Avokado Video 🥑 (@avokadovideo)'in paylaştığı bir gönderi (13 Mar, 2020, 1:11ös PDT)

Avokado Video 🥑 (@avokadovideo)'in paylaştığı bir gönderi (13 Mar, 2020, 1:11ös PDT)
İnsan, öğrenir. İnsanın tabiatı öğrenmek üzerine kurgulanmıştır. Çünkü insan, öğrenerek insan olur ve öğrenerek insan kalır. Öğrenmeyi bıraktığında veya öğrenmeden uzaklaştığında insanlığından da uzaklaşır. Öğrenme ve eğitim iki farklı tabiatın kavramlarıdır.
Öğrenme insan için, eğitim/eğitilme hayvan içindir. Hayvan doğası gereği vahşidir. Vahşiliğinin gereği olarak sadece kendi türü/cinsi ile ilişki ve iletişim içinde, öteki oluşturarak ve ötekine karşı kendini savunma içgüdüsü ile yaşar. Tabiatının gereği olarak başka türlere kapalıdır. O ancak eğitilerek tabiatının sınırları dışına çıkarılabilir. İnsanla ilişkisi de diğer türlerle ilişkisi de böyledir. İnsanla aynı ortamı paylaşabilmesi için eğitilerek tabiatının sınırları dışına çıkarılmış olması gerekir
Evet, bütün insanlar eğitilebilir. Herkesin bilgiyi kavrama biçimi farklıdır. Birinin görsel zekası baskınken bir başkasının mantıksal zekası ağır basıyordur. Buna göre hareket edilmeli. Tabii bilgiyi aktarma şekli de önem taşıyor.
Hamuru iyi değilse, ne kadar uğraşırsan uğraş şekil veremezsin
Bazi insanlar egitilemez ve duzeltilemez
Cevap
9Cevap
Mümkünde' sonucunda ilmi olmak hepsine düşmez' en azından yeterli derecede bilgili olurlar'' fakat birde' işin finans yanı var'
Kim üstlenir ki böyle bir yatırımı
Hepsi değil ama bir çoğu eğitilebilir diye düşünüyorum.
Eşşeğe altın semer vursan eşşek yine aynı eşek, değişmez yani kimse
Hayır, eğitilemez... Öyle insanlar var ki; hem bilgisiz, hem de eğitilmeyi reddediyor...
Evet Bloom yeterince zaman verilirse herkes öğrenebilir diyor.
Insan kendi istemedikçe içinden gelmedikçe hickimse onu eğitemez diye düşünüyorum
İnsanları bilmem ama ben ehlilestirilemem..
Sığır beyinliler biraz zor
Hayvanlar eğitilir, bu yüzden hayır eğitilemez.
Bu koydugun foto konulu p*rno gibi
Hayır
Noooo kesinlikle
Hayir
Hayır
Evet eğitilebilir.
Zannetmiyorum
çogu
hayır tabii
Erkekler hariç:))
Egitilemez
Hayır