Hemşirelerin en büyük farkı kendilerini doktor sanıp aşırı ego yapmaları. Kendilerinin doktorlardan daha bilgili olduğunu düşünüp teşhisten tedaviye her şeyi kendilerinin yaptıklarını sanırlar ama gerçekte iğne pansuman vs dışında pek de görevleri yoktur. Tıp okuyan biri olarak demiyorum, tıp okumadan önce de bunların farkındaydım.
7
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen tıp mı okumaya başladın? Bilmiyorum ya bana yaptıkları iş iğne vurmak, kan almak pansuman yapmak gibi geliyor. Bunları Hasta Bakıcı da yapar bence
İnsanların emeğine saygı duyun. Bilim sadece tip dan oluşmuyor. Teknoloji fizik ve kimyadan gelişiyor. Siz sanıyorsunuz ki bir tıp okuyunca bilgili olunuyor. Kimyagerim yurtta tipci kızlar vardı bir havalilar terbiyesizler dünyayı siz fethettiniz uyuz oluyorum size kusura bakma
Hemşire hasta bakıcı anlam olarak aynı. Ancak hemşire tahsil görmüş işin yüksek eğitimini almış doktor yardımcısı teknik bilgisi var. Sıradan bir hasta bakıcı hemşire kadar bilgi sahibi olamaz o refakatçidir.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hemşireler iğne vurmak, kan almak dışında başka ne biliyor ki? Bunlar istese Hasta Bakıcı da yapabilir yani
Hasta bakici igne yapar damar acar pansuam yapabilir ameliyatlara girebilir, Hemsire hastanin b... kadar temizler onun yemesi icmesi gerekenlere yardim eder vs anladin mi abi hic mi acip internete bakmazsiniz bu kadar mi sacma soru olur ya
Hemşire ilaç verir hastanın temiz tarafıyla ilgilenir. Doktorun asistanı olarak düşün. Hasta bakıcı ise, kısa ve öz bir anlatımla hastanın b*kunu temizler.
Kuzenim hemşirelik okuyor. Daha şimdiden havasından suyundan geçilmiyor arkadaş. Geçenlerde öğrendim ben de hastanın altını da temizliyorlarmış. Hasta bakıcı ile aynı işi yapıyorlar. Doktorlara yakın olmanın egosu bu sanırım. Saçmalık
En İyi Cevaplar