EN AZ SINIR ONDAN BAŞLAR Bizdeki gibi devlette 3500-4000 tl den başlayıp da özelde asgari ücret ve altından başlamaz.
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul bana tahmin yürütüyorsun diyorsun sen sanki tüm devletlerin çalışma hukukunu açtın baktın. Dahası mesela Türkiyede hangi sektörde çalışırsan çalış özelde bir işte asgari ücrette başlıyorsun. O iş yerinde atıyorum 5 sene çalıştın ve maaşın 5 bin tl oldu. Ama iş yerinde anlaşmazlık yaşadın atıldın istifa ettin ya da. Sonra işe girdin adam seni bu 5 senelik işçi deyip 5 bin tlden başlatmıyor. Yine asgari ücretten başlatıyor. Avrupda bu yok. Sen 5 senelik işçisin 5 bin de bıraktın seni alan adam 5 senelik işçisin diye 5 bin tl de başlatmak zorunda emeklilikğe yatırılına prim de böyle.
- +1 yıl
Yağışta bilmeden konuşuyorsun. Yok öyle bir dünya. Dünyanın heryerinde 3 aşağı 5 yukarı benzer sıkıntılar var. Türkiye de iki mühendis ki biri yüksek mühendis 5 yıldır çalışıyor olsalardı şimdi hangi lüks sitede oturuyor olurdu? Yıllarca viyanada yaşadılar 2+1 ev zoe aldılar ki oda devlet destekli falan ev seninde olmuyor 25. Yıl mi ne oluyor. Almanyaya geçtiler şimdi hemde transferle yani almanyadan çağırılıp gittiler 3 er bin euro maaşları var. Bu firmalar bizim burda olsa 8 10 bin maaşları olur. Birinin maaşı anca kalıyor ellerinde. Burda olsa biri kalır birinin de 2 3 bini kalır.
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul Türkiyede hangi yüksek mühendis 5 senelik maaşında lüks sitede yaşıyor? Bırak Allah aşkınıza ya. Nerede 10 bin tl maaş alıyor Türkiyede Mühendislerin çoğu işsiz be
- +1 yıl
Yazılım mühendisi ıssız varmıymış:) ya da elektrik elektronik mühendisi:) inşaat mühendisi gıda mühendisinden bahsetmiyorum. Benim arkadaşım 3 yıl önce yazılım mühendisine 6 veriyordu maaş ama tabi sen daha iyi bilirsin herşeyi bildiğin gibi:)
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul bence hiçbir mühendislik işsiz kalmamalı. İnşaat da lazım bak en ufak depremde yüreğimiz götttümüzde atıyor. Elektrik mühendisi de lazım. Yazılımcılar da işsiz kalabilir bilmiyorum
- +1 yıl
Kimse işsiz kalmasın ama okula gidip kendini de geliştirmezsen okul okey masası ev gidip gelirsen ıssız kalırsın. Ben iibf mezunuyum maaş almadan çalıştım sigortamı bile cebimden ödedim. Ahh devlet niye vermiyo yaa demedim. Bana kimse demedi ki git o mesleği yap kendi kararım kendi yasantim.
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul senin bir bok bilmediğin belli oldu. İbf mezunu mühendislik hakkında konuşuyorsun. Yine Devlette suç. Niteliksiz okul neden açıyorsun? Niteliksiz okulların öğrenci yetiştirmesine neden müsade ediyorsun? Çalışma sistemini devlet oturtmak düzenlemek zorunda ve devlet iş sahası açmak zorunda açılmasını da teşvik etmek zorunda
- +1 yıl
Benim Ne iş yaptığımı bilmiyorsun bile :) devletin suçları da vardır ama bir yük suç kişinin kendinin.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul kendimin değil devletin.
- +1 yıl
Öğretmenlik okuyanlar öyle sanıyor ama ben öğretmenlik kazanabiliyordum abimden 1 puan fazlaydı puanım. O öğretmenlik okudu ben olamam dedim olmadım. Madem iş garantiliydi biz niye olmadık:) öyle bir dünya yok ya.
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul lan mal iş garantili diye bir şey yok. Bir ülkede yaşayan her insan yaşamını devam ettirmek için çalışmak zorunda devlette vergisini ödemek zorunda. İş olmazsa nasıl ödeyecek vergisini? Çalışmayan işsizlerin vergisini çalışana z bir kesinden alıyorlar. Bu da dengesizliğe sebep oluyor çalışan nüfus fazla olsa böyle olmaz. Yine bir ülkede mesleği olan mesleği neyse onh yapar olmayan da kursa gider meslek edinir çalışır bizde bu yok.
- +1 yıl
Bence sen öğretmen olma. Yapamazsın. Okuduğunu anlama sikintin var.
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul bu kadar şeyi öğretmen olduğumdan sabırla anlatmaya çalıştım yeter sabrım taştı yazmıyorum. Defol.
+1 yılGüzel düşünülmüş hiç yokdan iyidir. Ülkenin ekonomik durumu pek iç acıcı değil, bunu bile basardiari sükür etmek lazım diye dusunuyorum
29 Yorumla- +1 yıl
Ben Yurt dışında yasıyorum, ne kadar Suriyelilere bakıldı bilemiyorum... Ama ekonomi çöküşte bunu görüyorum. Ozamnla bu zaman aynı değil. Ve Suriye li sayisida sanırım kendi vatandaşını geçecek sayıda değildir, hata kat kat altadır.
- +1 yıl
Muhakkak, daha çok bilgim olurdu. Ama verilen paralarda, sonuçda hiçten gelmiyor. Nereye kadar borclanicak devlet? Işın içinde olmayinca, kimse tam olarak sağlıklı bilgisi olmuyor malesef.
- +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
Senın yorumun:) benimle ilgili hiç birşey bilmiyorsun, sadece yurtdışı okudun tüm önyargılar yazdı, komik senin yorumuna sadece gülerim...:) iyi geçeler tartışacak güç bile görmüyorum sende
+1 yıl1300 lira kira + 90 lira aidat veriyorum söyleyeceklerim bu kadar
34 Yorumla- +1 yıl
Bununla geçineceksin artık demedi kimse. Olağan-üstü bir durum var. Başlarınınsa 2500 kirası vardır oda aynı alacak.
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul Başkalarıda aynı olacak diye ne yapalım? Evet durum olağanüstü ancak halka bu kadar parayı layık görenler bu olağanüstü durumda olağanüstü maaşlarını almaya devam ederek olağanüstü servetlerine servet katmaya devam edecek. Neden fedakarlık tek taraflı oluyor sence de bir anormallik yok mu?
herkes alsında bı parayı gorelım yetıyomu yetmıyomu
33 Yorumla- +1 yıl
Yeter mi sence
- +1 yıl
2000 olsa iyi olurdu
+1 yılEspiri mi yapmış eğer espiri ise komik gerçekse daha da komik. 1170 lira büyük para bozdur bozdur harca :D :D
10 Yorumla
+1 yılO para ile nasıl yaşayacak insan? Bu trafik. patronu ücretsiz izne çıkarmaya trafik. eder kiramı ödeyecek faturamı yoksa karinmi doyuracak
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Sadaka bile sayılmaz. Eşim koronadan dolayi şirketi gerekli tedbirleri almadığı için 22 martta işini birakmak zorunda kaldı. Bunun hesabını kim verecek? Resmiyette kendi ayrildi görünüyor. Ama olay bambaşka.
00 Yorumlaİşsizlik maaşı 2000 küsür tl iken işten çıkarttırmayıp 1170tlye işi kapatmak...
10 YorumlaBu kişilere nasıl ulaşılacak ya da bu kişiler bu yardıma nasıl ulaşacak, bilgi verilmemiş
10 Yorumla
+1 yılOfff yarısına ızgara yapılır, yarısıyla tava. Ye ye bitmez
10 Yorumla
+1 yılbir zahmet versinler yardım alması gereken kişiler çok daha, sadece bu yeterli değil bile
10 Yorumla
+1 yılMaddi anlamda değilde temel ihtiyaç desteği verip dışarı çıkma yasağı gelse 😏
10 YorumlaDevletimiz güçlüdür güvenin sadece ve gör bak neler olacak
43 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum bu gidişle bu halk böyle yönetilirse bu korona illeti ülkemizden çıkmayacak zaten
- +1 yıl
@_Huzursuzhayaller_ ne saçmalıyorsun
- +1 yıl
Hiç öyle konuşuyorum
Yani şimdi açıkcası 1170 tl bu devirde çok bir ihtiyacı karşılamaz ama yine de ne verseler kar, hiç bişe de vermeyebilirlerdi.. ABD'de durumlar vahim mesela... ancak o toplanan paralarla artık hesap kitap yapıp belki 1500 tl kadar verebilseydiler iyi olurdu diye düşünüyorum, düz hesap mantığı😂
00 Yorumla
+1 yılO isin asli oyle degil. Evet yararlaniliyo ve devlet odemeyi de yapiyor. Peki sonrasi? Bundan yararlandiktan sonra issizlik maas durumu sifirlaniyor. Yani bu olaylar bittikten 1 hafta sonra isten cikarsaniz issizlik maasi alamayacaksiniz.
00 Yorumla
+1 yılMasallah paraya bak. Agzi sulanmis ev sahipleri kiracilari sıkıstiriyor. Yetmiyor borcu olan borcunu istiyor. Herkes hakli herkese lazim para. Allah yardimcimi olsun ne diyelim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu destekler neden hiçbir zaman çifçileri görmüyor o sizin çok kücumsediginiz 1170 lira ćifcilere verilse hepsi şükreder
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu işen en zararli çıkanlar çifçiler ama herzamanki gibi hiçkimsenin umrunda değil devleti çifci ayakta tutar işci ayakta tutar
- Eğitim & Kariyer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılAman ne büyük para, millet bu paradan fazla bulduğunu dolara yatırıp ekonomimizi sekteye uğratmasa bari.
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar çalışırken daha az gideri oluyor, ama şimdi daha çok. Ama bunu anlamak çok zor bunlara göre.
00 Yorumla
+1 yılBu kararı verenlerin birkaç ay o parayla geçinmeye çalışmaları gerektiğini düşünüyorum
00 YorumlaDaha napsin akp miz nankorler azcik sukretmeyi bilin 😂
00 YorumlaDünyanın hiçbir yerinde yok bu olay. Şu sitede çok hükümet karşıtı insanlar var ne oldu onlara?
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılKısa çalışma ödenek ile arasındaki fsrk yoklen neden az. Veriliyor
00 Yorumla
+1 yıl1000 ev sahibine verirler, 170 lira faturalara , kolay gelsin, güneşe çıkar fotosentez yaparsınız artık asgari ücretle aile geçindirenler :D
15 Yorumla- +1 yıl
Yav kardeş temel ihtiyaç için o. Almanya para veriyoooo dediginiz para da almanyada 3 kiraya tekabül etmiyor. E napacak onlar niye almanya büyük ülke diyonuz. Bizimkiyle onlarinkini kıyaslayınca bizimki fazla oluyor.
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul almanların kirası devlet tarafından ödeniyor, kira yardımı yapılıyor, ayrıca faturalar ve yeme içme aşırı derecede ucuz, üste paraları bile kalıyor, sen hangi dünyada yaşıyorsun a haber falan mı izliyorsun. d
- +1 yıl
Almanyada yaşayanların niye haberi yok bundan. Bence orada yaşayanları bilgilendir. Hiçbirinin haberi yok.
- +1 yıl
@Kenankenanistanbul halam var, aynını söyledi aahaha asıl seni kekliyolar çomar gibi gidip almanyayı bozma diye.
- +1 yıl
Allah allah 2 mühendis akrabam yok diyor ama demek halan daha iyi biliyor ya da sallıyorsun:)
Devlet dese ki her eve 22 ayar külçe altın vereceğiz insanlar niye 24 ayar değil bu diyecekler
10 Yorumla
+1 yılBende izne ciktim ama sigortasizim hatta ailemde kimsenin sigortasi yok o nolucak
13 Yorumla- +1 yıl
@_Bavardi_ ne yapayim mecbur calismak zorundayim
Devlet bünyesi bu kadar özeller 1700 allah halkın yardımcısı olsun bu kardeşim virüs gitsede
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1170 lira neyine yetecekmiş acep :D
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO durumu bir güncelleme ile düzeltmelisin. Orada amaç halka 1170 lira vermek değil.
2500 lira asgari ücreti karşılayamayan işverenler bunun 1170 lirasını devletten alacak gerisini kendi verecek çalışanına diye biliyorum.
Cevap sahibi+1 yılBelki benim bildiğim başka yardımdır dostum malum bu sıra sürekli yardım haberleri çıkıyor.
Açıklama gelmişti maaşta zorlanan şirketlere devlet olarak çalışan maaşlarının 3te1 ine kadar yardım yapılacak gibi bir sistem hazırlanıyordu. O olabilir diye düşündüm.
Fakat sadece 1170 lira verilecekse resmen dalga geçmektir bu
+1 yılGunluk 39 tl sacma bir sey ve herkese verilmiyormus o kadae cok paraki 😂
00 Yorumla
+1 yılKime neye yetecek o para?
10 Yorumla
+1 yılBunun şartları var mı acaba
10 YorumlaBunlara nasıl başvuruyoruz ki acaba?
10 Yorumla
+1 yıldevletin getirdiği bir şy diyecek birşey yok
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 824 cevap paylaştı. Çok iyi Allah yardım etsin milletimize devletimze.
10 Yorumla
+1 yılOlması gerekenler oluyor.
10 Yorumla
+1 yılBunun bir ton şartı şurtu vardır yine
10 YorumlaDaha nesi düşünülecek ki' şükür etsenize devlete''
20 YorumlaÜcret şu an aldıgım maaşın 3 te 1 ine denk gelyo
10 YorumlaYeterli değil maalesef
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bu destekle insanlar aç kalır
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yıl1170 e nasıl geçinecek insanlar
10 Yorumla O maaş dediğin parayla bir hafta geçinemezsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok para ya Nasıl harcanilir o para offff
20 Yorumla
+1 yılÇok komik kabul edilemez
00 Yorumla1.300 kime üye yeter ya
00 Yorumla
+1 yılBunada laf ederler begenmezlee her zamna ki gibii
11 Yorumla- +1 yıl
1170 liranın 800'ü kira beğenmemek değil insanlar aç intiharlar artarsa sasmayin dayım işten çıkarıldı ama çıkarılmış gösterilmedi isveren batmış, yardım etmek için de dayimdan işten çıktığına dair belge istiyorlar. Valiliği arayabilirsiniz demişti yönetenler ama açmıyorlarmis. Gerçeklerimiz bunlar, hepsi birebir yaşandı. Güzel şeyler yapani taktir ederim gerçekten beni düşman görmeyin lütfen ama japonya 989 milyon dolar turkiye 14 milyon dolar ayırdı internetten yazarsanız çıkar ikimizin para birimi de dolar değil.. Avrupa ülkelerini yine youtubedan kanıtlı olarak görebilirsiniz et onlarda 10 bizde 50 kahve 2 bizde 15 🤷🏻♀️ asgari ücretler 2600e 2300 eşit derecede ama giderleri çok az.. Abd'nin sağlık sistemi kötü ölsen de ücretli bak bizim o yanımız güzel.. Ama malesef yanlış yönleri de çok, insanlara hepimiz üzülüyoruz değil mi 2 çocuk babası işten çıkarılmis kapı kapi is arayan 50 yas ustu bir amca vardi.. Ben sadece iyi insanlara üzülüyorum, partiler gelir geçer günün adamları gelir geçer bu ülke bizim mirasimiz o gelip geçmez sadece insan olarak söylüyorum umarım beni anlıyosunuzdur
- Eğitim & Kariyer konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılHiç yoktan iyidir
10 Yorumla
+1 yılAz bile
10 Yorumla
+1 yılbüyük para gerçekten..
00 YorumlaDevletin elinden bu gelir.
00 YorumlaPara gercekten cok az aclık sınırı 4 bın olmusken
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence bu çok iyi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUmarım bir aksilik çıkmaz
00 Yorumla- Devamını Gör (11)