Bence 21.yüzyılda toplumumuzda bu kadar sıkıntı varken özellikle okullarda çok sıkıntı varken lazım diyorum ya siz?
www.radikal.com.tr/.../her_okula_bir_sosyolog-1143975
www.radikal.com.tr/.../her_okula_bir_sosyolog-1143975
Her okulda bir sosyal hizmet uzmanı olması gerekir iken sosyolog oluyor okullarda. Bu ülkede ne zaman işin ehli gelecek iş başına, anlamak güç.
İnceleme okulda yapılmaz. Okulda hizmet verilir araştırmaların sonuçları ile ile birlikte.
O görev sosyal hizmet uzmanına aittir.
Alaka?
''E bilir"
İşin ehline verilmesi gerekir.
Sosyal hizmetçi değil, sosyal hizmet uzmanı. Ben bilgi sahibi olarak konuşan biriyim. Sense bilip bilmeden iddia edensin. Bu durumda kendi kafanı sorgula istersen.
Sana göre buna göre şuna göre yürümüyor bu işler. Daha doğrusu yürüyor ne yazık ki. Acımaktan yoruldum sizin gibi bilgisiz zihniyetlere.
Arkadaşım ne üstünlüğü? Kimsenin üstün olduğu yok. Herkesin bir işi ve bu işinin görev alanı vardır. Bununki de bu. Anlatabildim mi?
Ayrıca sosyal hizmet uygulama alanı ağırlıkta olan bir bilimdir.
Evet. Sen gidip de bir doktorun koltuğuna bir tamirciyi oturtamazsan bir sosyal hizmet uzmanı yerine de sosyoloğu oturtamazsın. Zira bunun nedeni alçak üstün olma değil, hepsinin bir bürokratik düzende olmasıdır. Ve hepsi kendi işiyle ilgilenmelidir.
Hocam sen sosyal hizmet ile ilgili kaç kitap okudun da bilim olmadığını iddia ediyorsun? Sana burada üniversitedeki profesörlerin kitabını önereyim. Yine de reddedecek misin?
Sosyolog kendi işinde, sosyal hizmet uzmanı kendi işinde. Yerini bulmak istiyor isen okuman yeterli.
Bilim olarak sosyal hizmet; insanın ve toplumun değişme ve gelişmesinin dinamiği ve yasaları konusunda gelişme düşüncesi ve bilgisi ile insanın toplumsal etkinliğini geliştirme yaklaşımı, yöntemi ve uygulaması konularında bilgi üreten bir bilim dalıdır. Kaynak: (cılga, ibrahim: bilim ve meslek olarak türkiye’de sosyal hizmet. h.ü. shyo. yay. no:016. Ankara , 2004, s.35)
Üşenmedim yazdım. Oku.
mükemmel bence :)
Cevap
0Cevap
kırsehirde okuyorum bende... kimsin merak ettim
kırsehir ne ya :D
pardon o zamannn :)) geri aldım sorumu
buralı diilim okuyorum sadece :))
aynen tesk ederimm :))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar