1 haftadır çok yakınımda olan vizelere çalışıyordum ama onlar bana yakınlaştıkça ben uzaklaşıyorum, resmen sendrom yaşıyorum. Sonra dedim ki KS üyelerinin nasıl yöntemler uyguladığını ve nasıl tavsiyeler vereceklerini okuyayım. Evet görüşleriniz neler? Temsili ben;#Mireya#VizelerGüzelGeçecek
Ders çalışamama sendromundan nasıl kurtulabilirim?
Adaptasyon problemi sınava en az 1 hafta kala aşılması gerek. Tek çözümü çalışmak, meşgul eden işleri bir tarafa koymak...
Çalışma stili bölüme göre değişir. Benim mühendislik olduğu için, sınavdan bir hafta öncesi ağır konulara bakardım. Kaynak kitaplardan çalışmaya dikkat ederdim. Varsa çıkmış sorular, başka sınıflara sorardım ne sordu diye..
Sınav gecesi akşam 10-11 gibi başlardım çalışmaya.. 3-4 gibi yatardım. Formülleri ezberlemek yerine, nasıl çıkarıldığını öğrenirdim.
Sözel ders yoktu bizde. Kpss'ye hazırlanırken mecburen çalıştım. Tarihte falan bol bol okumak/tekrar gerekiyor. Görsel hafızaya almak, hikayeleştirme, arkadaşınla soru cevap yapma.. vs
Bana göre ise bu istediklerini elde etmek için okula gitmeye gerek yok. şu an ki günümüz dünyasını anlamak bu isteklerini sana verir. Okul ise sadece öğrenilmesi istenilen şeylere götürüyor seni zaman kaybettirir. Okumayın demiyorum hobi olarak yine okul okuyun ama istediğiniz şeyi okul okuyarak elde edeni görmedim okul okumadan elde edeni de görmedim. Günümüzü anlamış anlamış insanların elde ettiğini gördüm. Bence biraz düşünmek lazım fikirlerden uzak olarak düşünmek lazım. Nacizane tavsiyemdir sevgili soran 🙂
Bence tamamen kişide biten bir şey, biliyorum klasik oldu ama öyle.. Arkadaş ortamını daha çalışmayı seven bir grupla değiştirmelisin öncelikle. Sonuçta goygoyu herkesle yaparsın önemli olan destekçi bulabilmek. Sosyal yaşantına biraz ara vermeyi dene 1ay degil 2 hafta da degil 21 güncük. 21 gün dersi tam anlamıyla dinlemeyi dene, eve gittiğinde kendi notlarının olmasını sağla ve kendi notlarına çalış. Buna 21 gün dayanırsan sınavların öncesinde çalışmana bile gerek kalmayacak İddialıyım, dene ve farkı hisset:)
Gece çalışanlar manyak harbi benim tansiyonum var mesela çok çabuk düşüyo ve sabahları ve öğlenleri çalışrım saat 10:30 dan sonra sal bırak çalışmayı ben uyumasam bayılıyorum malesef.
Seni motive edecek şeylere zamanın az olsa da ayır, misal seni güldüren, gevşeten bir dizi veya git yürüyüş yap falan.. Kısacası rahatla.. Benim gibi geçici de olsa panikatak olma da.. Başarılar..
Kararlılık en başta yapılması gereken ve seni dersten uzaklaştıracak herşeyden mümkün olduguncauzak kalman telefon , yiyecek içecek , dikkatini çekecek eşyalar bahanelerini unutmaya çalış odaklan kötü hissettigin bir anda çalışma bir anlamı olmaz
Ders çalışırken biraz ara ver. Dinlendikten sonra tekrar çalışmaya başlarsın. Bir de uyku düzeni çok önemli. Beslenmene de dikkat et. Sana sınavda başarılar.
Telefonunu kapat , sessiz bir ortamda çalışmanı öneririm ki dikkatin dağılmasın ayrıca konu bitir soru çöz mola vermen daha iyi olur mola mutlaka yap
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Öncelikle erken uyu. Erken uyan kendine çay felan yap derslerinin başına otur. Sonrasında biraz yürüyüş yap, kahve iç felan. Sonra eve geliğinde yine 30 dk mola ver ve derslerine devam et.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bazıları ilaçlar ile bu sınavları yenebiliyor, kısa süreliğine de olsa faydalı olabiliyor.
En İyi Cevaplar