Saçma, gereksiz... Nereden para kopartsak diye bakıyorlar. Tabii ki ilk ve kesilmez para kaynakları okullardan. Okullar da öğrencileri sömürüyor. Yok A4 müş yok öğrenciler için ortak bir şey yapılacakmış onun parasıymış. Kardeşim geçen geldiğinde müdürün "aidat" istediğini söyledi. Çocuğa öylece bakakaldım. Sanırsın apartmanda duruyor çocuklar. Zaten okula alınan her şey velilerin vergileriyle alınıyor hala ne istiyorlar anlamış değilim. Madem çocukların okula gelmesini istiyorlar o zaman devamsızlık diye bir şey koymasınlar. Çocuğu hastalanan veli arasın okulla görüşsün direkt. Ne bu kardeşim? Hem çocuklara 29 gün hak tanıyorsun devamsızlık için hem de 15 günü geçince para cezası uyguluyorsun. Hakkı değil mi? 29 günün hepsini de kullanır isterse. Bir haber daha vardı özel okula talep artmış. Tabii artar. Özel okulda çocuk ne kadar berbat olursa olsun yüksek puan veriyorlar. Bu da çocukların diploma notunda artışa sebep oluyor. Ülkenin eğitim sistemi tamamiyle çöp. İçim rahatladı ya:)
21 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın
En İyi Cevaplar
+1 yılPara kazanmak için her yolu deniyorlar ama bir tanesi de çıkıp okullardaki asalak öğretmenlerin çocukların üstündeki yıkıcı etkisini görmüyor. Okulu sevdirin, SEVDİRİN. Ne denetim var, ne disiplin, ne titizlik. Gencecik akıllar ellerinizde ziyan oluyor. Bir taraftan saçma sapan sisteminiz, bir taraftan kendini eğitmekten bile yoksun öğretmenleriniz! Okula devam sağlamak için uyguladığınız bu iyi niyetiniz de göz yaşartıcı.
51 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Ben eğitimin gönüllü olmasından yanayım. Öğrenmek istemeyen öğrencilerin okullarda olması öğrenmek isteyenler için bir dezavantaj. Çocuk eğitimi bir ihtiyaç olarak görmediği sürece okulu bir hapishane gibi görür ve siz de okulun etrafına duvarlar örmek, dikenli teller çekmek zorunda kalırsınız. Çocuğu zorla okulda tutmaya çalışmak eğitimin kalitesini aşağı çekiyor.
105 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle bu düşüncenize katılıyorum
- +1 yıl
Aynen hocam, katılıyorum. Misal şöyle bir durum oluyor, kötü öğrenciler hep çoğunlukla yapar/eder şeklinde affediliyor bu çok yanlış bir uygulama. Adam hiç derse gelmiyor, kötü not alıyor okulu geçittiriyorlar. Ama bu sefer çalışkan çocukta ben enayimiyim diyip oda çalışmamaya başlıyor. Bu çocuk rahatsız ediyor beni, bir şeyler yapın oda yok! Hadi barışın bitsin bu iş.! Tüm suç öğretmenler / yöneticilerde. Farkında değiller ama elbirliği ile ülkeyi bu hale getirdiler.
- +1 yıl
Öğretmenler bu işlerde en masum kısım aslında. Okul yönetimleri, mevzuatlar, eğitim politikaları öğretmenin elini ayağını bağlıyor. Ben öğrencinin ismini yaptığı haltı gidip müdür yardımcısına bildiriyorum ama ne müdür yardımcısı ne de mevzuat öğrenciye ceza vermeye müsade ediyor. Daha geçen hafta çocuğun elinde telefon gördüm, alıp müdür yardımcısına verdim. Adam öğrenciye hocanız gelsin alsın diyerek topu bana atmış. Olması gereken o telefonları en az bir hafta vermemek ve çocuk ile ailesinin imzasıyla tutanak tutmak olmalı.
- +1 yıl
Benim de her yerde anlatmak istediğim şey bu. Bir kere ortaokula gitmek zorunlu olsa dahi mezun olmak zorunlu olmasın. Okumak istemeyen okumasın kardeşim 👏👏
Resmen devlet adına acizlik başka bir şey değil ulan madem bu kadar paraya skıştınız o vergilerini silmeyeydiniz o zengin orspu çocuklarının :D böyle bir ülke anca oyun da felan olur ya cidden bak bu kadar saçma para toplama şekilleri oyun da olsa severim böyle oyun işleyişini dersiniz o derece ya :D :D :D :D
32 Yorumla- +1 yıl
Ordan burdan kesiyorlar anca ya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılpara cezası komik bir meb çalışanı olarak diyorum. Büyük ihtimal o cezayı da bana kestirirler. Gelmezse gelmesin sınıfta kalsın çeksin cezasını bu para cezası nedir mnk? Zorla okutulmaz bir çocuk. Kalanı açık liseye at zaten 2 sene üstüste kalırsa açıklise oluyor
312 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle
Cevap sahibi+1 yılşimdi aklıma gelen bir konu daha var kaçıncı günde 500 tl ve sonraki her gün için mi yoksa gidilmeyen raporsuz her gün için mi 500 tl? Kafamda sorular bin türlü Mutemetlik bunu gerektirir. Daha yönetmeliği gelmedi o işin acele etmeyin lan
- +1 yıl
en fazla para cezası bilinen 500 tl raporsuz günlerdir
- +1 yıl
www.cnnturk.com/.../index.html burdan bakabilirsin
Cevap sahibi+1 yılbiz ilçe olarak böyle bir şeyle karşılaşmadık. Kestiğimiz ya da kesmemiz söylenen ceza yok. Bunun mutlaka en azından yönetmelik bazında bir dayanağı olmak zorunda yoksa dava açıp reddini isteyebilirler
- +1 yıl
inşallah dediğin gibi reddedilir
Cevap sahibi+1 yılyoksa suistimali mümkün ama dediğim gibi bize gelen yazı görmedim henüz bunu neye göre kesti valilik onu bilemem
- +1 yıl
daha yeni çıktığı için olabilir bence
Cevap sahibi+1 yılyeni de çıksa bakanlık bunu bütün meb müdürlüklerine duyurmak zorunda. Emniyet üzerinden yapamazlar çünkü emniyeti ilgilendirmez. Gerçi vali ve kaymakamların sorumlu olduğu alan bazında bazı özel durumlar için yetkisi var ama bu tüm ülkeye yayılmaz, yayılamaz
- +1 yıl
inşallah öyle olur
Cevap sahibi+1 yılyoksa çok karışır ülke sistemsel olarak
- +1 yıl
evet
+1 yılÖğrenci niye okuldan kaçıyor bunun kökenine inmek yerine aileyi cezalandırmanın mantığını kavrayamadım? Ayrıca devamsızlık oranı da aşırı artmış. Bizim zamanımızda devamsızlığı 20 günü aşan öğrenci çok nadirdi.
51 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Sanki okullardaki eğitim çok iyi öğretmenler falan muhteşem ders anlatıyorlar da ondan öğrenciler okula gitmekten nefret ediyor. Ben hep sonuna dek kullandım devamsızlık haklarımı. Gram pişman değilim.
41 Yorumla- +1 yıl
En iyisini yapmışsın
+1 yılYakında eve eşi geç kalan kadına ya da erkeğe de para cezası kesilirse şaşmamak gerekir. Ekonomik kriz nedeniyle para toplamak gerek. Sevgiliyi aldatanlardan da yüklü para isteseler ekonomi düzelir. Hele yalan konuşanlardan daha çok para alsalar kriz diye bir şey kalmaz.
20 YorumlaYa bu nasil rezil bir sistem.
devlet para bulamadikca millete sariyor. verdikleri paradan ne kadar geri koparsalar kar demi ak cocuklari.
Ama hak ediyorsunuz. ellerinizle o muhuru basarken agziniza sicilmasini hak ettiniz hepiniz.
Ama digerlerimizin gunahi ne20 YorumlaBu yeni bişey değil ki... Uzun yıllardır var zaten bu kanun. Mazeretsiz yapılan keyfi devamsızlıklarda hem öğrenciye hem velisine uyarılar yapılır hemde bir çok kere. Ama sonuç alınamaz ve devamsızlık maksimum oranı geçerse para cezası yoluna gidilebilir. Okula mazeretini bildiren öğrenciler ve veliler maksimum oranı geçmiş olsalar bile cezai işlem uygulanmaz.
10 Yorumla
+1 yılHerkes okusun a koyayım. Öğretmenler herkese uğraşsın. Herkesin diploması olsun. Diplomalı olup da Atatürk'ün nüfusa kayıtlı olduğu ili bilmesin veya dört halifeyi sayamasın. Sonra da üniversite mezunu işsizlik tavan yapsın. Bunlar olurken de biz musluğumuzu tamir edecek tesisatçı bulamayalım.
13 Yorumla- +1 yıl
@akrepci youtube'dan videolar mı izliyorsun
- +1 yıl
2 el kazalı 2 tane motor aldım. Onları yapıyorum blokları söktüm komple bir tanesini. Toplamaya başladım. Şimdilik tek silindirle uğraşıyorum sonra 4'lüğe geçeceğim. Bu motorları yapıp piyasasın altında satacağım.
Yotubeden izliyorum fakat türkçe kaynak yok. Ben KTM' ile uğraştığım için genellikle hint videolar var. Onlarda ingilizce değil. reddit'ten tanıştığım KTM ustaları var arada onları dürtüyorum. Sorular falan soruyorum öyle bir şekilde öğrenmeye çalışıyorum kendim.
+1 yılKesinlikle yanlış birşey. Okula gelmeyen çocuktur veli değil neticesinde. Ve kim çocugunun düzenli okula gitmesini istemez ki dolasıyla suç velide değil ki veliye para cezası çarpıtılıyor..
Her çeşit aileler var. Aile içi şiddete kadar gider bu.11 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum
- Gündem konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılDevlet halkın parasını sömürmek için her şeyi yapıyor. Ne deyim. Hiç okumayin daha iyi. Okuyanlari görüyoruz ne haller de.
42 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcımız olsun
- +1 yıl
Amin.
Devamsızlığı aşan öğrenci sınıfta kalmıyor muydu? Niye böyle birşeye gerek duyuyorlar? Zorunlu bağış yaptıramayınca bu yolu mu bulmuşlar? Gerçi para karşılığı devamsızlık silen müdür yardımcısı vardı lisedeyken. Bunu da kitabına uydurmuşlar anlaşılan.
30 Yorumla
+1 yılBu ahmaklıktır. Bu suya gitmeyecek eşeği döve döve suya götürmektir. Zorla eğitim de olmaz bilgi de. Başa bunlar gibilerini koyarsan yine bunlar gibi andavallar türer. Hayırlı olsun.
22 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcımız olsun nokcak bilmem halimiz
- +1 yıl
Bir şey olacağı yok. Bedri Rahmi'nin dediği gibi biz otobüsü kaçırmış bir milletin çocuklarıyız. Geçmiş olsun.
+1 yılbunu üni öğrencisine yapmıyor daha küçükşere yapıyor, okula hitmezse sorumluluk velide demişsiniz, o çocuk pkulu sevmiyorsa çözüm araması gereken se veli para ödemek istemiyorsa ilgilensin çocuğuyla zaten görevi bu
sınıdta kalsın demişler devlet sizin okumayan çocuğunuza tekrar tekrar masraf yapmak zorunda mı?
-devlet bunu gelir kapısı olarak görüyor olabilir nereden para kaxanayım derken bunu hatırlamış bu bakış aısıyla tepkiler doğru...10 Yorumla
+1 yılOgrencilerin uzerine cok gidiyorlar okumamalari icin ellerinden geleni yapiyorlar askeriye gibi olmamali okullar kisi severek gitmeli egitim gormeye kiyafet ozgurlugu getirilmeli devamsizlik genisletilmeli odev sistemi tamamen kalkmali yetenege gore kisiler ayrilmali bolumlere bu yazdiginiz gercekse soygunculuktan baska bir sey degil devamsizlik yapmayanada para odesinler o zaman.
20 Yorumla- Gündem konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılVerimli sonuç olur mu, yani en azından aileler bilerek çocuklarını okuldan uzak tutmazlar. Öğrenciler de kendinde baskı hissedebilecektir, bakalım bunun eğitime katkısı ne olacak.
11 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı ya
Para lazım demekki her türlü yola başvuru yapmayı mübah saymışlar 😅
41 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle
+1 yılDesene Babalar eğitim aşkıyla, hastalıkta ve sağlıkta çocuğunu okula götürecek... Gözlerim yaşarıyor vallahi.
21 Yorumla- +1 yıl
Yani öyle de denebilir
+1 yılYerinde bir uygulama. Ödeme elden veli tarafından yapılsa dah iyi olur. Çünkü geçnler cin gibi onu da örtbas eder
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılCezalanilmali. Bu ne boyle, hem dersler sinavlar icin yetmiyor dersaneye gidiliyor, yetmeyen dersede gitmeyen cocuklara ne diyim.. Bu veliler ne kadar cahil olabiliyorlar ya. Insan hic mi kontrol etmez cocugum nerde napiyor.. bide bile bile cocuklarini okula salmayanlara ne demeli.
Bunlar anca para cezasindan anlar. Iyi yapmislar01 Yorumla- +1 yıl
Yapıcak birşey yok olan oldu artık
+1 yılLiseye giderken devamsızlık haklarımı son damlasına kadar kullanırdım. Boş derslere girmekten o gürültülü sınıf ortamında oturmaktansa evde oturmak çok daha iyiydi. Öğrenciler okula gelmiyorsa sizde de bir sorun var demektir dimi? Bunu neden hiç düşünmüyorsunuz acaba. Bu tamamen boşalan cebimizi neyle doldursak uygulamasıdır.
10 Yorumla- Gündem konusunda 822 cevap paylaştı.
+1 yılDevlete para lazım efenim.
Bununda devamsızlığı önlemesi beklenmiyor zaten.
Gelsin paralar.
cut.11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın joker kardeş
+1 yılPara cezası yiyen veli de
çocuklarını tekme tokat.
ne manzara ama :))
Eğitimi sevdirmek yerine ceza ödül sistemine geçildi demek.21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
Çok doğru bir karar gerçekten artık aileler çocuklarının devamsızlığı ile ilgili sorumluluğu almak zorunda kalırlar💫
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle olur
Ya bunlar bir laf vardır aynen öyle “skmeye ölmüş eşşek arıyorlar” heh işte ondan. Yazıklar olsun.
Daha yapıcı çözümler varken bu para para para diye kendi çıkarlarına çevirmeleri aşağılık birşey bilmem farkındalar mı?21 Yorumla- +1 yıl
Aynen doğru
+1 yılNerden para alacaklarını şaşırmışlar sanki halk çok umrunda onların tek dertleri para
21 Yorumla- +1 yıl
bu gidişle nefes parası da öderiz şaşmam
+1 yılNapsın adam evladını mı dövsün, okumayan yine okumaz. Bu nasıl sistem?
32 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın aile içi şiddet başlamassa iyi
- +1 yıl
👏👏👏
Gündem konusunda 7b cevap paylaştı. Demek ki ülkemizde "etiklik, ahlaklık, ilke" gibi kavramlar para olarak cezalandırınca ölçülüyor.
21 Yorumla- +1 yıl
Tespit gibi tespit
+1 yılyok artık :D devlet burdan da gelir elde etme peşinde mi yani :D
11 Yorumla- +1 yıl
Yani
- Gündem konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılOkumak istemeyeni zorla okulda tutmaya çalışıyorlar ama bu da tutmaz istedikleri yöntemi uygulasınlar yine devamsızlık yaparlar.
21 Yorumla- +1 yıl
bende öyle düşünüyorum
iyi ki okulu bırakmışım zamanıda yoksa düşşünsene gün devamsızlığım vardı xd
18 Yorumla- +1 yıl
aman aman
- +1 yıl
kaç gün
- +1 yıl
matematiğim zayıf sen hesap makinesinden şey et
- +1 yıl
ne be :D
+1 yılSaçmalık ya saçmalık zengin çocukları okula gitmicek
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Gündem konusunda 522 cevap paylaştı. Vatansaşlarımıza en iyi tehdit paradır. Vatanı elden gitsede param var başka ülkede yaşarım diyenler var.
Keyfi devamsizlık yapmam
Eğitim sistemini eleştirenler var. Sanki onlar çözecekler. Bizim insanlarımız beleşçi10 YorumlaNasil daha fazla halkı sömürürüz diye düşünmüşler ve bu sonuca varmışlar
23 Yorumlaİlerde nefes parası da öderiz
- +1 yıl
Evet
Bu kadar saçma bir şey duymadım diyeceğim de mutlaka duymuşumdur burası Türkiye
31 Yorumla- +1 yıl
Artık şaşırmıyorum
+1 yılHem okuyan öğrencilere yardım etmeyin , hem de para cezası kesin , yazık yazık , bu ülkenin geleceğini onlar belirleyecek , onlara yardım edeceğinize , onlara verdiğiniz bir kaşık yardımı , kürek ile geri alıyorsunuz , yazıklar olsun...
21 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcıları olsun ya
+1 yılEğitim sistemimi para cezasıyla veya cezalarla düzelmeyi hedefleyen zavallı bir hükümet var!!! Devlet batıyor nerden vergi kesip bu milleti nasıl soyırımda sesi çıkmazın hesabını yapan bir akp var yazık bu millete çok yazık...
20 Yorumla
+1 yılSaçmalık.
Öğrenci okula gitmiyorsa öğretmen ile öğrenci arasında olan bir Problem22 YorumlaPara lazım ya ondan işte
- +1 yıl
Valla daha ne yapacaklarını şaşırdılar.
Maaş hesaba yatmadan önce zaten kesinti yapılıyor.
Bak şimdi yaramı destin hee
Gündem konusunda 486 cevap paylaştı. Devletimiz çok fakir arkadaşlar. Sahip çıkalım dedeye pardon devlete🤣🤣
31 Yorumlaiyi güldüm ya
+1 yılBaktı devlet çok devamsızlık yapan bunu para cezası verelim ekonomiye can damar olsun demiştir nede olsa ülkemiz vergi ve para cezaları ile kalkınıyor
50 Yorumla
+1 yılDevlete para lazım halkı nasıl s*ikeriz derdindeler
40 Yorumla
+1 yılNasip olursa cocuklarimi böyle bir eğitim sistemine alet etmek yerine, cezası neyse parasını ödemeyi tercih ederim.
23 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca mesele devamsızlık falan değil, tamamen para yokluğundan kaynaklıdır.
Eğitim sisteminin çöktüğününde bir kanıtıdır. - +1 yıl
Üniversitede devamsızlığı sorun etmeyen birkaç kaliteli hocanın dersinde , sınıfta yer bulamadığım için ayakta kaldigimi hatırlıyorum. Kendine güvenmeyen, kalitesiz hocalarinda öğrencilerin gelmesi için notla tehdit ettiğini herkes biliyor.
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıldevletin amacı para gelecek yer araması nerden para gelse diye proje cıkarıyorlar. devamsızlık yapmayanlarada para ödülü versin o zaman
12 Yorumla- +1 yıl
İştw onu vermiyorlar anca almasını bilirler
- +1 yıl
yakında 1 alandanda keserler
+1 yılO zmn hic devamsizlik yapmayanada basari belgesi yerine para versin bakim devamsizlik nasil da azaliyo
Kodugumun meb'i20 Yorumla- Boşalttıkları devlet hazinesini
doldurabilmek için uydurdukları
uygulamalardan yalnızca biri olarak
- Hayır, normal değil.10 Yorumlaİkdidar :
- acaba nerden para geçirsek bu millete
Iııııııı bir millieğitim kalmıştı devamsızlıklardan geçirebilirix10 Yorumla
+1 yılHükümetin vatandaşın cebinden neyi hangi bahaneyle çalarım konulu saçmalığı! Çocukları düşündüklerine zerre inanmıyorum.
10 YorumlaPara cezası vetlene kadar öncelikle bir anket yapılarak okulda öğrencilerin neyi sevmediği araştırılmalı ki ona göre bir yol çizilebilir bence. Zorla güzellik olmaz diye bir atasözü vardır. Yaptırım uygulayarak nereye kadar.
10 YorumlaHükümet para kazanalım da nasıl olursa olsun mantığının bir sonucu adamalar eğitimi ticarete dönderdi zaten bu uygulamaya da şaşırmadım.
14 Yorumla- +1 yıl
İşte bu düşünce👍Bende bir lise son sınıf öğrenci olarak ve olacağımız denemelerin parasının çoğunu bize ödetmeleri karşısında öğretmenlerimizin bize "Milli eğitim bakanlığının çok para açığı var"demesi gerçekten güldürdü. Eğitimde eksiklik artıyor, masraf artıyor ama hala üniversite kazanan bitiren meslek elde edemiyor. Ne yazık
- +1 yıl
@ölümilena kesinlikle
- +1 yıl
@ölümilena Aynen öyle. Üniversitenin birinde ofisim var. Stajerler geliyor işi öğrenelim öğretin diye ama çok yüksek para istiyor, iyi tamam verelim dedik, sonuçta bizde bu yollardan geçtik. Bir tane proje verdim ellerine kaçtılar. Çok güzel projeydi, hayatlarında övünecekleri bir proje olacaktı. Kısaca, "biz yapamıyoruz özür dileriz bize ağır geldi" diye sms atıp gittiler. Bunlar bide mühendis 4. sınıf öğrenciler. Ben mühendis değilim ama teknik yetkinliğim o kadar var. Ben kendi stajer zamanlarımı hatırlıyorum bize bir şey öğretmiyorlardı. Kendim öğreneceğim diye kayboldum hep. Sonra çevremizdeki ofis arkadaşlar var onlar bile stajerlerine bir şey öğretmiyordu. Çay/kahve getir-götür. Buna rağmen meraklı, atılgan, istekli öğrenci bulamamak beni gerçekten çok üzdü. Bir kaç tane ortağımın isteği üzerine stajer geldi sen öğretirsin bir şeyler diye ama akrasyon sıfır.3 ayda 4 satırlık iş yapmış.
- +1 yıl
@akrepci Benim düşüncem artık tüm toplum başarıdan ziyade sevmediği bir işi bile maddi gereklilikten veya aç gözlülükten yapıyor. Ne yazık ki bu toplumun içinde ćoğu ögrenciler bile giriyor ben bile belki de. Büyük işler başarmak varken avukat, doktor, öğretmen oluruz diyip monotonlaşan bir ülke haline geldik. Keşke bu hale gelinmeseydi. Bu tarz bir toplum, gençlik sizi de üzmüş ve bu böyle devam edecek gibi. Eğitim de istek gerçekten çok önemli
+1 yılBence umurularinda değil devamsizlik. Para bitti diye milleten para sömürme devri başladı sadece
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen
+1 yılSaçma bir uygulama. Devamsızlık süresini azaltmak daha iyi uygulama. Velileri cezalandırma saçma.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılPokunu çıkarmasınlar. Nereden para tırtıklarız diye kafayı yemişler.
21 Yorumla- +1 yıl
Evet
Gizli Üye(25-29)+1 yılBide bu cikti basimiza artik okuldan kacamicak miyim 😭😢
12 Yorumla- +1 yıl
Galiba ya
Cevap sahibi+1 yılValla yaw
+1 yılBence kötü olmuş yani gençlerin aklına akıl ermez bunun cezası aileye birde maddi zarar vermek olmamali
20 Yorumla
+1 yılEğitimde de sömürecekler desenize bir şekilde gözüne soka soka insanların
20 Yorumladevlete para lazım oldu desene
zamlar yetmedi
şimdi de bu
bence veliler cocuklarını okuldan alır
zorla kimseden para alamazlar23 Yorumla- +1 yıl
Devamsızlık yapan çocuk okumak istemiyor demektir. Ver tornacıya ya da ver tesisatçıya ver tamirciye meslek edinsin usta olsun.
- +1 yıl
@MarsUltor3000 haklısın en azından eli para tutar
- +1 yıl
Yani bu gidişle öyle olucak gibi
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"devamsızlık yapan öğrenci velisi mektupla uyarılacak," bu zaten vardı. Devamsızlık sayısı belirli günü geçtiğinde eve kağıt gidiyordu.
Sadece para cezasını eklemişler. Onda da helal olsun valla yakında donumuzu da isteyecekler.27 Yorumla- +1 yıl
zaten para cezası kesilmeden önce mektup gönderiyorlar daha sonra o
Cevap sahibi+1 yıltamamda okulu eken öğrenci zaten mektubun geleceğini biliyor ve mektubu alıyor.
Haliyle sırf bu yüzden para cezası kesilecek.
Burada amaç caydırıcılık değil Para kazanmak.- +1 yıl
aynen öyle
Cevap sahibi+1 yılrezil bir ülke olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yürüyoruz.
- +1 yıl
hakkımızda hayırlısı
Cevap sahibi+1 yılyobaz zihniyet - başmış hemen okuması algılaması bile yok heralde.
Cevap sahibi+1 yılGörüyorsun işte cahilleri para cezasını bile mantıklı görüyorlar :)
Gündem konusunda 437 cevap paylaştı. Ulan böyle canım bir sistem görülmedi adamın kendi hayatı ne Bok varmış gibi karıştırıyorsunuz adam gelemez ise sınıfta kalır adamın kendi kararı sanane lan
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen doğru ben de bu görüşteyim şerefsizler herkesi okutacaklar ya
+1 yılÇok saçma bence okula diye çıkıp gezip tozan da ailenin suçu ne çocuk gibi okula götürüp getircek değil ya insanlar. Ayrıca devamsızlık hakkını kullansın öğrenciler niye bu kadar takıyorlar ki
10 YorumlaYerinde bir karar, destekliyorum. Okumaya gönlü olmayan öğrencilere de bir şeyler yapılsın. Mesela zanaat öğretme adına sanayi, marangozhane vb gibi işletmelere zorla yönlendirilsin.
04 Yorumla- +1 yıl
Zorla güzellik olmaz ama
- +1 yıl
Zorlada eğitim sağlanmaz ne yazıkki her okuyan da iyi yerlere geliyormu esas olan insan olmak davranışlarıyla ahlakıyla eğitimli olsa ne yazar adam olamadıktan sonra.
Gayet yerinde olmuş. Saldım çayıra mevlam kayıra bir düzen var ailelerde. Evden çıktıktan sonra öğrenci ne yaparsa yapsın modunda veli. Bu sayede biraz ilgi ve alaka gösterir belki
06 Yorumla- +1 yıl
bazı veliler evet öyle ama bazıları çocuğuyla çok ilgilidir ama maddi durumu olmayanlar ne yapıcak bunları düşünenler oldumu
- +1 yıl
ya ondan bahsetmiyorum doğuda falan yaşanlar imkan yok
- +1 yıl
hayırlısı ya
Eğitime katkı payı diye diye donumuza kadar alıcaklar.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- Devamını Gör (97)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler