İki meslegide araştırdıysan hangisi sana daha uygunsa onu secmelisin. psikiyatrist olmak için tıp okumak gerekiyor ilk önce peki tıp okumak istiyor musun daha yoğun bir eğitim süreci var mesela.
Yorumlara biraz baktım psikiyatrist için ilaç yazıp geçiyor gibi düşünenler var galiba ama her psikiyatrist aynı değil ve bazı rahatsızlıklar için ilaçlı tedavi gerekiyor bunları iyica düşünüp hangisini daha çok istiyorsan onu secmelisin bence11 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 673 cevap paylaştı.
+1 yılPsikiyatri daha iyi. Hasta sorununu söyler ona göre verirsin ilacı bu kadar. Psikolog olmak baş şişmesi ve dert küpü olmak demek benim için, bunu insanlarla iletişimde başarılı ve hep tavsiyesi alınmak istenen biri olarak söylüyorum üstelik 😃
11 Yorumla
+1 yılPsikaytri devlet hastanesinde çalışırsan 5 dk dinlemiş gibi yapıp anti depresan yazar yollarsın, psikolog ise daha kapsamlı onlar da ilaç tedavisi kullanır ama önceliği hastanın hastalığının temelini bulma daha elzemdir. Bence psikolog daha iyi ama her insanin yükünü omuzlarına alcaksın göründüğü kadar kolay bir iş değil.
25 Yorumla- +1 yıl
Göze alıyorsan yapabilirsin tabi psikaytride daha iyi para kazanırsın ama senin önceliğin ne bilmiyorum
- +1 yıl
Mantıklı seçim, isim yapabilirsen çok iyi yerlere gelirsin. Senin için hayırlısı olsun. Rica ederim...
Psikiyatri için tıp kazanman gerekiyor diye biliyorum. Tıp fakültesi bittikten sonra psikiyatri bölümünde uzmanlık kazanıyorsun.
Psikologlar psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra çalışabiliyor diye biliyorum.
Psikiyatri zor bir süreç, kendine güveniyorsan bu olsun.11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılPsikiyatri
00 Yorumla Artık seçimini yapmışsın, ama yine de ben kendimin düşüncesini yazayım.
Psikiyatri bir pseudoscience, yani sahte bilimdir. Gerçekte zihinsel hiç bir hastalık yoktur, zihinsel değişiklik, bozukluk ola bilir. Ve bunlar da ilaçla tedavi istemez çünki zihinsel hiç bir hastalık fizyolojik olarak yaranmaz. Bu yüzden ilaç zaten sadece uyuşturur. 2022 yılının sonundan itibaren, bir çok araştırma sonucu, Amerika psikiyatri derneği, artık psikoloji hastalık denen bir şeyin olmadığını kabul etti ve "illness" sözü yerine "disorder" sözünü kullanmayı tercih etti. Psikiyatristler genelde depresyonlu insanlarda seratonin yetmezliği var diye, anti depresan ve ya diğer ilaçlar yazıyordular. Ama 2022deki bu araştırmanın sonucu olarak, serotonin yetmezliğinin de yalan olduğu sonucuna varıldı. Psikiyatri sadece hükumetler ve ilaç sektörlerinin para kazanmasına hizmet eder. Ve hiç bir fizyolojik sıkıntısı olmayan insanlara fizyolojik sıkıntıları gidermek için ilaçlar yazarak tüm toplumu aptal yerine koyar.
Kısaca psikiyatri geleceği olmayan bir sahte bilimdir. Gelicekte yerini nöroloji ile psikoloji alacaktır20 Yorumla
+1 yılÇevrem senelerdir neden psikolog olmadığımı hep sorardı insanları dinlemek çözüm bulmak iletişim kurmak empati yapmak her zaman hoşuma giderdi. Hala da yapıyorum ama önce kendi sorunlarımı çözmediğim sürece bunu yapamam deyip vazgeçtim. Tekniker oldum.
10 Yorumla
+1 yılPsikiyatristle psikoloğu kıyaslamak psikiyatristlere saygısızlıktır. 9-10 sene okuyorlar çünkü. Herkes psikolog olabilir. 4 senelik ve puanı da yüksek değil zaten.
İlaç konusunda da, ilaçlar sakinleştirmek ve aptallaştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Psikiyatristlerin tek yaptığı şey ilaç vermek değil. Bir sürü tedavi yöntemi var. Hastalığına göre yani.10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılKonuşmayı seviyorsan ve ikna kabiliyetine güveniyor isen seçenek kendini belli ediyor :)
Ha yok ben milletle uğraşamam ilaç benim yerime konuşur diyorsan seçenek kendini öne atıyor :D15 Yorumla- +1 yıl
Evet, karar aşamasında bir yardımım dokunduysa güzel :)
- +1 yıl
Rica ederim yakışır sana beyaz önlük :)
- +1 yıl
İlk müşterin olacağım ahaha
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılPsikiyatri normal bir doktor olarak görev yapar.
Psikolog ise geniş bir sohbet ve ikna yeteneği ister.
Size hangisi uygun olur?11 Yorumla Psikoloji, Hayırlısı ile inşallah olursun, ben okuyamadım, okuyamam da, inşallah sen okursun, ve olursun.
22 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılPsikiyatriy tip hastalikla ugrasma trfavi isi psikoloji davranislari sebeb sonuc iliskisinde sosyal olarak anlama
13 Yorumla- +1 yıl
Yani hasta tedavi etmekle davarnislari yorumlamak aradaa ucurum var
Psikolog bence. Çünkü günümüzün mesleklerinden.
Bende psikolog olmak istiyorum. Bence gayet güzel ve gelismekte olan bir meslek11 Yorumla
+1 yılPsikayatri zaten doktor oluyo onlar sen ilk başta bir psikoloğa git onunla düşüncelerini derdini paylaş o gerekli görürse seni psikiyatriste yönlendirir.
13 Yorumla- +1 yıl
Psikiyatri zaten doktorluk onun için mf den girmelisin psikolog olmayı düşünüyosan eğer tm den girmelisin sınava zaten. bu arada yanlış alaşılma için kusura bakma😇
+1 yılAlanın sayısal mı? İkisi farklı alnlar. Bende psikoloji okudum sorun varsa alabilirim.
16 Yorumla- +1 yıl
Ooo harika! Ben psikologluk istiyorum ve sayısalda da iyi sayılmam yani bir de psikoloji okursam zorlanır mıyım tabi elbette zorlukları olur fakat neler yapılıyor uygulanıyor çok merak ediyorum baya da araştırıyorum ama istediğim sonuçları elde edemedim bende burda soriyim dedim :)
- +1 yıl
Psikolojiye ilgin varsa dersler ilgini çeker aşırı zorlanmazsın. Eğitim dili ingilizceyse benim gibi zorlanabilirsin. Türkiyede çok ihtiyaç olan bir alan mesleki takmin açısından iyi bu yüzden. Klinik düşünürsen danışanların seni tercih etmesi gerekir. Bunun için tanınan biri olmak önemli. Bunu sağlamak içinde seminerler verebilir, yayınlar çıkarabilirsin. Bu kısımları ilgilenen için güzel bence. Bunun dışında psikolojinin en çok zorlanılabilecek durum derslerin ruhsal ağırlığı. Bu konuda kaldıramayıp okulu donduranlar var. Mesleki hayatta danışan görünce bu ağırlık geçer diye düşünüyorum ben. Yani bilinenin aksine örneğin beni dert dinlemek rahatlatır. Doktorlara nasıl ameliyat öğrendiklerini uyguladıkları için iyi geliyorsa banada danışan görmek iyi geliyor. Bu ilerde değişirmi bilmiyorum tabi. En önemlisi yatkınlık dinlemeyi seviyormusun, empatik bir insan mısın? Psikolojinin diğer bir zorluğu külfetli olması. Alman gereken bazı eğitimler var ve yüksek yapmak da gerekiyor.
- +1 yıl
Ben insanları dinleyip yardımcı olmayı çok seviyorum ve psikolojiye aşırı ilgim var bir çok sıkıntı çekmemden dolayı bu sevgim arttı bu alana karşı bu yüzden ben severek yapıcağıma inanıyorum bu işi ve klinik psikologluk istiyorum evet yardımcı olduğun için teşekkür ederim ayrıca :) Çok sağol <3
- +1 yıl
Hem yüksek hem eğitimler bir arada yürütelebiliyor. Sıkıntı olan kısmı mesleği öürenme sürecinde çok yüksek maaşla işe başlamıyorsun ve o süreçde zaten paran eğitimlere okula gider. Çevre yaparsan akadamik olarak da kendini geliştirirsen fazla fazla kazanırsın tabi. Bence en önemlisi toplum da çok ihtiyaç olması. Klinik dışında bir çok alan var. Sosyal psikoloji, örgütsel psikoloji, Endüstriel psikoloji, adli psikoloji... Bunlardan birinide seçebilirsin.
- +1 yıl
Rica ederim henüz 9. sınıfsın sanırım. Erken karar vermen çok güzel İstanbul'da mınyaşıyorsun
+1 yılİkisinden birini düşünmek yerine, ben cidden bu mesleği istiyor muyum diye düşünmeni öneririm. Sık sık gördüğüm üzere, bu mesleği ( her ikisini de ) uzun süre icra edenlerde de ufak tefek sıkıntılar çıkmıyor değil
10 YorumlaPsikiyatrist olmak icin tıp okuman lazim yani sayisal.
Psikolog esit agirlik.11 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
u +1 yılSen deli ben senden deli sen beni tedavi edebilen mi 😂
14 Yorumla- +1 yıl
Bugün doğum günü miniğin gülecek tabıkı
- +1 yıl
Sen mezun ol ilk huni benden söz 😍
psikiyatri bence gelene gidene antidepresan yazıyolar kolay iş :D
13 Yorumla
+1 yılPsikolog derim ama
Psikolojin bozulur zamanla o kadar sıkıntılı bir meslek bu bence başka mesleğe yonelin derim10 YorumlaPsikiyatri ilaç veriyor ve o ilaçlar bağımlılık yapıyor uyuşturucu gibi düşün psikolog. Daha düşünsel ben psikoloğu tercih ederim
10 Yorumla
+1 yılSabrederim uzun yıllar çalışırım emek veririm diyorsan psikiyatri
Diğer türlü psikolog da gayet iyi bence10 Yorumlapsikiyatri ilaç veriyor psikolog terapi yapıyor ben psikoloğu tercih ederim
10 YorumlaBiri tıp eğitimi alıyor diğeri 4 yıllık fen-edebiyat fakültesi mezunu
Psikiyatrist olmak çok daha zor28 Yorumla- +1 yıl
Evet kesinlikle katılıyorum bence de en iyisi psikolog😅
- +1 yıl
Baktım sana yazan yok boş kalmasın dedim😅
- +1 yıl
Sende yapabilirsin bak çekinme 😅😅
- +1 yıl
Hehehe her zmaan beklerim 😅Çok misafirperverimdir 😀İyi akşamlar
Pskiyatri ayrıca beyin ameliyatlarına da dahil olabiliyor. Daha üst bir mevki olduğunu düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılPsikayatri bence baktın olmuyor daya ilacı 😂😂😂
Şaka bir yana da ciddiyim yani10 Yorumla
+1 yılcanım sen kavramları çok karıştırmışsın
psikiyatri tıp'ın bir uzmanlık dalıdır
psikoloji psikiyatriye destek vermek için bulunan bir bölüm10 Yorumlaİlaçlı tedavi psikiyatri, ilaçsız tedavi psikolog
29 YorumlaPsikolog daha mantıklı geliyor bana.
13 YorumlaPsikolog. Tecrubelerime dayanarak söylüyorum.
25 Yorumla
+1 yılSenin aklına hangisi yatıyor?
16 Yorumla- +1 yıl
Psikiyatristlere göre daha çok dinleyip daha çok detaya giriyorlar. Yapabilirmisin peki😊
- +1 yıl
Gerisini sen düşün diyosun😃
- +1 yıl
Bu arada madem ki psikolojiyle ilgileniyorsun bende sana bir soru sorayım:az çok psikolojiden anlarım * profesyonel değilim. Profesyonel olabilmek için özel bir eğitimmi gerek? Yoksa kitaplarda iş görürmü?
+1 yılPsikolog 😊 İlaçların canı cehenneme...
15 Yorumla- +1 yıl
Dimi çok var giden arkadaşım ilaçlar mal ediyor insanı...
- +1 yıl
Kesinlikle öyle oluyor malesef o yüzden piskolog ol pisi pisikoloğummm😀😀
- +1 yıl
Bence de 😀
Bence psikiyatrist daha iyi
13 Yorumla
+1 yılpsikiyatri psikolog kafayı yedirtir adama 6 years old than ah ah oh ah oh
00 Yorumla
+1 yılTavsiye etmiyorum kesinlikle bunun nedeni hayaller hayatlar mevzusu
00 YorumlaPsikiyatri daha havalı geliyor kulağa 😁
15 Yorumla
+1 yılPsikolog
14 Yorumla- +1 yıl
Psikiyatristler saçma sapan ilaç yazıp gönderiyorlar o ilaçlara da kesinlikle karşıyım
- +1 yıl
Hskdke hangisi daha iyi diye okudum soruyu ya kb
Psikiyatri daha iyi
13 Yorumlapsikolog
24 YorumlaPsikolog bence de abisi, hadi başarılar diliyorum.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 494 cevap paylaştı. Bu ülkede issiz kalmazsin ikiside iyi
10 YorumlaPsikiyatri
14 Yorumla
+1 yılolursan bir kere ücretsiz seans yapar mısın
00 Yorumla
+1 yılIkisi bir birini tamamlar
10 Yorumla
+1 yılPsikolog
10 Yorumla
+1 yılPsikolog
10 YorumlaIkisi farklı uğraş basarirsin
00 Yorumlanicke takılmayacaksan.. psikologum
00 YorumlaPsikolog