Arkadaşlar yks sınavı girenler sınav çok mu zor?
temeli iyi olmayan biri barajı geçebilir mi?
temeli iyi olmayan biri barajı geçebilir mi?
zor değilde , baya çalışman gerektiği kesin.
işini şansa bırakma.
ben o kadar çalıştığım halde yks beni ters köşe yapmıştı , rezillikti bildiğin.
beni kurtaransa tamamen kimya ve biyoloji oldu.
Gerçekten mi, ben sınava hazırlanıyorum ve ben son 2 ayda hazırlanmaya başladım sorumlarım vardı annem ve babam boşandılar. O yüzden çalışmaya geç başladım ben açıklise mezunuyum temelim hiç bir derste yok hemşirelik istediğim için bölümüm sayısal a giriyor tyt ve ayt sınavına gireceğim temelim olmadığın san dolayı özel matematik hocası tuttum hafta içi her gün geliyor 2 saat ders alıyorum sadece en çok hangi konu çıkmışsa geçen sene ya da her sene full çıkan konular onlara çalışıyoruz hepsine değil tyt de tükçe ve mat çözücem ayt kısmında mat çözücem kendim de biyoloji çalışıyorum yine en çok çıkan konulara bitki biyolojisi ve insan fizyolojisi kimya da organik kimya ya çalışacagım inş geçerim benim amacımı barajı geçip özel sağlık üniv gitmek ama ben barajı geçememekten korkuyorum çok mu zor aynı zamanda paragrafımın çok yanlış çıkıyor sen hangi bölüm okuyorsun?
ben makine okuyordum , sonra baktım olmadı.
hata yapmışım. sevmeyi de denedim ama olmadı yani.
meslek lisesi çıkışlı olduğum için , 9. sınıf haricinde hiçbir şekilde sayısal ders görmedim.
abartısız , 10-11-12 de hiç sayısal görmedim. kültür dersleri ve meslek dersleri. o kadar.
makine 1. sınıftayken ygs konularına bakıyordum gene , ordan temelim vardı.
sonra dediğim gibi sevmeyi deneyeceğim diye çalışmayı bıraktım.
2. sınıftada böyle olunca , yks ye son 5 ay kala çalışmaya başladım.
okula diye evden çıkıp kütüphaneye gittim.
tamamen mat 2 geo kimya ve biyoloji çalıştım.
vaktim olsa fiziğe de çalışırdım ama zorlamadım vakit kısıtlıydı biliyordum.
sonra mtok tercihinde bulunabileceğim için ekstra bir avantajım vardı.
onu da değerlendirdim. şu an bilgisayar mühendisliği okuyorum , gayette memnunum.
ailem biraz karşı çıktı ama sonucu görünce pekte ses etmediler..
yani , çalıştıktan sonra hepsi olur.
benim kız kardeşim de sağlık istiyordu , yani iç mimarlık ya da çocuk gelişimi istiyordu.
çocuk gelişimi geldi. yks onu da baya zorladı , önceki girişinde 340 almıştı , sonraki girişinde 360 aldı o kadar da çalıştı her gün saatlerce. dediğim gibi gerçekten ters köşe yaptı soru tarzları çok farklıydı.
ygs ye çok güveniyordum özellikle.
en basit üslü karekök soruları bile problem tarzındaydı.
türev integral , özellikle trigonometri en iyi olduğum konuydu.
yeni formüller bile buldum sınavda :D ama cevabı bulamadım. en sonunda kimya ve biyoloji sağolsun o kadar kolay sormuşlar ki , iyi ki dedim çalışmışım yapamam diye bakmamazlık etmemişim dedim. sende kesinlikle ihmal etme , gerçekten yapılabilir sorular soruyorlar. fizikten anlıyorsan onda da çıkabilecek konulara bak. fizik sıralamaya aşırı etki ediyor..
barajı geçebilirsin de geçemeyebilirsinde , bunu anlamanın en kolay yolu yeni sınav sistemine uygun yayınların denemelerini çözmek.
özellikle problemleri ve geometriyi çözebiliyorsan , sen o işi oldu bil.
Öncelikle bu kadar önemseyip yazdığın çok teşekkür ederim. ☺️ Hissediyorum ki çok iyi bir insansın desteğin için de çok teşekkür ederim. Neyi çıkacagını biliyorsun derken mesela hocam tyt de en çok problemler çıkacak dedi ona çok çalışacagımızı söyledi zaten 2 haftadır geliyor tyt konuları hemen hemen bitti pazartesi ayt konularına başlamış olucaz dediğim gibi hep en çok çıkan konulara çalıyoruz ve ben de aynı şekilde kimya ve biyoloji o şekilde çalışıyorum inş hata yapmıyordurum mesela tyt de en çok problem çıkmış ona çalışıyorum ayt de türev falan onlara çalışıcaz bir de geometri çalışıcaz en çok ne çıktıysa bakalım inş iyi olur bazıları diyor sınav Kolay özel ders alıyorsun hedefini baraja yöneltmişsin daha yüksek yaparsın fslan bazıları sınav zor diyor açıkçası korkuyorum bende barajı geçememekteb barajı geçsem özel sağlık üniv gitmek istiyorum inş olur
Bir de biyolojiye yeni başladım 2-3 önce bitki biyolojisi bitti ama aklım da yok gibi unuturum diye de korkuyorum ama sınavda okursam aklıma gelir inş hiç olmazsa şık elerim hiç yoktan iyidir fizik zor diyorlar ama mekanik var her sene dull çıkmış ona çalışcam
rica ederim :)
problemlere sene boyu bakman gerek yalnız , birde aşırı hızlı bir şekilde okuduğunu anlaman ve soruya doğru şekilde yaklaşman gerek. eğer bir soru olmuyorsa , kesinlikle uğraşma , diğer soruya geç , yapabileceğini düşündüğün bir soru ise yanına bir işaret koy. tüm sorularla uğraştıktan sonra , yapamayacağını bildiğin sorularla değil , yapabileceğini bildiğin sorularla uğraş. ve asla ama asla soru sallama.
bak benim başıma bir olay geldi belki inanmazsın , gene ramazan ayıydı , ben o gün oruç tutmadım sınav günü performansımı etkilemesin diye.
sabah gittim bir kahve falan içtim salak gibi.
bende de kahvenin bir yan etkisi var o zamanlar o kadar bilmiyorum tabi , bir fincan kahve içsem 2-3 defa tuvalete gitmem gerekiyor :D
gittim o gün uykumu falan iyice açsın diye 2 fincan kahve içtim arkadaşlarla , oraya yakın bir kafede. neyse , sınav başladı. o sıra lys var , 80 soru matematik + geo.
ilk 10 soruyla uğraşabildim sadece :D tuvalete gitmek istedim fakat salmadılar :D
kadın bide pislik var ya , bıyık altından bana özellikle bakıp bakıp gülüyordu..
neyse , sinirlendim , sizin de sisteminizin de dedim , kalan 70 soruyu salladım çıktım :D 2015 te oldu bu :D ya da 2016 da olabilir bilmiyorum :D
sonuç ise , 10 doğru 70 yanlış :D kalan doğrularda gitti anlayacağın :D eksilerde bişey aldım :D :D o yüzden tecrübe konuşuyor burda , sakın sallama.2 şık arasında kalırsın eminsindir birisi olduğuna , o zaman salla bişey diyemem. ama bilmediğin konuda sallama. boş bırak geç. o an bir inanma , işte ilahi bir şeyler olur zannedersin :D ama öyle olmaz sakata gelirsin.
hadi bakalım benden bu kadar :D internetini de kapatmayı unutma kötü etkiler seni :) bol şans sınav konusunda.
Çok sağol 🙏 ben şimdi günde 2 saat haftaiçi ders alıyorum ya bu bitolojiyide kendim çalışıyorum bu şekilde barajı geçemem mi
Mesajımı yazamamışım doğru düzgün k bakma şimdi haftanın 5 günü hafta içi 2 saat mat dersi alıyorum ama sadece en çok çıkan konulara çalışıyoruz benim temelim ben pek sağlam değil bu ara da ve evde kendim de ayt için de video dinliyorum bitki biyoloji dinledim notumu aldım bitti bugün sistemlere geçicem insan fizyolojisi yani boşa çalışmıyorum değil mi? Ters köşe yaptı beni yks dedin şimdi en çok çıkan konulara çalışıyorum ama çıkar değil mi hocam dedi çıkar mezuna kalan çok oldu kolay yaparlar falan yani ben bu şekilde barajı geçemez miyim 🙄 barajı geçip özel sağlık üniversite gitmek istiyorum
Yks de ters köşe yapan matematik soru tarzlarıydı.
Ben 3 defa girdim bu sınava. tecrubeli biri olarak ,
Sınav sorularının tarzında çok büyük farklar vardı.
2014 te 2015 te türev integral sorusuna bak mesela.
Sadece kalem oynatıyorsun.
Bazı sorular var , aha bak bu aslında şu formülün açılımı diyorsun ve tak cevap çıkıyor :D
Öyle dönemlerde çalışmadık. çalışamadık. stajdır , günde 12-13 saat işe gitmeler falan derken baya yoğun zamanlardı anlayacağın.
O zamanlar matematikte 50 soru var mesela.
Türev ve integralden 20 ye yakın soru geliyor.
İçinde kolayı da zoru da orta kalite sorusu da vardı.
Yani sen integralde çok iyi olmadan bile bir kaç net koparabiliyordun. ama bu sistemde çok iyi olman lazım , mantığı kavraman ve elinin ona alışmış olması lazım takır takır burda şunu yapacaz bunu yapacaz diyebilmen lazım. bu da çok soru çözmeyi gerektiriyor..
Sana fen dersleri için söyleyebileceğim , kesinlikle deneme çözümü izle..
Onlarca farklı denemeyi gördükten sonra hem eksiğini görürsün , hemde nereye çalışman gerektiğini. ama şu hatayı da yapma sakın ,
Deneme çözümü izlerken , durdur videoyu. once kendin yapmayı dene. kendi cevabını ver. ondan sonra devam ettir. hoca desin ki şu şu sebepten ötürü bu soru yanlış. dogrusu şu sebepten ötürü c şıkkı.
Sen onu gördükten sonra unutmazsın. insan yaptığı yanlışı unutmaz çünkü..
Aynı soruyu veya şıkkı sınavda gördüğünde bu yanlış dersin , soruya göre hangisi doğru derse , en azından bir şıkkı elersin. hangisi yanlıştır derse , sana bir net kazandırır.
O yüzden dediğim gibi denemeler sana neye daha fazla ağırlık vermen gerektiğini gösterecektir. kafanda bir şekil oluşur çünkü kimya fizik biyoloji bunlarda konular belli. mantık da belli. konunun dışına çok çıkamıyorlar.
Mesela bak biyoloji de hatırlıyorum kadın cinsel organı sorulmuştu :D nerde döllenme gerçekleşir diyeydi galiba :D ona yanlış cevap vermiştim çok iyi hatırlıyorum :D ya da kalbin odacık sayısı ve görevleri , birde beynin hangi bölümü ne iş yapıyor falan.
Üreme , genetik , çarprazlama soruları vardı kraliçe arı sorusu vardı. ben bunların çıkacağını biliyordum. hücre çeperi bitkilerdeki farkları , fotosentez konusu özellikle çok önemli.
Kimya da ise organik deyip geçme sakın. bende bir kitap vardı ismini hatırlamıyorum şu an ama , sadece organik kimya üzerineydi.
Ve içinde öyle fazla konu vardı ki , olaya sadece isimlendirme diye bakma. isimlendirme dediğin maksimum 3 tane çıkar. onun haricinde lewis var , işte elektronlar arasındaki açı var düzgün pramit falan hesabı.
Sp sp2 sp3 bağı var gibi muhabbetler var.
Asıl önemli olanı reaksiyonlar. yani bunlar sene boyu bakılması gereken konular. umarım sende öyle yapmışsındır. ama gene de yapmanı umarım. kendini çok kasmadan günlük çalışabildiğin kadar zorla.
Ben son hafta seçimler oldu diye ertelendi bizim sınav. o 1 haftada resmen 3-4 net çıkartacak kadar ders çalıştım ben :D yani zaman az diye kendini kasma. son 2 günde ders çalışma. git tatil ver kendine , rahatla. yuruyus yap koşu yap. otur bahçede çay falan iç , etrafı izle. o sene boyu süren stresi at yani üstünden. sinava rahat gir.
Sağol çok iyi anlarmışsın fakat ben hiç sınava girmedim ilk defa giricem ben dediğim gibi TYT de Türkçe mat yapıcam ayt mat biyoloji çalışıyor kendim evde benim temelim yok ki ama
Hayır ben 2 sene önce mezun oldum lise den ama liseyi açıklise olarak bitiridm yani dışardan bitirdim temelim sağlam değil hatta yok çalışmaya çok geç başladım dediğim gibi sorumlarım vardı hemen bir tane hoca tuttum mat hafta içi hep geliyor 2 saat ders verip gidiyor sadece en çok çıkanlara çalışıyoruz. Tyt de mat Türkçe çözücem sadece ayt biyoloji kendim çalışıyorum sistemlere ve bitki biyolojisine çalışıyorum bittikten sonra kimya organik kimya çalışıcam ayt Kısmındada mat biyoloji yapıcam sadece bir de geo metre yine en çok çıkan konu benim amacım barajı geçmek
Sen ney anladın ki? :)
Ben 23 yaşındayım ben açıkliseden mezun oldum dışardan bitirdim yani sonra hemşirelik çok istiyordum kaydımı yaptırdım çalışmaya geç başladım ama hemen bir hoca tuttum en çok çıkanlara çalışıyoruz şimdi evde de kendim biyoloji çalışıyorum. Yani ben tyt de Türkçe mat yapıcam ama mat daha çok çalışıyorum şimdi Türkçe de paragrafım çok yanlış çıkıyor. Ayt kısmın da mat ve goe yapıcam yine en çok çıkanlara çalışıyoruz ve ayt için de biyoloji çalışıyorum yine en çok çıkan konulara bilmiyorum korkum var evet ama inş barajı geçerim çok korkuyorum dua et bana zaten çok sıkıntılıyım bari okulum tutsada kendi gelecegim iyi olsa. Kendimi okula odaklasam suanda ben en çok çıkan konulara çalışıyorum ya tyt ve ayyt normal de ben dediğim gibi tyt de sadece Türkçe ve mat yapıcam ayt kısmın da mat geo yapıcam biyoloji için çalışıyorum ama temelim olmadığı için pek anlamıyorum ben 2 sınavda da sadece mat yaparak geçebilir miyim? Ayt biyolojisi ne çalışıyorum ama ayt de sadece mat yapacağım için riske atmak istemediğimden çalışıyorum olur mu ya
Sende bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlıyorsun arkadaş :D bak , benim bir arkadaşım vardı , hala görüşüyoruz :D bu çocuk , matematiğe öyle gömüldü ki , ne fizik ne kimya ne biyoloji ne de Türkçe. vakit yetiştiremedi çünkü. ve 250 puanla yerleşti makine mühendisliğine. sonra gitti 100 bin sıralaması olan bir üniversiteye yatay geçiş yaptı , yani 400 puanla gireceği yere 250 puanla girmiş gibi oldu :D
Böyle şeyler oluyor.
Ama ya matematiği iyi gecmeseydi?
O zaman sıkıntı büyüktü işte..
Benimde Türkçem çok sorunluydu , şimdi hatırladım 15 tane filan yanlış çıkmıştı.. halbuki 25 netten aşağı düşmezdim ben Türkçede , yks türkçesi de zor yani hak veriyorum sana
Yanğ ben matematiğe asılsam diğerlerini yapmaya gerek tok diyorsun baraj için bir de mat daha çok puan getiyor diğerlerine göre galiba.
Bir de bir şey sormak istiyorum şimdi insan fizyolojisini dinleyeceğim ben sinir sitemi solunum sitemi falan sistemler şimdi ben bunların özerlerini dinlesem olur mu
Özet dinle ve not çıkar , her gün çıkardığın notları bir kere oku.
Yani her gün önceki konuları tekrar ettikten sonra başla , ve kesinlikle soru çözümü izle. izlemeden önce durdur videoyu, sorusunu çöz , sonra videoyu devam ettir. çözümü gör doğru mu yanlış mı. ondan sonra kendin deneme çöz. çok faydası olacağına eminim.
Her dersten mi 0.5 yapma zorunluluğu var?
Ben şimdi konu anlatımlarını ayrıntılı dinlemeyeyim diyorsun sadece özetlerini dinle dinliyorsun değil mi
Her desten mi yapmak zorundayım
TYT de mat ve Türkçe içinse sadede zaten yapıcam onları sadece ikisini çözücem zaten
Barajı geçmek çok mu zor? Ben çok mu yavaş çalışıyorum acaba
ya zaten fazla vakit kalmadı , o yüzden yavaş çalışmak gibi düşünme , sadece çalış elinden geldiğince.
eski konuları ihmal etme yeter.
anlıyorum çok streslisin burdan bile hissediyorum onu.
ama , biraz kendine inanmalısın :)
yapacağım edeceğim kafasında olmanı istiyorum ben senden.
böyle tedirgin tedirgin konuşan birisi olursan olmaz
Evet ben yapıcam olucak 🤲 dua et bana lütfen 🙏
Peki ben tyt de Türkçe mat yapıcam ya ayt mat biyoloji sadece bu dersleri beni 0.5 net kuralı ilgilendirmiyor değil mi bu dersleri yapacağım için? Birde bu derslerle baraj geçilir değil mi sen bu durum da bana ne öneririsin?
Bir de konu anlatımlarının özetlerini mi dinleyeyim yoksa normal detaylı olanı mı?
çok sevindim böyle demene :) kendine inanman çok güzel.
sen 0.5 olayını unut , tyt de türkçe de çözeceksin matematikte öyle düşün.
barajı geçmen için toplamda 15-20 arasında doğru cevap vermen bile yeterli :)
tamam mı korkma bu kadar.
farkındaysan ben özet mi yoksa detaylı mı konusuna net konuşmadım.
ona sen karar ver istiyorum.
çünkü sorumluluk almış oluyorum.
lütfen sadece iki türlü de bir dene , ne kaybediyorum diye bak ikisi arasında ne kadar fark var diye. ona göre kendin karar ver.
benim sana özet dinle dememin tek bir sebebi var.
oda zamanın kısıtlı olması.
yapılması gereken zaten sene boyunca bakılmasıydı.
umarım beni anlıyorsundur
Doğru söylüyorsun ama çalışamadım sorunlarım vardı az çok biliyorsun söylemişti m
aynen aynen biliyorum , gene başlama anlatmaya :D
olabilir , keşke o zamanlar biraz daha üstüne düşseydin , en azından fizik bile olsa sadece 1 ay fiziğe baksan çok büyük ilerleme kat ederdin.
neyse artık yapacak bir şey yok o konuda :)
çalışmadığına göre heralde çok fazla üstüne varmışlardır senin
Ne yapalım artık olur inş herkes diyor ki sınav çok zor barajı geçmekte zor hiç girmedim bilmiyorum inş geçerim çok bir şey istemiyorum ki barajı geçeyim yeter
Olur değil mi?
Ben hiç denemeye girmedim temelim yok ki bir kere ilk başta final yks denemeye girdim. Tyt ve mat barajı geçmişim ama çok yanlış olduğu için netim düşmüş çünkü o gün çok hastaydım yataktan kalktım gittim ve temelim yoktu hiç sıfırdım
Evet özele gidecegimi biliyorlar bir şey demediler zaten devlet okulunu tutturmuş olsam uzak yerlere çıkıyor şehir dışı ben istanbuldahım şimdi gidicem oraya yerleşicem ordakı masraflar burdakini geçer hiç olmazsa burda ailem el olurum
aileyle olmak iyidir , bak sitede üni okuyupta rezillik çeken ne kadar kız öğrenci var.
eskortluk falan yapan tiplerle dolu üniversite.
tamam kimse zorda kaldı diye o işi yapmaz fakat , mecbur kalanlarda var.
burda kız diyor ki karnım aç kimse yardım etmiyor diyor.
en azından yemek barınma sorunun olmaz , okulda yakınındaysa yol masrafın , öğle yemeği masrafın bile olmaz 4 sene kafa rahat okursun.
benim de evime 5 dakika uzaklıkta özel bir üniversite var ,
param olsa orda okumayı isterdim mesela.
her gün toplam 4 saat yol çekiyorum.
tam 4 saat.
1 sene içinde 40-50 tane kitap bitiriyordum düşün artık :D
Evet yani zaten devleti tutturamam ama tuttursam da gitmem özele giderim yine dediğin gibi evin yakın yerine gitmiş olsam oradaki masraflar burdakini geçer hem özel devlet ne fark eder ki ayni müfredat bir tek paralı işte
devlete torpille adam girebiliyor ama özelde senin bir itiraz hakkın var , parayı veren olarak ilgilenmeyen hocayı gayette şikayet edebilir ve karşılığını görürsün.
çünkü bu üniversitenin adına zarar verir.
insanlara reklam yapamazlar yani. o yüzden işinde en iyi olan insanları almaya çalışırlar.
İnş ya barajı geçer giderim doğru söylüyorsun
Desteğin için sağol❤️
Sen de çok iyi bak kendine😊🙏 dua et bana
😀😀😀tövbe estagrullah
😀😀😀😀😀😀
Kaç puanla alıyor istediğin özel üniversite barajı rahatlıkla aşarsın TYT de.
Hemşirelik istiyorum tyt ve ayt de barajı geçip özele gidicem
Kaç net istediğini biliyor musun ya da puan
Barajı geçince ücretli alıyorlar ama ben barajdan korkuyorum çok mu zor
TYT Barajı ise çok rahat geçiliyor AYT ise soru çözmen lazım verimli çalışman lazım.
Temelim hiç olmadığından dolayı ayt sayısal olduğum için mat çok etkili hemen özel hoca tuttum sadece en çok çıkan konulara çalışıyoruz. Ev de kendim biyoloji çalışıyorum bir de
Güzel Kolay Gelsin halledersin.
Sağol
Geçemeyenler vardı
Cevap
3Cevap
Barajı geçmek zor değil
Barajı gectikten sonra napacaksin
Özel ünv gidicem
Hayır
Kader
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar