Çalıştığın şirketteki pozisyonuna bir etkisi olur mu ya da daha iyi bir iş bulmada, daha rahat bir iş bulmada işine yarar mı güzel/yakışıklı olmak sizce?kariyer için güzel olmak şart mı
Ben onun belli bir yere kadar işe yaradığını düşünüyorum, eski çalıştığım yerde bir çalışma arkadaşım vardı kız acayip şekilde açık giyinip çok bakımlı geliyordu minilerle filan. Ben doğaldım fakat benim başarımın önüne geçiyordu patronla arasında ki bağ, fakat iş yerine gelen müşteriler benim muhabbetimi işimi severlerdi, bir süre sonra işler büyüdü kız hatalar yaptı derken, şu an orası kapandı fakat benim geldiğim nokta gayet iyiyken farklı bir yerdeyim, onun geldiği nokta evlendi ve işten kovulmuşdu, duyduğum kadarı ile de hala ön muhasebe yapıyor, ve hala eli ile fatura kesiyor. Eski patronum da tanıyor kendisi için pekde iyi söylememişti. Güzellik bir yere kadar arkadaşlar. insanlar bir süre sonra sizden icraat bekliyor.
Çalıştığı yere bağlı insanın Çağrı merkezinde çalışıyorsa etkilemez Ama bir holding de ya da güzel bir şirkette müşteri ya da diğer çalışanlar ile yuzyuze çalışıyorsan mutlaka önemlidir. Şahsen sorarsan insan nerde çalışırsa çalışsın bir kere temiz düzgün ve işine uygun kiyafet ile çalışmalı Bununda kariyere etkisi çok olmamalı Önemli olan başarıdır Bazı adamlar vardır özellikle gizli adamlar bunlar parmak arası terlikle çok büyük siyasiler le ya da holding başkanları ile gorusurler çünkü başarılı ve akillidirlar ve. kimse yadirfamaz onlari Herkes kravatliyken onlar havai gömlekler gezerler
Durumdan duruma değişir. Örneğin oyunculuk vb. alanında dış görünüş aşırı önemli olmaktadır. Yakışıklı, güzel, çirkin vb. dış görünüşler önem taşımaktadır. Diğer alanlarda ise başarı ön plana çıkmaktadır. Örneğin bir mimarın dış görünüşüne önem verilmez, önceden yaptıkları işlere, başarılarına bakılmaktadır. :)
Yapacağın işe göre değişir. Önce dış görünüş sonra dış görünüş+performans. Bazı pozisyonlar vardır dünya güzeli/yakışıklısı olsan da o işi yapamayacaksan para etmez. Bazı işler vardır dikkat çekip kendini dinleyip müsteri toplamaya birebirse girer yükselir gidersin. Yalnız bütün işlerde işe alınırken ilk gün şöyle bir bakarlar insan kaynakları için dış görünüş önemlidir. Kendine özen gösteren işine de özen gösterir diye bir düşünce vardır.
Günümüzde yüz&vücut güzelliğine ve görüntüye aşırı bir önem verildiği için genç, güzel ya da yakışıklı olmak kariyerinde büyük avantaj sağlar diye düşünüyorum.. 💫
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabii ki etkiler. Sadece kariyer icin değil arkadas cevresini bile etkiliyor dis görünüş. Malesef insanoglu hosuna gitmeyeni yeri geliyor arkadas olarak bile yaninda barındırmıyor. Kilosuyla, kisa boyuyla dalga geçiliyor insanlar tarafından. Guzellik/yakışıklılık bircok kapıyı acar ister istemez.
Insalarina gore değişiyor dış görünüşe bakan insanlar cok var ben. Ole düşünmüyorum cunku bir manken vardı guzeller statüsünun assasindaydi pek guzel değildi ama manken olmuş guzellik algisiini yikmak icin kullanmışlar ole olsaydi bu kiz manken olamazdı
Manken olmak için dış görünüş baz alınmaz. Modellik için dış görünüş önemlidir. Dünyanın en kısa, en şişman, en zayıf, en çirkin mankenleri diye arattığınız zaman çok ilginçtir ki bir çok insanın farklı fiziğe sahip olmasına rağmen manken olduğunu görürsünüz
ilk etapta dış görünüş çok önemlidir. kimse tanımadığı birinin içini bilemez o yüzden ilk olarak dış görünüş ile yargılanır insanlar. dış görünüşü iyi olan +1 ile başlar.
zaten herkes kendine bakmalı ve bakımlı olmalı bence.
Yarar çünkü karşımızdaki insanı gördüğümüz gibi onun hakkında karar veririz. Yakışıkli güzel olması değil güven veren bir tipi temiz kıyafeti doğru tarzı olmasi gerekir.
Basari zeka önemlidir o şekilde yükselse bile başkası gelir ayağını kaydırır. Güzellik bakım ise girişlerde evet bir adım öndedir ama yükselmede değildir.
Yükseltir çünkü artık herkes diş görünüşe bakarak o kişi hakkında bir fikir üretme çabasında. Bana kalsa etkilememeli çünkü dış görünüşle çalışma verimliliği aynı düzeyde olmayabilir.
Güzel\yakışıklı isen bir avantaj olabilir ancak boş bir güzellik ya da yakışıklılık etki etki etmez. Üslup hareketler ve biraz da dolu gitmek mevcut pozisyonla ilgili yeterlidir☺️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet yükseltir Hatta sadece yükseltmek değil, işe alımlar bile tipe göre yapılıyor artık