Kolej ve devlet okullarının arasında ne gibi farklar vardır?

Eğitim hayatının yarısı kolej yarısı devlet okulunda geçen biri olarak Türkiye'de net Kolej.
Tabi burada dershaneden bozma apartman kolejlerinden bahsetmiyorum. Türkiye'de şu an için bir çok kolej devlet okullarından daha az imkana sahip.
Söz gelimi Üniversitede dahi renkleri öğreten bir İngilizceye karşı ortaokulda konuşma İngilizcesine geçmiş bir kıyas nasıl sonuçlanır, düşünmeye gerek yok.
Kolejde okuyanların çoğu poh pohlandıpı için üniversitede bocalıyor genelde. Ayrıca devlet okulunda okuyanlar aynı zamanda hayat mücadelesi ile baş başa kalmış bireyler olarak yetiştikleri için meslek hayatında daha başarılı oluyorlar. Kolejlerde de çok başarılı öğrenciler var evet
Kesinlikle devlet kolejden gelen bir kız vardı okulda kız birşey bilmiyordu hiçbir şey hocaları yazılı sorularını veriyormus o halde 50 aliyorlarmis Öğrt. ek not veriyormus
Şu anki eğitim sistemiyle nerede okursan oku... Bir işe yaradığı yok.
Cevap
19Cevap
Okuldan okula değişir bence yani kolej diye kesinlikle çok iyidir, öğrenci de çok başarılı olur diyemeyiz.
Herşey Öğrencide Bitiyor. Bizim Köy Okullarında Bile Yetişen Nice Büyük Sanatçılarımız var. Önemli olan Okumanın değerini bilmek eğer öyle olursa öğrenci her yerde başarılı olur..
Kesinlikle devlet okullarinda okuyanlar daha başarili. Özel lise ya da koleje gidenler genel olarak %98 i düşük puanli oldugu icin gidiyor orada da hocalar poh pohlayarak geciriyor. Ama meslek hayatina atılınca işler degisiyor. Net.
Çalışanlar öğretmenlarde dahil öğrenciye insan muamelesi yapar her yönüyle istisnasız hepsi
Devlette ise istisnalar vardır onlarda kaşdeyi bozamaz zaten
Net fark bu
M. E. B bir çok öğretmen işine para gözüyle baktığı için çoğu donanım olarak yerinde sayıyor. Üzülerek kolej..
Şimdi şöyle kolejde okuyan adamın notları şişiktir devlette okuyanda yaptığı kadar yani bu yüzden adil bir karşılaştırma olmaz
Bu öğrenci ile alakalı imkan ve şartlar tabi ki özel okuldan yana ama öğrenci de istek yoksa hiçbir şey cozum degil
Paran varsa eğitim hakkın sağlık hakkın var yoksa bir kenara atılmış çöp 🗑 gibisin ülkemizdeki kapitalist sistem
Kolejden koleje değişir sonuçta özel kurumlar bunlar ama iyi bir kolej daha başarılıdır
Kolejde malesef daha iyi muamele görüyolar çünkü para saydıkları için
Okuyacak olan adam her yerde kafasını çalıştırır. Kolejde okuyorsun diye beyin yüklemesi yapmıyorlar
Okuyacak olan çocuk her yerde okur. Okumayacak olan nereye gönderseniz başarılı olamaz.
Zeka da önemli özel okullar iyi olabilir Fakat Türkiye gerçeği Torpil bunuda unutmamak gerekir
Kolejlerin eğitim sistemi daha başarılı. Bu yüzden kolejlerde okuyanlar diyorum.
Kesinlikle kolej devlet okulunda öğretmenler sadece başarılı çocukların elinden tutup ilerler fakat kolejde her çocuk aynı muameleyi görüyor
Kolejde okunanlar baba parası ile biryere varıyor eninde sonunda
Kolej bence..
Tabi olanaklarını kullanıp, hakkını verebilirlerse..
Kolejdekiler daha başarılı. Ama isteyen her yerde başarılı olur
Başarılı olan öğrenci dağ başında da olsa başarılı
Tabi özel olan yerlerde biraz kalite oluyor ister istemez
İçinde okuma isteği olan öğrenciler daha başarılı
Kolejde hepsi devlette kendi
Valla hangi öğrenci çalışıyosa o başarılı oluyo
Kişinin zekasına bağlı.
Değişken bir durum. Değişir şartlara göre.
Ççalışan emek veren öğrenciler daha şanslı
Başarılı*
Kolejde tam burslu okuyan
Kardeşimden biliyorum. Kolej.
Kollejde okuyan öğrenci
Parayla not almak haketmekten kolaydir
kolejde
Öğrenciye bağlı bu.
Kolejde
Kolej
kolej
Kolej