Sizce en iyi öğrenme metodu hangisidir: Yaparak, yaşayarak öğrenme mi, okuyarak mı, ya da başkalarını dinleyerek mi? Sizin kullandığınız etkili öğrenme yöntemleri hangileri?

Sizce en iyi öğrenme metodu hangisidir: Yaparak, yaşayarak öğrenme mi, okuyarak mı, ya da başkalarını dinleyerek mi? Sizin kullandığınız etkili öğrenme yöntemleri hangileri?

Her gün yeni bilgiler öğrenir ve hayatımızda uygularız. Ancak bazen öğrenme süreci zorlu ve sıkıcı olabilir. Bu nedenle, en etkili öğrenme tekniklerini bilmek, öğrenme sürecini daha etkili ve keyifli hale getirebilir. Sizler için en etkili öğrenme metodlarını listeledim.

Benim en çok uyguladığım öğrenme yöntemlerinden biri olan aralıklı çalışma tekniği, öğrenmek istediğiniz bilginin belirli aralıklarla tekrarlanması ve pekiştirilmesi üzerine odaklanan bir metod olarak açıklanabilir. Bu teknik, öğrenilen bilginin daha kalıcı hale getirilmesine yardımcı olur ve etkili öğrenme tekniklerinin başında gelir.

Özet çıkarma tekniği, etkili öğrenme yöntemleri arasında kolay öğrenme tekniklerinden biridir. Ortaokula giderken çok fazla kullandığım bir yöntem olan özet çıkarma tekniği, bir metnin veya bir konunun ana fikirlerini ve önemli noktalarını vurgulama ve özetleme becerisidir. Bu teknik, bilginin daha hızlı ve etkili bir şekilde anlaşılmasını ve hatırlanmasını sağlar.

Bir diğer öğrenme metodlarından biri zihinsel şema tekniğidir. Zihinsel şema tekniği, yeni öğrenilen bilgilerin, önceden var olan bilgilerle ilişkilendirilmesine dayanan bir öğrenme stratejisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu teknik, öğrenmek istediğiniz bilgiyi daha anlaşılır hale getirerek hatırlanmasını kolaylaştırıyor. Zihinsel şema tekniği ile öğrenme süreci daha basit ve akılda kalıcı olur.

Bir şeyi öğrenmenin en iyi yolu onu nasıl öğreneceğini bulmaktan geçer. Lise ve üniversite zamanında çok fazla kullandığım bir yöntem olan kalemle vurgulama tekniği, bir metindeki önemli bilgileri belirlemek ve vurgulamak için uygulanır. Bu teknik, önemli bilgileri daha hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmeyi sağlar. Bana göre etkili öğrenme yöntemlerinde başarılı olan bir tekniktir.

Pratiğe dökme tekniği, öğrenme sürecinde en kalıcı yöntemdir diyebilirim. Çünkü herhangi bir işi teorik olarak öğrendikten sonra pratiğe uyguladığında daha anlaşılır, doğru ve kalıcı öğrenebiliriz. En etkili öğrenme nasıl olur? Derseniz, öğrendiğinizi pratiğe döktüğünüz zaman olur diyebilirim. Pratiğe dökme tekniği, öğrenilen bilgilerin pratikte kullanılarak öğrenilmesi ve pekiştirilmesidir.

En iyi öğrenme yöntemi listemizde listenin son sırasına anahtar kelime tekniğini ekledim. Anahtar kelime tekniği, bir metindeki önemli bilgileri belirlemek ve hatırlamak için kullanılan bir öğrenme metodudur. Bu teknik, okunan metindeki en önemli kelimeleri belirleyerek, not almak için kullanılır. Bu teknik ile öğrenmek istediğiniz bilginin ana fikirlerini ve önemli ayrıntılarını daha iyi hatırlayabilirsiniz.
Sizlere benim en sık kullandığım hızlı öğrenme tekniklerini açıklamaya çalıştım. Umarım bu listenin herkese faydası olur :))
yaparak yasayarak ögrenince derk ederiz ve çok uzun süre aklimizda tuta biliriz. Ancak okuyaraksa aklimizda tutma süresi sinavlara kadar :)
Dinlersin peki dersin ama başına gelmeden bazen tam algılayamazsın.Bir atasözü vardır bilirmisin
"Bir musibet bin nasihatten iyidir."
Her insanın algısı farklıdır bence sen yaparak yaşayarak öğrenirsin ben okuyup dinleyerek öğrenirim ama bir musibet bin nasihatten iyidir her zaman...
Teori her zaman işe yaramaz, pratik şart:) Yaşayarak öğrenme taraftarıyım:)
Cevap
5Cevap
okumayı sevmem, dinlemekten nefret ederim. ölmek için daha erken, en iyisi yaparak ve yaşayarak öğrenmek.
Ben kötü anılar yaşayarak öğrendim geçmişte kalan adilikler fesatlıklarla daha çok şey söylenirde...
yaparak yaşayarak öğrenirsen daha kalıcı olur diye düşünüyorum
Dinleme çünkü. Dinleme bilgi edinme, öğrenme ve anlama için en sık ve en yaygın olarak başvurulan yollardadandır
Yaşayarak öğrenilen unutulmaz
Kişiye göre değişir.
tabikide yaparak yaşayarak öğrenme
"Bir musibet bin nasihatten iyidir."
Yaparak-yaşayarak öğrenmek...
Yaşayarak öğrenmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar