Zamanında yüksek sıralama ile mühendislik okudum, ama iş yok. Ayrıca mühendis olup, atanmış öğretmen maaşına çıkmak için bile genelde en az 3-4 sene tecrübe ediniliyor. Bu yüzden bu ülkede mühendislik zaten yapılmıyor da yapmak bile çok saçma geliyor bana.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılMatematik öğretmenliği daha iyi sanırım özellikle ilkokul için olanı birkaç öğrenciden duyduğuma göre o daha kolay ve ataması daha fazla ama yinede tam araştırmak lazım yanlış yönlendirmek istemem
051 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca sayisaliniz iyi ise fizyoterapi düşünün 4 yıl diye biliyorum
Soran+1 yılfizyoterapi de düştü, yerlerde şu an çok düşük sıralaması
7-8 sene önce biraz yüksekti
Soran+1 yıl21 binde olup da tekrar okusam mı öğretmenlik okusam mı vs gibi sorular normalde olmaması gerekiyor ama burası türkiye:)
sen ne işle meşgulsün? çalışıyor musun yoksa okuyor musun
Cevap sahibi+1 yılMatematik öğretmenliğine göre daha yüksekte değil mi yani çokta kotu sayılmaz diye düşündüm ama siz bilirsiniz diş hekimliği okuyun 5 yıl
Soran+1 yılyok, belki aynıdır sıralama belki düşüktür tam bilmiyorum
en azından benim zamanında yaptığımdan çok düşük onu biliyorum
ayrıca seveceğim iş olmalı, mühendislik matematik fizik sevdiğim için gittim
o yüzden sağlık vs aklımda olmaz..
Cevap sahibi+1 yılAnladım o zaman matematik öğretmenliği yaz okurken kpss çalış olur hayırlısıyla.
Ayrıca sıralaması daha yüksek olan bir kaç muhendise denk geldim onlar çalışıyordu belki sizin alanınızda iş azdır sonuçta farklı mühendislik alanları var.
Soran+1 yılülkede mühendislik genel anlamda kötü.
çalışana denk gelirsin de iyi maaş alana ve mutlu alana denk gelmek zor.
sen ne okudun ya da mesleğin ne
Soran+1 yılolana*
Cevap sahibi+1 yılÖğrenciyim benim denk geldiğim kişi tıp kazanmis ama sağlık istemediği için gitmemis, doktor kadar kazanıyorum gerek yok demişti bilemiyorum detayını.
Ben öğrenciyim ama sorunum şu ki başarılı biriyken bazi sebeplerle başarısız oldum. su an benim gerimde yer alan öğrenciler gayet iyi sartlardir ben de durumu düzeltmeye çalışıyorum illaki bir noktada düzelecektir hayırlısıyla
Soran+1 yıldüzelecektir tabi ben de öyle bir durumdayım işte şu an gördüğün gibi
ne okuyorsun peki
Cevap sahibi+1 yılİyi bir yerde değilim şu an kamu yönetimi
Soran+1 yılgeleceği açık mı ne yapmayı düşünüyosun
Cevap sahibi+1 yılİş alanı çok ama mezunda çok ve inşallah başka bölüme geçmek istiyorum. psikoloji istiyorum tabi onunda mezunu arttı ama en azından istediğim bölümde daha rahat olurum.
Soran+1 yılpsikolojiye yetiyor muydu sıralaman? o kazandığın sene
yoksa tekrar mı hazırlanacaksın
Cevap sahibi+1 yılYetseydi niye kemu yönetimi okuyayım başarılı iken başarısız oldugumu diğer yorumda söylemiştim sanirim. tekrar giricem sınava hatalı çalıştığımı farkettim. gereksiz detay çalışma, fizik dersini severek calissda matematik ve geometriyi sevmiyordum ama bu iki ders lazım mecbur geliştirmek zorundayım neyse işte basaricam inşallah
Soran+1 yılbaşarırsın tabi
tamam neden kızıyosun :D matematik konusunda yardımım olabilir eğer çalışıp soru sorarsan:)
Cevap sahibi+1 yılKızmıyorum psikoloji puanları çok daha yüksek kazandan niye gitmeyeyim :)
Cevap sahibi+1 yılKazansam olacaktı yazım yanlışı olmuş
Soran+1 yılHaklısın tamam:)
İstersen g.
izliden çıkarım eğer yazmak istiyorsan
Matematik falan sorabilirsin bana
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim ama bireysel calissam daha doğru olur
Soran+1 yılRica ederim
Sen bilirsin umarım istediğin gibii olur her şey :)
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim umarım sizinde olur. eger öğretmenlik okursaniz bazı derslerden belki muaf olursunuz ve ortalama yüksek tutup üstten ders almaya çalışın yaz okulunuda değerlendirin yarım dönem belki 1 yıl bile erken bitirme ihtimaliniz olabilir. kpss ye erken başlarsanız yaparsınız benim çevremde ataması az olan bölümlerde bile sıkı çalışıp başaranlar oldu yani çalışan başarıyor moral bozmayin
Soran+1 yılBakalım teşekkür ederim
Belki çok güzel işim. plur öğretmenliğe gerek kalmaz
Hakkımızda hayırlısı:) sağol
Cevap sahibi+1 yılOda olabilir belli olmaz
Soran+1 yılAynen
:)
Cevap sahibi+1 yılSize bir soru sormak istiyorum. sizce hayatta önemli olan nedir? arkadaş, para cevre?
Soran+1 yılbence en önemlisi sağlık. çok şükür her şeyimiz yerinde , ama nice parası olanlar var sağlık sorunu olan.
sonra iyi arkadaş edinmek de önemli, arkadaş olsun diye arkadaş edinmek değil, iyi arkadaş edinmek, seni paran için değil sen olduğun için seven değer veren
para da önemli ama azdıracak kadar para değil, seni mutlu edecek kadar para yeterli
tamam ne kadar fazla olursa o kadar güzel, ama şükretmek ve çalışmak gerek her zaman.
daha iyisi için.
Cevap sahibi+1 yılLise ve üniversiteden yakın arkadaşlarınızla görüşüyor musunuz
Soran+1 yılüniden 3-5 arkadaş var onlarla
daha çok liseden arkadaşım var samimi olduğum, 6-7 tane
Soran+1 yılyalnızlık güzel değil
insan kafasını hep bir şeylerle yormalı, ders olur kitap olur arkadaş sohbet muhabbet olur
ama bişeyler olmalı
Cevap sahibi+1 yılAnladım teşekkür ederim
Soran+1 yılyormalı derken kötü kötü düşünmek değil , iyi şeyler düşün tabi hep
ama meşgul olmaktan bahsediyorum
Soran+1 yılben teşekkür ederim
arkadaşların var mı? vakit harcayacağın ve güvendiğin sohbetini sevdiğin
Cevap sahibi+1 yılVar çok şükür ama bazı arkadaşlarıma bakış açım değişti olumsuz yönde :)
Soran+1 yılneden peki, sana yanlış mı yaptılar.
:)
Cevap sahibi+1 yılHayır sadece bazı şeyleri görmek yerine olumlu kısımlara odaklaniyordum hata etmişim
Soran+1 yılanlıyorum, iyi bir kıza benziyosun mutlu ol hep
seni üzmesinler karşılarında beni bulurlar ona göre:)
Cevap sahibi+1 yılKendimi çocuk gibi hissettim bu biraz ilginç oldu
Sizin burcunuz oğlak mi
Soran+1 yılhaha çocuk hissetme, büyük olgun kızsın :D
hayır, aslan burcuyum
Cevap sahibi+1 yılAslan demenizi hiç beklemiyordum oğlak Başak terazi falan aslan burçları egolu olur diyorlar neyse çokta bilgim yok merak edip sormuştum
Soran+1 yılanladım önemli değil, bilmiyorum pek egolu olduğumu düşünmüyorum ama belki vardır..
:) senin burcun ne
Cevap sahibi+1 yılAnladım, benimki boğa
Soran+1 yılhmm çok bilgili değilim :)
Cevap sahibi+1 yılNormal her burcu bilemiyoruz
Soran+1 yılaynen öyle :)
hangi ünidesin bu arada , konudan konuya atlamak gibi oldu ama
Cevap sahibi+1 yılAfedersiniz ama okul bilgilerim bana kalsın, ortalama bir yerdeyim sizin gibi 20 bin olmadım ama olursam psikoloji yazcam :D
Soran+1 yılönemli değil 20 bin olduk da işe mi yaradı
ama bundan sonra bence çok güzel olacak :)
Cevap sahibi+1 yılZorlukları da çok olacak benim açımdan ama hayırlısı
Soran+1 yılzor olan şeylerin genelde değeri büyük oluyor
bazıları kolay yoldan az uğraşarak kazanıyor ama bazıları uğraşarak ama sonucunda daha da mutlu oluyor
hayırlısı diyelim hakkımızda
Cevap sahibi+1 yılÖyle tabi
Soran+1 yıl:))
En İyi Cevaplar
+1 yılMatematik ve fizik öğretmeni olarak atanmak da kolay değil ki bu yaştan sonra okuyacaksan hemşirelik oku en mantıklısı o en azından daha kpss yle yıl kaybetmezsin
03 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum ya.
Seveceğim iş olmalı hemşirelik sevmem
Matematik ve fiziği en azından sevdiğim için dedim- +1 yıl
İlköğretim matematik öğretmenliği en iyisi atama olarak
Soran+1 yılTeşekkürler bilgi için
Gizli Üye(25-29)+1 yılTıp oku abi işin hemen hazır şahsen bu yönden iyi şanslıyım :)))
123 Yorumla
Soran+1 yılhacı kolay gelsin:) ama tıp da olsa sevmediğim bişeyi okumam ya, hem 1 sene adam gibi çalışmam gerek tıp için hem de ezber sevmiyorum zaten.
seveceğim iş olmalı matematik fizikle iç içe, biri mühendislik diğeri de matematik ya da fizik öğretmenliği
Cevap sahibi+1 yılSana tavsiyem öğretmenlik okuma pişman olursun
Soran+1 yıl21 binle mühendislik okudum pişmam olacağım kadar oldum...
matematik öğretmenliği okusam çoktan atanmıştım...:(
şu an bakıyorum da matematik öğretmenliği falan okuyanlar matematik bilmeyerek kazanıyor.
Cevap sahibi+1 yılNe mühendisisin peki makina mı
Soran+1 yılmekatronik.
Cevap sahibi+1 yılGüzel bölüm bende tıp okumasaydım yazılım mühendisliği istiyodum iyiki gitmemişim o zaman 😁
Soran+1 yılyazılım iyi de türkiyede mühendislik okunmaz
sadece boğaziçi bilkent odtü bilgisayar olursa belki okuyabilirdin.. ama yine tıpta alacağın para garanti değil mühendislikte.
yurtdışı şart yoksa ülkede sürünüyor millet.
Cevap sahibi+1 yılDoktorluk da zor bitmiyor ya her iş zor her anlamda
Soran+1 yılama en azından mezun olunca 8 10 alınıyor
ama ilk 10 bine girip mühendislik yazan biri için böyle bişey yok.
yurtdışına giderse anca o zaman
tıp tabiki zor kolay değil o kadae ezber var...
hakkımızda hayırlısı bakalım
Cevap sahibi+1 yılİnşAllah hayırlısı
Cevap sahibi+1 yılBence o bölümle iş bulunur da biraz çevre lazım dayın olsaa.
Soran+1 yıldayı yok malesef.
başka alana yöneldim umarım yurtdışına kapak atarım
Cevap sahibi+1 yılAtarsın olmasa da burda bir iş bulursun illa
Soran+1 yılyurtdışı maaşlar çok güzel hacı..
bu ülkede o maaşları almak imkansız, eğer holdingin yoksa.
Cevap sahibi+1 yılO zaman gir sınava mat. öğretmenligi oku knk sonra kpss den iyiyse derslerin ki iyidir de yüksek not alınca atarsın bide özel ders verirsin okurken de
Soran+1 yılolabilir hacı, eğer bu ülkede kalırsam bunu uygulamak şart gibi sanki.
ama önce yine çalışmam gerek.
çalışırken okumak lazım, yoksa bu yaşta aileden para alınmaz
Cevap sahibi+1 yılİşte okurken özel ders verirsin
Soran+1 yılözel dersten alıncak para yetmez eğer mühendis oalarak çalışmıyorsam.
Soran+1 yılsonuçta özel ders vermek için eskisi kadar matematiği hatırlamam lazım.
ayrıca yine hemen çevre yapmak zor özel ders için
Cevap sahibi+1 yılOda doğru 😁 herşeye umutsuz vaka gibi cevap veriyon abi hiç umut yok mu
Soran+1 yılama napıyım kardeşim..
tek umut akp den dayı hacı :D o da bizde yok
neyse şaka maka tek umut yurtdışına gitmek bence.
bunu da başarabilirim gibime geliyor bir umudum var.
Cevap sahibi+1 yılUmut ekmeğimiz
Soran+1 yılumut fakirin ekmeği
umarım zengin oluruz, hem gönlümüz hem cebimiz
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
1Cevap
+1 yılAra mühendislikler çok talep görmüyor maalesef
Dilin ve deneyiminde yoksa bulamaman normal
Onca mezun var seni onlardan ayıran bir şeyler olmalı01 Yorumla
Soran+1 yıldil var da tecrübe çalışmadan olmuyor
Eğitim & Kariyer konusunda 346 cevap paylaştı. Okusan atanabilecen mi
127 Yorumla
Soran+1 yılMühendislerin atanma ihtimalinden daha yüksek bir ihtimal.
Soran+1 yılzaten bitirdiğim mühendisliği yapmıcam, yapsam 2 2.5 anca verirler
başka bir alana çalışıyorum iş bulayım diye, ama bu ülkede kalırsam öğretmenlik daha mantıklı
Soran+1 yılböyle adaletin..
görüşlere verdiğim cevapları görürsen anlarsın neden şikayet ediyorum
Soran+1 yıl21 binle gitmiştim mekatronik mühendisliği.
Soran+1 yılevet ingilizce
Soran+1 yılbu ülkede gerk yok. boş her şey
Soran+1 yılHaksız mıyım:)
Soran+1 yılİnşallah isteğim o
Sen napıyosun okuyor musun çalışıyor musun
Soran+1 yılBence iyi tercih yapmışsın haha
Kaç bindeydin, ne mühendisliği istiyordun ve sağlık derken hemşirelik mi
Soran+1 yılNe peki hangi sağlık bölümü
Çok mu gizli:)
Bilmiyorum ama bence iyi ettin mühendislik okumamakla eğer ilk 10 bin değilse
Soran+1 yılKaç. bindeydin sen
Soran+1 yılişte söylesen ne var ki, merak ettim:)
Soran+1 yılkırdın ama:/ :P
peki ö.
zelden yazsan olur mu?
Soran+1 yılneden çekiniyorsun ki 10 bin de olabilir 200 bin de.
sonuçta konuşuyoruz sadece.. :)
Soran+1 yılt.
akip atıyım mı o zaman bulursun yazarsın :P :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkuması sorun değil, atanmak mesele
116 Yorumla
Soran+1 yılTorpil falan istemezlerse kpss ile atanırım o problem değil, çünkü matematik fizik bitirenler genelde matematik fizik bilmiyor.
Yani benim zamanımdan örnek vereyim, benden çok düşük yapıp matematik öğretmenliği okuyup atanan arkadaşlar var.
Cevap sahibi+1 yılGenel kültür genel yetenek eğitim dersleri alan sınavı hepsini yaparım diyorsan sen bilirsin yani.
Soran+1 yılyaparım yani o arkadaşlar yaptıysa ben neden yapamıyım
80 matematik geometri de 70 71 yapıp mühendislik okudum, matematik öğretmenliği okuyan 80 de 45 50 yapıyordu.. malesef.
Soran+1 yılo adamların işi gücü var 5 6 bin tl alıyor, ben 0
Cevap sahibi+1 yılAma sen ne zamanki kpss'den bahsediyorsun? Şimdi sınav çok alengirli artık.
Ve fen-matematik öğretmenliğini okuması da aynı şekilde, materyal hazırlama vs vs, bir zamandan sonra çekilmez gelebilir diye düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılYapamazsın anlamında demiyorum ama, yanlış anlama lütfen.
Soran+1 yılyanlış anlayacak bişey yok ki
hatta benim dediğim 3 4 sene öncesi desek o arkadaşlar atandı
ayrıca şu an matematik fizik öğretmenliğine gitmek daha kolay, az önce 2018 de yaptıkları netlere baktım
adamlar 40 matematikte 20 25 yaparak kazanmışlar, onlar bu yarıştaysa onları geçmemem için bir sebep yok ki?
Soran+1 yılasla küçümsemiyorum yanlış anlama, çünkü bu sistemin yanlışı
ama matematik fizik bilmeden bu bölümlerin öğretmenliğini okuyor insanlar
bunu söylüyorum sadece.
Cevap sahibi+1 yılO konuda haklısın, atananların ve atanacak olanların çoğu öğretmen vasfı olmayanlar ama ben senin için diyorum, bir yaştan sonra çekilmez gelebilir diye. Sıkıntı olmaz diyorsan oku elbette.
Soran+1 yılteşekkürler anlayışın için de seni merak ettim öğretmen falan mısın mesleğin ne
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
Ben geçen sene Türk dili ve edebiyatından mezun oldum, kpss'ye gireceğim ama hiç umutlu değilim. Bu sene kaçırdım ama seneye üniversite sınavına girip işe yarar 2 yıllık veya 4 yıllık bir bölüm okumayı düşünüyorum.
Soran+1 yılne okumayı düşünüyorsun, kpss çalışacaksan matematikte sana faydam olur eğer çalışıp soru sorarsan tabi
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi kpss'den umudum yok. Bizim alan sınavı başlı başına derya deniz, konular uçsuz bucaksız, bitmiyor yani yetişmiyor veya ben yapamıyorum.
Matematik allah ne verdiyse, hiçbir şekilde yapamadığım için üstünde durmuyorum😅 Ama teşekkürler yardım teklifi için.
İngilizce öğretmenliği düşünüyorum ben, o olmazsa 2 yıllık herhangi bir sağlık bölümü falan. 2 yıllık ne olur tam bir fikrim yok yani ama ingilizce öğretmenliği istiyorum olursa eğer.
Soran+1 yılbilmiyorum ama senin gibi bir kız tanıdım burda
türk dili okumuş, dedim bence umudun varsa son kez de olsa 1 kere dene dedim çünkü hiç çalışmadan 75 falan almış
çalış 85 90 alıp atan dedim ya
matematikte bana soru soruyor
sen de başla adam gibi 1 sene çalışsan bence yaparsın
Cevap sahibi+1 yılBakacağım artık, hayırlısı.
Soran+1 yılhayırlısı olsun tabi, hangi üni bitirmiştin
+1 yılNe mühendisisin
111 Yorumla
Soran+1 yılher görüşe yazdım hemen hemen xd
Soran+1 yılmekatronik
- +1 yıl
Kaç binle girmiştin
Soran+1 yıl21 bin
Soran+1 yılbilsem o kadar emek harcamazdım
- +1 yıl
Nasıl iş olmaz ya, özelde vardır mühendislik özel işi zaten kamu istiyorsan ben gibi mat öğretmenliği yazsaydın keşke :d
- +1 yıl
Yani bunları benim gibi en başta düşünseydin keşke :d
- +1 yıl
Valla üzüldüm böyle 30unda pişman olmana
Soran+1 yılbin pişmanım mat öğretmenliği yazmadığım için..
ben 80 mat geo da 70 yapmıştım, arkadaş 50 maksimum 55 yapmıştır matematik öğretmeni oldu 3-4 yıldır devlette çalışıyor ben işsizim.
zaten bu mesleği yapmıcam da..
bakalım bilmiyorum- +1 yıl
Yani evet benim mat netlerim çok yüksek değildi ama kimya biyoloji beni kurtardı ikisinden 50i geçik netim vardı, mat1 le alıyordu mat öğtr.
Yalnız tabi ünide matematiği çok gelişiyor insanın öyle bir kıyaslama yapacaksan. Ve tabi eğitimcilik de alana mutlaka hakim oluyorsum daha çok eğitim dersleri üzerinde duruluyor valla ödevlerden materyal yapmakta canı çıkıyor insanın, bir de eğitimle kafayı bozmuş hocaların varsa incik cıncığına kadar eleştiriyorlar herşeyini, demek istediğim öğretme anlatabilme kapasiten daha önemli.
Soran+1 yılevet doğrudur vardır tabi ki zorluğu
materyal hazırlamadan kastın ne, her derste sunum mu yapıyosun bişeyler hazırlayıp sınıfa ya da hocaya özel?
bu arada sana ö.
zelden yazdım.
+1 yılOkumak istiyorsan neden okunmasın
11 Yorumla
Soran+1 yılaslında okumak istediğimden değil ama iş yok ve bu ülkede en iyi yapılacak meslek öğretmenlik bence.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe mühendisliği okudunuz bilgisayar değil dimi?
123 Yorumla
Soran+1 yılmekatronik okumuştum, ama mühendislik genel itibariyle ülkemizde kötü.
bilgisayar alanı iş açısından daha iyi ama onda da asgariye çalışan ya da iş bulamayan mühendis çok
çünkü her yerde mühendislik var... o yüzden ortalama yerde okusan da değerin çok olmuyor, çok iyi 3 - 4 üniden mezun olursan şanslısın
Soran+1 yılsen üniversitede mi okuyosun mezun musun
Cevap sahibi+1 yılHazirlaniyorum
Soran+1 yıl21 binle gitmiştim zamanında... şu an çok düştü sıralamalar
Soran+1 yılsenin hedefin neresi hangi üniversite ve bölüm
Cevap sahibi+1 yılBilgisayar muhendisligi Ankara uni
Soran+1 yılbilmiyorum ama daha yüksek olsun hedefin
gerçi bu işler nasip ama..
bilemiyorum
Ankara üniden ziyade daha iyi üniversitelere gidebilirsin
Cevap sahibi+1 yılDaha yüksek derken tip mi?
Soran+1 yılzaten amacın garanti meslekse hedefin tıp olmalı
çünkü mühendis olarak mezun olduğunda atıyorum 2 bin asgari ise, 2 bin de 3 bin de 3.5 bin de alabilirsin...
bilkent boğaziçi odtü değilse giriş maaşı olarak özelde daha üstü zor, imkansız değil, ama zor.
ha belki 4 4.5 olur ama bilemem
Soran+1 yılneden bilgisayar mühendisliği istiyosun?
ben şu an yazılıma yöneldim bu arada, bu alanda bişeyler yapıyorum belki okursam bir de öğretmenlik okurum bilmiyorum
ama senin tercihin neden bu mesela, adından dolayı mı, yoksa kodlama falan biliyor msuun ilgili miisin merakın mı var.
Cevap sahibi+1 yılSürekli bilgisayar başındayım ilgim var ingilizcem iyi maaşı da iyi üniversite den mezun olursan çok iyi
Soran+1 yılnasip bu işler, .. benim tanıdığım kötü bir üni mezunu bilgisayar müh. arkadaş iyi para ile işe girdi
ona göre daha iyi ünide okuyan işsiz..
nasip cidden...
bazen akıl sır ermiyor.
ama sana tavsiyem yapabiliyorsun odtü boğaziçi bilkent, en kötü itü ye git.
Soran+1 yılmatematik fizikten sorun olursa bana sorabilirsin bu arada.
Cevap sahibi+1 yılYaa çok iyi olur nerden ulascam size
Soran+1 yılBurdan ulaşabilirsin istediğin zaman g.
izliden çıkarım ordan ulaşabilirsin sorun olduğunda
Hatırladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım
Cevap sahibi+1 yılPeki teşekkür ederim
Soran+1 yılRica ederim
Bu arada soruyu ben sorduğum için gizliden çıkamıyorum ama görüş yapan kişi çıkabiliyor
İstersen 2dk gizliden çıkarsan takip atarım sonra hemen gizliye alırsın kendini
Cevap sahibi+1 yılSiteden girmiyorum ki
Soran+1 yıl
Soran+1 yılŞimdi
Soran+1 yılAtabilirsin şimdi *
Cevap sahibi+1 yılAttım
Soran+1 yılTamamdır
- Eğitim & Kariyer konusunda 887 cevap paylaştı.
+1 yılolur neden olmasın ?
12 Yorumla
Soran+1 yıla q bizi bu hale getiren sisteme..
bu yaşta düşündüğümüz şeye bak abi.- +1 yıl
haklısın oku et sonra sürün.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > 29 yaşından sonra matematik ya da fizik öğretmenliği okunur mu, detayı okuyun lütfen?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler