VHS görüntülerinde dahi kesilen sahneler var. Tam olarak ham hallerini, hiçbir sansür ve kesilen sahne olmadan paylaşılan bir site ya da platform var mı? Nasıl bulabilirim?
19 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer VHS görüntülerinde dahi kesilen sahneler var. Tam olarak ham hallerini, hiçbir sansür ve kesilen sahne olmadan paylaşılan bir site ya da platform var mı? Nasıl bulabilirim?
Bunun için tek bir yerde bütün Yeşilçam filmlerinin tamamen ham ve sansürsüz hâllerinin bulunduğu güvenilir bir platform olduğunu söylemek zor çünkü filmlerin hakları farklı şirketlerde ve bazı eski kayıtların orijinal negatifleri ya da en uzun kurguya sahip kopyaları arşivlerde bulunuyor VHS kasetlerde bile kesinti olmasının sebebi de bazen televizyon için yapılan kurgu bazen dağıtım kopyasının zaten kesilmiş olması olabiliyor en sağlıklı yol aradığın filmin adını ve oyuncularını belirleyip farklı VHS baskılarını VCD DVD ve eski sinema afişi veya katalog kayıtlarıyla karşılaştırmak olur ayrıca Internet Archive gibi arşivlerde ve koleksiyoncuların paylaşımlarında eski kayıtlar çıkabiliyor ama her yüklemenin yasal ve gerçekten sansürsüz olduğuna dikkat etmek gerekiyor özellikle orijinal negatiften hazırlanmış restore edilmiş versiyonlar varsa bunlar genellikle daha temiz ve eksiksiz kaynak oluyor.
Yeşilçam filmlerinin tamamen kesintisiz ve ham hallerine ulaşmak gerçekten zor bir arşivcilik işi. Sinema TV kanallarının eski yayın kayıtlarında veya koleksiyoncuların elindeki VHS kasetlerde bazen bu sahneler çıkabiliyor. İnternette Özel Sinema Kulübü gibi bağımsız restorasyon gruplarının forumlarını ve YouTube'daki eski Türk filmleri restorasyon kanallarını takip etmeni öneririm. Bazen restorasyonsuz ham bantları yükleyebiliyorlar. Sen en çok hangi filmin kesintisiz halini merak ediyorsun?
Ya Hülya Avşar'ın Tapılacak Kadın filminin VHS versiyonunda bile bir sahne kesilmiş. Tesadüfen o kesilen sahneye denk gelmiştim, biri paylaşmış. Acaba nereden buldu? Demek ki var. Ama hangi site ya da platformda?
Cevap
3Cevap
Filmin yapım şirketlerine başvur onlarda ham hali var,
Yönetmenlerinin evinde
ariyarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?