1 yıldır işsizim okulu bıraktım hep evdeyim para ailemden istiyorum onlarda benden sıkıldı farkındayım artık ayaklarım üstünde durmam lazım kimseye muhtaç olmak istemiyorum hatta ayrı eve çıkmayı düşünüyorum onlar parası yemeği suyu elektirki lazım değil demek ki fazlalığım onların gözünde insan bunu evladına yapar mı istemiyorlar beni sanki orta okul mezunuyum 19 yaşındayım asgari ücretli kadrolu iş önerin düşük maaş istemiyorum ayrı ev tutacam bilgisi olsan yazsın bu cahilerle aynı yerde durmaktan bıktım ya
Cevabın nedir?
Ailene cahil demen doğru değil, öncelikle lütfen bana kızma bir büyük olarak tabii ki seninle aynı havayı solumuyoruz ancak bazı şeyleri yeniden gözden geçirmelisin, mesela aşağı bir bakıver..
- Belki sen mutlu olmadığın için kendini fazlalık gibi görüyorsun
- belkide ailen bir an önce hayat bilgi ve deneyimin artsın diye baskı ile bu yola sokmaya çalışıyor
- haklı bile olsan ailenin hakkını ödeyemez sin, bu sebeple onlara karşı yumuşak huylu olmayı dene, yarın senin çocuğunda senin yaranı kanata bilir
- ayrı eve çıkmak çok tehlikeli karşına kimler çıkacak belli değil bir anlık boşluk hayatının geri kalanını mahvede bilir
- Bolca rabbimize sığınıp dua ederek senin yükünü hafifletmesini dilemek en güzeli
- Sabahları yeni güne dua ve umut ile kalk, rahmet üzerine vursun
Bilgiçlik yaptığım için kusura bakma, belkide doğruları söylüyor olabilirim, bunu anlamanın yolu denemekten geçer 😊✋ yolunda bahtında açık olsun..00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayatın gerçek yüzüyle çok acı bir şekilde tanışmışsınız. Bence oturup sağlam kafa ile düşünüp başarı potansiyelinizin en yüksek olduğu bir alana yönelip o işi severek yaparsanız çok iyi para kazanabilirsiniz. Fakat ekmek çok zor kazanılıyor. Allah yardımcınız olsun.
15 Yorumla
Soran+1 yılHayat bana büyük tokat attı ya ekmek zor değil sadece zorlaştıyorlar bu ülkede amin ya
- +1 yıl
Biraz girişimcilik ruhu kazanın bence. Çünkü bizim alamadığımız riskleri başkaları alabildikleri için onlar ileriye gidebiliyorlar. Bunu denedim ve yararını gördüm. Tavsiye ederim.
Soran+1 yılGirişimciyim ama diplomamdan dolayı iş vermiyorlar
- +1 yıl
İnsanlara diplomanızın değil sizin iş yaptığını kanıtlayın. Ben size inanıyorum siz başarabilirsiniz.
Soran+1 yılAdam belge istiyor lise mezenu deneyim değil bildiğin gibi değil
Yorumları ve senin yorumlara cvbını okudumda yanlış anlama ama sen ilk önce bir hayatını düzene sok ve Herseyini laylaylom olmadığını anla. Ev istiyorsun ailene hakaret ediyorsun, bunu, sunu yap yazanlara oneeee yaaa yazıyorsun birsey beğenmiyorsun sence bu sayılan işlerden başka bir seçeneğin varmi? Oda bunlara alınman bile aşikar gençsin okulunu oku bir hedefin olsun yoksa ziyan olursun.
30 Yorumla
+1 yılAhh canım bnde senn durumdayıdım 2 yıla yakın evdeydim işşizdim ailemde ne zaön iş bulcan faln diodu bnde bunalmıştım faln 2 yoldr kozmetik magazasndaym müdür yardımcısı için terfi alcam inan dua et çabala şöyle düşün senn çoçugun olsa o evde bütün gün sen ise çalışıyorsun bndr srnn gibi düşünürdüm ama ailen seni düşünüyor bide ayrı eve çıkmak öyle kolay değil
04 Yorumla
Soran+1 yılİş konusunda çok kafam karışık neymiş efendim orta okul mezusun iş bulamazsın diyorlar psikolojim bozuluyor ne yapacağımı bilmiyorum çıkmak zorundayım kimseye yük olmak istemiyorum kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum
- +1 yıl
Evet biraz avmler lşse mezunu yafa aö lise okuyanları alıyor sende busene aö lise oku
Soran+1 yıl4 yıllık biter mi sence
- +1 yıl
18 sin 22 de bitcek hiç bişey için geç değil sonrada universite okuyabilirsin 22 yasındayım aynı anda 4 işe yani 4 hayalime gerçekleştirmek için yola koyuldum sen hemn araştır lise için ne yapman gerekiyor
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
29Cevap
Hangi işi yapabileceğini belirle öncelikle ve daha sonrasında araştırma yap iş ilanlarından internet sitelerinden ya da tanıdığın varsa bir yerden başla onunla işe gidip gelmeye
24 Yorumla
Soran+1 yılİş çokta hepsi geçici kadrolu yok
Soran+1 yılİyide orta okul mezunuyum diye iş vermiyorlar düşük maaşlı iş öneriyorlar sanki diplomam çalışacak bu nasıl kafa ya
- +1 yıl
O diplamayı eğitim olarak görüyorlar , ayrıca her nerde çalışacak olursan ol verebilecekleri en düşük ücret asgari olmalıdır zaten ya fabrikada ya tekstilde ya da market veya mağaza çalışabilirsin en azından benim aklıma başka seçenekler gelmiyor öyle diyeyim veyahut bir sitede danışmanlık yapabilirsin ücretleri bir tık daha yüksek oluyor ve rahat iş aslında
Eğitim & Kariyer konusunda 869 cevap paylaştı. Lcw. Defacto vs gibi zincir magazalarla gorusebilirsin. A101 bim migros vs marketler olabilir. Daha kolay ise alinirsin. Ve kadrolu olursun. Ssk prim maas yemek vs olur. Buralara basvur.
19 Yorumla
Soran+1 yılÇoğu diyor Lise mezenu yapacam ben
Soran+1 yılFırın ne ya ben bu ülkeye ezilmek için geldim batsın böyle düzen
- +1 yıl
kızma ama dünyanın neresine gidersen git eğitim ister iş yerleri.. en azından lise mezunu olmazsan , basit işlere girebilirsin ancak.. bu ülkeyle veya düzenle ilgisi yok bunun.. dünyanın düzeni böyle.. herkes neden okula gidiyor sence? okul hayatın anlamını öğrettiği için mi? hadi üniversiteyi boşver desek bile , liseyi dışarıdan bile olsa bitir diplomanı al.. kurumsal her yer , dünyanın neresine gidersen git en azından lise diplomasını görmek ister.
- +1 yıl
Kusura bakma ama fırın ne ya diyorsun da senin şu an bunları begenmeme l<ksün yokki lise mezunu bile degilmissin 2019 yılına geldik yani artık mağazalarda satış danışmanı tezgahtar vb ararlarken bile üniversite mezunu ariyorlar nerdeyse minimum lise mezunu ama üniversite mezunu isteyen de çok yer var. Yapacağı işte tezgahtarlik. Bir çok mavi yaka işinde bile artık minimum lise hatta üniversite diplomasi isteniyor. Sen ortaokul mezunuymussun bu şekilde iyi bir iş bulmayı bekleme bir yerden yani. Kendin bisiler yapman gerekiyor kendini kurs sertifika en azından geliştir yani bari liseyi açıktan bitir yoksa işin zor kusura bakma ama ortaokul mezunlugu ile çok iyi bir işte çalışmayı bekleyemezsin.
Soran+1 yıl@İlknur718 Üni mezunlarıda iş bulamıyor sende kusura bakma hepsi işsiz işin o kısmınada bakmak lazım eğer orta okul mezunları iş bulamıyorsa buda sizin eseriniz sizin gibiler var oldukça bu ülke gelişmez
- +1 yıl
Pardonda ne alaka var bizim eserimiz ne alaka yani. sistemin eseri bu. Üniversiteden mezunolan öğrenci sayisi ile iş istihdamı birbirine denk değil. Kalkıp bir mağazanın satış danismaninolarak çalıştıracağı kişiyi. univerdite mezunu istemesinin bizimle ne alakasi var mağaza benimki sanki ben. mi istiyorum anlamadım yani. Cahil olduğun ne kadar belli. Bu sistemden kaynaklı bir durum. Üniversite okuyan öğreci sayısı ve mezunu çok ancak o kadar iş istihdam alanı yok haliyle işverenlerde bu nedenle. secici olabiliyor. Düşük kalitedeki işlere eğitimli insanlar arıyorlar çünkü işsizlik var yani. Işverenlerin bu şekilde aramasinin bizimle ne alakasi var ben onu anlamadım. Cahilliğine veriyorum yani gerçekten. Sende kendini geliştirip. etseydin biraz 21. yyda yaşıyoruz ortaokul mezunu biri olarak. ne gibi bir iş bulmayı bekliodun pardonda. Teknoloji ve bilgi cağındayız yani. Her yer kalifiyeli çalışan istiyor en iyi en eğitimli en bilgilerini istiyor. Bunun Hem günümüz şartları ile hem sistemle alakası var. Üniversite mezunu olmak mi suç oldu anlamadım nasıl bir kafa yasadigini
- +1 yıl
Üniveriste ya da yüksek eğitim yapmış birinin mesela iş beğenmeme lüksü olabilir yani onca yıl. egitim almış kafa patlatmis o kadar ders vermiş mezun olmuş etmiş o eğitime harcama yapmış. Bu durumda iş beğenmeme lüksü olabilir ama kusura bakma da senin olamaz yani ortaokul mezunu olarak beyaz yaka bir işte calisabilecegini düşünüyorsan zaten hayaller aleminde yaşıyorsun yani. Senin iş beğenmeme lüksü yok. Bir de yazmışsın ezilmek için mi falan geldim bu ülkeye diye. Hayal aleminde yaşıyorsun yani ezilmek için gelmediysen okuyup. etseydin kendini geliştirseydn yani.
Soran+1 yıl@İlknur718 Uza ya boş boş konuşma işine bak
Öncelikle aynı durumda birisi olarak sana söylüyorum 18 yaşımdan beri solo yaşıyorum ve öncelikle ev değil apart tut senin için daha kârlı be mantıklı olur onun dışında hobilerinden işe çık ya da yapabilceğin işlerin bir listesini çıkar sonra hangileri sana daha uygun diye araştır elinin altında internet var emin ol para kazanmak kolay sadece deneyim ve azim gerekli düzene oturman için bu yüzden detaylı soracağın soru var alt da sor tam yardım ederim
02 Yorumla
Soran+1 yılİnternetten para kazanılmaz bence gelse bile çok az para gelir değmez uğraşmaya
- +1 yıl
Eee benim şahsi işim web tasarım ayrıca dropshipping yapıyorum ve geliri gayet iyi ayrıca hobim olan arabalar ve motorsikletlerle ilgili alım satım gibi bir sermaye biriktirdim benim yazıda ki internetten kastım araştırman hususunda yani ilgi alanlarını araştır ve doğru iş seçimi yap belli bir tecrübeden sonra yatırıma geç
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen senden para beklemiyor yediğin bir kaşık yemekte gözleri yoktur onlar senn okulu bırakmana kızmıştır. Üniversite okumanı istiyorlar muhtemelen. Daha üniversite okumadan pes etmişsin ailenden para istiosun yiyip içip geziosun ömür böyle geçer mi? En azndan hayata başlasın diye düşünüyorlardır.
21 Yorumla- +1 yıl
Haklı
Ortaokul mezunusun ailene cahil diyorsun ve düzgün maaşlı bir iş istiyorsun komiksin 2 üniversite bitirmiş insanlar hakettiği değeri görmüyor bu ülkede çok konuşma bence
30 YorumlaDüşük maaş istemiyorum diyorsunuz orta okul mezunusunuz
Aileniz ile geçiniyorsunuz ailenize cahil diyorsunuz
Orta okul mezunusunuz kadrolu iş istiyorsunuz
Ve ayrı eve de çıkmak hallerde ki gibi değil.
;)10 Yorumla
+1 yılIskura başvurmanı tavsiye ederim. Hiçbir kalifikasyonun yoksa dahi istihdam garantili kursları var. Üstelik kurs süresi boyunca harçlık da veriliyor. Bence deneyebilirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılİşkurda bir şey çıkacağını zannetmiyorum
- +1 yıl
Sen bilirsin
Kpss de sansini dene. Kuafor yanina cirak olarak girebilirsin.
Pastane de, cafe de garsonluk.
Bakkal, firin gibi kucuk isletmelerde tezgahtarlik yapabilirsin00 Yorumla
+1 yılIndeed diye bir uygulama var, indir telefonuna. Bulunduğun ülke ve bölgedeki iş ilanlarını gösteriyor. Kendine uygun bulduklarını seçip başvurabilirsin.
00 Yorumlaİş bulsan bile kira depozito eşyalar vs bir süre para biriktirmen gerekecek belki iş bulduğunda aranız düzelir hiç gerek kalmaz
00 YorumlaYalnız geçinmek hiç kolay degil ben zorlanıyorum ama alıştım 2 yıldır önce biraz para biriktir sonra düşün sakın evlenmeyi çıkar yol olarak düşünme sakın umarım hersey yolunda gider
00 YorumlaÜlkecek sorunumuz bu. Yalnız sen değilsin. Yarı maaşla iki katına çalıştırdığı Suriyeli işçisi işten çıkarıldığında, patron seni işe alacaktır.
00 Yorumla
+1 yılBence bir ev arkadaşı bul ilk etapda tek zorlanırsin senden faydalanmak isteyen cok olabilir dikkat et
08 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Sonucta ailenden ayri ayaklarının ustune durmaya çalışacaksın nasilini yasadikca anlarsin menfaat dunyasi artik dunya
Soran+1 yılanladım teşekkürler ederim o konuda göz açık biriyim
- +1 yıl
Umarim oylesindir tek basina zor bende 5 yildir tekim hayat hic kolay degil
Soran+1 yılmecburum aile evinde duramıyorum tek olmak istiyorum
- +1 yıl
Maddi acidan cok zorluk cekeceksin bence isini ailenle kalirken bulup biraz birikim yaptiktan sonra ilk adimini at direk bir adim atman senin icin kotu sonuclar doğurabilir
Soran+1 yılEvet zaten işimi kurayım sonra çıkmayı planlamıyı düşüyorum
- +1 yıl
Basarili
Asgari niteliğinle asgarî olmayan ücret arıyorsun komik Durmuyor mu sence de?
00 YorumlaEn basitinden garsonluk işine vs atılım yapabilirsin bir çok iş bulma uygulaması var
02 Yorumla
Soran+1 yılGarsonluk ne ya 20 saat çalıştacak sonra 50 lira verecek ben dedim asgari ücet
- +1 yıl
Asgari ücret veriyorlar ve sigorta yapıyorlar bence ailen değil sen cahilsin kulaktan dolma laflarla geliyosun + ailen sıkışık durumda olabilir sürekli para istersen buna engel olmak istemeleri normal bir davranış para için ailenden uzaklaşmaya kafisin buda ne kadar hayırlı evlat yapıyor seni değil mi
+1 yılKadrolu iş Kriz ortamında bulman çok zor iş bulursam ve masasını alabiliyorsan haline şükret
13 Yorumla
Soran+1 yılTorpil ile giren var
- +1 yıl
Varsa sen de gir yoksa zaten şansın bile yok
Soran+1 yılOlsa burda bu soruyu sormazdım dimi
+1 yılLise mezunu olsan daha iyidi. İşkur a başvur
14 Yorumla
Soran+1 yılBu nasıl sistem diplomam işe giriyor ben mi
- +1 yıl
Diploma seviyeni gösterir. bir Android telefon ile moral düz telefon aynı seviyede olmuyor. En az lise mezunu olman şart
Soran+1 yılAllah belaları versinn bu kadar insanları sömürüyorlar
- +1 yıl
Dünya heyeri aynı diploma bakılır almanyada vasıfsız işçi maaşı ile mesleği olan saatlik ücreti farklı
+1 yılAyri eve falan cikamazsin. aldigin maas gider. en. mantikli yontem seni omur boyu sevecek iyi kalpli zengin bir es
00 Yorumla
+1 yılBende aynı sorunu yaşıyorum askerden önce iyi bir işim vardı şimdi yok arıyorum kariyernetten koca İstanbul'da iş yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurada takılmak yerine, iş başvurusunda bulunarak başlayabilirsin bol şans ✋
01 Yorumla
Soran+1 yılBaktım ama hepsi şehir dışı hem takılmıyorum ki
Gizli Üye(25-29)+1 yılNiye okulunu bıraktın yanlış yapmışsın okuman lazım
00 Yorumla
+1 yılAyni sorun bende de var yaa bu devirde iş bulmak çok zor 🚬🚬
00 Yorumla
+1 yılTjk seyis arıyor asgari ücret artı at kazandığı zaman yuzde 5 prim
00 YorumlaIşkura başvur
12 Yorumla
Soran+1 yılİşkur bence sakat iş
Dostum asil cahil olan sensin
20 YorumlaGel evlenelim seninle 😄😄
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 548 cevap paylaştı.
+1 yılKadın çalişmiyor diye kimse laf edemez.
00 Yorumla
+1 yılAilen seni çalışmaya teşvik etmeye çalışıyordur.
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Aile evlattan sıkılmaz diye düşünüyorum
Soran+1 yılsıkılır niye sıkılmasın eve para getirmedin mi eve kattı yapmadın mı sıkılır
- +1 yıl
Sıkılmaz. Sadece çalışması için yol bulmaya çalışır.
- +1 yıl
Ya da evet dedigin gibi çalış ev tut ve ayrıl. Ama şehirde önemli. Her şehirde tek yasayamazsin
+1 yılŞu anda sana en mantıklı mağazacılık gözüküyor
00 Yorumla
+1 yılSende bir is bul artikk olmaz boyle
12 Yorumla
Soran+1 yılSende yüzüme vurma ya
- +1 yıl
Saka yaptim yaa insallah bir is bulursun
Kardeşim bna ulaş özelden
00 Yorumla
+1 yılHangi şehir?
00 Yorumla
+1 yılhangi şehirdesin