Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir

Duyduğum kadarıyla tercih sonuçları açıklanmış. Ben de üniversitemizi kazanan siz çöm arkadaşlarımızı bilgilendireyim ve şehrimizi tanıtayım istedim. Sırayla başlayalım bakalım.


Yalnız telefondan yazdığım için düzenlemem zatıf oldu ve çok karışık gittim kusura bakmayın artık. Şunlar da sizin işinize yarayacağını düşündüğüm diğer bencelerim, incelerseniz tam bir fikir sahibi olursunuz. Galiba link bazen bozuluyor, üç noktalı yer çıkarsa egitim-kariyer yazın.


https://www.kizlarsoruyor.com/egitim-kariyer/a14504-universite-hayatinin-puf-noktalari


https://www.kizlarsoruyor.com/egitim-kariyer/a15446-universite-hayatinin-puf-noktalari-2


Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir


Dokuz Eylülü kazandınız. Yüzler gülüyor. O yüzleri biraz somurtalım o zaman. Siz sanıyor musunuz ki çok güzel bir kampüs hayatı beni bekliyor. Bence bunu unutun. :)


###Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir'in ve belki de Türkiye'nin en fazla bölünmüş kampüsü olan üniversitesidir. 9 tane kampüsü var şehirde.


Buca: Tınaztepe ( Mühendislikler, Bölümler, Hazırlık)


Buca: Dokuzçeşmeler ( Hukuk, İİBF )


Buca: Eğitim


Narlıdere: Güzel Sanatlar EN İYİ FAKÜLTE


Balçova: İlahiyat


Ama merak etmeyin bunların neredeyse tümü birkaç yıl içinde Tınaztepe'de birleştirilecek. Yalnız sevinmeyin Tınaztepe'ye gece kurt iner. Allah'ın dağıdır. Buca'da hava 5 dereceyse Tınaztepe'de hava 0 derecedir.


Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir


Gelelim Buca'ya. Apaçilerin şehri. İnsan başına 2 apaçi, apaçi başına birer şahin düşer. İnsanı iyidir ama dediğim gibi insanı iyidir. Sokaklar küpeli kedi be köpeklerle doludur, bir yerde yemek yerseniz yemeğinize ortak olabilirler, hesap zamanı yalnız bırakırlar ama. Hayvanseverseniz hepsi kendini sevdirmeye bayılırlar, iyi yere geldiniz. Ne olursa olsun Buca beklentilerinizi karşılamayacak. Yeterince gelişmemiş bir yer. 3 tane büyük kampüse rağmen.


Mesafeler:


Konak-30 dakika


Alsancak-45/60 dakika


Karşıyaka-45-60 dakika


Bornova-1/1,30 saat


Tabi bunlar kullandığınız taşıta göre de değişebilir.


Şehre kayıt için geldiğinizde size hızlı şehir turu programı yazıyorum.


Boş kentkart alın. Doldurtun. Kayıt yaptırın. Önce Konak, Kemeraltı'nda alışveriş, vapurla Karşıyaka, sahilde gezin, bira güzel gider orada. Tekrar vapurla Alsancak. Kordon'da dolanın bira için. Kıbrıs şehitleri ve Gazi Kadınlara uğrayın. Otogara gidecekseniz yol tarifi alıp Basmane'ye yürüyün, servise binip otogara gidersiniz.


Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir


Okuldan 1 aya kadar zarflarınız gelecek. İçinde okul ve yurt tanıtımı dandik bir tebrik kartı ve bilgilendirme kağıtları var. Kayıtlarınızı gelecek ay Debis'ten yapacaksınız. Deu'nun sitesini takip edin. 2015-2016 kazananların dikkatine ve 2015-2016 kazananlar listesi diye iki duyuru olacak. Oradan hem okul numaranızı hem bölüme kaçıncı girdiğinizi hem de yeni sınıf arkadaşlarınızın isimlerini öğrenebilirsiniz. İsimleri facebook'tan aratın çok zevkli oluyor. Debis hesabınıza şu şekilde gireceksiniz ilk seferde.


Kullanıcı adı: okul numarası@ogr.deu.edu.tr


Şifre: doğum tarihi gg/aa/yy


şifreyi değiştirin ben çok gıcık olduğum insanın hesabını patlattım :)


Buca'da bol bol kafe bulabilirsiniz. Eğitim fakültesindeyseniz okulun hemen yanında kafeler sokağı var zaten. Ortam bu konuda çok renklidir. Okulun içindeki kafeler (Buca Eğitim Fakültesi) şu şekilde


Elit kafe: En düzgünü ve temizidir


Cafetto: Nispeten iyidir ortamcılar buradadır


Afrodisias: Namı diğer Afro. Leştir ve meslek yüksekokulu genelde takılır. Sevilmez.


Yurtlar gereksiz pahalıdır özelse eğer. Giriş çıkış çok sorun olmaz. Yemekler vasat yemek saatleri çok kötüdür. Eğer çıkıyorsa Kyk daima candır. Onun başvuruları da yakında başlar, takip edin.


Genel olarak bu kadar. Sizlerin bir sorusu olursa sorarsınız. Yapmışınız artık bir hata :) Hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun. En yukarıdaki iki benceyi okumayı unutmayın, sizler için çok faydalı bilgiler var. Hadi canlarım Allah müstehakınızı versin. :)

Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir
Cevapla