Fen, mühendislik ve sayısal olan bir çok bölümde Calculus dersi zorunlu. Tamamen baş belası olan, öğrencilerin sürekli kaldığı ve tekrar tekrar aldığı bu dersten nasıl geçilir, işte detaylar..
Geçmiş konuları bilmek çok önemli

Öncelikle Limit, Türev ve İntegral bilginiz iyi olmalı. Yani temel anlamda Trigonometri ve Toplam - Çarpım Sembolleri dahil bir çok konuyu bilmelisiniz. Calculus dersi Limit, Türev ve İntegral'in devamı bir ders olduğu için altyapınız iyi olmalı, LYS Matematik konularına tekrar tekrar çalışmalısınız. Bunun için LYS Matematik kitaplarından konu tekrarı yapabilirsiniz ya da YouTube üzerinden Hocalara Geldik sayfasından LYS Matematik videolarını izleyebilirsiniz ki en iyi onlar anlatıyorlar.

Limit, Türev ve İntegral hesaplayan web siteler var. Bu web siteler, adım adım size gösteriyor limitin nasıl hesaplandığını, ya da türevin, ya da integralin. Bu siteleri kullanabilirsiniz. Zamanında ben de kullanmıştım, özellikle integral için olanını. Çünkü adım adım size gösteriyor, integralin nasıl alındığını, öncelikleri vs. Bu sayede integral almayı öğreniyorsunuz. Bu siteler sizin çok işinize yarayacak.
Derste çözülen tüm soruları tekrar tekrar çözün, geçmiş yılların sorularına da bakın

Geldik en önemli yere. Yani kilit noktaya. Kilit nokta şudur ki, Calculus dersi için ne kadar soru çözerseniz çözün, gerek internetten gerek başka yerlerden, - ki bir dünya soru var bu dersle ilgili - maalesef bu pek etkili olmuyor. Yapmanız gereken, derste gördüğünüz tüm soruları tek tek çözmek. En ufak ayrıntısına kadar. Sadece bu mu? Tabiki değil. Bir de, derse giren hocanızın geçmiş yıllarda sorduğu sınav sorularını bulmak ve çözmek. İTÜ Makina Mühendisliği'nde Calculus dersinden 5 yıl boyunca kalan bir arkadaşım vardı, o bu sayede geçti. Dersi CC ile verdi ve yaptığı tek şey çıkmış soruları bulup, tek tek çözmek.

Eğer çıkmış sorular yoksa, hocanız sizinle birlikte bir çok sınıfa Calculus dersini veriyordur. 2. püf noktayı veriyorum. Sizden önce Calculus sınavı olan bir bölüm mutlaka vardır. İşte derse gelen hoca aynı olduğu için, sınav sorularını da aynı hoca soracağı için, sizden önceki Calculus sınavlarının sorularını sınava girenlerden öğrenebilirsiniz. Bir hocamız böyle yapıyordu çünkü. Bazen sorular aynı oluyordu sadece sınırlar yani rakamlar değişiyordu.
Sınavlarınızda başarılar :)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar