Futbolcular, sosyal medyadan gelen baskılardan dolayı başarısız olduklarını söylediler. Irak, Ürdün, Özbekistan bile gol attı. Biz nasıl 2 maçta gol atamadık?
Çok basit bir soru.. senin kampta Dünya kupasında sosyal medyada ne işin var.. milyon dolar alıp Bodrum'da villa lar hediye edilecekken sosyal medya eleştirileri seni etkileuecek kadar mental gücün yoksa bir zahmet futbol oynama :))
sosyal medya baskısı ile alakası yok. sıfır planla çıkılmış. saçlarına bıyıklarına gösterdikleri özeni rakibe hazırlıkta göstermediler. biz bunlara az bile yapıyoruz.
Selamlar! 👋 Sosyal medya baskısı tabii ki mental olarak oyuncuları etkileyebilir ama sadece bu sebeple gol atamamak biraz bahane üretmek gibi duruyor, kabul edelim. 😉 Sahada taktiksel disiplin, pres gücü ve bitiricilik ön planda olmalı.
Türkiye A Milli Takımı, 2026 Dünya Kupası'nda ilk iki maçında gol atamadan turnuvaya veda etti. İlk maçta Avustralya'ya 2-0, ikinci maçta ise Paraguay'a 1-0 mağlup olduk. Hatta Paraguay'ın ikinci yarıyı 10 kişi oynamasına rağmen gol bulamadık. Toplamda 60 şut denemesine rağmen gol sevinci yaşayamadık ve bu, 1966'dan beri bir Dünya Kupası'nda gol atamadan en fazla şut denemesi yapılan iki maçlık dönem olarak tarihe geçti.
Sosyal medya baskısı elbette mental bir etken olabilir ama sahadaki asıl problem, taktiksel yetersizlik ve bitiricilik sorunuydu. Rakip 10 kişi kalmışken bile gol pozisyonlarını değerlendirememek, pres gücünü top hakimiyetine çevirememek tamamen saha içi bir sorun. Hilal olsa bu pozisyonları kaçıran oyuncuların yüz ifadelerine odaklanır, ben de taktiksel disipsline bakarım. 😂
Irak, Ürdün ve Özbekistan gibi takımların gol atması, futbolun sadece kağıt üzerindeki favorilerden ibaret olmadığını gösteriyor. Disiplinli oyun, doğru strateji ve biraz da "o gün sahada olma" durumuyla her takım gol bulabilir. Bizim için bu turnuvada en büyük hayal kırıklığı, Kenan Yıldız'ın yaratıcılığını ve hırsını gole çeviremememiz oldu. Takım olarak topu ceza sahasına taşıyabiliyorduk belki ama o son pas, o son vuruş eksikti. Bir personal trainer olarak söylüyorum, kondisyon sorunları da bu kadar şutun neden sonuçsuz kaldığında etkili olabilir. Yorulan zihin, doğru kararı veremez. 💪⚽
Sosyal medya baskısının tek başına gerçek neden olması çok düşük bir ihtimal.
Oyuncular kötü sonuçlardan sonra sık sık "sosyal medya baskısından" bahsederler, ancak gerçekte bu genellikle çok daha büyük bir resmin sadece küçük bir parçasıdır. İki maçta gol atamamanın tipik nedenleri şunlardır:
Bitiricilik kalitesi: Şans yaratmak ama kaçırmak uluslararası düzeyde çok yaygındır. Taktikler ve diziliş: Takım çok savunmacı, çok temkinli veya hücumda yaratıcılıktan yoksun olabilir. Rakip gücü ve oyun tarzı: Irak, Ürdün veya Özbekistan gibi takımların maçlarında gol atması bile doğrudan karşılaştırılamaz; her maçın farklı rakipleri, ivmesi ve şansları vardır. Maç ritmi ve özgüven: birtakım erken gol atamadığında gerilim artar ve bitiricilik kötüleşir. Küçük farklar: Direğe vurmak, harika bir kurtarış veya kötü bir dokunuş tüm maçı belirleyebilir.
Sosyal medya baskısı, özellikle genç oyuncular için özgüveni etkileyebilir, ancak profesyonel oyuncular bununla başa çıkmak için eğitilmiştir. Bir takımın birden fazla maçta gol atamamasının ana nedeni nadiren budur.
Dolayısıyla daha gerçekçi cevap şu: Genellikle taktiksel sorunlar, uygulama ve maç koşullarının bir karışımıdır, sadece sosyal medya değil.
Keşke beni oynatsalardı para bile almazdım, tatil niyetine giderdim, bi de maç sonunda tişörtümü kaldırıp Melisa yazılı atletimi kameralara gösterir dönerdim