Doğru olanın bu olduğunu düşünmüyorum.. Hayatımız da ki herkes ölene kadar yanımızda olamıyor maalesef.. Yarın bir gün bu hanımefendinin eşinin ölmeyeceği, eşiyle boşanmayacağının ya da eşinin sakat veya işsiz kalmayacağının (Allah korusun tabi) garantisi var mı? Bir bayan ayakları üzerinde durmalı ve aynı zamanda çocuğuna da vakit ayırmalı.. Geleceğe yararlı ve ahlaklı çocuklar ilgili ve düzgün ebeveynler sayesinde yetişiyor. Tabi daha sonra toplum yetiştiriyor çocuğunu ama ne kadar ilgili olursan bu dünyanın pisliklerinden o kadar çok korursun.. Her ev hanımı ilgili anne olmayabilir her çalışan bayanın olmayacağı gibi.. Saygılar 🙏
Parayla satın alınmış gelecek mi? Bu konuya çok dar pencereden bakıyorsunuz bence. Kreşte büyüsün dediğimi hatırlamıyorum Zaten annen, kaynanan ya da ablan vs bakamıyorsa kreşe vermeyip kendin bakmalısın. Kreşe bende karşıyım fakat maddi durumun iyi değilse çalışmak zorundaysan yapacak birşey yok. Hayat kime ne getirir bilemeyiz 🙂
Açıkçası mevzuya "salt" maddiyat ile bakıp "kadın çalışmalı" haliyle düşünmek sağlıklı değildir. Ama " kadın ev hanımı olmalıdır " demek de sınırlandırılmış bir bakış açısıdır. Bugün evliliklere baktığımızda ekonomik özgürlüğü olmadığı için nice zorluklara katlanan kadınlar var. Neden, suçları neydi de meslek edinmediler? Çünkü okumaları teşvik edilmedi, çünkü babaları;aileleri tarafından tahsil babında destek görmediler ve sonucunda geliri olmadan evlendirildiler, sonrası ise hem refah seviyesi daha düşük bir aile kurmuş oldular hem de olası bir ayrılıkta çok zor durumlarda kaldılar. Kadın kendi ayakları üzerinde durmalıdır, illâ olumsuzluklarla karşılaşmasa dahi bunu kendine olan saygısından dolayı yapmalı ama mesleği olsa dahi evine de vakit ayırmalı, çocuklarını da en güzel şekilde yetiştirebilecek vasıfta olmalıdır.
Tüm toplumsal değerleri bir yana bırakıp da sadece Efendimiz'in hayatına bakıp, ilk müstakbel eşi olan Hz Fatima validemizi düşünmemiz de zaten konuya daha net bakabilmemizi sağlar. Zira Hz Fatima validemiz zamanın en tanınmış tüccarı idi ve Efendimiz ile tanışma, iş yapma vesilesi de meslekleri olmuştur. 1500 yıl evvelinden günümüze aktarılan bilgilere de baktığımızda bunun hiç de kötü bir şey olmadığı, hatta olması gereken bir durum olduğu da aşikâdır. İyi düşünmek lazım lafzı dillendirirken.
Sıfır uykuyla bir sınava girdim, iki tane de dosya teslim ettim. Bebelerin umursamadığı stajı bile sevip zevk alırken, bu kadar emek verirken, mesleğimi tabii ki yapacağım.
Doğru olanının bu olduğunu sanmıyorum. Baba parasıyla okuyup, aileyi zora sokup kocanın yanına gidince evde oturmak asalaklıktan başka bir şey değil. Bu devirde çalışmayan insan da aynı şekilde asalaktan başka bir şey değil, kadını erkeği hepsi.
Çocuk yetiştirmek, çocuğun başında 7/24 oturmak değildir.
Ben çocuğuma annelik yaparken çalışırım da, çocuğumla da ilgilenirim. Asıl kadın bunu yapabilendir. Evde oturup herkes çocuk bakar ama çocuk da beleşçiliğe, asalaklığa alışır böylece. Erkek işe gidebiliyor ama çocuğuna bakabiliyor da ama bunu kadına yakıştıramamak kadını köle olarak görmekten başka bir şey de değil.
Çalışma saatleri 10 saat ülkemizde.. Sabah işe gider gibi çocuğu erkenden ya kreşe gönderiyorlar ya da çocuk uyandığında kahvaltısı hazırlanmamış bir çocuk var.. İlgisiz, şefkatsiz, sevgisiz bir çocuk yetişiyor..
Evet ayakları altına Cennet serilen annelik, 7/24 başında beklemektir.. Gerçek fedakarlık budur..
3-5 kuruş fazla kazanayım diye elin adamlarının yanında 7/24 beklemek değil
3-5 kuruş fazla kazanmak için değildir çalışmak, çalışmak bir şeyler üretmektir, elin adamlarının yanında diye belirtmeniz kadının çalışmasından ziyade kadının başka erkeğin yanında olmasından duyduğunuz rahatsızlığı ve dolayısıyla da öz güvensizliğinizi anlatıyor. Sıkıntı yok, herkes kendine göre yaşar, siz çalıştırmazsınız, ben çalışmayan kadını asalak olarak görmeye devam edip bebek gibi çocuk yetiştiririm. Sorun değil.
Benim annem de çalışıyor bu kadar sığ düşünmem ben! O senin anlayışın..
Fakat, ben kardeşimin nasıl yetiştiğini bilirim.. Beslenmesini ben hazırlardım.. Eve annemden önce gelip kendi bişeyler yerdi.
Şimdi mi? Anneme çok saygı duymuyor.. Sözünü dikkate almak istemiyor.. Sebebini sorduğumda “ben annesiz gibi büyüdüm” “Annem gibi hissedemiyorum” diyor..
Bazı şeyleri değerlendirirken kendi ailenizden yola çıkmanız süper, ama herkes sizin aileniz değil. Benim de annem çalışırdı ki hala çalışır, ben annemi örnek alarak, onun gibi bir kadın olmak isteyerek büyüdüm. Kahvaltım da hazırdı çamaşırım da ütülüydü. Yorulur muydu elbette ancak evde bir yerlerini büyütmektense bir şeyler üretti, birilerine yardımcı oldu. Anneye böyle saygı duyulur.
Ev hanımı olmak üretkensizlik mi? Bu ne saçma bir yorum.. Allah aşkına etrafımda çalışan kadınlar dolu.. evrak getirip götürmek ne zaman üretkenlik oldu?
İçlerinde çoğu mühendis üstelik.. Evrak takibi yapıyorlar o kadar.. Bu üretkenlik değil kusura bakmayın..
Aynen öyle. Günümüzde ev kadınlarının ne üretkenliği var söyleyebilir misiniz? Çamaşır makinesi her şeyi yarım saatte yıkıyor. Ütü yarım saat. Temizliği her gün yapsan bile alacağı vakit 1 saat etmez. Bulaşık makinesi elinin altında. Çocuğu da olduğunu farz edin, bu çocuğun zaten gününün çoğu uyumaya gidecek. Ee? Bu kadın hazreti kocasını evde beklerken ne yapacak akşama kadar? Nakış kursuna mı gitsin? Vov, mükemmel üretkenlik :)
Mühendis değilim, evrak takibi de yapmıyorum. Etrafımda çalışan kadınların %80'i evrak takibi yapmıyor hatta. Bulunduğunuz çevreyi değiştirirseniz yaşadığınız o pembe baloncuk patlar belki.
Tamam siz pembe ama zulümlü hayatınızda başarılar..
Bir yerde yazmıştı kızın biri, işten ayrıldıktan sonra cildi dahil her şeyi düzelmiş.. Çalışmak kadına zulümdür.. Anlıycaksınız ama iş işten geçmiş olacak
Çalışmak kolay bir şey değil. Ama size de değil. Siz neden oturmuyorsunuz evinizde o halde? Bu gerçekten aşırı seksist bir söylem, kadınlar evde otursun cildi temiz olsun. Oldu paşam :)
iş yok anestezi mezunyum ev hanımıyim keşke zamanında birini bulup direkt evlenseydim çalışma hayatı kadınlara göre zaten erkekler git gide pasiflesti sorumluluk sahibi degiller
En İyi Cevaplar