İşten nefret ettikten sonra 100 bin lira alsan ne yazar? Sinir stresten o parayı yiyemeden hasta olur ölürsün zaten. Aslında bunu büyüyünce anlıyor insan biliyor musun? Küçükken babama hep çok zengin olucam derdim, o da oğlum istediğin işi yap da 2 lira kazan derdi. Kızardım ya 100 lira varken niye 2 lira diye. :D Ailesi tarafından zorla doktor yapılmış ve istifa etmiş bir arkadaşım var yıllar sonra konservatuar okudu düşün yani.
en önemlisi işini sevmek. bu kendi mesleğinde olabilir farklı bir alanda olabilir. eğer girdiğin iş yerin içine sinmişse, yaptığın işten memnunsan hem kendine faydan olur hem iş yerine. ve dolayısıyla kazandırdığın için kazanırsın. haliyle hizli yükselir ve maaşında artmış olur.
ama zamane gençleri maaşım çok, az iş olsun diyor. çalışıtığın iş yerini kendinden görmezsen çalışma süresi kısa oluyor genelde. maaşı ne kadar yüksek olursa olsun.
Sevdiğin iş ya çok maaşlı bir yer olup da sevmediğin bir yerde çalışsan aldığın para burnundan gelir vakit geçmek bilmez mutsuz şekilde hayatını geçirdikten sonra çok para olsa ne olur
Asgari ücretle çalışıyorum. Evet aldığım maaş yaptığım işe göre az ama birlikte çalıştığım güzel insanlar ve anlayışlı üstlerim olunca sevdiğim bir iş haline geliyo. Para bazı şeyleri satın alamaz.
Ortam daha mühim. Ben mesela arabesk müzik çalan bir ortamda çalışmaktan nedense haz etmiyorum. Zamanında bu tarz bir yerde çok iyi paraya çalışıyordum ama dayanamadım.
Şimdi bir cevap vereceğim ama çok klişe olacak... Mutlu, huzurlu olamadıktan sonra dünya kadar para alsanız ne olur? Veya o parayı rahat yiyebilir misiniz?
İkisi de önemli olsa da zorluğu daha önemli. Ne kadar az yıpranırsan seversin zaten. Fakat günümüzde miktarda çok önemli ama insanların seçme şansı neredeyse yok...
Hayattaki amacına uygun mu değil mi? Bence en önemli kriter bu. İkinci olarak refah seviyeni arttırıyor mu? Bu yapacağın iş sana sermaye sağlayacak mı? Yoksa basit bir çalışan mı olacaksın? Bu sorular benim için daha öncelikli.
Vallahi on bin lira maaşida olsaydi su an calistigim isyerinin; ben issiz olmak isterdim. Cunku huzur vermiyorlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Isi sevmek tabiki, gunun cogu zamani isyerinde gecirip, isini severek yapamiyorsan mutsuz olursun. sirf parasi iyi diye mutsuz olmaya hic niyetim yok. Benim icin isimde mutlu olmak onemli olan.
Kesinlikle sevmek şu an 6000 lira kazandığım bir işte çalışıyorum ama işimi bir türlü seçemiyorum dahası psikolojik olarak kaldırmakta zorlanıyorum alternatif bulursam kesinlikle bırakacağım
Ya tabiki para önemlidir birçok işe para için katlanabiliyor ama geriye dönüp baktığında ne kadar mutlu oldun geçen sürede bu da önemli. Insan sevdiği işi yapmalı.
İşi sevmek daha onemli. maasin iyi ama huzurun yok ayaklarin gitmek istemiyo keyif alamiyorsun her dakka iş yerinde saate bakıyorsun zaman geçmek bilmiyo böyle bı işte asla yapamazsin. Tecrübe konuşuyor 😉
En İyi Cevaplar