Merak edenler için.
Doktor olmak ister miydiniz?
Merak edenler için.
Her mesleğin kendine göre zorluğu var ama doktorlarda biraz fazla gibi ben istemezdim cunku insan hayatı senin elinde Allah korusun yanlış bir teşhis yanlis bir ilaç insanı hayatından ediyor ee şimdi diyeceksiniz 6 yıl okuyorlar oyle bir şey olmaz diye ama haberlerde okuyoruz. Bana göre tıp bölümü hem kazanması hem olunması hemde çalışması cok zor bir bolum Allah yapanın yardımcısı olsun diyorum
Ben istemezdim. Yapana yapabilene kesinlikle sonsuz saygım var. Ama ben dayanamazdım. Hem yapmak anlamında hem de psikolojik anlamda. Zaten okuması da ayrı bir dert 6 seneni veriyorsun. Bu arada biraz kötülemiş gibi oldum ama amacım o değil heee yanlış anlaşılmasın.
Doktorluk para için yapılmaz. Para için diş hekimliği vs yapılır. Ama doktorluk başka bir duyguyla yapılmalı. Hayat kurtarmak için. Masa başı doktorluk sıkıcıdır ama bir cerrah olursan yeme de yanında yat. Hayat kurtarmak, insanlara hayat vermek çok güzel bişey
Doktormusun?
Okuyorum
Ben hayatim boyunca basarili bir öğrenciydim.
Temelim saglam yani.
Fen lisesi mezunuyum.
Son sene dershaneye gittim.
Benim istediğim en başta konulari tam olarak anlayarak geçmekti. Videolar cok izledim netten. Hocalara geldik vs biyoloji için özellikle. Kolay orta zor diye 3 seviye kitaplarim vardi hemen hemen her dersten. Yapamadığım soruları hocalara sorup tekrar tekrar çözerdim. Çünkü onemli olan yapamadığımı anlamak.
1 gün tatilim vardi sadece sabah deneme yapıyordum. Dikkatimi ne dağıtıyorsa onu hayatımdan kaldırdım.
Ben dersaneye gitmiyorum mesela gerek duymuyorum sorum old. Zaman da okuldaki hocama sorarım sorun olmaz evde kendi kendime konu anlatımlı kitaptan gidiyorum. Mat temelim iyi kafam basıyor ama fen için bişey diyemem çalışınca yapıyorum diyelim. Bana ne önerirsin ortalama bir anadolu lisesinde okuyorum
Dershaneye gitmeni öneririrm ya da özel ders.
Illaki yararı olur iyi bir dershanenin.
Her hafta süreyle yarışarak deneme yapman lazım.
Dershane deneme acısından çok iyi.
Hatta @okurhanımm kardeşimle biz deneme çıkışı kontrolden sonra direk sorulari çözerdik yapamadıklarımızı.
@okurhanımm benden daha düzenli biriydi çalışma açısından. 59 bine girdi mf 23 bin tm Imam hatip mezunu olmasına rağmen.
Bence kardeşim sana daha yardımcı olur o tam olarak bir başarı öyküsü azmin zaferinin hikayesi.
Aynen
Ama verim önemli.
Kendini zorla ama verim yoksa bırak
Kimya benim çok iyiydi zaten kolay geliyordu bana.
Zor sorular da çıkmıyor palme felan çalışmıştım boşa çalışmışım.
Netten izliyordum bir de kimya hocam çok iyiydi dershanede
Biz elfidayla dershane arkadaşıyız.
Dershane deneme ve soru sorma için
Arada bir de iyi hocalar dan etut almak icin super.
Eger bu imkanlarin varsa özel ders al derim.
Benim mat 39 netti.
Fizik yapamıyordum ozel ders aldim yine yapamadım
Zaten biraz daha sosyal ve fizik yapabilseydim tıp kazanirdum
Dershane hafta sonu oluyor.
Ilk başlarda zorlar bu tempo seni ama zamanla geçer alışırsın.
Tip istiyorsan verimli olacak yani
Söyle bişey var bu sınavlarda birinciler genelde dersaneye gidecek durumu olmayan insanlar oluyor ve özel ders falan da almıyolar. Yani ben kişiyle ilgili diye düşünüyorum. Dersaneler para tuzağı. Gidicem oraya o yorgunlukla ve belki kötü bir sınıfa vericekler orda hep biticem. Zaten yorgun gelicem okuldan bir de oraya gidip gelicem oooo ölme eşşeğim ölme. Ben evde kazanabileceğimi düşünüyorum. Çözemediğim soru olursa da özel ders alıp çözdürecem. Ama evde de 2 3 saatten fazla çalışmam günde. bir sıkılma geliyor
Ozel ders olur evet.
Ama sen kazanan kişiler le kendini bir tutamazsin o adamlar sadece 1 sene hazırlanıp girmiyorlar sınava. Eminim tüm lise hayatları iyidir.
Soru biriktirilmez.
Konuyu bitirdiğinde sorular da sorulmus olur
hayır istemedim zaten , yıllarca okuyacam sonra suratına dahi bakmaktan tiksineceğim pis biri gelip hasta yerini gösterip neyim diyecek
şunu da deyim doktorlara büyük saygım var para ve ego için yapılacak iş değil Allah rızası için ancak tahammül edilebilir
kardeşim doktor olmasa şu an hayatta dğeildin grip bile öldürüyor düşün istersen
@berkay12434 güzel kardeşim yazdıklarımı tam okumadın mı, büyük saygım var sadece bana göre değil dedim.
şu da bir gerçek ki, bugünkü grip mikrobunu üretenler var insanlık şuanki tıp olmadan yıllarca yaşadı ömrü veren Allah tır
doğru söylüyorsun (: ama eskiden hep doğal şeyler vardı şimdi hep kimyasal maalesef ):
@berkay12434 aynen, herşeyimiz kimyasal oldu
Cevap
52Cevap
Hem nasıl anlatamam bir mucizeyi araştırmak insan vücudunu araştırmak bilen ve bilinmeyen şeyleri araştırmak öğrenmek güzel değil mi sence tabi sırasına var o kadar şeyi aklımda tutubilirmiyim bilmiyorum ama heyecan verici ama sadece para için bu işi yapanlardan olmak istemm
Hayır insanlarla uğraşamam, hele ben hayat kurtarırken yardımcı olurken bana karşılığında laf söylenmesi, hatta vurmaya kalkisilmasina asla tahammül edemem, istifa ederim bu nankörlerle uğraşamam, gelemem yani, neyse çıktım tripten
Güzel meslek ama ben o kadar sıkıya gelemem Allah korusun :D
O kadar sene okuyup herşeyi kafamda tutacak bir beynim olsa düşünebilirdim
Doktor olmayi hic istemem zaten cogu doktor doktorluk vazivesini yapamadigi icin ki zaten onlar yapamadigi icin ben hic yapamam
bir kalp veya beyin cerrahi olabilirdi ama normal doktor olmak istemezdim
bana göre değil, ama doktorlara çok farklı gözle bakıyorum çok mükemmeller benim açımdan (işini doğru yapanlar)
6 yıl okumadan olmak güzel olurdu yoksa bu meşakkatli yola girmek istemem. Sabırlar dilerim okuyana.
İsterdim özellikle göz doktoru olmayı çok isterdim.
o kadar puanla bu kadar lanet bir hayatı seçmek gerçekten aptalca
hayır istemezdim..
o kadar stresi kaldıramam ben..
Hemşire oldum. Paramedik oluyorum. Doktorda olmak isterdim.
ben 112 sağlıkçıyım işimi seviyorum doktor olmak isterdim açıkçası
olmak ısterdım gercekten şu an iyi bir meslegım var ama olsun dr olmak havalı bir şey :)
Ben isterdim pişman olma çok gurur verici bir meslek..
Polis olmak istedim ve oldum.
Doktor olmak istesem olurdum.
Neden çok psikolojileri bozuk bir hemşire olarak merak ediyorum bir tane düzgünü yok
isteridm ilaç yaz geç ayda 10 bın para türkıyede doktor olmak kolay sadece dıplomayı al
Nickinin kitabını okudun mu tamamen?
Evet.
Ama yazarın kendisini sevmem.
Bence şovmen.
Gerçek bir yazar değil.
çocukken çok isterdim 😀
İsterdim tabiki marjinal insanlar doktorlar 😉
ben şu an cerrahlık okuduğum için olcağım için
Cerrahlık okuduğunu söylüyorsun ancak kurduğun cümleyi ilkokul mezunu kurmaz.
@MantıksızAdam aynen kurmaz.
Evettt kadın doğum uzmanı istiyorum özellikle
Para verseler yine okumam biliyon
Evet hayalimdeki meslek..
İstemezdim pilot olmak isterdim
Güzel bir meslek ama benlik değil..
hayr.. ben mühendisim
İstemem neden pismansın
yok yapamazdık kşmsyi kesmem ben
Hayır istemem
#bolgünesler
Doktor olduğun için mi?
psikolog olmak isterdim merakım var
Yapacak başka iş mi kalmadı?
Hangi uni
Yıldırım beyazit
İsterim ve olucam
@cemil5454 Doktooor
@cemil5454 Dönem2 tıp öğrencisiyim ki zaten
@cemil5454 Teşekkürler, denizlide
@cemil5454 aslen antepliyim ama hep muğlada yaşadım
Isterdim
Ne doktorusun
Vallaha güzel para
Iy aslaaa
İsterdim..
Hayır.
İstemem
İstemezdim :D
Hayır.
Yani mesleğe saygım var ama beni kan tutar :D
İstemezdim.
istemezdimm
Hayır en zor iş insanla uğraşması
İstemem
İsterdim
Hayır.
İsterim
Hayir
Olcam isterim
Hayir
İstemezdim zor iş.
tıp hazırlıktayım :)
isterdim
yokkkk
istemezdim...
sen sakın bırakma ama... pişman falan da olma...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar