Ayakta banyo yapmanın zararları var mı? Ben hep ayakta duş alırım çünkü. Birden aklıma geldi, ayakta banyo yapmanın bir zararı var mı sizce? ayakta banyo yapmanın zararları
Selam :) Ayakta banyo yapmanın zararları var mı sorusu çoğu kişi tarafından merak ediyor. Ben de bunu daha önce doktoruma sormuştum. Sizinle paylaşmak isterim.
Ayakta banyo yapmanın zararları
Doktorumdan öğrendiğime göre ayakta duş almanın hiçbir zararı yok. Aksine özellikle hamile kadınlara oturarak değil ayakta banyo yapmaları tavsiye ediliyormuş. Çünkü oturarak banyo yapmak doğum yolu enfeksiyonuna sebep oluyormuş. Bu yüzden ayakta banyo yapmak daha sağlıklı. Bence bu sadece hamileler için de değil herkes için geçerli. Oturarak banyo yapmak veya küvette uzanmak idrar yollarıyla alakalı enfeksiyon hastalıklarına sebep olabilir. Bu yüzden ayakta duş almak oldukça sağlıklı bir tercih.
Banyo yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Ayakta banyo yapmak oldukça faydalı. Peki banyo yaparken dikkat etmememiz gereken başka ne var? Dikkat etmememiz gereken bir diğer önemli konu ise sıcak değil soğuk suyla banyo yapmak. Doktorlar özellikle kalp ve astım hastalarına sıcak suyla yıkanmayı tavsiye etmiyor. Ilık su ile yıkanmak sağlığımız açısından daha faydalı. Bunun haricinde soğuk su bağışıklığı güçlendirir, kolay kolay hasta olmamızı engeller. Metabolizmayı güçlendirir, kilo verme hızını arttırır. Sabahları alınan soğuk duş güne daha enerjik ve diri bir şekilde başlamamızı sağlar. Soğuk su vücudu dirileştirir ve gençleştirir. Stres ve depresyona iyi gelir. Saçları parlatır ve nemini muhafaza etmesini sağlar. Cildin de nemini hapsetmesini sağlar. Sıcak su ise tam terci cildi kurutur, gerginleştirir.
Kuru cilde iyi gelen duş jeli
Cilde iyi gelen duş jeli bulmak oldukça zor. Benim cildim için en önem verdiğim şeyler soğuk su kullanmak, iyi bir duş jeli kullanmak ve duştan sonra iyi bir nemlendirici kullanmak. Duş jeli olarak güvenerek kullandığım marka Pure Line. Pure Line cildimin en büyük dostu çünkü hem derinlemesine temizliyor hem de kurutmuyor, gerginlik hissi yaratmıyor. Hassas ciltler uygun. Egzamaya meyilli ciltler de güvenle kullanabilir. İçerisinde alkol, paraben, yapay renklendirici bulunmuyor. En sevdiğim yanı ise harika kokularının 12 saat kalıcı olması. 10 farklı koku seçeneği var. Ve bu kokular duştan 12 saat sonra bile hala kalıyor ve gün boyu ferah hissediyorum.