Yanlış oldu anlayın artık..
Tsk'da rütbeler kaç yılda bir yükselir?
Yanlış oldu anlayın artık..
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir astsubay subay olamaz öncelikle sınavları vs oluyor diye biliyorum onu kazanması lazım vs vs ama astsubay astsubaydır bu isimle de emekli olur astsubay üst çavuş vs vs gibi rütbeler alır elbet ama onlar subay olmaz öyle yıl geçince. Sınavları kazanırsa olur ancak. Yani eskiden böyleydi şimdi değiştirdiler mi bilmiyorum...
Bak aynıymış doğru biliyormuşum:) subaylığın okulu farklı bir kere yıl geçince subay olunsaydı direkt astsubaylık okulundan mezun olurdu herkes.
Zor işler..
Zaman kaybı onun yerine daha çok ders çalışıp direkt kara ya da hava harp a girmek daha kolay görünüyor. 1 sene oturup eşek gibi ders çalış sonra 5 seneyi cebe at :) ayrıca ordu içindeki hiyerarşi de daha zor sonuçta bide oradaki yıpranma payını da cebe atmış olursun:) en iyisi gençler subay olmak istiyorsanız şimdiden sıkıyosunuz dişi :))
İlla subay olmak istiyorsa geçerli bu :) askerlik mesleğini seviyorsa uzman da olabilir önemli olan sevdiğin işi yapabilmek..
Katılıyorum:)
Astsubaylar, subaylık sınavını kazanmadığı ve gerekli yeterlilikleri sağlamadıkları sürece subay olamazlar. Subaylıkta rütbe bekleme süreleri şu şekilde;
Teğmen / 3 Yıl
Üsteğmen / 6 Yıl
Yüzbaşı / 6 Yıl
Binbaşı / 5 Yıl
Yarbay / 3 Yıl
Albay / 4 Yıl
Astsubaylıkta ise rütbe bekleme süreleri şöyle;
Astsubay çavuş / 3 yıl
Kıdemli çavuş / 3 yıl
Üstçavuş / 6 yıl (3 yılı Kad.Üçvş. olarak)
Kıdemli üstçavuş / 6 yıl (3 yılı Kad.Kd.Üçvş. olarak)
Başçavuş / 6 yıl (3 yılı Kad.Bçvş. olarak)
Kıdemli başçavuş / Yaş Haddi
Başka sorun varsa alabilirim. :D
TSK da rütbelerin yükselmesiyle astsubayın subay olmasıyla alakası yok ikisi de farklı sınıflar rütbeleri kendi içinde yükselir ancak astsubaylıktan subaylığa geçiş şartlarını karşılarsa subay olabilir. Yoksa emekli olana kadar astsubay olarak kalır.
Bir astsubay subay olamaz ama bir astsubay 4 yıl hizmet verdikten sonra eğer lisans mezunu ise iç kaynaktan yükselme sınavlarına girip subaylığa geçme hakkına sahip olabilir sınavda başarılı olursa subaylığa geçer
Cevap
17Cevap
Astsubaylik meslegindenim. Bir astsubayın subay olmasi icin 4 yillik mezun olmasi ilk sart onun dışında mesleki sicil. Astsubaylik çavuş ile baslar kidemli kademeli başçavuş ile biter. Astsubay Çavuş 3 yil gore yapar 3. Yilin agustos ayinda astsubay kidemli çavuş rutbesi takar. Astsubay kıdemli çavuş 3 yil gorey yapar astsubay üstçavuş takar. Daha sonra bu 3 yil 6 alti yila çıkar 6 yılda bir rütbe takar.
Bir rütbe 6 yıl sürüyor eğer küçükse ama bazı rütbeler 4 yıl ve 5 yıl
Üsteğmen birisi 6 sene sonra yüzbaşı oluyor bu arada Albay çocuğuyum haberin olsun🤣🤣🤣
Dedem astsubay babam subay idi ama tabi Subaylar ustsubay olarak adlandırılır Atatürk te bildiğin gibi Albaydı
Astsubay, albaya kadar yükselemezmiş sanırım, arada sınav varmış... Subayda olamazmış
Öyle evet 2 yıllık okuyan astsubay 4 yıllık okuyan subay oluyor
Astsubay nasıl subay oluyo rütbemi iniyosun yoksa cikiyomusun 😃
Astsubayın üstü ne😂
En yükseği Astsubay Kıdemli Başçavuş
Astsubaylar en fazla kıdemli bascavus olabilirler yani subay olamazlar ama sınavlara girerlerse kazanırsa o ayrı
Misal, subay da bir üst rütbeye ilerler mi, yoksa hep subay olarak mı kalır
Ama assubayda bu yok
Rütbeden rütbeye değişir bekleme süresi. Ayrıca astsubaylar subay olamaz.
Astsubayın üstü ne😂
as tegmen tek cizik dir
tegmen tek yildiz
ustegmen iki yildiz
yuzbaşı uc yildiz
bir celenk 1 yildiz binbaşı2 yildiz celenk yarbay 3 yildiz celenk albay 😀😀😀oyle gidiyor sonrasi pasalar
Olur albaya kadar yukseliyor
Astsubay emekli olana kadar astsubay kalıyormuş
Seni istemeye gelen Subay mi Astsubay mi 😃
Astsubay 😂
Haha
"Subay olsan eyiydi
Pabucumun astsubayı" deyip gönder 😃
Sevgi önemli ve karakter 😊
Ben de Miranda Kerr tadında garı arıyom 😂😃
Önlisans mezunu ise hayır lisans mezunu ise 3 yıllık görev süresi sonucunda sınavları vererek
Astsubay, subay olamaz 🙂
Ere ne olur
Astsubay, subay olmaz omurboyunca
Rütbesi yükselemez mi, hep aynımı kalır
Evet sadece astsubaylık rütbelerinden alır
Astsubayın üstü teğmen
Astsubaylar subay olmaz.
3 yılda kıdem, 3 yıl sonra rütbe olması lazım...
Astsubay ın en son rütbesi, kıdemli başçavuş...
Astsubaya yavaş subay olsun :DD
4.5 yıl
3 yılda bir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?