Allah'a inanmayan bir çok insan var. Ateistlerin teorilerine göre her şeyin tamamen olağanüstü olaylarla ve tesadüf eseri oluştuğunu söylüyorlar. Doğru mu sizce?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yaşadığımız Evren'in fizik yasaları yoktan var olmayı imkansız kılıyor.(Atom altı parçacıklar ve Kuantum Fiziği hariç) Haliyle tesadüf de zihnimize saçma bir düşünce gibi geliyor. Evren'in dışındaki fizik yasalarını bilemiyoruz. Oradaki yasalar yoktan var olmayı mümkün kılıyor olabilir.
İnanmak nedir? Bilmediğimiz her şeyi neden ucu bucağı olmadığını düşündüğümüz bir güce bağlıyoruz? İnsanoğlu neden cevabını bulamadığı soruya ''Tanrı yaptı'' diyip işin içinden sıyrılacak kadar aiczleşiyor.
link Eğer Tanrı 2 günlük bir bebeği sınava tabi tutuyorsa ya da anne ve babasının sınavı için bu bebeği günah keçisi ilan ediyorsa, Tanrı manrı yok. Hadi dağılın.
Bunun cevabı yok, haklısınız. Ben kendi cevabımı bu şekilde buldum. Ben eski ateistim bu arada. :) Yani anlayabiliyorum sizin düşündüklerinizi. Aslında gözümüzde vahşet olarak gördüğümüz çoğu şey bambaşka anlamlara gelebiliyor. Firavun örneğine baktığımızda uzaktan zengin, hoş fakat imtihandan başarıyla geçememiş. Ya da çok fakir bir aile uzaktan çok acınası durur fakat aslında çok mutludur. Bu örnekleri vermemin sebebi de bu imtihanları adaletsiz, sadistçe bulmanın yanlışlığına atıfta bulunmak.
Özel mesaj atmaya xperim yetmiyor maalesef.. İslam'a yönelmemin sebebi daha önceki yorumumda bahsettiğim üzere Gazali gibi düşünmemdir. Yani evren kendi kendine olabilir diyorum fakat neden oldu sorusuna cevabım şu: ''Yaratıcı yarattığı için.'' Bu ise herkesin kabul etmek isteyeceği bir neden değil.
Kardeşim bu dünyada herkes kendinden sorumludur. Bu dünyada en çok bilmemiz gereken haline şükretmen ve eğer inanıyorsan Allah'ı zikretmendir. İki günlük bebeğin kaderi Allah'ın elinde değildir. Bunun en büyük sorumluları Anne ve Babasıdır. Kaderi sen çiziyorsun. Onların günahını Allaha yükleme. Kader ne demektir? Kişinin kendi tercihi kaderidir. Bu kader Allah'ın zulmettiği bir kader değil. Onların zulmettiği bir kaderdir.
Katılmıyorum.
Ateistler cok arastirir aslinda . 2 gunluk bir bebegi rabbim sorguya cekmiyor . Hatta olurse direk cennetlik . Akil bari olan ergenlige girmis kullar hesaba cekilicek .
Ateistler cok arastirma yapar halbuki . Özenti ateistlerden biri olmalisin . Şimdi sen dağilabilirsin ;)
Abisi lafta sokarmış. O ateiste zamanında arkadaşlık isteği atıp, takibe alan birinden bunları duymak gayet hoş.
Evren İle Alakalı Belgesellerde.Her Şeyin Belirli Bir Düzen İçinde Hareket Ettiğini Görebilirsiniz.Sadece Kabullenemiyorlar.İlla Bizim Dediğimiz Olacak Diyorlar.
Evet ama tam tersi bir durum varsa...
Saatinde bir sistem döngüsü vardır. Zamana geri dönmez. ilerleyen bir döngü vardır. Bu döngünün içerisinde oluşan kimyasal, biyolojik ve hatta fizik kuralların tamamı içerisinde olabiliriz.
"Hiç şüphesiz, Biz herşeyi kader ile yarattık." ayetiyle de bildirildiği gibi dünyadaki her varlığın bir kaderi vardır. (Kamer Suresi, 49)
Tesaduf diye bisey yoktur. Ornegin eski bir dostumuzla sokakta karsilasmamiz bile kaderize yazilmistir , tesaduf değildir.
Ateistler oyle seylere inanirlar ki . Gulup gecersin .
Isin tuhafi herseye her ayete de bir cevaplari vardir .
Simdi eksileyebilirsiniz ateist arkadaslarimiz ;)
-Çiku.
Onlar evrenin oluşması için yaratıcıya gerek yok diyor. Evrimle kanıtlanmasına dem vuruyorlar. Bense Gazali gibi o halde neden varız diyorum ve cevap olarak yaratıcıyı görüyorum. İlla bir neden olması gerekmiyor ateistlere göre. Bizlere göre ise var. Bu durumda sadece saygı duymak gerekiyor birbirimize.
İşte bilim de bunun cevabını arıyor. Henüz cevap bulamamış olmak, Yaratıcı var anlamına gelmiyor. Burada olmamızın hiç bir mantığı yok. Eğer gerçekten Yaratıcı var ise(ki olmadığından eminim) Tüm olanlara seyirci kalıp, Dünya'da yaşanan vahşet, kan ve ölümlerden keyif alan bi' sadisttir. Bu da onu yok saymam için çok geçerli bir neden. ''Dağılın'' olayı ise noktayı koydum anlamındadır:)
Bi' saniye tam olarak anlayamadım. Ateist idin, şuan Teizm'e mi kaydın? Doğru mu anladım?
O nasıl oluyor? Bilmediğim bir şey var ise ben de Teist olayım. Şimdi soran rahatsız olur. Mümkünse özelden konuşabilir miyiz?
Sorun değil, ekleyeyim. Seni buna isten sebebi merak ediyorum.
Bu dünyadaki yaratılış amacımız eğer Müslümansan bu dünyadaki en büyük varlığa sahip olan insanoğlunun Allah'ı zikretmesidir. Bunu hür bir irade ile düşünüp uygulamasıdır. Bizler o kadar aciz insanlarız ki. Çok küçük tükürükden meydana gelen ve çok küçük olan mikrobu dahi göremeyip ona yenilen birer aciz varlıklarız. Bu evrende bu kadar tesadüf eseri olamaz. Ancak mucize olabilir. Bunu işine gelmeyen yüzlerce insan, mucize sadece tesadüf eseri olarak adlandırmakta.
Son olarak neden hiçbir peygamber birbirini inkar etmiyor ve tam tersi birbirini müjdeliyor ve hepsi de Allah'ı müjdeliyor insanoğluna. Neden?
Cevap
2Cevap
Evet Allaha inaniyorum ve buraa herseyi yaratigini mukemmel olduguna inaniyorum. Ama ben ona inanmiyorum.
Kime?
allaha
Kimin neye inandığı beni ilgilendirmiyor. Düşünen her insan için herşeyin bir sebebi vardır bu yüzden kimseyi sorgulayamam uğraşamam.
kalbinin atması da tesadüf müdür? inanalar için şüphesiz ibret alınacak çok şey var.
Her şey tesadüf eseri ve bu tesadüfler içerisinde bir döngü içerisindeyiz.
tesadüfün anlamını bilir misin? Mesela "Yolda yürürken ahmet'le tesadüfen karşılaştım" yani arasıra denk gelen bir olay anlamı taşır. Kalbin ara sıra atmadığı oldu mu? Tesadüfen de olsa
Şüpesiz çok isretlik şeyler var
Her varlık gibi bu dünyada da her şeyin bir ömrü var ve tükenen bir ömür. (Çalışan veya çalışmayan)
kusura kalma da senin söylediklerini ancak hayattan bıkmış fuzuli tiplerin sözlerine benziyor. İnsan hayatını tadına vararak yaşamalı. Doldurmalı için, taşmalı hayatına anlam katmalı
:D güldür beni ...
Senin bu soruyu sorduğuna göre seninde onlardan pek bir farkın yok...
Ben Müslümanın demedim veya Müslüman değilim demedim. Sadece soruma odaklan.
Ateistler oyle seylere inanirlar ki . Gulup gecersin .
Çok mantıksız geliyor. Doğru değil.
Doğru olmayan nedir?
Her şeyin tesadüf olması doğru değil.
Aynen öyle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar