Ortalama bir üniversitede endüstri mühendisliğinden fena olmayan bir not ortalaması ile mezun oldum, ben 8 aydır iş arıyorum bulamadım. Aynı bölümden bir arkadaşım var pek parlak bir öğrenci değildi, orta üstü fiziği, aşırı güzel bir yüzü var. Mezun olduktan 1 ay sonra adını çoğu kişinin duyduğu bir kurumsal firmaya yüksek maaşla girdi. İşe alımda dış görünüşe neden bu kadar bakıyorlar anlamıyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKolay lokma olabileceğini düşünen patron ve rütbeli personellerin işe alım gücü. <3 :)
Etek boyu ne kadar yukarıya çekilirse, Kadına iş hayatında o kadar değer veren kurumlar var. Yani amaçları her şeyi bedavaya getirmek.
İnsanlar bu kadar düşüyor malesef. <3 :)150 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKesinlikle var. 😁 Ben de sağlıkçıyım, geçenlerde bir hastaneye CV bıraktım, CV’nin en arkasında insan kaynaklarının doldurması gereken bir bölüm (iyi/orta/kötü şeklinde) var. Oradaki ilk madde dış görünüştü. 😁
79 Yorumla
Soran+1 yılvasıfsız veya hiyerarşide alt sıralarda olan mesleklerde torpil dönüyor genelde. mesela sağlık alanında, hastane doktor alırken neden tipine baksın?
- +1 yıl
Ben doktor olarak cevaplıyayım sorunu; Bakıyorlar kesinlikle. Sarışınına esmerine değil, vücudu düzgün olana, presentable olmana bakıyorlar. Topuklu ayakkabı giydiğinde palyaço gibi yürmeyecek, mini elbise giydiğinde göz zevkini bozmayacak insanları arıyorlar. Erkekler de de aksine böyle bir kıstas yok. Onlar ne kadar başarılı olursa o kadar şansları var. Kadınların seksi ve çekici olması şartı var sanırım bilemiyorum ama aynı departmana başvurupta zayıf kadın yerine şişman kadını alanı görmedim :(((
- +1 yıl
Kişi başarılıysa kurumda başarılı olur ondan sonra ülke neden gelişmiyor hem ülkede hem dünyada güzellik algısı bozuldu aynı tip kadınlar aynı tip erkekler oldu
- +1 yıl
ilk defa duyuyorum demek dış görünüşü hakkında değerlendirme dolduruyolar bi de hastane yani danışmada mı görelendirilcekti o kişi
- +1 yıl
Danışmayı geç benim gibi bir çok kadın doktora yapılıyo
- +1 yıl
@drsuperwoman efet danışmayı geçtim ondan sonra ne yapcam düzmü gidecem peki yaani? :):)
- +1 yıl
@drsuperwoman devlette sökmez ama hanım efendı devlette torpil ya da akıl zekaya bakılır :D bakımlı güzel kadın hayatta 10-0 öndedir :D
- +1 yıl
@nillkayali1 ben paramediğim, acil servis hemşireliği için başvurmuştum. CV bölüme özel değil zaten doktor da aynı CV yi dolduruyor sekreter de, danışma personeli de. :) Genel olarak hastaneye alacakları herkesin dış görünüşünü değerlendiriyorlar. :)
- +1 yıl
Doğrudur şaşırmam herkes şekilci olmuş
Nasip, tüm şartları karşılıyor da olsa, hakkı olduğunu düşünse de, kişinin elinde olmayan bir ilim vardır, nasip.
Bu konuda çabalamaya devam etmelisiniz.20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
86Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 705 cevap paylaştı. Bu sadece onunla ilgili değildir
- Tanıdığı torpili filan olabilir
- İşten ise gorunumun önemli olduğu çantası takımı yerine dusunuyor olabilirler
- Firmada güzel hatun almalıyız kafasında olan bir ik olabilir
- Başvuranlar içinde sorulan sorulara en iyi cevapları veren en iyi iş girişmesi gerçekleştiren vs vs gibi kadın o olabilir
- Bir iş gorusmesinde dikkat edilmesi gereken konular diye bir bak belki yanlış yaptığın bir şey vardır
- Ve herşey nasiptir sen peşinde kos
24 Yorumla- +1 yıl
Tsk @aloebella
- +1 yıl
Rahatsız olduysanız beğenimi geri alayım @barraküda
- +1 yıl
@aloebella estağfurullah bilakis memnun olduğum için teşekkür ettim
Endüstri Mühendisliği çok güzel bir bölüm ama Türkiye'de herhangi bir şey üretilmiyor, argeye gerek yok, yani iyi bir mühendise de gerek yok.
Burada ki şirketler genel olarak yabancıların yaptığı ürünleri getirip burada satmak ya da onların yaptıklarının basit taklitlerini yapıp satarak para kazanma üzerine kurulu.
Bundan dolayı üretecek değil, satacak insan lazım. E tabi güzel bir kız satış için daha uygun bir görünüm sağlıyor.
Benim tavsiyem yol daha yakınken kendini iyice geliştir ve gelişmiş bir ülkeye taşın. Endüstri Mühendisliği değerli ve gerekli bir meslek ama Türkiye'de değil, medeni ve gelişmiş ülkelerde.
Dış görünüş insan ilişkileri ile yapılması gereken işlerde önemli olabilir, mühendislik gibi bir işte önemli olamaz, ancak bizde olur denilen şeylereden biri bu da, çok acı...
Bence kaç git, gelişmiş bir ülkede güzel bir hayatın olsun, kurtar kendini.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanılanın aksine dış görünüşe değil "ilk intiba" dediğimiz olay önemlidir. İstediği kadar alımlı olsun kişi iki kelimeyi bir araya getiremiyorsa, inandırıcılığı yoksa işe almıyorlar. Benim de birkaç tanıdığım normalde çok donanımlı insanlar ancak iş görüşmesinde "tutuk" olduğu için işe alınmadılar. Biraz havalı kendinden emin ve girişken olmak gerekiyor. Peki doğru mu? Bence değil. Kişinin kendini ifade biçimi tutuk olabilir ama işini iyi yapıyordur. Kimisi de girişkendir işten kaytarır veya uzmanı değildir. Ama maalesef bizim ülkemizde dış görünüş donanımdan önce geliyor maalesef.
Ha şu da var sırf güzel diye işe alındıysa o iş yerinden şüphelenmek lazım 😅10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü ilk görünüş ilk intiba çok önemli olduğundan dış görünüş çok artı katar işe girmen için. Şöyle anlatayım; iş görüşmesinde kapıdan ilk girdiğinde tecrüben ya da bilgin değil dış görünüşün göze çarpar kapıdan girişte, sonra kıyafet uyumuna ayakkabına bakılır tabi buraya kadar olan kısım 1 dakikalık süreç ama çok önemli o 1 dakika! Sonra hitabetine bakılır! Yani önce dış görünüş sonra kıyafet ve daha sonra hitabet. Sonra buyrun oturun denilir ve oturursun kendini ifade edebilmene ve birkaç soruyla da bilgi düzeyine bakarlar görüşme biter ama başta belirttiğim gibi ilk başta göze çarpan dış görünüş ilk intiba anında zihinlerde bir önyargı oluşturur ve o önyargı diğer herşeye etki eder. İnsanlar birinden olumlu elektrik alamazsa ağzınla kuş da tutsan olumsuzu olumluya çeviremezsin...
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Malesef fizik önemli. Özellikle kadınlarda. Ve ülkemiz gibi icerikten çok imajin deger gördüğü düşük profilli toplumlarda dış görünüşe daha fazla önem verilirm
İş görüşmelerine giderken saç, giyim, makyaj, beden dilinize çok daha fazla önem vermelisiniz.20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİşin az başvuranın çok olduğu yerlerde en önemli etken fiziksel artılardır. Tanıdık yoksa adamın yoksa ülkemizde bir hiçsin maalesef 👍 Bizde güreşçiyi banka yönetimine atarlar. Hakeden sürünür sonra ülkenin burnu b*ktan çıkmaz. Birilerinin kıçını yalamadan zor oluyor bu ülkede maalesef..
10 Yorumla
+1 yılefet aynı ben benimde bu konuda hiç şansım yok suratımı gören hemen korkuyo yaani ne yapacam bende bilemiyom neyse artık yapacak bir şey yok böyle yaşamaya alışacağız yaani hüsniye nerdesin? maliğin işini bitirdikten sonra seni ailenden isteyecem hüsniye 😁😂
00 Yorumla
+1 yılDış görünüşün etkisi vardır diye düşünüyorum. Ama, her firma dış görünüşe önem vermez...
Ayrıca, iş bulmak için sadece sınavlara çalışılarak elde edilen mezuniyet notunun hiç önemli olmadığına inananlardanım. Yüksek dereceyle mezun olup kendisini ifade edemeyenler var. Ancak, düşük dereceyle mezun olup kendisini çok iyi ifade eden, becerikli kabiliyetli insanlar daha çoğunlukta...00 Yorumla
+1 yılBazı yerler dış görünüşe çok önem veriyor. Dış görünüşe verdikleri önemi karaktere vermedikleri için ortada kalanda çok oluyor. Herşey dış görünüş değildir, karakterlede çok alakası vardır. Dış görünüşüne baktığınız, ama karaterini sallamadığınız biri size çok rahatlıkla yamuk yapabilir. Çok başa geliyor bu durum. İnsanları karakter testine soksan çoğu sınıfta kalır. Artık o dönemdeyiz. Dış görünüşün önem kazandığı, ama karakterin sınıfta kaldığı bir dönem...
00 Yorumlaİlk görüşme de ilk etken, dış tır... Fakat umutlarınız kırılmasın, siz de görüşmeleriniz de bu tür eksikliklerinizi düzeltmeye gayret gösteriniz, kendinizi bir adım, birkaç adım daha geliştirmek ve doldurmak adına... Her negatifliği, pozitife çevirebilmek inanınız sadece insanın elinde, yoksa yaşam sevinci kalmaz... : )
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDış gorunusun sadece işe girmede degil her yerde etkisi var. Işe girme, okulda hocanın sozlu nituna bile ister istemez etkisi oluyor. Dis gorunusu iyi olan biri hayatta 10-0 önde oluyor. Millet bosuna yakisikli/guzel olmak istemiyor. Bunun icin o kadar estetik bosuna yapilmiyor. Ya da bosuna depresyonlara girilmiyor. Gunumuz dunyasinda da arrik her sey dış görünüş haline geldi. Guzel/yakisikli degilsen karsi cins bile seni koluna takmıyor. Gercekler bunlar malesef.
313 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@rızıo guzellik sonradan kazanilabilecek bir sey degil. Evet estetik falan olayi var ama onun icin para lazim ve gercekten bicak altina yatmak, o agrilari sizilari cekmek var. Hepsi guzellik icin. Guzellik cogu zaman yaradandan gelen bir sey. Ama statu, para oyle degil. Esek gibi çalışıp bu statu ve parayi kazanma durumu var. Yani sonradan kazanma durumu. Ama cirkin olan insan hep cirkin 20 yasinda da 40 yasinda da cirkinsen cirkinsindir. Bunu degistiremezsin ve elinde olmayan bir sry. Para ve statü cok farkli bir sey. Bir de erkeklerin hemcinslerime yaptigi sisman, burnu büyük gibi fiziksel kusurlariyla dalga gecmek, bu konu yapmak hic hos bir sey degil ve erkeklerde bunu cok goruyorum malesef. Bircok kiz bu yuzden depresyona giriyor, ozguven sorunu yaşıyor. Bir kiz arkadasimin boyu kisa diye surekli espri malzemesi yapiyorlardi. sonunda tirlacakti kafayi en son psikolojik yardimla kendiyle, boyuyla baristi. Insanlar hadsizce ozellikle kadin bedeni uzerinde yorum yapmaya bayiliyor. Allah'ın oyle yarattigini da hice sayarak. Erkekler icinde var bu tabi yok demiyorum ama kadin icin daha fazla. Kadin bedeni uzerinde yorum yapilma olayi cok daha fazla.
Cevap sahibi+1 yıl@nillkayali1 aynen öyle. Insan gudusel olarak yapiyor sanki bunu. Hep guzele ve estetige yonelme var. Markette meyve secerken bile en guzel ve duzgunleri seciyoruz ister istemez. Cicek alirken en guzeli hangisiyle onu aliyoruz ya da bir yerde cicek koparacaksak yine en düzgününü seçiyoruz. Insanin doğasında var bu. Evet bazen hadsizce davraniyoruz, kızıyoruz dis gorunus her sey mi diye. Sanane onun burnundan, kalcasindan diyoruz ama insan ister istemez kendi icinde saniyelik bir degerlendirme yapiyor. Guzel mi degil mi diye. Bu cok kotu ama icimizde var. Sadece bu degerlendirmeyi kişiye yansitmamak, ona hadsizce vucudu hakkinda yorum yapmamak en doğrusu.
- +1 yıl
haklısın hanım efendı benım sevdım kız vardı ben 1.75 o 1.60 dı guzeldı ama sevıodum guzeldı baya ama dedıklerın dogru erkekler laf sokan oluor karakter meselesı ama erkek yakısıklılıgını kaybetsede keltoş kalsada statu ve para sahıbı erkek olsun her turlu isteyenı olur bide mercedes arabası varsa işler garantı :D
- +1 yıl
@nillkayali1 hanım efendı para olsun yeter bu devırde yakısıklılık yaradılışla alakalı karızmatık olur bide mercedes cektımı altına mesaj gidecegı yerı bulur evlılıklerın çogu mantık evlılıgı manken gıbı kadınla evlenen tipi kayıklarıda gördım adamda money çok para her kapıyı açar :D
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bu amaçlı bir bakma degil aslında genelde bilinçaltı ama bakımlı görünüm düzgün giyinme de o bilinçaltını etkiliyor. Mesela su an sözlü bir sınava hazırlanıyorum ve bilgi kadar Dis görünüşüme de dikkat edeceğim çünkü bu mevzu bilimsel bir gerçek. Görünüş olmasa da yapabilirsin tabi ama daha çok zorlarlar. Kişinin görüntüsünün iyi olması ve bakımlı olması bilinçaltına o kişinin işinde de daha özenli ve başarılı olacağını işaret ediyormuş.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılIşte bu yüzüden okulu bıraktım ama gel de anlat mal kafalilara bu ülkeden bi sk beklemiyorum. Beni sırf lanet hayal ettiği kafasında kurduğu şeye göre fiziğine bakıp alacaklarsa almasınlar. Ama o bile zor kurtarır torpili vardır. torpilin yoksa okumicaksin bu ülkede. Anlamıyorlar ama. Markete kasiyer alırken bile torpil kullanıyorlar. Bu ülke böyle kabullenin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArkadaşın sarışın mı bu özelliklerin üstüne bir de o varsa evet. büyük önemi var. insanalr bunu açık açık söylemez ama var. bunu işe alan kadınlar da yapıyor çünkü atıyorum bir satış yerinde o mağazayı temsil edecek kişinin güzel biri olmasını istiyor.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılMalesef öyle, birde ilanlara şöyle tecrübe, şöyle şartlar yazmıyorlarmi kim inanıyor buna. Hepsi hikaye. Kapalı olunca da 1-0 yeniksin istediğin kadar cv dolu olsun. Açık kapalı farkı bile var...
30 Yorumla
+1 yılEvet dış görünüş çok etkilidir. Feministler bunu dile getirmez ama kadınlar gayet de el üstünde tutuluyor. Bence çirkin kadınların feminist olması biraz da bundan :)
30 Yorumla
+1 yılNerden biliyorsun ki o kız işe girdiğinde yanındamıydın? belki senin bilmediğin farklı bir özelliği var. Neden kendini başkaları ile karşılaştırıyorsun.
20 YorumlaBilmiyorum ama güzel kadınlara genellikle daha özenli ve daha kibar davranıldığına kaç kere şahit oldum. Binevi bir zaaf gibi düşünülebilir. Ama bunu genelleştirmek yanlış olur.
21 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
+1 yılDış görünüşe göre işe alım yapan bir firmanın geleceği belirsiz yani profesyonellikten uzak. Aslolan kişinin beceri ve yeteneklerine göre işe alınması. Yani sen becerine ve yeteneğine güveniosan ve donanım olarak yeterli isen kendini ifade ettikten sonra iş bulursun
10 Yorumla
+1 yıl162 boy 50 kg ve bu sıfatla benim gibi bir kentsel tasarımcı ve peyzaj mimarını hangi şirket işe alır ve ne kadar verir diye kara kara düşünmeye başladım ve 1. sınıfım... Sağ ol 🚬 içime öküz oturdu.
01 YorumlaDış görünüşe hepimiz önem veriyoruz bende işyeri sahibi olsam bir asistanım olacak olsa kesinlikle dış görünüşüne önem verirdim. Cunku özellikle özel işlerde dış görünüş çok önemli. Benden önce asistanım la iletişime geçecekler pespaye biri olsa direk önyargı oluşur buda bir gerçek
00 Yorumla
+1 yılÜlkemizin bu konularda geride kalmasına şaşmamalı. Malesef işletmelerin çoğunda dış görünüş ön planda oluyor bu yüzden şirketler başarılı ya da şirketin durumunu ilerletecek kişileri kaçırıyorlar.
00 YorumlaNe iş olduğuna bağlı. Mesela şantiyede dış görüşün ne anlamı olabir gibi gibi... Hostes olmak için tabi.. Ortası da var. Kısacası nasıl meslek olduğuna bağlı.
00 Yorumla
+1 yılözel sektörde yüzde yüz etkilidir kamuda da etkilidir devlet her ne kadar senin atamanı yapsa da görevlendirilceğin birim dış görünüşüne göre oluyor
10 YorumlaBana iş teklifi gelmişti Kadındı beni gördü O an hemen işe gelmeni istedi Yakışıklı olduğu icin 😂😂 valla yalan değil
02 Yorumla- +1 yıl
Keşke senin kadar özgüvenli olsam
- +1 yıl
@drsuperwoman sen kendini güzel hissediyorsan özgüvenin yükselir ;)
- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılEvet öyle bir şey var ve torpil de var. Kemal Sunal filmindeki gibi sistemi tersine çevirmeli biri inadına çirkine vermeli. 😀
00 Yorumla
+1 yılİş görüşmelerinde görsellik çok önemlidir. Bu hem kadın hem erkek için öyle. Görsel olarak ne kadar iyiysen işe o kadar yakınsın.
00 YorumlaAşırı güzel bir yüzü...
Işte kilit cümle bu
Gerisi masal...
Maalesef hayat fazlaca acımasız:(00 YorumlaDurum böyleyse işim yaş şu an üzüldüm. Tarz önemli bence mükemmel giyinip dik durursan karizman ile kazanırsın ya öyledir değil mi
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 481 cevap paylaştı. Dış görünüş ile ilgileri odağına çekebiliyorsun da ondan. İlgi çeken birisi senin işine yarar satışta ve benzeri durumlarda :)
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 780 cevap paylaştı.
+1 yılözel sektörün özellikle iletişimle alakalı bölümlerinde var, sosyal işlerde olmasını anlayabilirken malesef artık teknik bölümlerde de fizik ön planda olmaya başladı. ilam mümessiliği, pazarlama, banka, özel hastaneler en önde gelen sektörler
02 Yorumla- +1 yıl
evet özel hastaneden içeri ilk girdiğinde çok güzel kızlar oluyo danışmada üst katlara çıkınca normal oluyo :)
- +1 yıl
@nillkayali1 evet geneli öyle, hatta acıbadem memorial gibi kurumsal yerlerde özel seçilmiş
+1 yılçok bakarlar. Erkek veya kadın kurumu temsil edeceğinden dış görünüş önemli
10 YorumlaTabi var, insan ne kadar kendine özen gosterirse , isinede i kadar sahip çıkar
10 Yorumla
+1 yılBazi isyerlerinde secerek aliyorlar, hemde cok onemi var
00 Yorumla
+1 yılEvet etkisi çok büyük , her sektörde dış görünüşe bakılıyor üstelik
00 Yorumlafiziksel görüntü işe alımda etkili şansı arttıran bir faktör.
00 Yorumla
+1 yılBelirgin ne demek ebe kukusu gibi bir etkisi var dilden dile dolaşıyo
00 Yorumla
+1 yılBelki de kendine güvenini karşı tarafa yansıttığı içindir?
00 Yorumla
+1 yılAçın iş ilanlarına bakın çogu bayan eleman arıyor bayan arayan güzelinide tercih eder.
00 Yorumla
+1 yılMaalesef öyle işlevine değil boyutuna önem veriliyor.
01 Yorumla- +1 yıl
İş bilene verilmiyor bende halkla ilişkiler mezunuyum hiç bir işletme erkek halkla ilişkiler mezununu işe almıyor her yeri mini etekli derin dekolteli kızlar kadınlar doldurdu
Hayatın bazı gerçekleri var maalesef. Ne yapılırsa yapılsın önüne geçilmiyor
00 Yorumla3-0 lık skor gibi düşün ki bence skor daha da artırılabilir
00 YorumlaYönetici asistanı olunacaksa evet, yoksa hayır.
Tabi gorunusle ilgili bir işe girilmeyecekse00 Yorumla
+1 yılBahsettiğin olayın doğruluk payı var, fakat kurumsal firmalar için geçerli değil.
00 YorumlaMaalesef gerçek bu, iş bulma konusunda 1-0 öndeler. Pardon düzeltiyorum. 3-0.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıldış görünüşün etkili olacağını hiç sanmıyorum hanımefendi
00 Yorumla
+1 yılTabiki bakicaklar sen is veren olsan sen de bakarsin
00 Yorumla
+1 yılSende kendine bak güzelliğini geliştir, ortalık iğrenç insan kaynıyor yapacak bişi yok.
00 Yorumla
+1 yılAcı gerçekler, mahkemeler de bile dış görünüşü cezaya + - 'si oluyor
00 Yorumla
+1 yılNedense hep arti olduğunu düşünüyorum dış görünüşün
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNereye işe gireceğin önemli. Öyle plazalarda towers larda işe girceksen, görüntüye de bakarlar, senin aile yapina da bakarlar.
00 YorumlaDis görünüşten ziyade beden dili ve konuşma biçiminin etkili olduğunu düşünüyorum. Kilo probleminiz varsa aktif bir iş için ilk tercih olmayabilirsiniz belki ama bu da önemli bir kusur değil bana göre.
00 Yorumlakesinlikle var. kadınsan heleki açık giyiniyorsan işsiz kalmak imkansız
00 YorumlaDış görünüş önemli ama kendine güvende getirir bu dış görünüş, buda etkilidir. Bide işe girmede not ortalaması artık önemli değil. Bende büyük bir firmada çalışıyorum ama öyle not ortalamasıyla aldıklarını görmedim hiç
00 Yorumla
+1 yıldış görünüşün iş hayatında en büyük önemi kılık kıyafet ve konuşma şekli, kelime ve hitap kullanımıdır. ve işin içinde torpil olduğunda haketmeyen birçok kişinin emek verenlerin üstüne geçtiği gerçeği var...
00 Yorumla
+1 yılBen önemli olduğunu düşünüyorum çünkü birlikte çalışacaklar ve bir ortamda bulunmaları gerektiğinde patron kız ya da erkek fark etmez yanındakinin giyiminin yüzünün fiziğinin iyi olmasını ister
10 Yorumla
+1 yılİşine göre değişir tabi ki ama bende bi işverenim turizm vip hizmetler işi yapıyorum şoförlerim veya ofis çalışanlarım tabi ki kıyafet vs temiz olsun diksiyonu düzgün olsun isterim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörsel bir işte evet. Diğer işlerde el becerisi işe ne kadar bilgilisin filan bakarlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet Böyle bir şey vardır. Ülkemizin adamlarının çoğu şerefsiz çünkü.
03 Yorumla- +1 yıl
basına geldı mı
Cevap sahibi+1 yıl@barmen_1507 başıma geldi çok defa
- +1 yıl
hımm hangı bölume gırmek ıstedın kı fıızıge baktılar
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadın açar memeyi, kapar mesleği. Sonra da zırlar, bana et muamelesi yapıyorlar diye. Neden acaba?
00 Yorumla- Devamını Gör (84)
Devamını Gör(129)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem