Hasta oldum 10 tane iğne verdiler. Hepsi de penisilin bu gece ve yarın sabah son olacak. Yarın okul var acaba banyo yapsam bir şey olur mu bu geceden? Penisilin iğnesi sonrası duş alınır mı? lütfen cevaplayın :)iğne olduktan sonra banyo yapılır mı?
Selam :) Öncelikle geçmiş olsun. Penisilin iğnesi yaptırmak zorlu bir süreç olsa gerek. Her gün buna zaman ayırmak yorucu olabiliyor. İlk defa böyle bir süreç yaşayanların kafasında birçok soru oluyor. İğnenin alerji yapıp yapmayacağı, hangi saatlerde nasıl uygulanacağı, iğneyi yaptıktan sonra duş alınıp alınamayacağı... Kafalarında birçok soru oluyor. Sen de penisilin iğnesi sonrası duş alıp alamayacağını merak etmiştim. Benim çok yakın olduğum biri böyle bir süreç atlattı. Ondan edindiğim bilgileri paylaşmak isterim.
İğne olduktan sonra banyo yapılır mı?
iğne olduktan sonra banyo yapılır mı?
İğne olduktan sonra duş alınır. Bunun hiçbir sakıncası yok. Penisilin iğnesi olsun ya da normal iğne olsun, kan aldırmak olsun, aşı yaptırmak olsun hiçbir önemli yok. Banyo yapmanızda hiçbir sakınca yok.
İğne yaptırdığınız bölgeye göre de durum değiştirmiyor. Kalçadan iğne olduktan sonra banyo ya da kolunuzdan iğne yaptırdıktan sonra... Hiç fark etmez, banyo yapabilirsiniz.
penisilin iğnesi sonrası duş
Ancak şöyle bir not düşmem gerekli. Kimi insanlar iğne yaptırdıktan, aşı olduktan veya kan aldırdıktan sonra rahatsızlanabilirler. Bu durum psikolojik de olabilir fizyolojikte. Örneğin iğneden korkan kişilerin başı dönebilir, kan verenlerin tansiyonu düşebilir. Eğer siz de bunlardan birini yaşıyorsanız hemen duşa girmeniz sakıncalı olabilir. Duşta başınız dönebilir, mideniz bulanabilir ve dengenizi kaybedip düşebilirsiniz. Bu yüzden 1 gün beklemekte fayda var. Ancak iğne yaptırmak, aşı olmak ya da kan aldırmak sizde psikolojik veya fizyolojik bir etki yaratmıyorsa iğne olduktan sonra duş almanızda bir sakınca yok. Penisilin iğnesi için de aynı durum geçerli. Ancak duş aldığınız su çok sıcak veya çok soğuk olmasın. Ilık su ile duş almanızı tavsiye ederim. Umarım aradığın cevabı verebilmişimdir. Tekrar geçmiş olsun :)