Yine ben: sallamak daha mantıklı
Bu kafayla çok yaşamam ben üff kendimden tiksiniyorum tembel, embesil, kafasız bir kızım ya off offf
Eskiden salliyorduk iyi okuyordu:) ama simdi yanlış dogruyu götürür kuralı koydular mantıklı degil sallamak
yanlışlar doğrularını götürmediği için sallayabilirsin. Sallayıp geçtiğim dersler olmuştu :D
Yani salliim ama şimdi kalma durumu olmaz mı? Boş bırakmak daha şey değil mi amaan
Açık lise sınavlarında kalma diye bir şey yok ki :) ya sınavı geçersin ya da geçemezsin bu kadar basit.
Aaa öylemiymiş birinci dönem kalırsam ikinci dönem telafi edilir yani
Açık lisede dönem diye bir şey yok.
Açık lise kredi usulüdür. Belirli krediye ulaştığında mezun olursun. Her dersin belirli kredisi verdir. Dersin sınavını geçersen o krediyi kazanırsın. Sınavı geçecemezsen o krediyi alamazsın. Geçemediğin dersi bir sonraki sınavlarda tekrar tekrar alabilirsin.
Nası yok ya sgsfsd birinci dönem sınavına gircem ben üç dönem gircem nası yani
onlar dönem değil işte :D nesini anladın mı :D istersen uzun uzun anlatayım sana açık lise mezunuyum bende
Sıkmak istemiyorum ama onlar ne afafafa
Açık lisede belirli kredi vardır (benim zamanımda 192) o krediyi tamamladığın anda mezun olursun.
Krediyi nasıl tamamlarsın? Derslerin sınavlarına girersin o sınavları geçersen geçtiğin dersin kredisini kazanırsın.
Yılda 3 kere normal sınav. 1 kerede bütünleme dediğimiz sınav yapılır.
3 kere olan sınavda sınav başı toplam 35 kredilik ders alabilirsin.
Bütünleme dediğim sınav ağustos ayında yapılır ve 25 kredilik ders alabilirsin.
Ders seçerken matematik 1-2-3 gibi isimler görürsün bunlar ünite isimleri gibi düşün. illa sırası ile almak zorunda değilsin. Matematik 3 alırsın diğer sınavda matematik 1 i alırsın. O tamamiyle senin tercihindir.
Yine ders seçerken görmüşsündür bazı derslerde "Zorunlu" ibaresi vardır. İngilizce / Matematik / Fizik / Kimya / Dil bilgisi gibi dersler.
Bu dersleri vermen gerekiyor çünkü bunlar zorunlu derslerin senin. Bu dersleri vermeden kredini tamamlasan bile mezun olamazsın.
Zorunlu derslerin sınavına 3 kere girip başarısız olursan o ders zorunluluktan çıkar ve muaf olursun. Örneğin ingilizce zorunlu derstir. Fakat ben ingilizce 3 sınavını bir türlü veremedim 3 kere sınavına girdim 3ünde de başarısız oldum ve muaf sayıldı.
Muaf sayılması demek o dersin zorunluluğunun kalkması demektir.
Zorunluluktan kalmayan tek ders dil bilgisidir. Dil bilgisi dersinden başarılı olmadan açık liseden mezun olamazsın.
Aptala anlatır gibi anlattın ve anladım👍
öyle deme yahu :D
bir sınavda sallamıştım sadece 3 dersten geçmişim
O da iyi hiç geçmemekten iyidir sallıyorum o zaman
Cevap
11Cevap
Hedefi tutturursan harika olur ama bence sen hedefi tutturamazsin
Belli olmaz ama zor geçemezsin o derslerden.
Çıkmış sorulara bak ve 4a 4b c d e kuralı uygula
Sallama bence mantiginla git
liseyse ben hic çalışmadan giriyodum sınavlara
Bildiklerini yap
bilemediklerin hepsini c yap
Neden ıeuhehgge
2yanlış bir doğruyu götürüyordu ya
Jejrusjdyreh gidip ders çalışayım en iyisi
Sallamış olursun
Salla gitsin..
Son gün calis
Salla tabi :)