Üniversiteye Yeni Başlayacak Öğrenciler İçin Tanıtım

Sizlere üniversite öğrenciler nasıldır ondan bahsedeceğim. Bencemin hem yeni üniversiteye başlayacak olan arkadaşların temkinli davranmalarını hem de önceden nasıl insanlarla karşılaşacaklarını öğrenmeleri için iyi olacağını düşünüyorum.

Üniversitedeki öğrenciler nasıl?

1) Çıkarcı tipler
Üniversiteye Yeni Başlayacak Öğrenciler İçin Tanıtım

Hayatınızda birçok çıkarcı tiple karşılaşmışsınızdır. Eğer iletişim kurmayı seven biriyseniz, yaşadığınız Eğitim-Öğretim hayatı boyunca karşılaştığınız çıkarcının en az 10 katı çıkarcı ile karşılaşacaksınız.

2) Çalışkan tipler
Üniversiteye Yeni Başlayacak Öğrenciler İçin Tanıtım

Bu tipler Çan kastıkları düşünüldüğü için çalışkan insanları pek sevmezler. Çalışkan tipler vize ve final haftası çıkarcı tiplerin en iyi arkadaşı rolündedir.

3) Ortamcı tipler (Sap grubu)
Üniversiteye Yeni Başlayacak Öğrenciler İçin Tanıtım

Sap grubu genelde boş insanlardır. Ya sabah akşam futbol konuşurlar ya da karı kız konuşurlar. Bu tipler arasında iyilik sever tipler olduğu gibi genelde küfürbaz ve bencil tipler bulunur. Sigarası olduğu halde birbirinden sigara otlanırlar. Nota en çok ihtiyacı olan tiplerdir.

4) İyiliksever tipler

Herkesin yardımına koşan neşeli tiplerdir. Yaptıkları birçok şeyin karşılığını beklemezler. Fakat iyi niyeti suistimal eden insanlar çok olduğu için çok kırılırlar. Çıkarcı tiplerin zıttına böyle tip çok azdır.

5) Kendi çapında tipler

Kendi haline takılan insanlardır. Derse gidip gelirler pek iletişim kurmazlar.

Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmaz.

6) Asosyal tipler
Üniversiteye Yeni Başlayacak Öğrenciler İçin Tanıtım

Sabah-akşam telefon/laptop ile uğraşan pek iletişim kurmayan insanlardır. İletişim kurmamalarının büyük sebebi bu tipler genelde birçok şeyden habersiz olurlar ve oyun dışındaki konular genelde bu tipleri sıkar.

Üniversiteye Yeni Başlayacak Öğrenciler İçin Tanıtım

İki ve dört yıllık üniversitedeki insanlar aynı mı?

Arkadaşlar 5 parmağın 5'ininde bir olmadığı gibi maalesef bu üniversitelerdeki kişiler arasında da fark çoktur.

Başlıca farklar

4 yıllık okuyan kişiler 2 yıllıktakilere göre olgun insanlardır. Sebebi ise eğitim sistemimiz meslek lisesi mezunu olan öğrencilere sınavsız 2 yıllık üniversite hakkı vermektedir. Bu hak sayesinde meslek lisesi mezunu öğrenciler bazı bölümlere (inşaat teknisyenliği, bilgisayar programcılığı, elektrik-elektronik vb.) sınavsız girebiliyorlar. Bu yüzden okuduğunuz memlekette bu bölümleri okuyacak olursanız sınıfınızın neredeyse %50'si okuduğunuz şehirli olacaktır. Bu %50'lik kısmın yarısı da birbirini tanıyor olacaktır. Siz eğer puanla bu bölüme gittiyseniz sizin için üniversite olan yer onlar için sadece 'Lisenin Devamı' dır. Bu yüzden dersleri umursamadan sürekli konuşurlar sürekli konuşurlar. Hocalar sınıftaki birkaç kişiyi ayırmadan tümden yakar. Aslında doğrusu bu Ayırmamak gerekir ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun Eşitlik ilkesine göre her birey eşittir. Fakat öğretmen bu ama tümden yakmakta olmaz.

Bence'm bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Üniversiteye Yeni Başlayacak Öğrenciler İçin Tanıtım
Cevapla