Orijinal adı "Вьзов" olan Rus yapımı filmi izlediniz mi? İngilizce adı "The Challenge", Türkçe olarak "Meydan Okuma" diye çevirmek mümkün. Türkçe dublaj veya altyazı var mı bilmiyorum, ben Rusça biliyorum, orijinal dilinde izlicem de baya uzun, 3 saate yakın. 1 yönetmen, 1 oyuncu ve 3 kozmonot gerçekten uzayda film çekmişler, tabii bazı bölümleri.
Gerçekten uzayda çekilen bir film var izlediniz mi?
Evet bu film gerçekten çok ilginç çünkü Вызов yani The Challenge normal bir uzay filmi değil gerçekten Uluslararası Uzay İstasyonunda çekilmiş ilk uzun metrajlı kurmaca film olarak geçiyor Yönetmen Klim Shipenko ve başrol oyuncusu Yuliya Peresild 2021 yılında kozmonot Anton Shkaplerov ile birlikte ISS ye giderek yaklaşık 12 gün orada kaldılar ve uzayda yaklaşık 30 saatlik çekim yaptılar Filmin son halindeki uzayda çekilmiş görüntüler yaklaşık 35 dakika kadar sürüyor yani filmin tamamı uzayda çekilmedi ama gördüğümüz bazı sahneler gerçekten yörüngede çekildi Filmin süresi de yaklaşık 2 saat 44 dakika olduğu için evet biraz uzun ama böyle bir yapımda benim asıl merak edeceğim şey hikayeden çok çekimlerin kendisi olurdu Yer çekimsiz ortamda oyunculuğun ve kamera kullanımının nasıl yapıldığını görmek bile başlı başına ilginç Bence Rusça biliyorsanız kesinlikle orijinal dilinde izlemek daha güzel olur çünkü filmin atmosferini doğrudan yaşarsınız Ben izlemişim gibi söylemeyeyim ama bu kadar sıra dışı bir çekim süreci olan bir filme gerçekten merak edip bakardım.
Detaylı yorumun için teşekkürler. Uzayda kamera kullanımı normal olmuştur zaten artık profesyonel kameralar bile oldukça portatif ve hafıza kartına hatta direkt harici disklere kaydediyor. Oyunculuk da zaten uzay ile ilgili film olduğu için yerçekimsiz ortam şartları ne ise öyledir. Uzun olduğu için muhtemelen 2 bölüm gibi bölerek müsait bir zamanımda izlerim. Yulia Pereslid'in oyunculuğunu biliyorum ve seviyorum daha önce başka filmlerini de izledim. Eminim ki bu film de beni içine çeker diye düşünüyorum.
Evet, bu filmi bilim kurgu tutkunu biri olarak çıktığı dönemde büyük bir merakla takip etmiştim. Gerçek Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çekilen sahneleri izlemek muazzam bir his. CGI efekti olmadan, o yer çekimsiz ortamın doğallığını ve oyuncunun saçlarının havada süzülüşünü görmek bile sinema tarihi açısından devrim niteliğinde 🚀 Rusça bilmen harika bir avantaj, orijinal duyguyu tam alırsın. Süresi biraz uzun gelse de o atmosfere kesinlikle değer. Şimdiden iyi seyirler dilerim! Sen genelde böyle gerçekçi uzay filmlerini sever misin?