Neden 3 değil, 6 değil de 4 yılda bir yapılıyor Dünya Kupası?
Aklıma takıldı ve sizlere sorayım dedim. :D
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Neden 3 değil, 6 değil de 4 yılda bir yapılıyor Dünya Kupası?
Aklıma takıldı ve sizlere sorayım dedim. :D
Fifa kurallarına göre dört yılda bir yapılması kararlaştırıldı. Zaten olimpiyatlar, şampiyonlar ligi, kulüpler ligi vs birçok organizasyon olduğu için dünya kupasının dört yılda bir yapılması daha mantıklı. Sonuçta eleme maçları vs de bulunuyor.
Her sene yapılsa özlem duyulmaz. Lig maçları gibi olur. Futbolcular daha fazla yorulup, sakatlıklar daha fazla olur. Kısacası turnuvanın bir esprisi kalmaz. Şampiyonlar Ligi gibi her sene sahibini bulur. İnsanlarda bıkkınlık hissi oluşturur bana göre.
Bilmeyenler vardır belki, dünya kupası dört yılda bir yaz mevsimlerinde yapılır. 2022 Dünya kupası katar'da yapıldığı için iklim şartları göz önünde bulundurularak bir defalığına mahsus kış mevsiminde yapıldı.
Güzel soru başkan.
Bu soruyu takvime de soralım
Niye Şubat 4 yılda bir 29 oluyo.
Bunlar birlikte hareket ediyor olmasın. Bak şimdi kafam karıştı ne diyosun başkan var mıdır bir bağlantı aralarında. .😄
Gerçekten 'özlememiz için.' Ve türevlerini yazanlara i na na mıyorum. Şaka gibisiniz ama güldürmüyorsunuz 🙄😏🙄😏 özleyelim diyeymiş. Elemeler oluyor çünkü dünya kupası için. Ben bile biliyorum şu futbol özürlüsü halimle.
2 yilda bir avrupa kupası olduğu için :D çok masraflı olsa gerek
Insanlarin beynini yikayan bir aractir futbol...
@4648Seçkin zevktir bence. Insanların beynini yıkayan tv ve internettir ama gidip halı saha da maç yapabilirsin veya yapmayabilirsin tamamen zevk meselesin
Teknolojiye karsi degilim teknolojiyi dogru kulanilir ise keza faydali bulmuyor iseniz kullanmayi bilmiyorsunuz demektir ikinci ise kullanmayin... fuhuşun futbolun fetifallerin cok oldugu ulke veya cografya sifiri tuketmimistir
Keza insanlarin bunlara odaklayip ulkenin ne durumda oldugunu nasil yurutuldugunu bilmemelerini galiyorlar
Ornek olarak birezilya arastirin gorceksiniz
@4648Seçkin haklısın ama bunun futbolla alakası yok. Diziler filmler programlar bunlardır insanların beynini uyuşturan
😂😂😂😂
Teknolojiye bu kadar karsisin kesin kullanmasini bilmiyorsun
Ikici ise bu teknolojiyi musluman ulkelerine satmasaydilar
Butun musluman kuleri şimdi tas devrinde yasiyor olurdular
Keza karsisiniz ama kullaniyor ve vaz gecmiyorsunuz
Tv de sadce evlenme programalrini izler iseniz faka silinir tabiki ve elinizde ki tlfnla sadece facebok tivitir istegram fotograg cekmek icin kullaniyor isen beynin yikanin ve hic birini yapma sen kitap oku bir bulus icat et... olmazmi?
@4648Seçkin okey
Kendinize iyi bakin biraz arastirma yapin tavsiyem.
@4648Seçkin yav he
Cadı yaa😃😂😂
Cevap
25Cevap
sebebi şu ki her 4 yılda bir Kıtalar arası şampiyona Var 4 yılda bir Dünya kupası var peki niye 2 değil? Çünkü birer yıl da gruplaea katılabilme süreci felan oluyor o yık öyle geçiyor kısaca her yıl mill maç olur
272 ülke 6 kıta ilgili hazırlıklar...
dünyanın en büyük organizasyonu... ülkesel bazda bile hazırlıklar 8-10 senede tamamlanıyor... 4sene bence en ideali... gem daha kısa süre aralıklı yapılsa o 24 ayar som altından olan kupanın değeri kalmaz...
Çünkü dünya kupasına katılacak takımların belirlenmesi için yapılan maçlar (normalde bir taraftan liglerde sürdüğü için) 4 yılda anca tamamlandığı için...
Turnuvalar peşpeşedir mesela 2014 de dünya Kupası vardı 2016 da Avrupa Şampiyonası, tıpkı avrupada olduğu gibi diğer kıtalara özgü şampiyonlar yapılıyor aradaki iki yıllarda da şampiyonaya katılım için ön grup maçları oynanıyor
Zamanının UEFA başkanının önerisi ile FİFA başkanının benim ricamı kırmaması üzerine 4 yıl da karar kıldık , beğenemedin mi...
Parasindan degil de..
4 yilda bir jenerasyon degisimi yapabilirsin , sonucta dünya kupasi var avrupa kupasi var.. :/
Olimpiyatlar neden dört yılda bir yapılıyorsa o da ondandır herhalde ☺️
dort yılda bir olmasa boyle heyecanla izlemeyiz zaten sorgulamamak lazım bazı seyleri
Kıtaların kendi şampiyonlukları (avrupa şampiyonası, copa amerika gb.) ve dünya kupası elemeleri aşamaları da olduğu için aslında her iki senede bir büyük turnuva olur. Arada geçen süreçlerde de elemeleri oynanır
Kızların cahilliği kardeşim bilmiosanız sallamayın çok komiksiniz :)
2 yıl araynan zaten dünya ve avrupa kupası oynanıyor. Diger arada kalan zamanda da dostluk maçları ve elemeler oluyor onlara da zaman gerek
4 yıl dünya, 4 yıl avrupa olunca zaten iki yılda bir büyük turnuva olmuş oluyor
Avrupa kupasıyla arasında 2 yıl fark var ve bu kupalara katılmak için takımlar 1 sene eleme oynuyorlar
Sistemi o şekilde kurmuşlar. Sistemi değiştirerek bunun yılını da değiştirebilirler.
Kolay Bir Organizasyon değil,2 yıl Arayla da Avrupa Şampiyonası varm
Yeni heyecanı dört gözle bekliyoruz diye.
Çünkü çünkü şeyden çünkü dünya kupasi😂
Sen sorasın diyedir belki.
Yapana sormak lazım jdjsjs
Benim cevabımın aynısı, benim kadın versiyonum. :D
Tebessüm verdin bana sağol. :D
Nerden bilek git yapanlara sor
Abi 3,5,6 olsa bu sefer neden 4 değil derdiniz
Araya kıta kupalarınıda katmak İçin
Onlar'a sormak lazım. :)
2 senede bir avrupa şampiyonası var çünkü..
Avrupa şampiyonası da 4 senede bir...
oda öyle olsun ya her şeyi takarsak olmaz ki
Dört dörtlük olsun diye 😄
Neden 4 yılda bir olmasın
Çok sık yapılsa kıymeti olmaz
Bilmem
Subat 4 yilda bir 29 cekiyor diye
Bilmem
Kupa :4 harf.
Avrupa kupasıda var çünkü
Onlara sormak lazım
Özlensin diye