İnsan gerçekten çok çalışıp başarınca illaki kendini ayırıyor diğerlerinden, tıp fakültesi gerek kazanmak gerek okumak çok zorlu bir süreç çünkü. İnsanları içerde hocalarıyla beraber hasta gözünde görmek serviste ameliyatta vs de cabası, daha üstün hissediyorlar artık kendilerini zamanla. Egosu olan çok, ben de tıpçıyım
Kimse kimseden üstün değildir lakin o hayat sizi izole ediyor ve egonuz oluyor artık. Ego sahibi olmayacak mütevazı bir insansanız, mesele ben öyleyim hiç kendimi özel görmem, o zamanda dünyayı biz ve diğerleri diye ayırıyorsunuz. Bu kaçınılmaz ama tüm hayatınız o grup ve hastanede geçiyor.
Toplum hangi mesleğin bir yerini kaldırırsa ego oradan gelir haliyle. Buna da genelde kadınlar neden olur. Zamana göre popüler bir meslek seçilir ve çoğu kız bu mesleğe sahip kişilerin peşinden koşar. O yüzden aynı meslek sahibi kadınlarda bu egoyu fazla göremezsiniz çoğunlukla erkeklerdedir
Evet kadınlar neden olur çoğunlukla. İtfaiye çalışanın egosu mu vardı mesela? Amerikada dövmeli kaslı itfaiye çalışanlarını dergilere taşıdır kadınlar ayıldı bayıldı haliyle bizim özenti toplum kopyala yapıştır yaptı şimdi bizim itfaiye çalışanlarının çoğu yüksek ego sahibi. Doktorlar... Ego kadın doktorlarda mı çoktur yoksa erkek doktorlarda mı? Açık ara erkek doktorlarda. Sebep? Yine kadınların ayılıp bayılmaları. Kadın okula gider öğretmenine, hastaneye gider doktoruna, spora gider hocasına, dışarı çıkar polislere aşık olurlar.
2 kelime öğrenenin bile ego bastığı zamanlsrdayız, doktorlarda egolu olsun boşverdim. Yalnız asistanların egosu, uzmanlardan daha fazla o ayrı bir komedi :D Biri vardı, kızın en büyük dileği "açılın ben doktorum" demekti.