Türkçe öğretmenliği istiyorum babam benden tip hemşirelik falan bekliyor ama matta inanın toplama çıkarma dahi bilmiyorum çarpım tablosu zaten tamamen unuttum meslek lisesineden bomboş mezun oldum tüm aile üstüme geliyor halam hergün arayıp napti denemeleri nasıl deyip duruyor babama ve açıkladım babama sözelden girecem 10 sene dershaneye gitsem dahi onun istediği tıp falan asla kazanamam şimdi biri çıkıp çalış kazanırsın demesin lütfen 6 ay kalmış ki zaten sözel sınıfındayim matta eksilerdeydim zaten hedefim isteğim türkçe öğretnetliği fakat babam tip olmazsa göndermem diyor napacam anlatıyorum ama anlamıyor adam
Cevabın nedir?
Liseyi açık öğretim ile bitirdim. Ortaokul eğitimimi de açık öğretim ile bitirdim. Üniversite sınavına sıfır bilgi ile kayıt yaptım. Alt yapı tamamen sıfırın altındaydı tabir-i caizse. Önümde 8 ay vardı ortalama. Barajı bile geçemezsin, çünkü sen aptalsın dediler. Azimle sıfırdan yoğun bir çalışma içerisine girdim. Sınav sonuçları açıklandı, tercihler verildi. Doğu da bir üniversitede ikinci öğretim hemşirelik kazandım. Son senemi okuyorum, mezun olacağım. Demek ki neymiş arkadaşım? İmkansız diye bir olay yokmuş. Ben sözelci bile değildim çünkü sözel alt yapım bile yoktu. Ben senden daha zeki değilim, merak etme. Eğer istersen başarabilirsin. Olmuyor, yapamam gibi sözler basit bahanelerden ibaret hepsi bu.. Bol şans
06 Yorumla
Soran+1 yılTamam çalışırım ki çalışıyorum ama yine de tipi kazanamam dershane denemelerinde zorla barajı geçiyorum şimdi barajı zor geçerken 6 ayda motor taksam 500 alamam tip için ki zaten fizik kimya görmüyorum matematik de aynı şekilde normal olarak sözel çalışıyorum benim de alt yapım yok hiç
Soran+1 yılBabam benden pilotluk istiyor Eskişehir'de senede sadece 6 kişiyi alıyorlar tip tan bile yüksek hayatımda fizik görmedim kimya görmedim şu an da görmüyorum nasıl yapabilirim? Görmediğim şeyi sınavda vahi gelirse biri kulağıma fısıldarsa o zaman
Soran+1 yılTürkçe sosyal çözüyorum mat da 1 falan çıkıyor bazen geçemiyoRum işte bas baya
Soran+1 yılÖmrümde daha trigonometri diye bir kavramı duymadım bugün dershanede gördüm çarpım tablosu nu bilmiyorum ezberlemeye çalışıyorum 20 yaşındayım 2 basamaklı bölmeyi de yapamıyorum bunlara vakit kaybedeceğime geçer edebiyat türkçe çalışır tarih ezberlerim ki matematikten çarpım tablosunu ezberlemem bana pek bişey kazandirmayacak yine tip kazanamayacam mesela ya da pilot avukat olamayacam
En İyi Cevaplar
Gercekten tip imaknasiz gibi ailende sanirim bunun farkinda degil tip iki kitap okunup da kazanilacak bir seh degil...
07 Yorumla
Soran+1 yılGel de anlat onlara... hayatımda ilk defa bu sene ders goruyurum ve biz seni dershaneye yolluyoruz burslu pilotluk ya da avukatlık kazan diyorlar çıldıracam
Soran+1 yılBilmiyorum cidden canım ya onlar böyle yaptıkça ders çalışma isteği tamamen kayboluyor inan daha matta 2 neti göremedim babam anlamıyor
Soran+1 yılAnlamıyorlar kazanırsam ve göndermezlerse... bir halam var kadın hergün arayıp duruyor cidden psikolojim bozuldu
Soran+1 yılAynrn öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanı ülke durumunj göz önünde bulundurursak baban hakli tip hukuk oku demiyorum zaten hukuk ta artik garanti bir meslek olmaktsn çıktı türkçe öğretmenliği atama olauina girmiyim özelde bulabilirsen oda dershanelerde calisip özel ders verme durumun olmaz zaten asgari ucret civari para alirsin baska birsey dusunmeni oneririm ha akademisyen olmak isityorum falan dersen zor..
016 Yorumla
Soran+1 yıl0 matematikle ne okuyabilirim sözelde ya öğretmen olcam ya da halkla ilişkiler...
Cevap sahibi+1 yılOzaman 0 rı 1 i 2 yap sende sadece sözel olarak bile 15 soruyu çalışırsan yaparsın zamaninda ben esit agirlikciydim sözelci kafa matematigi m sini bilmezken mf ye gecip matematigi halledip feni 40 da 33 seviyesine çıkarmıştim önyargılı olmayi bırakıp 5 saat sözel çalışıyorsan 2 saat matematik çalış biraz fedakarlik biraz cesaret sadece güven bana dediğimi yap en temelden başla ve gidebildigin yetistirebildigin kadar ilerle 40 konuda 10 konuya çalış kolay olan ama o 10 soruyuda yap zaten çıkan 40 sorunun 3 4 tanesi mantikla bile cozebilirsin o yuzden bahaneleri birak ve başla
Soran+1 yılBaşladım antrenmanlarla matematik falan aldim çözdüm ama zamanım az ve daha ayt ye başlamadım edebiyat tarih coğrafya ve daha Türkçeyi bile bitiremedim matematiğe başlamaya çalışıyorum ama mesela 6 lara kadar çarpmayı biliyorum sonrası yok matematik hocam bile boşver derste dinlediğin kadar yapmaya çalış olmuyor çok üstüne gidiyorum başını anlasam sonunu anlamıyorum matematik temelim 0 hatta eksi 5. Sınıfa giden kız kardeşim var kitabına baktım ve çözemedim inan ki çalışsam bile napacam babam tip bekliyor yine kazanamam ki şimdi bana sakın çalış 5 ayda tip kazanırsın gibi saçma salak bişey söyleme
Cevap sahibi+1 yılYazdıklarimdan salak olmadığımi anlamisindir umarim.
Zamaninda aynu durumda oldugun icin destek olmaya calisiyorum ilk hazirlandigimda bende çarpmayi dahi bilmiyordum inan ugrastikca ezberledim hatta ezber de degil sözelle karıştırma sozelde bile ezberi tavsiye etmem bağlantı kur mesela utanma ac telefonda hesapla 6 kere 7 mesela zamanla ciktikca karsina bakmaya gerek duymuycaksin cunku istemeden ogrenmis olucaksin tyt eskiden ygs hic farketmez daha çok yoruma dayalı ben 2019 sınavına girdim mf bitirdim sözel kisimdan hatırladığım kadariyla 3 sene gecmks düşün ve yorumla 40 da 22 net yaptim tyt ye cok asilma denem uzerinden git ayt zaten hepsinin bütünü mesela serfveti funun cok ince detayina kadar calisma derece hedeflemiyorsun sonucta yuzeysel calismak bazi konularda inan en mantikli olani Cumhuriyete detayli çalış bak ayt bir an once gec sadece fedakarlık yap ve zorla 1 0 dan büyüktür hep kendinle yaris hep 1 fazlasini yapmaya çalış ve süreklilik isin basariya giden kismi 3 gün ara veriyim yok ve Üzgünüm bak dedigim gibi sen 30 sozel 10 mat yap ben 35 mat yapar seni gecerim tm de mecbursun ve inan ayt matematij tyt den daha kolay tyt mat cozumleme istiyor düşünuyorsun falan ayt kurallar belli biliyorsan özünü çok eleyici olmadigi surece yaoamayacagin soru yok diyebilirim böyle giderse turkce ogrt bile kazanamazsin onu bile okuycaksan iyi bir üniversitede okumalisin ilerde özelde is bulabilmen icin mesela rasyinel sayilari bitirdin diyelim tekrar tekrse rasyonek çözme 20 soruda 15 tanesini dogru yapıyorsan bitmistir geç esitsizlige karekoke ayt ise Integral falan düşünme direk napicam diye mesela limit karmaşık sayilar polinom 2. derecr esitsizkik fonksiyonlar denklemler burdan net 12 soru var mat1 dende 4 5 soru yap 16 en azn oda 20 yapman icten değil 30 35 edebiyatta yaptinmi bence gayet makul
Cevap sahibi+1 yılbu en kötü senaryo dediklerimi yaparsan bence sen onyargini kir 172 gün var ve deli bir süre deli bir zaman arkadasin varsa sevgikin varsa sosyallik falan birakicaksin bencil olucaksin su 5.5 ay sonrasi inan bana teşekkür bile edersin ben 5. girisimde kazandım istedigim yeri inan cok sey yasadim ilk senemde tm oldugum icin mf kendi alanim oldugu için sinava cok hakimim ve psikolojik durumunada bahaneleri bırak ve basla demiyorum saldir 5.5 ay deli bir zaman damlaya damlaya göl olur ve yineliyim bir konuyu hallettigin zaman uzerinde fazla durma
Soran+1 yılBen zaten sözelden girecem istediğim bölüm sözel türkçe öğretmenliği ayt matını zaten yapmicam bana tyt de bir 10 net mat yeterli
Soran+1 yılKi zaten deliler gibi matematik çalışsam şimdi yine yetişmez tip kazanmaya yeterli olmaz ki babamın beklediği hukuk tip
Cevap sahibi+1 yılYani ben tip büyük konuşmak istemem ama su durumunda imkansiz insanlar ya çocukluktan itibaren çok iyi calisip ilk senelerinde kazanıyorlar ya da 3 4 sene verip mezuna kalıp yani öyle kazaniyorlar ama tm de hukuk veya psikoloji icin imkansiz degil zorlamiycam ne istiyorsan ona yönel 10 net tyt için rasyonel Karekok uslu sayılar carpanlar esitsizlik mutlak deger falan hallet zaten belli bir mantigi var problemler icinse tek çözümü hergün sınava kadar en az 10 20 soru çözmelisin günde cozdukce alisir muhakeme yetenegini gelistirirsin geometriye girmedigi varsayarak burdsn 15 20 rahat yaparsın
Soran+1 yılCidden mi ya bana zaten 10 mat yeterli hangisiyle başlasam bilemiyorum
Cevap sahibi+1 yılTemel kavramlari hallettiysen halletmediysen ordan ardından rasyonel sayilar uslu karekok mutlak esitsizlik carpanlara ayirma denklem ve problem şeklinde ilerle ne kadar yaparsan artik ama ilerleyebildigin kadar ilerle hafta da tyt ve ayt 1 er deneme çöz ayt baslamadim diye düşünme çöz inan gaza geliceksin yani 170 gercekten uzun bir süre 0 danda başlayıp iyi çalışıp ciddi noktaya gelebilirsin çünkü geldim gelenleri gördüm yani burdan hayatın söz konusu sozelden çok iyi yapman birsey ifade etmez bak nediyorim ayt matematikten 30 35 civarı matematikle sozelde de esit agirlikta da puanin hesaplanıyor ve daha yüksek siralama yapıyorsun nerden baslarim diye düşünme başla biryerden ama dedigim sekilde ilerle sozelde tarih icin ezbere girme olaylari bil Coğrafya mantığı anla detaya girmiyorum edebiyat bağlantı kur yine ezber degil hatirlamaya yönelik çalış meseka 5 hececiler diyince kimlerin oldugunu hatirla soru seklinde gelse mesela 1 tanesi o dönem de degil tak yapıştır bunu örnek vermek icin söyledim tyt de türkçen cok iyi olsun sozelde ayni sekilde tüm sorular ayni puan unutma zamani iyi ayarla fenden bile mabtigini kullanarak cozebilecegin 2 3 soru var hic birsey bilmeden
Cevap sahibi+1 yılBak zamaninda zaman sikintisi yasamistim matematiğe zamanim yetmiyecekti gecen esit agirlik bildigim icin turkce fen sosyal yaptım sadece 70 net cikardim sadexe 3 den matematigim iyi oldugu hakde zamanim yetse dusun neler olurdu ayt de ise sayisali hallettim edebiyata bile girdim ilk senemde tm ci olduğum halde ama aradan 3 sene geçmiş ona rağmen 22 25 küsür net yaptım yani fenden 35 matematikten 28 yaptım tm de 36 net yapan kiz arkadasimi 22 edebiyatla mstematigim sayesinde geçtim mantigi kur düşün ve basla 10 neti hani yapmak çocuk oyuncağı ufaktan basla zora doğru ilerle diyceklerim bu kadar
Soran+1 yılDün akşam başladım 130 u 20 ye bölemedim mesela sinirden oturdum ağladım arkadaşlarım bunu bölmeyi öğrenecegine otur edebiyat ezberle dedi haklı doğru da geldi bana zaten ben tm den falan girmeyi düşünmüyorum türkçe öğretmenliği istiyorum
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım bak sana nasıl anlatayim bilmiyorum Şu an özel üniversiteler yuzunden hukuk heryerde üniversite açılmasından dolayi muhendislikler de bile bitirenlerin is garantisi yok hadi hukuk biraz daha iyi muhendislik diyorum sana asgari ucrete tama ediyorlar tip dışında hicbir meslegin önü garanti degil ve artik ülke sartlari olsun vs üniversite okumak hatta muhendislik hukuk okumak bile önemli birsey değil sen kazandin diyelim bitiriceksin kpss ile atanma dusuncen varsa torpilin yiksa ve de Şu an bile bu durukdaysan 2 3 sene de kpss kasarsin oda belki kazanirsin devlet olmadi özele giriyim dersin max asgari ucret alirsin öğretmenim diye dolanirsin bunlar aci gercekelr ha türkçe ogretmenligi cok mu istiyorsun iyi bir universitede kazanman lazim ozaman yoksa durumun çok vahim olur
Cevap sahibi+1 yıl130 20 ye bolemedin demek zaten bölünmez sana diyorum ki en temelden başla ama hizli ilerle cok calis baska birseylw ilgilenme bu kadsr yazmamin sebebi bende senin gibiydim ama ne dersem diyim senin kafa yapın degismiycek gibi nasıl istersen öyle yap
Soran+1 yılEn temelden başlamak zaman kaybı oturur tarih öğrenirim neyse
Cevap sahibi+1 yılSen bilirsin
+1 yılBende de aynı problem var ya işe gir ya da ders çalış diyorlar ama hiç istek yok ama kendin ne bölüm istiyorsan onu yaz saygı duyuyorlar çünkü eninde sonunda.
08 Yorumla
Soran+1 yılYa göndermezse babam
- +1 yıl
Göndermez ise kendi problemi ayrıca göndermeyeceğini sanmam her aile ister özellikle kız babaları kızım üniversite okusun diye yapamadım dersin başaramadım anlar diye düşünüyorum hayatın sonu değil.
Soran+1 yılBabam benden tip falan bekliyor 😂😂 sınavdan haberı yok anlatıyorum anlamıyor öğretmen olup napacan Ankarada odtü falan oku diyor
Soran+1 yılMatematikte daha 1 nete ulaşamadım bu arada
- +1 yıl
Ooo sıkıntılı o zaman şimdi daha iyi anladım sizi anlamayan birine anlatmak ölüm gibi tabi.
- +1 yıl
Matematik de bende aynıyım 2 net yaptım son sınavda 😂😂😂
Soran+1 yılNapcam bilemiyorum babama sözel ne demek sayısal ne demek anlatmaya çalışıyorum 2 senedir annem geçen babama Ankara çevresini yazsin dedi babam bişey demedi
- +1 yıl
Yani sana bir çözüm sunamam ki bu konuda hani matematik çalış da diyemem çünkü olmayınca olmuyor yani matematik bunu en iyi ben anlıyorum.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
6Cevap
+1 yılTemelin yoksa eğer 6 ayda imkansız matematiği yapabilmen zaten, sen vazgeçme hedefinden babanıda takma çünkü senin ona anlatacakların onun anlayacağı kadardır. Kolay gelsin...
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki napabilirim sözel e yoğunlaştım babam tutturmuş pilot ol avukat ol ya Eskişehir'de 6 kişiyi alıyorlar pilotlğa ki imkansız denemelerde barajı kılpayi geçiyorum babam kafan çalışmıyor gerizekalisin kazanan nasıl kazanıyor ya meslek lisesinden bomboş bir liseden bomboş mezun oldum hayatımda ilk defa deneme görüyorum babam anlamıyor ve hala doktor diyor
Benmde 2. mexun senem takma sen kazan git bu günler geçer benimde mat 0 bende okul öncesi istiom düşün obpm de kırık
00 Yorumla
+1 yılMoralini bozmak istemem ama Edebiyat öğretmeni çok onlarda iş bulamıyor genel de paralı çalışıyorlar.
02 Yorumla- +1 yıl
Türkçe öğremeni de fazla
+1 yılAtanamayacağın bir bölüm için mi 3 senedir mezuna kalıyorsun
011 Yorumla- +1 yıl
Türkçe öğretmenliğinin ataması iyi
- +1 yıl
Hayır değil tüm Türkçe öğretmeni arkadaşlarım şu an ya güvenlik ya polis oldu hiçbiri atanamıyor
Soran+1 yılHemşire olsam bile atanamayacam... ayrıca sözelden ne okuyabilirim? Mat desen o da bende yok
- +1 yıl
Arkadaşlarının hatası bu :) atama sayılarına bak istersen sude ;)
- +1 yıl
Bende yok demek yerine bu 3 senede matematiği çoktan hallederdin çok yanlış yapıyorsun ve çok da pişman olursun
Soran+1 yıl@heyyoheyyo23 aynen en fazla atama türkçe öğretmenliğinde ki zaten devlet dairesi yok ki artık 100 alırsan o ayrı 😀
Soran+1 yılBen 2 senedir bir lokantada çalışıyordum bu sene oturdum ders çalışmaya başladım
- +1 yıl
En fazla atama Türkçe öğretmenliğinde mi? Siz nerde yaşıyosunuz ya
Soran+1 yılPeki neyde söyler misin? En fazla atama öğretmenlikiler de türkçe öğretmenliği evet
- +1 yıl
Ben de hem okudum hem çalıştım bu 3 seneni çöp etmen için geçerli sebep değil ki. Akşamları birer saat konu dinleyip netten, 1 saat de test çözsen matematik hocası bile olurdun. Benim matematiğim yok diyosun kpss de ne yapacaksın? Pedagojik formasyon sorularını nasıl çözeceksin? Hepsinde istatistik var
Soran+1 yılbir şekilde halletmeye çalışcaz inanmıyorsunuz belki ama en kolay konu köklü dedi hoca bana ve oturdu 4 saat boyunca bana köklü anlattı ama ben bölme bile yapamadığım için bıraktı hocalarım bile başka derslere yönel diyor boşver sen
Ben Türkçe öğrt okuyorum özelden istediğini sorabilirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılTakip attım mesaj atamıyorum xper az
Soran+1 yılSiz atar mısınız
Soran+1 yılNeyse tamam 😂 yazma kalsin
Matemattikde yardımcı oluruz elimizden geldiği kadar
02 Yorumla
Soran+1 yılHocalar bile yardım edemiyor boşver 😂😂
+1 yılAilen anlamıyorsa gecistirceksin yapcak bişi yok
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl geçıtırecem? Babam tip olmazsa ya da hukuk falan üni okumak saçma diyor benimde sözelden gidebileceğim ya öğretmenlik ya da halkla ilişkiler
- +1 yıl
Bunu anlamıyorsa senin ağzından ona anlatabilcek bir akrabana danış
Soran+1 yılOnlarda anlattı edebiyat öğretmeni dayım adam anlatıyor babam hala yok doktor olsun olan nasıl oluyor diyor ya bomboş bir liseden bomboş mezun oldum hayatımda ilk defa deneme görüyorum babam anlamıyor ve cidden sinirleniyorum
- +1 yıl
Baban diye bişey demek istemiyorum kırılma ama anladın sen
Soran+1 yılAnladım 😄
Geleceği olmayan meslek
00 Yorumlaöğretmenlik içinde mat lazım yani
00 Yorumla
+1 yılSen kazan gerisi halelur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYardımci olayim
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz