Selaaamlar, günaydın. (: 🎈 Yeni bir sabah, yeni bir gün.. İnşallah hepiniz musmutlu bir gün geçirirsiniz.
Bugün 8 Eylül Dünya Okuma ve Yazma Günü! Aslına bakarsanız bugün okuma ve yazmanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Biraz empati yaptım da, okuma yazma bilmeseydik ne olurdu ya? Ne sayıları bilirdik, ne de bir şeyi okuyabilirdik.. Sürekli bir yardıma muhtaç kalırdık. Markette alışveriş yaparken hesap yapamadığınızı düşünsenize.. Yaşadığımız ülkede hesap kitap yapmak ne de olsa şart haline geldi..
Ben böyle bir hayat süremezdim.. Sürekli birilerinden yardım bekleyerek yaşayamazdım. Bence herkesin okuma yazma bilmesi gerekiyor. En azından daha eğitimli bir toplum için bu şart..Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile bazı uluslararası araştırma kuruluşlarının raporlarında yer alan verilere göre, dünyada 486 milyon kadın ve 295 milyon erkek, 15 yaş veya üzeri olduğu halde okuma yazma bilmiyor.
Sizce bu rakam aşırı bir rakam değil mi? Okuma yazma bilmeseydiniz, sizin toplumdaki yeriniz ne olurdu? Ben 15-16 yaşlarında görücü usulü yaşlı bir adamla evlendirilmiş olurdum herhalde.. :D Düşüncesi bile kötü..
8 Eylül Dünya Okuma ve Yazma Günü! Okuma yazma bilmeseydiniz toplumdaki yeriniz ne olurdu?
Bizde okuyana, yazana ve düşünene karşı kimi zaman aleni, kimi zaman da üstü kapalı bir düşmanlık var. İnsanlar yeni fikirlere kapalı ve çürümüş yaşamları tercih ediyorlar. Haliyle çok fazla beyin göçü veriyoruz. Filmlerde bile entelleri dalga geçilen kişiler olarak kodluyor ve empoze ediyoruz. Bu karanlığı biz şahsen kendimiz yaratıyoruz.
Kitap okuma alışkanlığınız yoksa malesef asla bir kitaba başlayıpta bitiremiyorsunuz :D test edildi onaylandı. İstediğim çok kitap oldu hepsini aldım hiçbirini okumaya fırsat bulamadım :D
Toplumdaki yerim hiçbir şahsi fikri ve düşüncesi olmayan, ne kendine ne de topluma katkısı olan, oksijen israfı ve malum parti destekçisi bir amca olurdu :'(:'(:'(
Daha düşük seviye bir mesleğe sahip olurdum ama daha çok param olurdu endüstri muhendisi 3bin aliyor tornaci 5bin örnek olarak artik masa başı meslek para etmiyor
Okuma yazma bilmeseydim toplum tarafından dışlanırdım küçük görülürdüm dalga geçerlerdi okuma yazma bilmemek çok kötü bir şey hep geri planda kalıyorsun keşke herkes okuma yazma bilse 😔😔😔
En İyi Cevaplar