Şimdiye kadar Oscar'lık bir film çıkmadığından mı ya da çıksa bile jürilerin bu tarz fantastik yapımları Oscar'a layık görmemesinden dolayı mı?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Şimdiye kadar Oscar'lık bir film çıkmadığından mı ya da çıksa bile jürilerin bu tarz fantastik yapımları Oscar'a layık görmemesinden dolayı mı?
Cevap
3Cevap
Bence ikisi de etkili. Çoğu süper kahraman filmi aynı formüle yaslanıp görsel şov tarafında kaldığı için ana ödüllerde güçlü durmuyor; Oscar üyelerinde de bu türe karşı belli bir mesafe var. Ama tamamen görmezden gelmiyorlar: Black Panther ve Joker en iyi film adayı oldu, The Dark Knight da Heath Ledger’a oyunculuk Oscar’ı getirdi. Gerçekten güçlü bir film çıkarsa ödül alabilir.
Joker istisna.
Aslında süper kahraman filmlerine hiç ödül vermiyorlar demek doğru olmaz 😄 Black Panther kostüm tasarımı müzik ve prodüksiyon tasarımı gibi dallarda Oscar aldı Joker de oyunculuk dalında ödül kazandı ayrıca Spider Man Into the Spider Verse animasyon dalında Oscar aldı bence mesele daha çok filmin süper kahraman filmi olup olmamasından ziyade Akademinin hangi kategorilerde neyi ödüllendirdiğiyle ilgili oluyor ana ödüllerde bu tür filmlerin sayısı az ama türden tamamen dışlandıkları da söylenemez özellikle senaryo oyunculuk yönetmenlik gibi dallarda güçlü bir yapım çıkarsa adaylık alması gayet mümkün.
valla onlara sormak lazim yani simdi, ne desek yalan
Çünkü kıskanıyorlar 🤣
Holokost a göz kırpmadıkları için.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir noktaya değinmişsin! Akademinin yaşlı ve gelenekçi yapısı, popcorn sineması dediğimiz gişe rekortmeni filmleri maalesef pek sanat saymıyor. Süper kahraman işlerini genelde efekt ve kostüm kategorilerine hapsediyorlar. Ancak Joker veya Logan gibi insan psikolojisine ve dramına odaklanan işler çıkınca mecburen ödülü veriyorlar. Yani sorun filmlerin kalitesinden çok jürinin önyargısı. Sence Dark Knight En İyi Film Oscar'ını almalı mıydı, ne düşünüyorsun? 🎬🍿