Hedefimde büyük
Ankara hacettepe üniversitesi 'ni istiyorum.
KEŞKE Gizli sormasaydım
Ben kimim biliyor musunuz
@papatyapatyaa
Kendine güven çok daha zeki hissedeceğin şeyler yap mesela test çöz falan ama her gün beynin gittikçe açılır saçlarını dağınık topuz falan yap üstüne rahat şeyler giyin eşofman, kapşon vesaire test çözerken psikolojik olarak insana sanki çok fazla emek verdiğini hissetmene yardımcı olur. Ben öyle yapınca sanki çok çalışmış çok daha zeki biri gibi hissediyorum daha çok çalışma isteği falan geliyor bu şekilde daha çok çalışıyorum 😂😂ama yeni şeyler öğrenmeye açık olmak ve bol bol soru görmek şart eşofman ve dağınık topuz sadece psikolojine iyi gelebilir çok da kasma ve senden değerli mi. Ne üzerine okumak istiyorsun bu arada?
İlk önce hedefini belirle.
Hangi bölüm istiyorsun meselâ ona göre plan yaparsın.
TYT'den başlaman gerekiyor.
Sen ders çalıştın mı peki
Neden
Senin bur da sürekli görüyorum
Sen lise sin musun
eğer Meslek lisesi veya kötü bir anadolu lisesi mezunuysan ve günde en az 10 saat çalışmazsan hedefine ulaşamazsın eğer TM bölümüysen de hiçbir işe yaramaz en az 10 saat çalışman lazım hedefine ulaşman için nasıl çalışacağım deme rakiplerin çalışıyor Fen Liseleri, Proje imam hatip liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ve bir kaç bin mezun gümbür gümbür geliyorlar o yüzden günde en az 10 saat çalışmıyorsan buraya şunu istiyorum bunu istiyorum demekle olmaz gideceksin çalışacaksın
Harika bir yorum
Az daha abart abicim 20 saat çalışsın. Deli misiniz nesiniz ya çok çalışmak ile etkili çalışmak bir mi ne zaman okula gidecek ne zaman uyuyacak ne zaman çalışacak? 10 saat ne demek ya? Düzenli tekrar yapıp not tutarak ve kendisine uygun bir çalışma ezberleme tarzı geliştirse günde 3-4 saat çalışma yeter de artar. 0 IQ dan 1000e çıkmaya çalışmıyor altı üstü sınava girecek.
Sizin ya ÖSYM deneyiminiz olmadı ya da hedefiniz düşük, şimdi öncelikle arkadaş Hacettepe üniversitesinde okumak istiyor ve bu okulun puanları yüksek tabi bölümden bölüme değişir fakat 3-4 saat çalışma ile temeli çok sağlam olmayan bir insan Hacettepe’deki herhangi bir bölüme giremez çünkü bu sistem rakip eleme sistemi, Ha rakipleri 1-2 saat çalışıyorsa hergün, arkadaş 3-4 saat çalışıp onları eleyip girebilir tabi ama üniversite sınavını ciddiye alıpta 1-2 saat çalışanı hiç görmedim. Gün 24 saat sabah kalksan 8:30’da kahvaltını yap azıcık takıl kafana göre saat 10 da başla, akşam 7-8 e kadar tabi soluksuz değil aralar olacak dinlenmek için akşam 7-8 den sonraki vaktin de sana ait istersen dışarı çık istersen film izle ne istersen yap, zor mu bunu uygulamak hayır değil çünkü bunu yapan bir sürü öğrenci var bu sınav eleme sistemi olduğu için kim kimden daha çok çalışır ve bilirse o, onu eler ve girmek istediği yere girebilir anladım ki bu konuda epey bir bilgisizsiniz neden cevap vermeye tenezzül ettğimi de anlamış değilim şu an size uzun lafın kısası günde 3-4 saat çalışma ile Hacettepe’yi rüyanda görürsün üniversite kazanır mısın tabi kazanırsın mesele iyi bir okulun iyi bir bölümünü bitirmek artık üniversite okumanın da bir önemi kalmadı tabi iyi bir konumda değilsen
Dersena denilene bakma cok arkadasimi taniyorum dershaneye gidip benden dusuk not alanlari artik sosyal medya cagindayiz youtube de kaliteli hoca kayniyor benim hocam onder hoca ramazan yetkin tonguc hoacalara geldik v. s cogu iyi bunlari izle not ala ala haftalik tekr yapa yapa ve bol bol test coze coze ve duzenli planli calisirsan kazanamayacagin yer yok emin ol hersey insanin icinde bitiyor
Dershaneyi bende mantıklı görmüyorum giden çoğu kişi kazanamıyor mezuna kalmaktan çok korkuyorum ama
genelleme yapmakta yanlis olur 1 sene bile olsa dershanenin faydasi insan uzerinde yok degil kendimden orenk vermek gerekirse 8. sinifta gittim o zamana kadar ders nasil calisilir test nasil cozulur bilmiyordum dershanenin tek bir o faydasi olmustu bana + dershanelerde ulke genelinde deneme sinavi olabiliyolar haftalik aylik falan o cok faydali durumunu goruyosun dershaneye gitmesen bile evine yakin dershaneyle anlas sadece denemelere katilmak icin anlas cok fayda gorursun
dershane demek duzen demek saati belli suresi belli evde tek basina calismanin bazi dezavantajlarida yok degil insna bosluga dusebiliyor hele hele duzensiz calisiyosa vah onun haline yani hersey insanin ta kendisinde bitiyor
Cevap
5Cevap
Youtube'da bir sürü ders videosu var. Aç birini, güzelce not al sonra başla test çözmeye. Başarırsın umarım, 280 gün falan var.
Matematikte youtube dan bogaziciliden ozel ders diye bir kanal var sana coo yardimci olur
Sınava girmiş biri olarak az çok tecrübeme takinarak söylüyorum ki gözünde büyütme. Çalış kazan bu dur. Yok depresyon yok stres cart curt bunlarla kafanı yorma.
Bende 2020 tayfadanım ne olursa olsun gec kaldım düşüncesine girme insan çalışırsa hedef edindiğini de her istedigini de alır.
Bende çalışyorum 2020 ye
Neler yapıyorsun
7 kitap aldım tonguç akedemi den hepsi video çözümlü youtube dan konuyu izliyip kitapdan pekiştiriyorum
Ankaradaysan gel calisalim. Kutuphaneye gidelim
Ankara'da değilim ama bulunduğum ilde okul açılınca gitmeyi düşünüyorum dershaneye
Amin son kişiye mesaj atar mısın o benim istersen konuşalım
Peki yks hakkında konuşuruz demiştim dershaneye gidiyor musun peki
Kütüphane yarıyor mu işe ben ilkez gidicem de
Arkadaş edindin mi
Hersey için teşekkür ederim
Hedefin ne nerde okumak istiyorsun tm me misin
2021 e daha çok var acele etme bence
Dalga geçme x per kasmak için de yorum yapma sınava 2021 'de değil 2020 'de yani bu sene giricem
Hacettepe de iyi bir bölüm istiyorsan 2021 de girceksin
Neden
Kesin mezuna mı kalırım mezuna kalmak istemiyorum ki
Tamam istediğin üniversite yüksek puanlarla alan bir üniversite ve biraz geç kalmışsın çalışmak için sanki ha ama iyi bir temelin varsa yapabilirsin belki
Neler yapıcam
Bana niye soruyosun sen bileceksin onu :D
Okul kursunadami gitmiyorsun
Bizim okul kurs açmıyor
Kanka kazandın mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar