2015 DGS'ye Gireceklere Son Tavsiyeler

2015 DGS'ye yaklaşık olarak 13 günden az bir süre kaldı ve bu Bence'yi DGS'ye girecek olanlara faydalı olmak amacıyla yazıyorum.


2015 DGS'ye Gireceklere Son Tavsiyeler
Ben 2013 DGS'de Sayısal 439. olarak İstanbul Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği bölümüne geçiş yaptım. Ve bu tecrübem ile, size bir kaç tavsiye vereceğim.




  • Son günler çok önemli!



Son günler çok önemlidir çünkü, netleriniz bu son günlerde artar. Yani bu günlerde ne yaparsanız yapın, size + sağlayacaktır. Yapmanız gereken, eksik konularınız varsa hemen bu konuları öğrenmeniz ve bitirmeniz. Yani eksiklerinizi tamamlamanız. Çünkü sınava az bir süre kaldı ve sırf bir detayı biliyorsunuz diye 1 net fazla yapabilirsiniz.

2015 DGS'ye Gireceklere Son Tavsiyeler




  • DGS bir zamanla yarışma sınavıdır. 1 soruya 1 dakikadan fazla süre verilmemelidir.



Sen o soruda takılırken, fazla zaman harcarken rakibin o soruyu çoktan bitirdi veya o soruyu geçti. Yapman gereken, soruları kısa sürede bitirmek. 1 soruda 1 dakikadan fazla süre geçirmemek.

Çünkü bu sınav zamanla yarışma sınavı. Herkes sınavdan sonra sürenin yetmediğinden yakınır. Halbuki sınavda herkese aynı süre verilmiştir. Eğer yapamadığın bir soru olursa, 1 dk içinde yapamıyorsan, o soruyu hemen geç. Tekrar dönüp baktığında emin ol yapacaksın. Ama fazla zaman harcarsan, diğer soruları göremezsin ve sınavın iyi geçmez.

Aslında çok soru çözmekle alakalı tüm bunlar. Soruları yetiştirmek için o konuyu iyi bilmeniz gerekir. O konuda bir çok soru çözmüş olmanız gerekir. Tüm olay burada.




  • Her gün en az 1 deneme çözmelisiniz!



Bu son günlerde yapmanız gereken en iyi şey, her gün en az 1 deneme çözmelisiniz. Son bir hafta kala ise, her gün en az 2 deneme çözmelisiniz. Çünkü sınavın olayı burada yatıyor. Zamanla yarışmak..

Deneme çözerek hızlanacaksınız. Süre ile sorununuz varsa bu çözülecek. Ve sınava daha hakim olacaksınız. Yanlışlarınızı göreceksiniz.

2015 DGS'ye Gireceklere Son Tavsiyeler




  • Hayallerindeki üniversite aslında çok yakınında!

    Evet yanlış duymadın. Hayallerindeki üniversite aslında çok yakınında.. Tabi sen bunu gerçekten istersen.
    2015 DGS'ye Gireceklere Son Tavsiyeler

    Sınava çok az bir zaman kaldı ve her şey inanca bağlı. İnancınıza bağlı canınız sıkılıyor, kazanamayacağım vs. diye çevreden olumsuz tepkiler/yorumlar alıyorsunuz. Ama kendinize inandınız mı, bunların ne kadar boş laflar olduğunu göreceksiniz.

    Sizin bir hedefiniz ve isteğiniz var. Psikolojinizin düzgün, inancınızın da güçlü olması lazım. Hele şu son günlerde insanların dediklerine kulak asmamanız, ve son gücünüze kadar çalışmanız lazım. Kısaca, kendinize inanmanız lazım..

    Kendinizi olumlu düşünceye sevk edin. Olumlu düşünün ki, olumlu olsun her şey.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim. Bu bence altından dilediğinizi sorabilirsiniz. Size en kısa sürede yanıt vereceğim.

    Sınava girecek olan herkese şimdiden başarılar diliyorum..

    İyi çalışmalar.



2015 DGS'ye Gireceklere Son Tavsiyeler
Cevapla