Yabancı dil öğrenmek kimimiz için bir hobi olsa da kimimiz için bir işkenceden ibarettir. Peki nerede hata yapılıyor da öğrenmekten kaçınıyoruz? Öğretmenler nasıl bir yol izlemeli? Derslere katılım nasıl artırılmalı? Gelin bu sorulara cevap bulalım :)

1. Nerede hata yapılıyor da öğrenmekten kaçınıyoruz?
Öğretmenlerimiz öğrencilere unutmaması için sürekli ezber yapmalarını söyleyerek sıkılmalarını ve İngilizceden nefret etmelerini sağlayabiliyorlar. Bunun yanı sıra aynı kelimeyi 3 kere 5 kere yazdırıp öğrenmelerini istiyorlar. Fakat her öğrenci farklı farklı zekaya sahip. Bir elin beş parmağı da bir değil! Bu metodu uygulamak öğrenciler için sadece zaman kaybı!
2. Öğretmenler nasıl bir yol izlemeli?
Mesela öğretmenler aynı kelimeyi 5 kere 10 kere yazdırmak yerine bir kelime kumbarası yaptırıp her hafta öğrendiği aklında kalan bir kelimeyi anlamıyla yazıp kendi kumbarasına atmasını isteyebilir. Böylece ezber yapmak zorunda kalmazlar. Bazı kitaplardan da yardım alabilirsiniz.

3. Derslere katılım nasıl artırılmalı?
Yıllardır derslerimizde İngilizceye yer veriliyor, ama öğrenciler öğrenmek yerine derste sıkılmayı tercih ediyor. Halbuki dersi dinlese, anlamaya çalışsa tüm bu önyargılar gidecek. İlkokul veya ortaokul düzeyindeki çocuklar için farklı etkinlikler hazırlanabilir. Öğretmen her bir öğrencinin sırasına farklı farklı İngilizce kelimler koyup her hafta değiştirebilir ve bu haftaki masasındaki kelimenin ne olduğunu sorabilir. Bir programın olmasa da tahtaya resimli eğitici etkinlikler çizilebilir. Örneğin bir arı çizeriz ve arının geçtiği yollardan bir cümle çıkar, hem de arıyı çiçeğe kavuşturmuş oluruz. Çocuklar böyle etkinliklerde çok isteklidir.

Daha çok çocuklardan bahsettim çünkü her şey çocuklukta başlar sizde derslerinizde böyle etkinliklere yer verirseniz daha çok verim alırsınız.
Okuduğunuz için teşekkürler :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
O kadar 12 yılın 8 yılı ingilizce dersi gösterildi ama sadece ezberle oku kafasıyla gösterildi. Gerçekten sevdirerek öğretmediler. Bunda bizim haylaz olmamızın payı belki vardır belki de yoktur. Ama eğlenerek dinlediğim dersler vardı. Türk dili ve edebiyatı Dil anlatım Tarih gibi bunların öğretmenleri öyle güzel anlatırdı ki. Ders bitmesin isterdim. Öğrenci ve öğretmen anlaşabilirse öğrenme oranı artıyor. Emeğine sağlık güzel konuya değinmişsin.
Teşekkürler :)
Aslında geliştirmek istiyorum da çok sıkıcı geliyor bana artık herşey, hobilerim bile sıkar oldu, artı bide spora başladım, hangisini geliştirim şaşırdım. Kolayda olsa stres etkiliyor zaten bizi. Neyse teşekkürler paylaşım için, eline sağlık.
Teşekkürler :)
Rica :)
Dizi izlenmeli, ilk once ing. konusup Turkce altyazi olabilir. Bir cumlede (replik) 1 kelime biliyorsan digerleride olay gelisiminden mimiklerden vs. bilinebiliyor.
Gunluk hayatta kullanmaya calisilmali en azindan nesneler , fiiler, duygular uzerinde.
İşin dil bilgisi boyutu daha sonra gelir
Yurt dışına çıkılmalı !!
Bak o da olabilir kesinlikle :)
O kadar berbat sisteme rağmen dilleri seviyorum. Yapabildiğim nadir şeylerden biri zaten :D