Egzama olanlar için duş jeli önerileriniz var mı? Egzama duş jeli bulmak çok zor, bir türlü bulamıyorum. Sizin bildiği duş jelleri varsa benimle paylaşır mısınız?egzama duş jeli
Selam :) Egzama en büyük cilt problemlerin biri. Bu yüzden cildimiz için kullandığımız ürünleri seçerken dikkatli olmak gerekiyor.
Egzama nedir? Neden olur?
egzama duş jeli
Egzama, ciltte oluşan kızarıklık, şişlik, deri döküntüsü ve kaşıntı görülmesi durumudur. Çok yaygın bir hastalıktır. Egzama genelde genetik ve çevresel faktörlerden kaynaklı olabilir. Aynı zamanda bulaşıcı değildir. Egzamanın genelde stresten de kaynaklandığı söylenir. Kesin ve bilenen bir tedavisi olamamakla birlikte çeşitli kremlerin iyi geldiği söylenir. Egzamadan hastalığına sahip olduğunuzdan şüpheleniyorsanız öncelikli olarak bir uzmana başvurmanız gerekiyor. Çoğu zaman uzmanlar tarafından uygulanan ilaç tedavisi sonucunda bu hastalıktan kurtulmak mümkün.
Egzama için duş jeli
pure line duş jeli
Egzaması olanlar cildi için kullandığı ürünlere dikkat etmeli. Temiz içerikli ürünler kullanmak şart. Özellikle alkol, paraben ve renklendirici içermeyen cilt dostu ürünler kullanmak gerekli. Aynı zamanda cildi kurutmayacak ve nemli tutacak ürünler de tercih edilmeli. Duş sırasında kullandığımız duş jelleri de çok önemli. Ben bu yüzden Pure Line tercih ediyorum. Egzama duş jeli olarak değerlendirilebilecek Pure Line temiz içerikli bir ürün. Alkol, paraben ve yapay renklendirici içermiyor ve hassas cilt için de uygun. Cildi derinlemesine temizlediği halde kurutmuyor. Aynı zamanda 12 saat kalıcı 10 farklı koku seçeneği mevcut. Ferah kokuları duştan sonra bile uzun süre benimle birlikte kalıyor.
Egzama rahatlatan krem
bepanthol
Egzama kaşıntısına iyi gelen bir kremle rahatlamak mümkün. Kaşıntı ve döküntüye iyi gelecek ve azaltacak kremler ile günlük yaşantımızı kolaylaştırmak gerekiyor. Bunun için ise en iyi krem BepantholSensiderm Kaşıntı Giderici Krem. Temiz içerikli bir ürün olduğu için egzama sorunu yaşayanlar için ideal. Cilt bariyerin güçlendiriyor ve kaşıntıyı gideriyor. Lamellar lipidler, Provitamin B5, ve çeşitli nemlendiriciler içerdiği için cildi anında nemlendiriyor ve hemen emiliyor. Kuruluk hissini yok edip cildi rahatlatıyor.
En İyi Cevaplar