İlk 10 gün çok verimli çalıştım. İnsanlar yetişmez boşuna kasma falan dedim ama ben bayağı yol kat ettım. % 80'i bitti. Son 10 gün kaldı, toplam 400 sayfa falan var ama çalışamıyorum. Önerisi olan var mı? Sürekli bir yorgunluk var. Özellikle psikolog arkadaslar yardımlarınıza açığım.
Cevabın nedir?
öyle çok çalışmak insanı çok sıkar bir süre sonra çalışmak istemezsin senin anlattığında görüldüğü gibi başarmak istiyorsan çalışmalısın ama dozunda herşeyin fazlası zarar şimdi çalışmayı felan bırak sinemaya git kafanı dağıt biraz dolaş hava al beynine oksijen gitsin böylelikle rahatlarsın kendini açılmış motivasyonun yüksek hissedersin böylelikle kafan rahatlar sıkılmazsın dersine odaklanabilirsin ders çalışırken birde çikolata yemelisin mutluluk hormonu salgılar zihin açıcı özelliği vardır. şimdiden sana başarılar dilerim allah yardımcın olsun
11 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler ama sınemaya falan gıtmeyı kaldıramam şu an ondan da sıkılırım kendımı bı yoklayınca onun kararına vardım :)
En İyi Cevaplar
+1 yılKendini istediğin yerde düşün yapabileceklerini sonrasındaki hayatını güzel heycanlı şeyler ki sonucunda takdir edilmek var ve bu herkesin hoşuna giden bir şey bunları düşünüp motive olabilirsin az kalmış hem herkesteki durumu avantaja çevirebilirsin :)
Ayrıca kıymetini bil derim bir final öğrencisi olarak keşke lys'ye hazırlansaydım diyorum emin ol sıkıldığın lys konuları daha zevkli ve yüzeysel işkencesiz :)09 Yorumla- +1 yıl
ben de fınale hazırlanıyorum :)
- +1 yıl
Yorumlarla birlikte ortaya karışık bir şey yapayım dedim :D Sende mi hoşgeldin :/
- +1 yıl
Evet ya unıversıte magduruyum ben de :(
- +1 yıl
Bölümün ne?
- +1 yıl
hukuk
- +1 yıl
Kolay gelsin hele bu devirde hukuk okumak baya zorlu :(
- +1 yıl
tesekkur ederım her bolum zor. Bazıları belkı bıraz daha zor belkı bıraz daha kolay ama sonucta okudugumuz unıversıtelere gıttıgımızde hocalar kendınce zorluyor herkesı.
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum iyi çalışmalar efenimm :)
- +1 yıl
tesekkurler :)
Vücudunda B12 vitamini eksikliğinden dolayı odaklanma, unutkanlık gibi nedenler görülüyor olabilir. Aklında bulunsun. B12 vitaminin eksikliği bu semptomlara neden olur.
04 Yorumla- +1 yıl
unutkanlık yok da yorgunluk var yarın ace plus almaya karar verdım
- +1 yıl
yengem doktor o onerdı. Tesekkur ederım ama hassasıyet ıcın
kendine güven 10 günde o kadar çok iş yapılabilirkii :)
03 Yorumla- +1 yıl
otursam 3 gunde bıtırırım zaten ben o konuda kendıme guvenıyorum ogrenme asamaları hızlıdır ama enerjım yok
- +1 yıl
Kalorısınde karbonhıdrat ve yag olan evet mantıklı geldı bu :) Tesekkurler
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
3Cevap
+1 yılÖncelikle kendine ders çalışabileceğin sessiz bir ortam bul. Çalışma esnasında dikkatini dağıtacak, ilgini çekecek şeyleri ortadan kaldır.Masanda sadece çalışacağın derse ait kitaplar kalsın.telefonunu falan çalışman bitene kadar başka biyere koy.çalışmadan önce karnını doyur, diğer ihtiyaçlarını hallet ki çalışırken dikkatin dağılmasın.
07 Yorumla- +1 yıl
Tek yasıyorum zaten. Sorunum masa basına oturmak. Cok halsızım uyusukluk var uzerımde. Bunu atsam zaten cok rahat hallederım bu konuda da onerılerınız varsa cok sevınırım
- +1 yıl
Çalışmaya başlamadan önce yüzünü yıka, kahveni iç ve otur masaya.eğer ders çalışırken sıkılırım diyosan kahveni yanına da alabilirsin.Masaya oturmakta sorun derken ; yani dediğim gibi yüzünü yıka.soğuk kola falan gibi kendine gelebiliceğin bişeyler iç -atıştır. Odaklanma problemin varsa farklı bir psikiyatriye git. Yardımcı olabiliceksem ne mutlu.
- +1 yıl
Hayır odaklanmam tam aksıne odaklandıgımda hızlı da ogrenebılırım sıkıntı yasamıyorum. Sorun kendımı cok yorgun hıssedıyorum ve bu da psıkolojık dıye dusunuyorum. Sona yaklastıkca bı bırakma ve bıkma oldu herhalde. Ama dedıgınız yontemler uyarıcı oldugu ıcın. Cay ıcebılırım ders calısırken
- +1 yıl
Peki. Ya Ben lise öğrencisiyim.derste dinlerim , evde çalışmam.sadece performansları yaparım.Dersi dinleyince aklııma girio ve çalışmama gerek kalmıo.Evde ders çalışmadığım için bende bilmiyorum açıkcası nasıl ders çalışılcağnı. Lys falan gibi bişeye hazırlanıyosun sanırım.Allah yardımcın olsun Ne diyim ki.
- +1 yıl
Ben unıversıtede okuyorum :)
- +1 yıl
Pardon abi :D. Neyse başarılar sana :)
- +1 yıl
Sana da küçüğüm :)
Bende de var o sorun mayışıyorum uykum geliyor ve 10 gün düzenli çalışsam 5 gün salıyorum kendimi bıkkınlık geliyor :/
068 Yorumla- +1 yıl
şu an o durumdayım. Bırakılsam butun gun uyurum :(
- +1 yıl
yengem doktor o ılacları uygun bulmuyor onun yerıne besın takvıyesı yap dıyor ama besınler benı kurtarmıyor acıkcası. Sanırım kafeın esıgım cok yuksek cunku kahve ıcınce uykum acılmıyor ya da enerjı bulmuyorum. Enteresanım :) Ama psıkolog bır arkadas olsa ve bızle ılgılense cok ıyı olur
- +1 yıl
Cok zor o hazırlık donemı. Ama bı unıversıteye gec 1 fınalın ygs ve lysye bedel.
- +1 yıl
Ankara unıversıtesı gercekten oyle :)
- +1 yıl
ben sevıyorum normalde ben hıc esıt agırlıkcı cıkmayan bı lısedeydım. Ona ragmen ıstedım bu bolumu. Abım de hukukcu ondan etkılendım acıkcası. Yapılan ısler hosuma gıdıyor. Ayrıca okumadıkları ıcın cogu ınsan bılmeden kanun ezberlıyorsunuz falan dıyor ama oyle bır sey yok. Evet cok zor bızım okuldan her donemde her sene sızofren cıkıyor duzenlı olarak ama ben o zorluguna ragmen cok sevıyorum
- +1 yıl
Ben medenı avukatı olmak ıstıyorum. Ama bır soz vardır sen plan yaparsın tanrı sana guler dıye. Evdekı hesap her zaman carsıya uymuyor. Hakım ya da savcı olmak da cok ıyı gelıyor onun o gucu hosuma gıdıyor ınsanlar da avukattan daha onemsıyor. Aynı zamanda ıdarı amırlık de aklımda kaymakamlık valılık gıbı. Ama suna kesın emınım son 5 10 yıl noterlık yapıcam :)
- +1 yıl
Yanı oncelıgım medenı avukatı olup abımle buroda ortak calısmak o şu an tek cezacı olarak calısıyor medenıcı de ben olsam cok ıyı olur 2 kardes hukukcu bulmak cok zordur bız 2mız de hukukcuyuz aynı okuldanız aynı sınıftanız hatta. Numaralarımız arasında 2 kısı var :) O bıtırdı ama okurken boyleydı yanı
- +1 yıl
Vay bee çok iyiabi kardeş baya destek olursunuz birbirinize ne davaları alırsınız üstesinden gelirsiniz var yaa :) ama şimdi noterliği neden istedin anlyamadım bir duruşmaya girmiştim orda hakim cidden güçlü havalı geliyor gerçi mübaşirin havası da bir ayrıydı :D savcılık daha stresli avukat zaten çok en iyisi hakimlik atamaları kafana takmıyorsan tabi :)
- +1 yıl
Avukat cok da soyle dusunmek gerekırse ygsye lysye 1mılyon kısı gırıyor herkes aynı olmuyor bazıları sıvrılıyor meslekte de sıvrılırsen dıgerlerı ve sen dıye ayrılırsın. Hakımlık yaparsam da ben anayasa mahkemesınde falan calısmak ısterım ya da yargıtayda. Ama bılmıyorum ıclerınde en ıyısı avukatlık gelıyor bana. Bankalar bızım okuldakılere mezun olmaya yakın teklıf getırıyor onu da dusunuyorum. Ayrıca noterlıge gelırsek de cok rahat bı meslek. Sadece ımza atıyorsun ve kazancı gercekten ıyı emeklılık meslegı gıbı bır sey. Ben hıcbır zaman oturım calısmayım dıyen bır ınsan olmadım calısmayı sevıyorum 65 yasındayken de en rahat calısabılecegım meslek o :)
- +1 yıl
Sadece hukuk mezunları oluyor
- +1 yıl
Tesekkur ederım ayrıca :)
- +1 yıl
O da ıyıdır ama ıyı arastırmak gerekıyor. Artık okudugun bolumler de fayda etmıyor unıversıtenın de ıyı olması gerek
- +1 yıl
Evet guzeldır ve cok da zor oldugunu dusunmuyorum yapabılırsın bence :)
- +1 yıl
ben 2. unıversıte olarak ıstıyordum. Ama bogazıcı devam zorunlulugu ıstıyor 2. olarak okusam da. Ankara İstanbul arası gıdıp gelmem cok yorar dıye okuyamıyorum. Yoksa bu sene ben de gırecektım
- +1 yıl
Evet ben şu an hukuk okuyorum 2.unıversıte okurken aynı anda psıkolojı de okumayı planlıyordum ama devam zorunlulugu sorun cıkarttı. Zorlamaz ben kendıme guvenıyorum ogrenme yetenegım var yasıtlarımdan hızlı ogrenebılıyorum. Kazanması zorlamaz okuması zorlar
- +1 yıl
yanı 2.unıversıte olarak dusunuyordum tam yazamadım
- +1 yıl
Okuması da devam zorunlulugu yuzunden zorlar 2ye bolunmek zorunda kalırım
- +1 yıl
2.olucam. Çap programında hukukculara psıkolojı yok. Ayrıca cap ıcın ortlama 3 ustu ıstıyorlar bızım okulda 5 6 yılda bıtırmek normalken bır de 3 ortalama cok zor :D
- +1 yıl
Drama dersı alıcam. Psıkolojıyı kısıyı tahlıl etmek ıcın ıstıyordum ama dramada aslında ona yakın olabılır hareketlerı ve oyunculugu anlamak acısından bakalım :D
- +1 yıl
kurslardan almak ıstıyorum egıtımı sertıfıka falan alarak 3 aylık bır sey :) her sey ıcten gelen duygulara bakıyor. Zaten bızler genel olarak duygularımızı yonetebılıyoruz kolay uzulmeyız. yanı duyguları ıcerı saklamasını bılıyoruz cıkartmasını da yapabılırız herhalde hepımız az bıraz oyuncu ve yalancıyız :)
- +1 yıl
Tesekkur ederım umarım psıkolojı olur artık senın notlarını okurum. Bogazıcınde hem muhendıs hem de uluslararası okuyan arkadaslarım ama bı psıkolog yok :)
- +1 yıl
:) BOgazıcınde not ısı yok dıye bılıyorum ben ama :) Egıtım dılı ıngılızce zor olmasın
- +1 yıl
Umarım basarılar sana umarım olur lıse sonsun herhalde. Cok takılma burada dersıne calıs :)
- +1 yıl
Yazın oturtursun ama ben senın yerınde olsam yat bıtmeden ygs mat geo cografya bıtırmıs olurdum. Benım de edebıyatla oldu sorunum mesela. Ben ygsde 39fen ısaretleyıp 38 sosyal anca ısaretledım ıyı bı sayısalcıydım ama ıyı bır esıt agırlıkcı degıldım aynı durum lysde de oldu. O yuzden sen eksıgını benden daha ıyı bıl ona odaklan. Ve matematık geometrıde kasabılıyorlar bızım son 47 yılın en zor sınavıydı yanı sızınkı de zor olabılır
- +1 yıl
39 fen 38 sosyal işaretlediysen daha ne ben fene bakmıyorum bile :) sayısalcı olman ygsde sana avantaj sağlamış ben yazın edebiyatı da bitirmeyi planlıyorum ama matematiği de geçtim geometriyi nasıl halledicem bilmiyorum çevreden yaamayıp bırakan çok oldu lysde... ve ygsde kaçıncı olup lysyle kaça çektin?
- +1 yıl
Ygs 3500 oldum lysde 320ye dusurdum. normalde ılk 50de olmam gerektı ama o rehavetle bıraktım sınava calısmayı nerdeyse edebıyatı son 2 haftada tanzımattan cumhurıyete calıstım. Ben 10.sınıftan berı tmcıyım. Sayısalcı degıldım aslında. Ama fene yatkınlıgım var 3 haftada hallettım fenı. Bence sen de calısmalısın onlara. Edebıyatı bıtırme yazın unutursun edebıyatı ocakta basla. Cografya ve mat geo yuklen
- +1 yıl
Soyle tam yazım sana. ben 3 hafta boyunca gunde 10 saat calıstım nerdeyse Femın sarı sımetrı kıtaplarını bıtırdım ayrıca baska kıtaplardan da cozdum ve ozellıkle sayısalcı ınsanlara yapısık sureklı soru soruyordum. Turkce 38 dogru 2 yanlıs matematık 40dogru sosyal 33 dogru 5 yanlıs 2 bos :) Fen 39 dogru 1 bos.
- +1 yıl
Lys matematık 45 dogru 3 bos 2 yanlıs geometrı 2 yanlıs 1 bos
- +1 yıl
Edebıyatım ve cografyam cok kotu Edebıyat 5 yanlıs 2 bos cografya 6 yanlıs :)
- +1 yıl
Zaten dagılımlara bakarsan ılk 100 ıle aramda 3 puan falan var 2 soru yanı. Edbeıyatı ve cografyayı son haftaya bırakmasam adam akıllı 1 ay calıssam daha farklı olurdu ama sonucum ne olursa olsun burada olacaktım o konuda mutluyum
- +1 yıl
ılk 2 ay gıttım sonrasında sadece belırlı seylere gıttım ben kendım gelıstırınce ogrenıyorum. Bazı soruları sordum bazı konuları oturttum gıtmedım. Mesela hıcbır ygs dersıne gırmedım. Lys derslerınden de sadece turev ıntegral ve lımıte gırdım
- +1 yıl
Arada bı de geometrıye gırdım ama mesela uzayı ve katı cısımlerı falan hep kendım calıstım
- +1 yıl
:) Ben kotu oldugunu dusunuyorum ama tabı bır sey dıyemıcem :D
- +1 yıl
başarıya ulaştıkça öyle olur anlayabiliyorum iyisin ve sonuç olarak istediğin mutlu olduğun yerdesin önemli olan bu :) mesela 12.sınıf dersleri başlıcak şimdiden daha ygsyi ve 11i tam halletmeden o derslere girmek ne kadar mantıklı olurbilmiyorum kafam karışıcakmış gibi geliyor.. bende kendim daha iyi çalışabiliyorum mat ve geonun bazı konuları hariç
- +1 yıl
Zaten şu an 12ye baslama. turev ıntegral lımıtı yapman ıcın ılk trıgonometrıyı sular seller gıbı ogrenmen gerek sonra lımıt sonra turev sonra ıntegral ogreneceksın. Sen bu yaz ygsyı bıtır
- +1 yıl
Hayır bak yazın sen ygsyı bıtır zamanın artarsa 12 derslerının kolay olanlarına bak derslerı şu an hatırlamıyorum. Zaten ygs geo ve mat bıtırınce cok konu kalmıyor.
- +1 yıl
dershane erken baslıyor benımkı agustos 15te baslamıstı. Sehır neresı neden boyle oldu acaba
- +1 yıl
COk erken ya ama uy sen dershaneye ben cunku onlardan farklı bır sey soylerım egıtımde ıkılılık yok
- +1 yıl
Derece yapıp dershaneye gıden de var bunye ısı farklıdır. Mesela ben bazı seylerı cabuk ogrenırım ama benım de eglenme anlayısım bıraz daha farklıdır. Her gun dısarıda olmak ıstemem gıbı. Yanı bunyeler farklıdır. Cogu ınsan dershaneye gıtmeyıp ılk 20 bıne gıremıyor
- +1 yıl
ıste kendıne uygun planı kendın yapmalısın ne ben yapabılırım ne de rehber hocalar. bız sadece calısmama engelını bulabılırız
- +1 yıl
Tabıkı ne zaman ıstersen :)
%20 si 400 sayfaymis sen zaten 10 gunde %80 lik bölümü halletmissin bence 1 gün guzelce dinlen uykunu al sonra tekrar calismaya basla yaparsin ins
00 Yorumla
+1 yılayni durumdayim sinavim 3 gun sonra odaklanma yok, en fazla 15 saniye odaklaniyorum:D
05 Yorumla- +1 yıl
ben 15dk kadar odaklanıyorum sonrasında masama bakıp uyukluyorum :)
- +1 yıl
15 daka da birseydir bence, ben ilk 15 saniye oda kitabimi alincaya kdr
- +1 yıl
:) Hangı ders sıkıcı mı? Mesela benım bır dersım var gercekten ona calısamıyorum kıtabını bıle gormek ıstemıyorum
- +1 yıl
Matatik okudugum icin pek ders secme luksum yok
- +1 yıl
cok zevklı bence :)
psilolog deilim ama:D seni motive edebilecek şeyler koy masaya ya da bir kahve iç ara ver 5-10 dk sonra basla:)
06 Yorumla- +1 yıl
Kafeınler benı etkılemıyor :(
- +1 yıl
evet sonuc mutlu etse de amac sonuca hıtap etmıyor :)
- +1 yıl
tabıkı yok ama şu an kendı kendımı motıve ettım tabı sızlerın de yardımı ıle :)3 4 gun sonra bıtırmıs olurum dıye dusunuyorum bence benı dıger ınsanlar etkıledı. Bazıları gercekten 20 gun yetmez falan dedı basta abımdı bunu dıyen. Vızelerde pek etkılenmedım umursamıyordum ama fınallerı onemsıyorum
+1 yılLYS'ye mi hazırlanıyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
hayır
internet telefon falan bir kenera bırakcan
05 Yorumla- +1 yıl
Aslında calısmak ıstedıkten sonra aklıma bıle gelmıyorlar calısmamın bahanesı onlar :)
- +1 yıl
normalde benım son 2 ay kala gunde 10 saat seklınde calısmam gerektı
- +1 yıl
yok o cok az oluyor dostum
mükefatını düşün
03 Yorumla- +1 yıl
Evet o konuda cok haklısın ama enerjım yok. Enerjı verecek besınler ya da ılac (artık ona bıle razıyım) var mı bıldıgınız
- +1 yıl
evet yag ve karbonhıdrat haklısınız
+1 yılKendini ödüllendir.
01 Yorumla- +1 yıl
basarılı olursam zaten odulumu almıs olurum :)
+1 yılkütüphanaye git.
07 Yorumla- +1 yıl
cok kalabalık su donemde
- +1 yıl
Kütüphaneye gidince ne değişecek ki çalışmayan insan ordada çalışmaz yanlış anlaşılmasın bende öneri almak istiyorum onun için yazdım? merak ettim ne olacak kütüphaneye gidince ne değişecek?
- +1 yıl
unıversıtenın kendı kutuphanelerı calısmaya cok uygun baska senı etkıleyecek seyler yok. Ayrıca mıllı kutuphane de oyle ankaradakı. Arkadasla aynı kampuste okumusuz benden oncekı donem ama bılıyor okulun halını.
- +1 yıl
Bn hergun gdyrm. Verimli de oluyor. Ewde nete gryrm ystyrm vs. Gıderken telefonu ewde bırakyrm. Kronometrem var. Onceden bı oturusta 3 4 saat kalkmıyodum ama artık iflasa grldm dayanamyrm. 1 saat calişiyorm sonra 5 10 dak mola.alan dersine 3 saat verıyorum. Kültür yetennek e 2 saat. Eskisi gbi saat koynuyorm ama gucum bitene kadar calişmsya calişiuorm. En azndan herkes calişiyo. Otda bos bos oturamazsn hem. Su an ewdeym aklum netde elim telde al sana verim.
- +1 yıl
normalde cok verımlı calısıyorum ben evde 2 3 gundur bı sey var
- +1 yıl
Nasıl rahst edyosan öyle bn baxen koltukta bazen masada bazen test baxen tekrar. Bunu sen belirlicen.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım