+1 yılYa birşey söyleyim mi, tabiki herkesin kendisine göre haklarını savunmayı gerektirecek haklı sebepleri olacaktır. Ama ben kendi görüşümü söyleyim mi? Şimdiye kadar, "İşte öğretmenlik budur arkadaş" dediğim öğretmenin sayısı 5-6 yı geçmez... 3 ay tatilleri var artı hafta sonları tatil, resmi tatilleri var, bayramda seyranda tatiller, bunun dışında maaşları da gayet iyi, bir de ilkokul öğretmeniyseler çocukların anneleri pastaymış, börekmiş yemekmiş içmekmiş oooh keyifleri yerinde, yarım gün çalışıyorlar, bir de üzerine 2000 tl para alıyorlar, onlardan iyisi yok ama hala isyan ederler... Kendi hayat standartlarını arttırıp, borca harca giriyorlar, lüks yaşıyorlar, çocukları normal lisede okuyabilecekken gidiyorlar nerede pahalı okullar var onlara gönderiyorlar, arabanın en son modelini alıp bol bol benzin yakıyorlar, evlerini kırdırıp kırdırıp yeni yeni şeyler yaptırıyorlar, bunların hepsi bedava değil, insanlara boşa para harcattıran lüks yaşamlar... Bu öğretmenlerin çoğu kendi kendilerini borca harca sürükleyip, sonra da devlete ağlıyorlar. Herşeyi devletten beklemek böyle birşey olsa gerek, şimdi sen düşün ki öğretmenlerin mağaşı 5000 lira... Bu öğretmenler bir gün yine ağlayacaklar, çünkü 5000 lirayı görünce daha fazla alışveriş yapacaklar, arabalarının bir üst modelini alacaklar, çocuklarını daha pahalı okula yazdracaklar, hatta özel üniversite, dershane, özel hocalar tutacaklar, bu para onlara yine yetmeyecek... En kötüsü de şu anda öğretmenler eski idealistliklerini kaybetmişler, öğrencilerle ilgilenmiyorlar, nazlarını çekemiyorlar, iki kelam sabırları kalmamış anlatıp anlatıp sınıfı terkediyorlar, artık öğrenciler kendi kendilerini eğitmek zorundalar, ne de olsa vitamin diye bir site var, şunu araştırın bunu şurdan öğrenin falan ooh devlet öğretmenlerinin kafası rahat. Ama sözleşmeli olanlara ne oluyor, nefeslerini tükete tükete ders bile anlatsalar, devletteki öğretmenlerden daha az para kazanıyorlar. Şimdi siz görün aradaki farkı...
25 Yorumla- +1 yıl
Bu arada yanlış anlaşılmasın her öğretmen bu kategoriye girmiyor ama öğretmenliğini iyi yapmayıp da öğrencilere kan kusturup da hala ağlayan tiptekilere benim lafım... Yoksa hatırımda kalan o mükemmel öğretmenlere yani hala hal hatır sorup aradığım öğretmenlerime bırak 2000 lirayı 10 000 tl helali hoş olsun...
- +1 yıl
+1000 vercem ama sade 1 veriyom :( haklisin bacim sana katiliyorum
- +1 yıl
Sağolun arkadaşlar..
En İyi Cevaplar
Herkes dışardan gördüğü kadar değerlendirmiş bu mesleği.yok işte bir öğretmen görmüş tüm öğretmenlere bela okumuş,yok şu kadar tatili varmış yan gelip yatıyorlarmış.Ben doğuda köy okulunda görev yapan bir öğretmenim.hiçbir şey sizin dışardan gördüğünüz gibi değil.Bizleri anlamanızı beklemiyorum zaten ama herkesi de aynı kefeye koymaktan vazgeçin.sabah okula gidiyoruz okul buz gibi.hizmetli yok.o soğukta karda kışta derse başlamadan önce sobayı yakmaya uğraşıyoruz.ellerimde hep yanık izi var.velilerin imkanları pek olmadığı için çocukların defter kalem ihtiyaçlarını bazen biz karşılıyoruz.Türkçe bilmeyen çocuklar var.Türkçe öğrenene kadar anlaşmakta zorluk çekiyoruz.Hep yarım gün çalışıyoruz muhabbeti var.4 te evde oluyorum.hazırlamamız gereken yaklaşık 150 evrak var.eve gidince bunlarla uğraşıyorum.çocuklar iyi öğrensin diye evde hergün slayt,karton,etkinlik vs hazırlıyorum.Veliler 1 çocukla evde başa çıkamazken biz sınıfta kaç çocukla uğraşıyoruz.Eve geldiğimde inanılmaz bir beyin ve beden yorgunluğu oluyor.Buraya yazamayacağım birçok sıkıntı yaşadım ama ben her şeye rağman mesleğimi severek yapıyorum.İsteyerek seçtim bu mesleği.Maaşım ne kadar olursa olsun her şartta bu mesleği yapmaya hazırım.Zoruma giden hakkettiğimiz değerin verilmemesi.
34 Yorumla- +1 yıl
Söylenecek birsey birakmamisin.
Dönemin Maliye Bakanı Hasan Fehmi Ataç , TBBM’de Mustafa Kemal Atatürk’e sorar
-"Paşam; vekil maaşlarını düzenleyeceğiz, ne kadar verelim?"
Mustafa Kemal Atatürk’ün cevabı şu an öğretmenlerin sıkıntılarını anlamak istemeyen bir çok insana tokat gibidir…
-" Öğretmen maaşlarını geçmesin."
ama öğretmenimiz kıt kanaat geçinir vekiller yatar kukla gibi el kol kaldırır okadar...
Öğretmenler geleceğimizdir içinde bulunduğumuz şuanki bu karanlıktan aydınlığa çıkaracak olanlardan bir neferde öğretmenlerdir.
Masraflarını giderlerini yakınım olan öğretmen abi ablalarımdan kardeşlerimden çok iyi biliyorum kimi zaman sınav sorularının fotokopisi kimi zaman köylü çocuğa üst baş kimi zaman ayakkabı kimi zaman okul için gerekli olabilecek araç gereç hep ceblerinen çıkar.
Arkadaşlar kolay meslek demiş o halde siz neden kolay mesleği seçmedinizde dert yanıyorsunuz?
Evet giriş çıkış saatleri güzel gelebilir ama çoğu öğretmen bu ülkede ek iş yapıyor üstüne yarına hazırlık yapıyor öğretmenlik kolay birşey mi akşam okul dönüşü yapacakları işler bitmiyor günde 8-10 saat boğaz patlatıyorlar liseli ergeniyle uğraşırlar küçük çocuklarla uğraşırlar laf döz dinlemez kaba saba velilerle uğraşırlar dağa kaçırılırlar sıvasız soğuk okulda ders vermeye çalışırlar sorunları çok kısacası aldığı maaş boğaz tokluğuna bile değil ama bu bir meslek aşkı anlatılmaz yaşanır :)12 Yorumla
.Meslek olarak digerlerine göre biraz zorluğu var.O kadar çocukla uğraşmak zor ancak özlük haklarıyla karşılığını da alıyorlar.
Öğretmenlerinde kendilerini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.kendini geliştirmeden bildiğinide unutarak çocuklara ne öğretilebilirki.
Devletin kadrolu personel çalıştırmasına buradada karşıyım.Kadrolu öğretmenlikte olmamalı. O kadro hediyesi kime verilse çalışmamaya başlıyor.Her tür memur için kadro kalksın çalışmayan işten uzaklaştırılsın.
Öğretmenlerin en büyük srunu şuan bence lojman ve eş durumudur.Bunlara acil çözüm getirilmesi gerekir.
Sınıf içerisindede öğretmenlerin güçlendirilmesi gerekir yeni nesil öğretmenlerine kafa tutar olmuş.Bununda önüne okul yönetimlerinin güçlendirilerek geçilmesi gerekir.1 tane kendini bilmez öğrenci yada velisinin derdini tüm sınıf çekemez kanaatindeyim.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
+1 yılÖğretmenler değeri asla bilinmeyen en özel meslek çünkü tüm mesleklerin çıkış noktası okul ve öğretmenler, acınacak hale getirildi öğretmenlik maddi manevi , gerek görevini yapmayan bazı paragöz öğretmenler gerekse eğitimin çöküp zihinsel olgunluğa ulaşmayan herşeye evet diyen mal toplum yaratma ideolojisindeki yönetimin katkılarıyla eğitim ve öğretmenlik ayaklar altına itilmiştir, 30 yaşında atanamayan ünv mezunu insanların keşke imamhatip lisesi bitirseydim dediği ülkede öğretmenin değeri ne olabilirki koca bir HİÇ
20 Yorumla
+1 yılbizim mesleğimiz yatmak isteyen için de çalışmak isteyen için de Allah rızası için de beddua almak için de çok uygun bir meslek yani yatan grubunda oluyorsan tabiki çok ama çalışmak istiyorsan da ki bunun için bu mesleği yapıyoruz o zaman hakkımız az çünkü eğitim herşeyin başı ve insan faktörünün olduğu işler gerçekten çok zor benim asıl branşım muhaseb eğer muhasebeci olsaydım aktif pasif derrdim biterdi üzgünsem de yapardım bu işi bebeğimi düşünürken de ama öğretmenlik öyle değil bebeğimi düşünürken ders anlatıp cevap veremem çocuklara ve üzgünsem yorgunsam yetemediğimi haklarını yediğimi düşünüp bir de onlara üzülürüm işte vicdan meselesi sürekli çocuklara beden yaptırıp şarkı söyleten de aynı maaşı alıyor öğrencinin her kazanımına ayrı etkinlik materyal hazırlayan da bu noktada çok uçurum oluyorr ama şevkinizi kırmayın Allah rızası hiçbir zaman kaybolmaz çocuğunuzdan ailenizden görürsünüz karşılığını
02 Yorumla- +1 yıl
>Paylaştığınız için teşekkür ederim.
- +1 yıl
rica ederim
dışarıdan değil de mesleği icra eden arkadaşlarım açısından baktığımda öğretmenler zamanın ezik meslek grubu haline gelmiş varlıklar diye düşünüyorum. emeklerinin karşılığını alabildiklerini düşünmüyorum. tatillerinin 3 ay olduğunu sanıyordum, 2 ay kadar bir şeymiş. o da derslere eğitime seminere vs gitmekle geçirdikleri bir dönem. her meslekte izin hakkı var. ne oluyor da bu kadar gözünüze batıyor anlamıyorum. görevinin hakkını vermeyen tiplere bakıp da genelleme yapılmasını ise hoş bulmuyorum. hiçbir gelişmiş ülkede bu kadar hor görülen, bu kadar ezilen bir meslek grubu olmamışken öğretmenlik, bizde bu seviyede olması içler acısı.
32 Yorumla- +1 yıl
vay 2 ay tatil cok acidim senede 15 gün tatili olan ne yapsin?
hangi meslek gurubundan olursa olsun insanlar haklarını savunmalı.
ögretmenlerin maaş zammı istemesi yada diğer haklarının genişletilmesi hususunda tepkilerin olması doğal olmasına karşın haksız bir tutum.tepki içinde olanlar kendi maaşlarını ögretmen maaşıyla ve harcadıkları iş gücüyle karşılaştırmak hatasına düşüp böyle yanlış çıkarımlar içine girebilirler.oysa yapmaları gereken başkalarının hakkını aramasını ayıplamak yerine kendi haklarını aramaktır.
bir eleştiride ögretmen abilere ablalara kardeşlere ; gerçekten yeterli donanımda değilsiniz kendinizi geliştirmeye çalışın.nasılsa ögretmen oldum maaşı garantiledim mantıgıyla asıl işiniz olan ögretme görevini safsaklamayın.ögretmen olsanız bile ögrenme görevinizin bittiği düşüncesine kapılmayın.
ögretmen sıfatı , hayatı boyunca ögrenmek ve ögrendiklerini aktarmak zorunlulugunu gönüllü olarak kabul etmiş kimselere verilmeli.ögretmen yemini lafta kalmamalıdır.11 Yorumla- +1 yıl
+1
Talepleri yerinde değil bana göre ailem de eğitimci ancak bu ülkede iktisadi idari bilimler mezunları , fen-edebiyat fakültesi mezunları vs. daha bir sürü fakülte sayabilirim bomboş gezerken zam da zam diye tutturmaları atama beklemeleri ...
Not : Ayrıca önü kapalı olduğunu bildikleri halde barajı geçip gidiyorlar Kimya Öğretmenliğine, Fen Bilgisi Öğretmenliğine sonra da atama olmadı diye orayı burayı suçla.
O zaman çalışıp da TIP okusaydın arkadaşım o zaman atama felan beklemezdin yani.
Doğruları yazdığım için şimdiden vermiş olduğunuz EKSİ(-)ler için Teşekkürler.30 YorumlaÖğretmenler aç gözlü
Vercen bunların eline bir kazma sallayacak taşa toprağa bedensel çalışanların halini bi anlayacaklar sonra masa başında arkaya yaslanıp 1 öğrenciye tahtaya ders konusu yazdırmanın ve diğer öğrenciye o yazıyı sildirmenin değerini anlayacaklar bence bütün öğretmenler boş beleş51 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun arkadaşım çok iyi söyledin. Bir işçiden daha az para aldıklarını söylüyorlar, oysa işçi olmanın ne kadar zor olduğunu bilmiyorlar. Bir de diyorlar ki ben yıllarca okul okudum, ama onlar ilkokul mezunu işçi takımı onlar neden daha fazla alıyor diyorlar. Sen dört beş saatliğine oturduğun yerde sadece ders dinledin ve o yaşına kadar baba parası yiyerek yaşadın ama o ilkokul mezunları çok daha önce emek vermeye başladılar. bütün bunları düşünen yok...
+1 yılÖgretmenleri sevmiyorum, objektif degiller cogu zaman. Teyzem ve dayim ögretmen, bir ögretmen hayatimin yolunu kararti sirf beni sevmedigi icin. Umrumda degiller asil yan gelip yan yatan ögretmenler. Tatillerine baksana, birde ne maasi allahini seversen. otursunlar oturduklari yerde! hem Türkiyede ki egitimin ne mal oldugu belli dogru düzgün egitim versinler ilk basta.
35 Yorumla- +1 yıl
+++++Egoist öğretmenler de var bir de çok haklısın...
- +1 yıl
birde yan gelip yatmiyoruz demeyin, teyzem bire bir rahat ve eglenceli hayat yasiyor üstelik egoist biri kendi ogluna bile disiplin yapmaktan oglunu soguttu kendine. hep o herseyi biliyor hep onun düsüncesi iyi. kusura bakmasin alta bir arkadas madem ögretmen olunda görelim gibi birsey yazmis, bana rahat batiyor ögretmen olmaya zekam vardir ama ben zekami baska türlü kullanmaya karar verdim. her ögretmen olan ögretmenlik yapabilir anlamina gelmez! onlarin bilgilerine göre maas almalari lazim
- +1 yıl
cevap altıma sıçmasaydın keşke.sana uzun uzun açıklama yapmıcam .algılarını düzelt beybi.
- +1 yıl
yorum yapma ambargosumu vardi acaba tatlim? düsüncene saygim var sadece katilmiyorum algilarimi bu konuda zor düzeltirim, kitim ben biraz. sen ögretmen yancisi olarak empati kurman gerekirdi
Öğretmen çocuğa kişiliği aşılayan kişidir ya da kişiliğini bulmasını sağlayan onu hayat denen maratona başlatan kişidir. Öğretmene ne kadar imkan verilirse o kadar sağlıklı ve net düşünen kararlı nesiller yetişir vesselam.
30 Yorumla
+1 yılKimileri var asgari ücretle 7-8 kişilik aileyi geçindirmeye çalışıyolar bide öğretmenlere bakın allasen. Öğretmenlerin minimum maaşının 2000 tl olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım,resmi tatilleri var,dini tatilleri var,2 ay+15 gün tatillleri var. Daha ne istiyolar anlamıyorum cidden.
22 Yorumla- +1 yıl
sus ve çay koy.
- +1 yıl
kaç şeker?
+1 yılgerçek anlamda taşra olmaktan öteye giden bikaç şehri dışında adam gibi şartlara sahip olmayan bi ülkede öğretmenlik yapan , çocuk yetiştirmekten haberleri olmayan anne babaların zaiyatlarını bi nebze de olsa düzeltebilmek adına didinip duran öğretmenlerin taleplerini haklı buluyorum.
ayrıca kalkıp bilmem kaç yaşındaki ilkokul öğretmeninizi anlatmayın bana.zaman değişiyor öğretmen profili de değişiyor.öğrenin de gelin.62 Yorumla- +1 yıl
kisisel degil yorumun hosuma gitmedigi icin eskiledim. evet kirsal kesimin insanlarinla ugrasmasi zor ama buna disardaki saticalarda mahrus kaliyor. sempati ve ayririmcilik yapanlarda bire bire ögretmenlerdir. ilk okul ögretmenimi hatirlamiyorum bile. ki ögretmenler birey yetistirmiyor ailenin yetistirdigi veya yetistiremedi bireyin geleceginde belki bir bok olabilmesini sagliyor sonucta okumakla adam olunmuyor.
Bence en kutsal meslek öğretmenlik fakat bizim ülkede maymun ettiler öğretmenlerimizi malesef ...öncelikle sürekkli değişen giderek dahada kalitesizleşen eğitim sistemi,olumsuz birtakım ifadeler(az çalışıyosunuz,yeterli değilsiniz,velilerin anlayışsızlıkları vs..),maaşların çok yetersiz olması öğretmen sadece branşıyla ilgili değil her alanda öğretici olması lazım bu kadar maaşla sadece karnını doyurabilen öğretmen nasıl kaliteli bir hayat tarzı yaşayıp bu kaliteyi öğrencilere geçirebilecek...
10 YorumlaÖğretmenler , eğitim sistemi iyi olsa iyi olacaklar ama maalesef bu mümkün değil. Her kafadan ses çıkarken . . .
Sonuçta öğretmenlerin eylem yapmaları yine kendi çıkarları içindir. Haksızlık olduğu için değil. Ne kadar koparabilirsem(zam kast edilir) kar derler.00 YorumlaBen eminim ki hiçbir öğretmen yan gelip yatmak daha fazla tatil yapmak ya da kolay yoldan para kazanmak için yıllarca aldığı eğitimden sonra tekrar kpss faktörüyle savaşmıyordur.Mesleğini yapmak isteyen herhangibir vatandaştan daha fazla ne istiyor olabilir öğretmenler? ilk ve ortaöğretimdeki ihtiyaç belli kimse imkansızı istemiyor öğretmenlerde her birey gibi emeğinin karşılığını alıp mesleğinin hakkını vermek istiyor bu asla açgözlülük olamaz.
00 Yorumla
+1 yılMaaş konusunda haklılar. Calışma şartları kolay degil.
Atansan ayrı dert, atanamasan 'ekmek bekleyen guvercinler gibi' diyen yoneticiler varken ne kadar savunabilirler ki kendi haklarını.
Tartismaları memurlar.nette görüyoruz zaten.
İnşallah gönüllerine gore olur.10 Yorumla
+1 yılBen de bir öğretmen adayı olarak öğretmenlerin taleplerini gayet yerinde görüyorum çünkü bizim ülkemiz de öğretmen başına düşen öğrenci,ders ve ders saati miktarı diğer ülkelere oranla çok fazla bu nedenle daha fazla çalışmak zorundalar ve daha iyi şartlar da çalışmak istemeleri de gayet doğal.
04 Yorumla- +1 yıl
bakanlığın verdiği oecd verileri çarpıtılıyor, brüt gelirimiz net olarak gösteriliyor. değersizleştirildiğimizi hissediyorum artk. size de Allah kolaylık versin. Hakkari'ye atanırsan bana ulaş. köydeyim ama merkezde de yardımcı olurum elimden geldiğince.
- +1 yıl
Sana da Allah kolaylık versin o kadar zor şartlar altındasın. Ben daha öğretmen aday adayıyım okulum bitmedi henüz sağol yinede.
- +1 yıl
bölümün nedir? sağ olasın. pek çok şeye alışabiliyor insan bünyesi. Mükemmel yaratılmış. yadırgama aşamasını geçtim çok şükür bazı şeyleri.
- +1 yıl
bilgisayar öğretmenliği çok da kolay atanırım ya zaten bir de o problem var.
Arkadaş öğretmenler söle öğretmenler böle ücretli öğretmenlige karsı çıkmalar filan.
arkadaşım herkez istiyor büyük sehirlerde öğretmenlik yapmak. adam atanıyor erzurumun bir köyüne ben gidemem adam atanıyor diyarbakıra ben gidemem adam atanıyor van a ben gidemem . üzgünüm arkadas bu zihniyetteki öğretmenein hakkı filan yok12 Yorumla- +1 yıl
++++
- +1 yıl
Bu öğretmen olabilmiş ama öğretmenliği aşkla yapmayacağına delalettir. Yani para ve tatil avantajlarını düşünerek meslek seçenlerin yapacağı iş bu ancak... Öğrencileri düşünen kim?
+1 yılöğretmenlik çok değerli bir meslek nedense bizim ülkede öğretmenler haklarını ya alamıyor yada değer verilmiyor nesil yetiştirmekte en etkili olan bireydir öğretmen
lakin çoğu insan bu hevesle başlar işe sonradan çevresi soğutur öğretmeni şartlarda soğutur
öğretmenliğin diğer bir yandan şu bu ezberci kötü eğitim sistemin de çocukların zihnini boş şeylerle doldurmalarıdır bu öğretim sisteminin suçudur
daha güzel bir eğitim sistemi istiyorum ben01 Yorumla- +1 yıl
Görüşlerinize katılıyor ve düşüncelerinizi destekliyorum.
+1 yılöğretmenelerin hakları bence iyileştirilmeli ok ancak ülkemizde birçok özel okulda bile bence kendini sürekli geiştiren, çağı takip eden vb öğretmen çok az. Öğretmenler de bu anlamda kendilerine çeki düzen vermeli bence. Parlak beyinleri okuldan soğutan nice öğretmenler var çocuğu anlamadıkları, değerlendiremedikleri için.
00 Yorumla
+1 yılBence abartılı istekler ülkenin yarısından fazlası asgari ücrete tabiler (750 tl) bunu düşünüpte istesin bence öğretmenler
Aldıkları ücreti öpüpte başlarına koysun ve yorganlarına göre uzansınlar sürekli araba yenilemeye çalışıyorlar yok evde hep bir eşya alımı tadilat lüzümsuz yere10 Yorumlaher meslegın kendıne gore zorlukları var hergun bıseyler ogretmek konusmak kafa patlatmak kolay ıs degıl ama en azından dınlenme sansınız var sendıkanız var hakkınızı arayabılecek daha ne olsun ...garıbım polıs napsın pekı 32 saat dınlenmeden calıstıgımı bılırım gece 3 te goreve cagırıldıgımı, ama en kotusu ne kadar calısırsam calısım fazla mesaı ucretım bıle yok o yuzden halınıze sukredın
00 Yorumla5 ay yatiracagina egitim versin ogretmenlere bakan. 1 ay tatil yeter. 4 ay her sene egitim versen 1 jenerasyon sonra marsta turk kolonisi kurar, hadi ona marjinal derseniz edebiyatta ve bilimde dunya capinda otorite oluruz. amerikadan turkiyeye gelirler universiteye.
00 Yorumla
+1 yılÇekemeyenler için söylüyorum; öğretmenlik rahat bir meslekse gücünüz yetiyorduysa öğretmen olsaydınız o zaman.
37 Yorumla- +1 yıl
Oradaki ironiyi çözememek trajik bir durum tabi...
- +1 yıl
otur sıfır :))
- +1 yıl
Pardon o zaman ;(.Gerçi ben sayısalım oradan berki yırtarım diye düşünüyorum :)
- +1 yıl
sayısal mısın, ben sayısalcıydım :))) f-m ama eşit ağırlık bölümü olan sınıf öğrt,i oldum
- +1 yıl
Oda güzel hayatını miletin çocuklarını adam etmekle uğraşmak , ben anlamıyorum bir insan neden öğreten olur ? neyse sanırım benim mühendisliğe aşkım kadar sizinde ona var. :)
- +1 yıl
evet aşığım
- +1 yıl
kısa ve öz bir cevap anlamı çok yani kutlarım hoca hanım :)
suuda klemek isterim hiç bir şey dışardan göründüğü gibi kolay değildir.. anne babaların çekmediği çileyi çeker..onların bilmediği bazı yükleri öğretmenler destekler kendi capında...Hz Ali den üstün mü bu yazıyı yazan zat o muhterembile demiş bana bir harf öğretenin kır yıl kölesi olurum diyee.. nedir bu pervasızca eleştiri esefle kınıyorum sahsım adına :(:(:(:(
Öğretmen adayıyım ve öğretmenlik bambaşka bir meslek. Aslında en çok değer verilmesi gereken meslek. Gelecek nesili diğer memurlar yetiştirmiyor. !
10 YorumlaÖğretmenlik kutsaldır bunu anlayamayan beyinleri bile yetiştirecek kadar... Bu arada günümüz kutlu olsun hocam. Olur olmaz konuşanları duymayın derim...
20 Yorumla
+1 yılÖğretmenlerin çoğu lafta işini adam gibi yapmıyor çoğu dediğim %75 civarı bir kısım haliyle hiç umrumda değil kuzenlerimin ikiside öğretmen onun haricinden öğretmenleri arkama bakmadan taşlarım.
20 Yorumla
Öğretmenlik vicdan işi. İyi öğretmen var, kötü öğretmen var ama bence görevini yerine getirmeyen öğretmen yok. O yüzden öğretmen olarak ne talep etsek azdır.
Tüm meslektaşlarımın günü kutlu olsun. Nice nice 24 Kasım'lara.21 YorumlaDevlete sırtlarını dayamışlar. Yeterince kazanıyorlar..
Sen onu bunu bırak, fabrikada tezgah başında çalışan gariban adamdan haber ver.11 Yorumla- +1 yıl
ne kadar yüzeyselsiniz yaf.
ben öğretmenim ve kesinlikle abartı olarak görmüyorum talepleri. öğretmenlik gerçekten zor gerçekten kutsal bir meslek (hakkıyla yapana)
41 Yorumla- +1 yıl
Evet hakkıyla yapana...
+1 yılbu ülkede kimin hakkı var ki adam gibi öğretmenlerin de olsun...
öğretmenlerin durumu iyi sayılır...20 YorumlaÖğretmenlerin ne gibi talepleri varmış kaynak yokmu bilmeyenler için
01 Yorumla- +1 yıl
link veremiyorum ne yazık ki. çukurcanın bi köyündeyim, resmi açiklamalara göre 3 ay tatil yapiyormuşuz ama kurban bayramına bile gidemedik. 5 yıl bu snır köyünde olmam gerekiyormuş. eş durumuyla tayin istediğimde eşimin olduğu yeri benden daha yüksek puanlı biri tercih ederse ücretsiz izne ayrlabiliyorum ve şark tazminatı olarak 17 lira alıyorum. uçak biletini 240tan aşağıya almadım henüz.
+1 yıldünyada en güzel ve en zor meslek ögretmenlik fakat en çoktat tail yapan ögretmenler maaşlarıda bence şunaki türkiyede olan işssizlik oranlarına göre gayet iyi bence bazen bazı art niyetli kişiler bazı konuları abartıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılÖğretmenle yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum. Öğretmenler toplumda en önemli unsurdur herşeyi hakediyorlar onlar. Toplumda yüce bir meslektir. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.
10 Yorumlabu ülkede gerçekten öğretmenlerin kıymeti bilinmiyor...o kadar öğretmen açığı varken atamalar yapılmıyor hep bahane hep bahane...bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutluyor isteklerinin olmasını diliyorum...
10 Yorumlaben 3 yıldır atama beklıyen bır ogretmen olarak sadece atanmayı ıstıyorum sadece...
10 Yorumla- 10 Yorumla
hak edene hakkını vereceksin öğretmenler de sınav yapılmalı bence seviyesine göre hakkı verilmeli.
42 Yorumla- +1 yıl
aynen
- +1 yıl
+1
+1 yılöğretmenlerin istediği sadece biraz vefa toplumdan
saygı30 Yorumla
+1 yılöğretmenlerin açgözlü olduğunu düşünmüyorum.onların türkiyede hak ettikleri değeri ve ilgiyi görmediklerini düşünüyorum.bütün öğretmenleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.öğretmenler gününü en içten duygularıla kutluyorm.
20 Yorumla
+1 yılbu ülkede en düşük öğretmen maaşı için deliren insanlar olduğunu unutmayalım.Hak aranacaksa tüm insanların hakkı aranmalı.
00 Yorumla
+1 yılöğretmenlerin amacı öğretmek olduğu sürece talep ettikleri hiçbir şey açgözlülüğe girmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılöğretmenlik adamların altında sıfır araba olup kirada değilde 2 tane evi olup sonra çıkıp öğretmen maaşlarına zam yapın demek adam köpek gibi çalışıp 1000 tl maaş alıyor fakat öğretmenler gibi çıkıpta yüzsüzce para dilenmiyor devletten .
11 Yorumla- +1 yıl
+1
bana bır kelıme ogretenın kırk yıl kolesı olurum..oyuzden ogretmenlık kutsal meslekler arasında..ole taleblerde bulunmalaraı normal..ve desteklıyorum onları..
10 Yorumla
+1 yılöğretmenlerde insan her meslekteki gibi gerçekten kendini düşünmeyen iyi niyetli o azimli hocalar tarih oldu
00 Yorumla
+1 yılSırf bugün hocamın beni terslemesinden dolayı diyorum öğretmenlere yaşama şansı bile vermeyeceksin...
12 Yorumla- +1 yıl
bir kişiyi genele mal ediyosun, ne kadar dar düşüncelisin.
- +1 yıl
ironiyi cümle içerisinde kullanmışsın evet ama olmamış be canım, çarşıda ironi gördüm desen bile daha iyi olcaktı :))
öğretmenlere 2 ay asgari ücret vereceksin bak bakalım sesleri birdaha çıkıyormu. Allah gözlerini doyursun.Millet ne zor şartlar altında çalışıyor
00 Yorumlabir hizmetliden daha az maaş aldığını göz önüne alırsak evet öğretmenlere haksızlık yapılıyo
10 Yorumla
+1 yılBi tane karaktersizin yüzünden bütün öğretmenlerden soğudum
20 Yorumla
+1 yılben yarım gün çalışsam, hem de devlet memuru olsam, hiç sesim çıkmazdı
23 Yorumla- +1 yıl
yarım gün çalışan devlet memurlarının sesi çıkmıyor zaten. tiyatroya gittiğinizde de 2 3 saat çalişip dünyanın parasını kazanıyorlar diye düşünüyor olmanız muhtemel gibi geldi bana.
- +1 yıl
ne kadar kazandıklarını bilemem, öğretmenlerin de ne kadar kazandıklarını bilmiyorum zaten, ki, öğretmenlerin taleplerine de bir şey demedim, ben de öğretmen olmak isterdim dedim.
- +1 yıl
konuyu yarım güne endeksli olarak değerlendirdiğini düşündüm bir an. o yüzden tepkili sayılabilecek bir cevap yolladım. yanlış anlamışım, kusura bakma.
+1 yılöğretmenlik gördügüm en zor mesleklerden biri ve türkiyede hak ettigi degeri görmedigini düsünüyorum
10 Yorumlaöğretmenler herşeyin en iyisini hak ediyorlar.gününüz kutlu olsun.
20 Yorumlabenım eğitim hayatımı bitiren bi öğretmen oldugu için cok fazla iyi şey söyleyemicem
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhep bu soru çıkıyo karşıma ögretmenlerin şuanki hakları bile geri alınmalı bence yeter be
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyok ben onları anladın sen onu
her mesleğin zorluğu vardır saygı duyarım
10 Yorumlaöğretmenlerin haklarımı var !
00 Yorumlabazılarını boynundan öpmeli
11 Yorumla- +1 yıl
bazılarına fular hediye etmeli skladjhşdff
+1 yılgelecek nesili yetiştiriyorlar ne isteseler az
21 Yorumla- +1 yıl
yetistirebildikleri ortada zaten
Neden açgözlü olsunlar ki?
110 Yorumla- +1 yıl
soruyu iki uçlu sormak zorundaydım. açgözlülüğü o yüzden yazdım. benim fikrim değil yoksa.
- +1 yıl
yapılan son düzenlemelerle iyileştirme şöyle dursun eşlerin yıllarca bir araya gelememesine neden olacak bir sistem oluşturuldu. öncesi için de zorunlu hizmet affı çıkartıldı elbette. yani hiç doğu görmeden çalışan yüzlerce meslektaşım varken beni buraya 5 yıl çakmayı normal görüp e canım biraz da fedakarlk yapn diyebiliyor amirimiz. kaldı ki 5 yıl sonunda da nereye gidebileceğimiz belirsiz...
- +1 yıl
amacım doğuyu kötülemek değil kesinlikle fakat bayram ve yakın akrabalarının cenazelerine gidememek insana pek çok konuda ayrım yaptirmaya yetiyor da artiyor bile. umarım -olursan- memur olduğunda benim için kurduğun ayrım yapmamak gerek cümlesini kendine düstur edinebilmeyi başarırsın.
- +1 yıl
olması gereken kavramı yeterince öznel bence. bunu konuşmak bize bir şey kazandırmaz. size göre olması gereken bana göre olmaması gereken olabilir. yine de paylaşımın için teşekkürler. uzun bir cevap yazmıştım ama çok uzun olmuş gönderemedim, yazdığım bölüm de silindi.
- +1 yıl
öğrendim artık :) epey uğraştim geri almak için ama olmadı, giden gitti çoktan
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne