Ben özel sektörde çalışıyorum. Ailem devamlı şirket elemanı diyor. Özelde çslışmak kötü birşey mi?
Özel sektörde çalışmak kötü mü?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Isiniz konusunda bu tarz bir elestiriye kim soylerse soylesin kulak asmayin. 60-70 kusaginda memur olma takintisi vardi, bunun yansimasi. Onlarin meslek hayatina baslangicindan beri degisen cok sey var. Siz isinizin size sagladigi tatmine, isyeri huzurunuza ve kazanciniza bakin, gerisi bos 👍
Herkes memur olup, boş oturup sonra da çok işim var diye ağlasın istiyorlar ama bence bu doğru bir yaklaşım değil. Özel sektör seni kendini yenilemen için itekliyor, temponu koruman için birçok sistemle dolu.
Eğer tembel ve vasıfsız biri değilsen özel sektör çok daha iyi bence.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benimki küçük bir aile şirketi. Ailem sen şirket elemanısın işin garanti değil deyip duruyır
Garanti derken bu konfor alanı, aldığın muhtemel 2-3 bin TL arası maaşa sarılmanı bekleyen bir aile ile hayata bakma. Sen mutlu musun yaptığın işte, önemli olan o.
Daha iyi ve daha güzelini bulana kadar memnunsan keyfini çıkart işinin. Bu şey demek değil, daha iyisini bakmayacaksın ya da piyasa araştırması yapmayacaksın demek değil. Ama memur olmak bilmiyorum çok vizyonsuz geliyor bana.
Bazı ayrıcalıklı memurluklarda var. Mesela idari yargı Hakimliği de memurluk ya da iş müfettişliği , merkez bankası uzman Yardımcılığı. Bunlar özel sınavla alan memurluklar ama
Evet ama ona da bu sene gecti seneye girilir. Seneye girsem temmuzda kurum sınav açılması 2 sene içinde Açılıyor temmuzdan sonra ne zaman açılır bilinmez. Mülakata gir işe gir derken 1 sene olur muhtemelen o zamana kadar çalışmayayım mu
En İyi Cevaplar