Merhaba 💐
Meslek yüksekokullarından ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olduktan sonra örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapabilmeniz için gireceğiniz DGS'de nasıl bir programla ilerlemeniz gerektiğine dair bilgilendirmeler yapmak istiyorum.
Türkçe ve Matematik olarak iki ana başlıkta açıklamalarımı yapmak ve sorularınıza yanıt bulmak amacında olacağım.

Karşılaşılan zorluklar ne kadar büyükse, bunların üstesinden gelmek o kadar gurur vericidir.
1.Türkçe
Öncelikle dikkat etmenizi tavsiye edeceğim nokta: bu sınava hazırlanırken rehavete kapılmamanız. Konular belli. Sözcükte anlam, cümlede anlam ve paragraf ne kadar kolay gibi gözükse de basit hatalar yapabiliyoruz. Kalan süre zarfında konu anlatımlarında eksiğiniz olmamalı ve bol bol soru çözmelisiniz. Basit bulduğunuz hataları yalnızca üzerine giderek halledebilirsiniz. Yani artık yavaş moddan çıkın. Dikkat dağınıklığına yer vermeden daha çok verim alabileceğiniz saatleri belirleyerek çalışma sürdürün.
Eğer çok soru çözmenize rağmen bu konularda hatalarınız oluyorsa konu anlatımlarında eksikleriniz var demektir. Matematikte de ayırmanız gereken süreyi aksatmayacak şekilde videolar dinleyerek bu kalıcılığı sağlayabilirsiniz. Tabi video seyredeceğim diyerek sosyal medyada vakit kaybetmemeniz gerekiyor. Ve özellikle Youtube da araya giren reklamlar çok dikkat dağıtıyor. Bunun içinde hem günlük hayatınızda hem de sınav sürecinizde size yardımcı olabilecek bir uygulama önerim var. Bu uygulama Youtube ile aynı. Yalnızca reklam içerikleri sunmuyor. Ders konu anlatımları dinlerken çok rahat edeceğinizi düşünüyorum. Linkini aşağıya bırakacağım.
Çıkmış soruları mutlaka çözün. Eğer çözdüyseniz bile sınava girmeden tekrar edin. Biliyorsunuz ki en yakın soru tipleri geçmiş senelerde sorulan soru tiplerdir. Kaç saat çalışmanız gerektiği konusunda da sizin verim almanıza göre değişiklik gösterir bu yüzden net bir şey söyleyemiyorum ama çok kısa sürelerle de "verim alıyorum zaten" diyerek çalışma sürenizi azaltmayın. Sözel mantık için ise birçok derste olduğu gibi konuları pekiştirmeden soru çözümüne geçiş yapmamanız gerektiğini düşünüyorum. Gerekli Youtube kanalları sayfaları linkini bırakacağım. Bu sayfaları ücretsiz ve reklamsız sunduğum uygulamadan da takip edebilirsiniz .Bir de eklemek istediğim anlatım bozuklukları konusu zaten sorulmuyor diyerek bakmamazlık yapmamanız. 1 soru dahi kaybetmeyi göz önüne almamalısınız.
Hale KARATAŞ - Türkçe ve Sözel Mantık
Ücretsiz ve Reklamsız Yotube Uygulaması: Vanced kit
Paragraf Netlerini Arttıramanın Yolları
2. Matematik
Matematik ve beraberinde geometri dersi. "Yapamıyorum zaten" diyerek boşlamamanız lazım. Kalan süre zarfı içinde neler yapabileceğinize ve nasıl net arttırabileceğinize dair planlamalar yapalım. Öncelikle problem sorularını yapmak gibi bir niyetiniz varsa ya da birçok soruda başarı etmek, ilk konuları çalışmanız gerekiyor. Aktif bir çalışma süreci geçirirseniz halledebilirsiniz. İlk konular yani temel kavramlar, sayı basamakları, rasyonel sayılar vb. konuları problemlerde işlem kullanırken ihtiyacınız olabilir. Ve problemlerde de kafanıza göre soru çözüm tarzı üretmeye çalışmak yerine çalıştığınız konunun çözüm tarzını, kurallarını öğrenmeyi deneyin ve bol pratik ile pekiştirin. Bu süreç zarfında kendinize ne katsanız yararı var. Az kaldı zaten son günler vs. diyerek bırakırsanız asıl o zaman kaybetmiş olursunuz. Sonraki senelerde girecek KSCanlar da bu bencemden yararlanabilirler.
Geometri için şu an yapabileceğinizi düşündüğünüz konulara ağırlık verin ve çıkmış soruları mutlaka çözün. Hiç bakmadığınız bir geometri konusunu şu an başlayıp bitirebilme imkanınız var ama diğer derslerin aksamaması için dikkatli olmanızda fayda var diye düşünüyorum. Garanti altına alabileceğiniz sorulara ve aslında yapabileceğiniz ancak beklemede kalan konulara bakın derim. Ama net kaybı yaşamayı göz önüne alarak bilerek çalışmamazlık yapma oranınızı ne kadar aza indirseniz o kadar yararını gözlemlersiniz. Gerekli kaynakların linkini bırakacağım. Başarılar dilerim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36teşekkurler bende gırsem mı acaba dıye dusunuyordum turkıyede olabılırsem gırecegım bunlara bı goz atayım
Rica ederim.
Güzel tavsiyeler sınava gireceklere faydalı olmasını dilerim.
Bence hic ugrasmayin Dgs felan 2 yillik universite okuyun yeter sonra bi meslek sahini olun isinizde gelişin
Netlerimizin kaç olması gerekiyo kazanabilmemiz için ve baraj kaç
DGS'de baraj puanı yok. DGS'nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi var ve en düşük puan 140 civarında almalısın. İyi bi bölümü kazanmak için ise en az 240-250 puan almalısın.
Nasıl hesaplandığını burdan görebilirsin.
www.dopinghafiza.com/dgs-puan-hesaplama.asp
Attığınız doping hafıza yanlış hesaplıyor sanırım :) 43 doğru 9 yanlış türkçe de sözelin 189 gelmesi imkansız
Merhaba, dediğiniz gibi olabilir. Ben doping hafızayı öncesinde deneyimlemiş birinden almıştım ama seneden seneye de format değişmiş ya da deneyimleyen kişinin yanlış kaynak kullanımı söz konusu olabilir. Ben DGS'de daha çok çalışma stillerinize değinmek istemiştim fakat şu kaynaklara da bir göz atabilirsiniz. https://www. basarisiralamalari. com/dgs-puan-hesaplama/
https://dgs-puan.hesaplama.tv/
Teşekkürler 💕
Rica ederim. 💜
Çok güzel bir bilgilendirme olmuş
DGS açık okuma bölümü var mi
DGS, üniversitede açıktan okunan bölümlerin örgün öğrenime geçmesi için girilen sınavdır.
Evet DGS sınavına girdikten sonra istersen örgün lisans bölümlerini istersen açıköğretim fakültesi lisans bölümlerinden birini tercih edebilirsin.
Girecek herkese basarilar
Bi liseyi üni yi bitirek te hwgwydud