Hollanda’da yaşıyorum ve okuyorum, fakat üniversiteye Türkiye’de devam etmek gibi bir fikrim var. Türkiye’de okuyanlar, sizce mantıklı mı? Şiddetle önermem diyenler var ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Üniversiteyi Türkiye'de okumanın sana avantajları da olur dezavantajları da. Direkt Türkiye'de okuma diyerek kestirip atamam, senin için üniversiteyi Türkiye'de okumak nasıl olur kısaca bahsedeyim.
Türkiye'de paran daha değerlidir

Ailen Hollanda'daysa ve sana Euro üzerinden harçlık vereceklerse burada okurken maddi anlamda oldukça rahat edersin.
Türkiye'nin üniversite ortamına alışmakta zorlanabilirsin

Nereye gidersen git adaptasyon zorlayıcı bir süreçtir. Avrupa ülkesinden, Türkiye'ye gelmek daha da zorlayacak seni. Kültürel tabular, insanların düşünce ve davranışları sana oldukça farklı gelecek ve alışmakta güçlük çekeceksin emin ol. Uzun lafın kısası, alışmak zor ama imkansız değil.
Türkiye'ye gelme kararını sorgulamaya başlayacaksın

Ülkemizdeki öğrenciler Avrupa ülkelerine gidip, mavi diploma almanın, yabancı dillerini geliştirmenin ve iyi bir akademik kariyerin hayalini kurarken sen geriye gittiğini hissedebilirsin. Kararını sorgulayabilirsin, elbetteki ülkemizdeki öncü üniversitelerin de eğitimi iyi ama eğitime desteğimiz ve bütçemiz Amerika ve Avrupa'ya kıyasla oldukça düşük QS Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında kaç Türk üniversitesi var bir bak bakalım.
Bu sene yurt dışında üniversite okumaya giden öğrencilerin sayısı %20 arttı

Bu artışın birçok sebebi var. Yukarıda kısaca bahsettiğim konu başlıklarından da anlamışsındır zaten. Ama üniversitelerimizi kötüleyemem, ülkeni özlemişsindir anlarım ve gelme diyemem. İşin özü yurt dışından Türkiye'ye üniversite okumaya gelmenin mantıklı olup olmaması kişiye göre değiştir. Artı ve eksilerini belirle, kendine göre doğru olan seçimi yap.
Başarılar. :)40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Niye? Eceline mi susadin? Egitim yuzeysel burada. Torpil cok. Issizlik cok. Buradaki unilerin baska yerlerde bilinirlikleri yok. Ekonomi berbat. Hukuk bitik. Avrupa'da yasayan icin Turk toplumunun zihniyeti de cok agir gelebilir
106 Yorumla- +1 yıl
Ha soyle olur, Turkiye'de yapmak istiyorsan veterinerligi, orada oku. Buraya, sayet is bulursan yerles. Oyle yap.
- +1 yıl
Burada veterinerlik dersini, hayvan olulerini teshir ediyorsunuz, yok hayvanlara zarar veriyorsunuz diye dersi basan gericiler var. Egitimi krada dah raht olursun ve belki biraz one cikarir seni Hollanda'da okumak.
- +1 yıl
o zaman iş bulma imkanım olur belki, ama yaşam şartları.. parası önemli değil ama geçinebilir miyim sizce?
- +1 yıl
Veteriner hekim olarak is bulursan gecinebilirsin. Muhendislikte bile yeni mezunlara asgari ucret verenler var burada.
Senin amacin manevi yonunu tatnin etmek icin, hayvanlarla cok ilgilenebil diye, burada muhtac hayvan cok diye burads yerlesmekse, sen Avrupa'da calisirken de baska ulkelere, hayvanlara yardima gonullu olarak gidip manevi yonunu doyurursun..
Ha ama Hollanda'da is sikibtisi cekecegini dusunuyorsan, buradan az diye bikiyorum issizlik orani. Ne olursa olsun orada bitir. Haritada Tr nere bilmeyen ulkeler varken Hollanda'da okumak seni dunyanin her yerinde one cikarabilir.
Turkiye'ye yerleseceksen is bulmadan yerlesme.
- +1 yıl
Asgariden bahsederken, gecinirsin ama az maas da alabilirsin anlaminda.
- +1 yıl
Peki çok teşekkürler, yardımcı oldunuz
Bacım ben sana kardeşin olarak bir tavsiyede bulunayım. Ne kadar kötü olsada senin toprağın buralar, elin gavurunun memleketinde gidip gavur bulup evlenecen, ilerde doğan cocuklarinda gavur olacak bunların hepsinin günahı senin boynuna öteki dünyada. İkinci olarak herkes bir ipin ucunu tutmuş mezun olduktan sonra işsizsin veya buralarda hayat yok falan diyorda herkesin altında herşeyin en lüksü mevcut, elin gavuru 5 yılda telefon değişirken bizimkiler yılda 2-3 sefer değişiyor, ve şu an emin ol buraya yorum yazanların %70 i Apple marka 1 yaşını doldurmamış cihaz kullanarak yorum yazıyorlar. Son olarak Türk erkeklerine ve kızlarına güven olmaz herşeyin en iyisi kendilerinde olsun isterler (örn: birşey alırsın "yaa bunun bir üstünü niye almadın bu beş para etmez" derler ama kendilerinde o da yoktur 😃 ama gavurlarda o mesele yok ne alırsan al senden çok heyecanlanırlar ve senden çok sevinirler senin için) işin özeti bu düşün taşın sen bilirsin ama insanın vatanı gibisi yoktur biz bu topraklara milyonlarca can feda ettik şimdide etmeye hazırız, ama biptirip gitmek isteyenide tutmayız yolu açık olsun demek düşer
42 Yorumla
Okursun iyide bir eğitim alırsın çok güzel üniversitelerimiz var ama iş konusuna gelince aynı şeyi söyleyemeyeceğim diğer ülkelere göre çok çok daha çaba göstermek zorunda kalıyorsun kendi emeğin ile bir yerlere gelebilmek için
14 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
123Cevap
+1 yılMantıklı olup olmaması bitireceğiniz üniversite ve bölümle alakalı, işin teknik kısmına da dikkat etmelisiniz. İş olarak okuduktan sonra yurt dışında çalışmayı düşünüyorsanız veya okulu bitirip mezuniyet sonrası gelecekseniz her iki durumda da denkliğe dikkat etmelisiniz, dışarıda bitirdiğiniz okulun yök tarafından denkliği olmalı, burada okuyup yurt dışında çalışacaksanız yine ingilizce eğitim veren ve yurt dışında geçerli olan bir diplomanız olmalı. İşin teknik kısmı için https://denklik.yok.gov.tr sitesine bakabilirsiniz. İyi bir üniversitede okunacaksa ben yurt dışı daha iyi olur kanaatindeyim. Başarılar.
00 Yorumla
+1 yılAvrupa standartları bizim ülkemizden çok iyi kabul 👍 ama çoğu da avrupa hayranı ya da rahat düşkünü olduğudan sana gelme aman ha sakın demiş.Önce şunu bilmen gerek veterinerlik türkiye de geleceği olan mesleklerden ama şunu bilmelisin çalışma gayretin yoksa biz avrupa göre daha az gelişmiş bir ülkeyiz mesleğini burda yapmak illa ki daha zor olacaktır. Ama burda veterinerliği de okursun mesleğinide çok iyi yapar para da kazanırsın. Bizim ülkece asıl sorunumuz tembellik... Gelme diyen ülke şartlarıdan önce tembelliğimiz üzerine de düşünmeli...
04 Yorumla- +1 yıl
Avrupa kazandığn burda 6 kat daha kıymetli arada ki kur farkıdan :) eğer ailen destek olursa burda cüzi paralara yaşarsn. Meslek olarakta veterinerlik burda çok yaygın olmadğından klinik yok denecek kadar az ama kendin açabilirsin para kazanma gayen olursa iyi de kazancın olur..
- +1 yıl
Orada kazandığın 1000€ burada 6300₺ Haliyle yaşamazsın 🤣 çok rahat yaşamak istemzsen tabi 😅
+1 yılTürkiye ekonomi açısından berbat, hele ki bazı Türkiyede yaşayan bazı "İnsanlar" canım, kendini bilmez, küçümser, aşağılayan artislik taslayan abilerle dolu, abi kelimesini bırak ağır abi şerefsizler.
İnsanlık çok değişti, kötüye gidiyoruz, Ülke de kötüye gidiyor, hâlâ bizim millet uyuyor.
Yabancılar bana göre anlayışlı, onlar da aşağılama, küçümseme yok. Çoğu bizler den daha iyi kimse kusura bakmasın. Biz battık batacağız, Türkiye de, İnsanlık battı, batacak. Yalnız tabi iyi insanlar da var ama kötü insanların çoğu Türkiyede, en büyük bedelini, cezasını, eceliyle ödesin.00 YorumlaEndonezya Filipinliler Afrika gibi ülkelerde olsan haklısın gel burada oku ama oradan buraya gelmek akıl işi değil Almancı bir tanıdık vardı hemşire hem orada hem burada çalışıyordu yaşam pahalı imkanlar keza öyle gelsen sahil kenarı bir yerden seçmek isteyeceksin rahat takılmak için
harp okulu
tıp
gıda
turizm otelcilik
yabancı dil
bir kaç geçerli bölüm var onlara gelmen lazım burada
ama gelme derim ama oradaki Euro ile burada her şeyi alırsın paşa gibi yaşarsın orasıda var00 Yorumla
+1 yılKoç, Sabancı, Galatasaray, Odtü, Hacettepe gibi okullar dışında net mantıksız.
Dünya çapında listeye giren Türk üniversitelerini tercih edersen yabancı dil bilmen sana katkı sağlayabilir. Yurt dışında olmaktansa burada daha çabuk yükselebilirsin. İstanbul'da yaşarsan zorluk çekmezsin bence.21 Yorumla- +1 yıl
Boğaziçi'ni unutmuşum :D
Eğitim & Kariyer konusunda 869 cevap paylaştı. Dogu avrupa ( makedonya arnavutluk bosna vs ulkeler ) , turkiler arap ve afrikali ogrencilerin gozbebegi su an Turkiye. Ozellikle bu yil yuksek sayida afrikali ogrenci ulkemiz uni. Lerine yerlestirildi. Ama diploma gecerliligi acisindan hollandadan buraya gelmek , mavi diplomadan vazgecmek,. attan dusup esege binmeye benzer.
10 Yorumla
+1 yılTürkiyede bilim adamı bile olsam 1 saniye bile durmam. Sen diyorsun oraya okumaya geleyim, sonra iş bulup orada yaşıyayım. ahahaha diye gülerler. Türkiyemizi kaybettik, Allah rahmet eylesin, bunu söyleyeyim sana yani. Boşuna hayâllere kapılma. Gelirsen çok pişman olursun bundan eminim.
00 YorumlaAşırı mantıklı devlet dışarıdan gelen öğrencilere çok büyük kolaylık sağlıyor prestijli üniversiteleri rahatlıkla okuyabilirsin
Bilkent gibi özel üniversitelerde kurdan dolayı cok uyguna gelir senin için
Hemde ailen 500 euro para gonderse 3 bin kusur para eder bu parayla kral gi i yaşarsın00 YorumlaSakin oyle bir hata yapma turkiye de ne adalet var ne ekonomisi iyi nede sosyal yapisi 😅 orda oku turkiyeye is bulmaya gelirsen gelirsim millet bu ulkeden kacmaya calisiyor orda okumak oralarda yasamak istiyor sen buraya gelmekten bahsedion hata olur yani kaliten duser hem 😅 sakin oyle birsey yapma pisman olursun bak simdiden soyleyeyim ben hollandada yasamayi dusunuyorum sen buraya gelmek istiyorsun garip 😅
00 Yorumla
+1 yılBende yurtdışında yaşıyorum. ama Türkiyede okuyorum üniversiteyi. eğitim için buraya geldim. başlangıç için ve kısa vadede. eğer fazla zorlanmak istemiyorsan eğitim hayatında Türkiyede başlayabilirsin buna. ama bazı bölüm ve meslekler istisna. eğitim bittikten ve işini öğrendikten sonra geri dönebilirsin. bu ülkede çalışılmaz
01 Yorumla- +1 yıl
bide kuru düşünürsen eğer çok ucız burası. euroyla rekabet edemeyen türk lirası var.
Tabiki de mantıklı. Ailen yurt dışından para gönderecekse, özellikle kazanabilirsen ODTÜ, rahatlıkla okuyabileceğin bir üniversite. Buranın en büyük üniversitesi ve adı meşhur. Yine farklı bir şehir istiyorsan da farketmez. Bütçe açısından korkma, yurt dışından Euro ile para kazanan gurbetçiler daima daha iyi okuyor ve yaşıyor. Üniversiteyi başarıyla bitirsen ve iyi bir meslek edinirsen kalıcı olarak da yaşayabilirsin. Türkiye'de yaşam koşulları garibana zor.
00 YorumlaAsla mantıklı değil kafayimi yedin derim yurt dışında okursan Turkiyede iyi orim kasarsin. Ama universiteyi Turkiyede okursan bir suru rakibin olacak baskalarindan fazla bir farkin kalmayacak. Millet bir erasmusla ne avantajlar sagliyor sen Hollandayi birakip geliyorsun what's your aim?
00 YorumlaBende yurtdisindayim, dogru Türkiye egitim sistemi yerlerde ama sen vatanimda kalmak orayi tanimak istiyorum diosan uniye hollandada basla sonra bir sene veya bir kac ay uni araciligi ile gelebiliosan gel, var öyle yapan arkadaslar
20 YorumlaTürkiyedekiler yabancı ülkede okumak için can atıyor. Herkes erasmusa gidiyo bunun için. Bence ordan Türkiyeye gelmek çok saçma olur. Yaşadığın yeri istemiyorsan yabancı ülke olarak başka yerleri değerlendir derim. Ama Türkiye çok mantıksız
20 YorumlaTurkiyenin tapusunu verseler donuste de hollandaya basbakan olacak olsan bile hicbisey hollandadan turkiyeye gelmeye degmez. Haa eger ben mazosistim ya da yasadigim hayatin degerini bilmiyorum onu anlamak istiyorum diosan o baska😁
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye’de mezun olmak daha kolaymış diye duydum ne kadar doğrudur bilmem 🤣 o yönden mantıklı olabilirdi belki 🤷♀️, instagramdan birini takip ediyorum kız eczacılık fakültesinde ama sürekli geziyor, Avrupada olsaydı o bölümde nefes alabilecek vakit bulabilir miydi acaba 🤭
Eğitim konusunda ciddi fark var gibi, her şeyi bırak hem dört senelik okuyup bir de açıktan okuyorlar, avrupada olsa bu mümkün olur muydu sence?
Ben cesaret edemezdim, seni bilmem (ben de yurtdışındayım)10 Yorumla
+1 yılderdin ne ya? ben sizi anlamıyorum? ne yaşıyorsunuz avrupada da türkiyeye gelmek istiyorsunz? tabii şimdi türkiye daha güzel ama ekonomik durumu ve sosyal yapsı maalesef rezalet.. avrupayı bırakıp gelmek nedir
05 Yorumla- +1 yıl
sana şunu söyliim: eğer torpilin varsa iş bulabiliyorsan gel ama yoksa iş bulma umuduyla geliyorsan hayal kırıklığına uğrarsın.
- +1 yıl
her geçen gün işsiz sayısı artan ve kalabalıklaşan bir ülke burası. biliyorsun avrupa rahat etsin diye 6 milyon suriyeliye de biz bakıyoruz. göçmenler göçmenler.. her yerden geliyorlar. afrikası orta asyası uzak doğusu ve işsizlik onlar sayesinde de iyiden iyiye artıyor. ülke çok kötü durumda. sen orda doğup orda büyüdüysen hele hiç gelme derim
+1 yılemin ol ya işte deli misin sen biz kaçmak için uğraşıyoruz işte Türkiye'de yaşanır mı falan diyecek bir sürü insan çıkabilir bu soru da karşına kardeşim ama Türkiye'de üniversite için gayet güzel bir ülke ve sonuçta senin ana vatanın
10 YorumlaBu site de kime sorarsan sor, hepsi Türkiye'yi kötüler.
Bende yurtdışındayım, Türkiye de 1 hafta dan fazla duramıyorum. Neden mi? İnsanları başlıca sorun.
Ülke güzel, toprağı çok güzel hemde. Lâkin insanının mayası bozuk.10 YorumlaTürkiyede özellikle son yıllarda mantar gibi üniversite açılması ile üniversitelerin kalitesi çok geriye düştü. Yeterli hoca yeterli lab, ekipman kaynak vs olmayan bir çok üniversite var. Kesinlikle eğitimine orada devam et. Bildiğim kadarı ile Hollanda da eğitimler buraya göre daha çok uygulama üzerine buda büyük bir avantaj. Türkiyeye gelirsen mesleki düzeyin kesinlikle daha geriye düşer. Başka sorunlarda yaşayabilirsin.
10 YorumlaDenkliği olan bir üniverstede okuyabilirsin. dilinde var. odtü boğaziçi.. teknik üniversteler.. dilersen gel bence. ama türkiyede çalışma buradan biriyle evlenmem diyorsan.
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede eğitim burokrasinin insafına göre şekil buluyor her gelen eğitim bakanı kendince saçma sapan şeylere imza atıp eğitimi kişiselleştiriyor ve buda eğitimin geride kalmasını sağlıyor...
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılÜlkenin çivisi çıktı ekonomi berbat üniversitelerin kalitesi hepden kötüleşdi ama illa buraya yerleşeceğim diyorsan oku aöa burada okudukça dezavantajlısın bölüme göre de değişir.
00 Yorumla
+1 yılNeden Türkiye'de devam etmeyi düşünüyorsun? Hollanda'nın üniversitelerini beğenmiyor musun? Başka ülkede devam etmek istiyorsan Türkiye dışında ülkeler de seçebilirsin
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede okumak o kadarda tü kaka değil ki. Yurt dışındaki arkadaşım hala üniversite okuyamadı çünlü orada sadece para işlev gösteriyor. Ve oldukça da pahalıymış.
01 YorumlaBen senin yerinde olsam orada okumaya devam ederdim burada okursan hayatından 4 yılı çöpe atmış olursun. Orada okumak için burada herkes kendini paralıyor. Aman diyeyim :)
00 Yorumla
+1 yılöneririm bende yurtdışındayım yurtdışında üni çok zor herkes okuyamıyor, türkler hep üni okuyarak avukat doktor vs oluyor bence elinde fırsatın varsa tr de oku
03 Yorumla- +1 yıl
@_SuUu__ kesinlikle 😅
- +1 yıl
Ama yurt dışında okuyanlar iş buluyor ve o üniversiteler ilk 100 200 içerisinde turkiyedeki üniversiteler ilk 500 de yok
Güzelim Avrupa varken, Suriyelisinin, Afganının, etnik döküntülerinin ve bilmem nerelisinin dolu olduğu, çöp, sidik, irin ve kasvet dolu sokaklarıyla dolu olan Türkiye'ye hevesin varsa buyur gel.
00 Yorumla
+1 yılArkadaşım çok şanslısin senin yerinde olmak için nelerimi vermezdim hollanda kötü ülke diyorlar ama türkiyeden kat kat iyidir keşke hollandaya yaşayıp okuyabilen sen ise türkiyede okumak istiyorsun
00 Yorumlatatile gel ama universite okumaya kesinlikle gelme.
Fırsatı olan tr de okumuyor zaten yurtdışına gidiyor14 Yorumla
+1 yılkesinlikle gelmemen gerektiğini düşünüyorum burasakiler buradan kaçmaya çalışıyor zaten
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 7b cevap paylaştı. Mantıklı değil.
Bir kişi Almanya dan gelmişti bizim fakülteye. Çocuk bu nasıl eğitim sistemi dedi dayanmadı 1 ay sonra tekrar geri gitti.12 Yorumla- +1 yıl
Ciddi misin
+1 yılAvrupada şahane üniversiteler var. Onları araştır. Gelme buraya. Pişman olursun. Herkes kaçmaya çalışıyor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye de güzel okullar var sen eger çalışkan ve kendiini geliştirebilen birisiysen başarılı olursun
00 Yorumla
+1 yılKafayı peynir ekmeklemi yedin😂😂
Tamam o zaman gel anlaşalım o zaman sen buraya gel benim yerime geç bende senin yerine hollandaya gideyim😄00 YorumlaDünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında, ülkemizin durumu ortada olduğundan yapılmasını pek uygun bulmadığım düşünce...
00 YorumlaMantiksiz son yillarda avrupada hic bir ülke Türk üniveritelerinin diamalarinı tanımiyor, kalite o kadar duştü, ama avrupa bizi kıskanıyor;))
00 Yorumla
+1 yılHerkes gider mersine sen gider tersine durumu bu. İlla hollanda dılında biyere gidiceksen neden türkiye? Kaç üniversitemiz dünya çapında ne katmışız bilime? Amaç kültürümden uzak kalmayımsa haklısın ama üniversite okumaksa saçma
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 726 cevap paylaştı. Bu ne kadar saçma soru böyle 😒 pardon da dalga mi geçiyorsun acaba bizle? 🙄
10 Yorumla
+1 yılHohohohohollanda'da yaşıyor ve türkiyeye gelcem diyor :D okumaya, üniv. okumaya :D
deli misin depek misin?00 Yorumla
+1 yılPek mantıklı değil zaten yurt içindekilerde yurt dışında okumak istiyor
10 Yorumla
+1 yılTurkiyede okuduktan sonra turkiyede yasamayacaksan bosuna olur cunku avrupada cogu ulkede turkiyenin universite diplomasi gecersiz
01 Yorumla
+1 yılOzelde okuyacaksan tavsiye ederim ama devlette okyacaksin belli basli universiteler Var gerisi berbat
00 YorumlaEgitim almak için mantikli, turkiyede egitim diger bir çok ulkeden daha basarili, fakat kesinlikle diploman ulkende para etmez, hollandaya dondugunde okumamis sayilirsin.
00 Yorumla
+1 yılYurtdışında oku orada kal imkanın var madem burada sartlar zor ama paran varsa kolay ama hollandada okuyp buraya gelirsen iyi yerlerfr iş bulursun bence
10 Yorumla
+1 yılÖnermem diyenler geneli tembel asalak sürüsü, kendi beceriksizliğine kılıf bulma numarası çok ucuz
10 YorumlaAfrikadaysan evet. Hollandada yaşamayı çok isterdim.
10 YorumlaDüşük maaş ile sürünmek için güzel fikir Türkiye'de eğitim
10 Yorumla
+1 yılHerkes gider mersine sen gidersin tersine gibi olur
10 YorumlaİTÜ, ODTÜ ve Hacettepe vs için birşey diyemem ama diğer üniversiteler vasat bence 👍🏻
00 Yorumla
+1 yılİyi bir üniye geleceksen olur yoksa geldiğine değmez ama bulunduğun yerde okuyamayacaksan buraya gelip okumakta fayda var tabi
00 Yorumla
+1 yılsen türkiyedeki eğitim şartlarıyla hollandadaki eğitim şartlarını bir karşılaştır istersen
00 Yorumla
+1 yılbence mantıklı değil. yani ben bile yüksek lisans için yurtdısına göz diktim.
00 Yorumla
+1 yılBence Hollandada fakir bir öğrencilik yaşamın olacağına, gel türkiyede zengin bir öğrenim hayatı yaşa. Ailenede fazla yük olmamış olursun
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle değil, Hollanda özellikle. Orada kal Türkiye'ye gelmeyi düşünme bile açız aç.
00 Yorumla
+1 yılÖhö ohö tabi ki gelme ulkemi cok seviyorum ama egitim yerlerde
00 Yorumla
+1 yılBuraya eğitim için gelme kardeşim buranın eğitim sistemi beş para etmezdi
00 Yorumla
+1 yılBu alacağın eğitim ve sen hayat planınla ilgili bir durum. Onu diyenler cahildir.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 355 cevap paylaştı.
+1 yılHayır bence orada üniversiteyi okuman senin için daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılBir büyük şehirde iyi bir okula gidersen maddiyat olarak ucuza kaliteli bir eğitim alabilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (134)
Devamını Gör(179)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversite için yurt dışından Türkiye’ye gelmek mantıklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler